Levante – Espanyol 2:2 (kon.) | Getafe – Sevilla 3:0 (kon.) | Real Madrid – Ath. Bilbao 3:0 (kon.)
Villarreal – Leganés 2:1 (kon.) | Real Betis – Valencia 1:2 (kon.)
konec
Getafe CF
3:0 (2:0)
Sevilla FC
Neděle 21.04.2019, 14:00 • Koloseum Alfonso Pérez • Španělská LaLiga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:13. (15:58:45)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Getafe, které svého soupeře porazilo poměrem 3:0. Madridskému celku hodně pomohla koncovka prvního poločasu, ve které zahrával pokutový kop, navíc byl vyloučen hostující Escudero. Hned v úvodu druhého poločasu se domácím podařilo navýšit vedení, což bylo pro soupeře příliš. Sevilla se sice ještě snažila s nepříznivým výsledkem něco udělat, avšak tříbrankové manko bylo až příliš velké sousto. Důležitý souboj tak vyzněl lépe pro Getafe.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Koncovka zápasu se pomalu a jistě blíží, v ochozech slyšíme hlasitý kotel příznivců Sevilly, kteří za svým celkem stojí i v časech, kdy se zrovna příliš nedaří.
     
    90+3
    Navíc se na zemi ocitl Vázquez, který si došel pro zisk standardní situace. Jeho celek raději rozehrál nakrátko, avšak to k ničemu nevedlo.
     
    90+2
    Vaclík okamžitým způsobem odkopával míč zpět na druhou stranu hrací plochy, kde se podařilo zasáhnout Miquelovi. Hosté budou ještě vhazovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    K sympatickému zakončení se dostal Vázquez, přičemž ani jeho rána nesměřovala mezi tři tyče. Soria mohl zůstat klidný, nyní bude sám rozehrávat od branky.
     
    86
    Nyní si za obranu dokázal seběhnout Promes, který se snažil vyběhnuvšího Soriu přehodit. Bylo to dobré řešení, avšak míč nakonec směřoval vedle branky.
     
    85
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Jaime Mata, přichází Ángel Rodríguez.
     
    85
    Sevilla se nyní nachází s míčem na útočné polovině, avšak stále k ničemu vážnějšímu nedochází. Navíc se před malým momentem zjevil v ofsajdu Promes.
     
    84
    Hodně drzým způsobem to zkoušel Mata, který vybojoval to, co potřebuje. Byl z toho jednoznačný nedovolený zákrok, na řadu přijde standardní situace.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Getafe zatím hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje. Před malým momentem opět zdrželo hru.
     
    82
    Až nyní se Seville podařilo přenést hru. Navíc si i Navas pohlídal ofsajdové postavení, avšak poté ho stačil doběhnout obránce Miquel, který mu téměř znemožnil zakončit.
     
    81
    Vaclík si po delší době vyzkoušel práci s míčem, přičemž to zkoušel na jistotu po zemi na Kjaera. Domácí celek aktivně napadá rozehrávku soupeře.
     
    80
    Dalekonosný nákop v podání Navase měl na druhé straně najít Ben Yeddera, který byl opět odstřižen od míče. Cabrera poslal míč pouze do zámezí.
     
    79
    Hodně nešťastným zákrokem si před malým momentem pomohl Mercado, který loktem skolil protihráče. Hlavní sudí tuto situaci nijak trestat nebude.

    David Suchý

    Branky: 35. Jaime Mata (pen.), 45+5. J. Molina (pen.), 53. J. Molina (Jaime Mata)

    Karty:   38. Jaime Mata (GET), 50. Bruno González (GET), 51. Cabrera (GET) – 24. Amadou (SEV), 30. Banega (SEV), 32. Mercado (SEV), 33. F. Vázquez (SEV), 33. Escudero (SEV)   45+4. Escudero (SEV)   74. Dakonam (GET)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:13.
    Getafe CF: Soria – Bruno González, Dakonam, Miquel, Cabrera – Šibasaki (61. Portillo), Maksimović, Arambarri, Jaime Mata (85. Ángel Rodríguez) – J. Molina (C) (77. Flamini), Duro.
    Náhradníci: Chichizola – Bergara, Cristóforo, Flamini, Ángel Rodríguez, Portillo, Sáiz.

    Sevilla FC: Vaclík – Mercado, Kjaer, Sergi Gómez, Escudero – Navas (C), Amadou (66. Mesa), Banega (46. Promes), Munir (69. Rog) – F. Vázquez, Ben Yedder.
    Náhradníci: Soriano – Gnagnon, Gil, Mesa, Promes, Rog, Aleix Vidal.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, Aguilar
    thejrc.org