Finsko – Česko 2:4 (kon.) | USA – Rusko 6:3 (kon.) | Bělorusko – Kanada 1:11 (kon.)
Slovensko – Švédsko 1:5 (kon.)
po prodl.
Rytíři Kladno
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Piráti Chomutov
Neděle 21.04.2019, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • Baráž o extraligu • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 200 diváků. (18:31:25)
     
    Chomutov během necelých tří minut otočil utkání na Kladně a pokazil tak domácím oslavy postupu!

    Před chvílí nám skončilo utkání 11. kola baráže mezi Kladnem a Chomutovem. Vzhledem k jasně rozdaným kartám to bylo utkání poměrně nevalné úrovně, Kladno v něm vedlo od 31. minuty po zásahu Tomáše Redlicha. Chomutov to ale nezabalil, dvě minuty před koncem odvolal gólmana a v čase 58:54 dorovnal skóre po individuální akci Martin Šťovíček. V prodloužení otočil zápas na chomutovskou stranu Petr Koblasa a Kladno se musí spokojit pouze s jedním bodem. Vzhledem k jistotě postupu to ale vůbec nikomu nevadí, domácí hráči si teď nyní užívají zasloužené oslavy a po chvilce se led zavalil diváky, kteří budou chtít fotky, videa, podpisy od svých hrdinů.

    Dnes to je z mé strany vše. Bylo mi ctí vás dnešním utkáním provázet, ať mi ho domácí redakce jakkoliv komplikovala, zejména ve třetí třetině. Z Kladna se s vámi loučím a znovu v srpnu se budu z hokejové přípravy, tentokrát však v Jihlavě, budu těšit napočtenou!
     
    Konec zápasu.
    61:02 Petr KOBLASA - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    61:02
    Piráti právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto, Chomutov během dvou minut otočil utkání, ale je mu to zcela k ničemu. Právě obranný propad Kladna na modré se náramně hodil PETRU KOBLASOVI, který po pravém křídle pláchl a z vrcholku pravého kruhu propálil Cikánka – 1:2! Bez asistence.
     
    60:42
    Plekanec udělal nyní hodně práce v útočném pásmu, ale na obranné ztratil kotouč a Chomutov se může osvobodit.
     
    60:08
    Kladno mělo možnost ve hře 3 na 3 brejk, avšak Zikmundovi bylo odpískáno postavení mimo hru a domácí diváci se snad poprvé více zlobí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ještě není na Kladně hotovo! 66 sekund před koncem se risk Chomutova vyplatil a Martin Šťovíček tento zápas poslal do prodloužení. Třetí třetina ale byla fakticky zcela o ničem. Kladno již slavilo a kvalita hry byla na hodně nízké úrovni. Za minutu začíná prodloužení!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    Kladno mohlo ještě přidat gól na 2:1, avšak Machač před prázdnou brankou s pukem upadl na zem a Chomutov okamžitě vyhodil!
    58:54 Martin ŠŤOVÍČEK - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti 66 sekund před koncem snižují a zřejmě tento zápas půjde do prodloužení! Po přistrčení Chlouby se dostal přes dva obránce na pravém kruhu MARTIN ŠŤOVÍČEK a nadvakrát překonal Cikánka, jehož statistiky tak nebudou zrovna lichotivé v dnešním utkání – 1:1! Asistence. Roman Chlouba, Ivan Huml.
     
    58:40
    Strnad mohl rozhodnout definitivně, jenže bekhendem trefil prvního bránícího hráče!
     
    58:04
    Poslední dvě minuty stráví Chomutov v šesti hráčích v poli, Pavlát odjíždí střídat. Na stadionu panuje skvělá atmosféra.
     
    57:32
    Kladno je usazeno v útočném pásmu a chce definitivně rozhodnout. Zikmund si sjel před branku a z otočky pálil na Pavláta, ten raději přikryl.
     
    57:03
    Brízgala v dnešním zápase dochytal, což je pro něj smutné, neboť vychytané nule nebyl vůbec blízko. Místo něj tak nastupuje na poslední tři minuty Lukáš Cikánek.
     
    57:03
    Pro Brízgalu to bude možná smutný závěr zápasu. Proti přihrávce na druhou stranu zasáhl rozštěpem a zůstává ležet na hrací ploše.
     
    56:04
    Srážka dvou chomutovských přinesla možnost na druhý gól Kladna, Hajný však z bezprostřední blízkosti přestřelil obloučkem branku.
     
    55:32
    Nash stíhal dlouhou přihrávku, problém však byl v tom, že byl v pásmu dříve než puk, což znamená, že je pískán ofsajd.
     
    54:52
    V tiskovém centru se už slaví. Místní novináři na mě lijí hektolitry šampaňského, je opravdu těžké něco komentovat. Přesto se o to pokusím.
     
    53:19
    Šťovíček se prokousal ke střele z mezikruží a tečovaný puk skončil opět v ochranné síti. Bude se vhazovat po pravici Brízgaly.
     
    52:44
    Na obou týmech je vidět, že se jim moc hrát nechce. Je to spíše taková exhibice, než cokoliv jiného. S normálním hokejem to moc společné nemá.
     
    52:15
    Kotouč v ochranné síti značí komerční přestávku. Domácí fanoušci i nadále vyvolávají jednotlivá jména a dobře se baví.
     
    51:16
    Strnad přehrál kličkou Blahu a nahrál na Lakose do jízdy, tomu ale kotouč před střelou uskočil a Chomutov vyhodil.
     
    50:47
    Zakázané uvolnění Kladna a hra se stěhuje opět před Brízgalu, který si jde pro vychytanou nulu. Tentokrát ale tečoval kotouč vysokou holí a bude se muset mít na pozoru i nadále.
     
    50:32
    Šimon Jelínek mohl skórovat, když využil chyby chomutovského hráče a pádil sám na branku, Pavlát ho ale skvěle vyčapal lapačkou!
     
    49:47
    Domácí fanoušci pomalu vyvolávají všechna jména, která nastoupila za A-tým během této sezony, zatímco mohli na ploše sledovat Zajíce, který od modré velikonoční střelou přinutil připsat Pavláta další zákrok.
     
    48:47
    Melka zakombinoval se Svedlundem na pravém křídle, rázně ale celou kombinaci ukončil Flemming dohráním právě švédského šikuly.
     
    48:06
    Krásná teč od Redlicha během Vampolovy střely, puk šel do protipohybu Pavláta, ale také vedle branky!
     
    47:34
    Brízgala předvedl další výborný zákrok! Teď se totiž před ním zjevil volný Koblasa a z otočky pálil, Brízgala ale povyjel a vyrážečkou poslal puk do ochranné sítě!
     
    46:28
    Štěpán Bláha přesprintoval Trefného a před sebou už pak měl pouze branku s Pavlátem, z relativní blízkosti ale nepřekonal Pavláta, který zasáhl levým betonem!
     
    45:50
    Klhůfek uvolnil Stránského, který měl brejk, včas ho však dobruslil domácí obránce a střela Stránského šla do ochranné sítě.

    Zápasem se baví i místní produkce na kostce, která na kostku umístila záběr na trenéry chomutovské střídačky se jmenovkou Vladimíra Růžičky. Ten jakožto hlavní kouč dnes na utkání chybí. Celý multimediální moment byl završen přehraným songem „Kde jsi?“. Svým způsobem je to i odveta za první zápas baráže, kdy si Chomutovští utahovali z Tomáše Plekance.
     
    45:08
    Strnad se prezentoval individuální akcí, když objel kasu a z mezikruží zakončil, Pavlát včas viděl a vyrazil betony.
     
    44:35
    V místním tiskovém centru probíhá zajímavá debata, kdy jeden z kolegů dostal od toho druhého menší kanadský fórek a paradoxně je to asi nejzajímavější na celém dění třetí třetiny. Chomutov se momentálně stěhuje před Brízgalu, neboť se domácí zakázaně uvolnili.
     
    43:33
    Zikmund na obranné modré urval souboj a dotlačil domácí zase před Pavláta. Zde byl nejblíže zásahu Plekanec, jeho pokus ale mířil těsně vedle tyče.
     
    43:00
    Kaut najížděl do útočného pásma a dral se před obránce, jenže v době přihrávky se nacházel v ofsajdu.
     
    42:35
    Říha rozehrál do šíře u vlastní branky, přitom asi nečekal, že by splašil na levém křídle Kauta, jehož výlet zakončil zákrokem Pavlát u levé tyče.
     
    41:22
    Strnad se natlačil před Pavláta a zkoušel zakončit na bližší tyči, jenže neuspěl. Piráti nyní kombinují, ale jedná se oboustranně o nudnou hru. Nudné to rozhodně nebude po zápase, na to si však budeme muset zhruba 20 minut počkat.
     
    41:01
    Vampola dotlačil puk do útočného pásma, konkrétně až před Pavláta. Hostující generál brankoviště byl ale připraven a jednoduše přikryl puk do lapačky.
     
    40:51
    Nadějnou akci Kladna, kdy na pravém křídle ujížděl Plekanec, zastavuje čárový sudí, který signalizuje ofsajd.
     
    40:08
    Chomutov zahajuje třetí třetinu v útočném pásmu nátlakem na domácí obranu. Jenže Kladno se vykombinovalo ven a Chomutov musel hrát na icing.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá třetina je v Kladně za námi. Ta nám nabídla poměrně nezáživnou hru. Na začátku druhé části měl navrch Chomutov, který pod domácím kotlem útočil na to, aby prolomil Brízgalovi čisté konto. Prolomit se to ale povedlo na druhé straně, když se v 31. minutě po individuální akci prosadil Tomáš Redlich. Od té doby Kladno ožilo a tlačilo se do zakončení, stav 1:0 ale zůstává i do třetí třetiny, která začne za 16 minut.

    Střely na branku: 20 – 18 (9 – 13)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Tečovaná střela Lakose od modré letěla kousek nad břevnem a hosté vyjeli do protiútoku. Z pravého kruhu nahrával před branku Chlán, Brízgala ale záměr přečetl a bez problémů zasáhl.
     
    38:53
    Jdeme do poslední minuty druhé třetiny. Tu otevřel přihrávkou na Zikmunda Jágr, sám Zikmund zkusil překvapit Pavláta zpoza branky, což mu ale vůbec nevyšlo.
     
    38:19
    Rychlá kombinace Pirátů končí opět na skvělém Brízgalovi, který si připisuje další zákrok.
     
    37:32
    Nyní se povedlo Chomutovským osvobodit, na středovém kruhu protečoval nahození Stránský a není nutnost pískat icing. Ale nutnost přerušit hru je, neboť Dlouhý z úhlu zkoušel Brízgalu, jeho zákrok potěšil domácí fanoušky.
     
    37:02
    Kladno je opět před Pavlátem a závěr třetiny zvládá o dost lépe, než jeho soupeř.
     
    36:01
    Nakonec se to povedlo až Koblasovi, který vyvezl kotouč přes levou stranu. Při kličce na osu hřiště sám upadl, jiný názor na to však měl Klhůfek, který velice vehementně protestoval, div mu sudí Hribik nedal další desítku.
     
    35:39
    Redlichova střela zleva byla blokována, hosté jsou stále pod tlakem.
     
    35:09
    Tlak i nadále pokračuje, jeden z Chomutovských je dokonce bez hole.
     
    34:11
    Jágr nahodil do útočného pásma, kde si puk zpracoval Zikmund. Z jeho práce těží celá útočná pětka, která obsadila útočné pásmo a kombinuje.
     
    32:48
    Vysoký oblouček od hostujícího obránce zpracoval Kaut, jenže nedokázal vyhodit z pásma. Chomutov si došel pro další střelu, kterou obstaral kapitán Tomica, Brízgala opět zasáhl.
     
    32:19
    Po šanci Chomutova, kdy jeden z hostí střílel na hranici levého kruhu těsně nad vingl Brízgaly, se hra zase přesunula před Pavláta. Rázem velice aktivní domácí si došli pro dvě šance, první ale byla až moc překombinovaná a druhá byla v podobě trma vrma před brankovištěm, které ukončil hlavní sudí, neboť ztratil puk z dohledu. Komerční přestávka.
    30:53 Tomáš REDLICH - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    30:53
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Na Kladně je poprvé zaznamenána změna skóre! Jednalo se o čistě individuální akci TOMÁŠE REDLICHA. Ten přijmul přihrávku od Tomáše Plekance ve středním pásmu a vydal se na útočný výlet, který zakončil bez nutnosti jít do kontaktu s obráncem střelou z pravého kruhu. Tento pokus propadl Pavlátovi mezi betony – 1:0! Asistence: Tomáš Plekanec, Jiří Říha.
     
    29:42
    Dlouhého přihrávka z rohu kluziště byla zcela náhodná a neměla úspěch. Kladenští tak pádili na druhou stranu, nic moc skvělého tam ale nesehráli.
     
    28:58
    Chyba Melky v obranném pásmu měla pozitivní účinek pro Chloubu, který okamžitě puk převzal a z mezikruží střílel, Brízgala je ale dnes nepřekonatelný.
     
    28:15
    Strnad ve středním pásmu vykoupal obránce a s Vampolou se dostali do přečíslení 2 na 1. Vampola dostal od Strnada kotouč v poslední chvíli a zakončoval na delší tyč, právě ta ale rozhodla o tom, že toto přečíslení gólem nekončí!
     
    27:16
    První formace Chomutova upalovala vpřed a byla z toho situace 3 na 2, Humlova přihrávka křižně na Tomicu ale šla za hokejku hostujícího kapitána.
     
    26:42
    Chomutov ve druhé třetině zatlačil Kladno a svého soupeře přehrává, ale nemůže to vyjádřit gólově. Domácí se před chvílí vydali na inspekční cestu vpřed, avšak byl jim pískán ofsajd a je tu komerční pauza.
     
    25:29
    Vampolova jistota byla Kladnu na škodu, neboť domácí #14 ztratila kotouč před Brízgalou a na něj byli hned tři Chomutovští, celou šanci ale nebyli schopni vůbec vykombinovat.
     
    24:34
    Koblasa měl volno mezi kruhy, když ho tam nechal Vampola. Koblasa toho využil k tvrdé střele, kterou Brízgala vyklepl levým betonem mimo.
     
    23:57
    Zajíc vyhodil podél prken a Kladno šetří zkušeně čas. Chomutov musí zahájit další útočné tažení zpoza své branky.
     
    23:35
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Štěpán Bláha – 2 min., hákování).
     
    22:58
    Nash z hloubi kluziště vyzval Kauta na levé straně, jenže ten se nebyl schopen dostat na kotouč. Hra se otočila a Ouřada zprava našel před brankou Chloubu, kterého ale zahákoval Bláha. Vyloučení domácí #12 rozhodně nemine.
     
    22:02
    Šťovíček v závěru přesilovky našel na druhé straně Dlouhého, tomu ale kotouč uskočil z hole, což znamená klid pro domácí, navíc se vrací Plekanec do formace.
     
    21:12
    Chomutov se dostal až nyní do útočného pásma a zhruba půl minuty dobře operoval před Brízgalou. Zblízka pálil na domácího gólmana Chlán, Brízgala však udržel puk mezi betony.
     
    20:25
    Puk opustil hrací plochu a namířil si to na hostující střídačku, což znamená, že se bude vhazovat znovu před Pavlátem. To maximálně vyhovuje Kladenským.
     
    20:14
    Plekanec je hned dalším vyloučeným hráčem na hokejovém kolbišti. Za sekání ve středním pásmu dostává dvě minuty a Piráti první přesilovku.
     
    20:01
    Opravdu to je tak. David Štich byl zlý na rozhodčí po skončení první třetiny, za což dostává deset minut wellness pobytu na trestné lavici.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Do druhé třetiny to bude zřejmě David Štich, který si posedí deset minut na trestné lavici. Při odchodu do kabin totiž hokejku vrazil přímo do mantinelu, což neuniklo sudímu Hribikovi, ten tak uděluje osobní trest.

    Před chvílí skončila první třetina tohoto oslavného zápasu, kde Chomutov směrem dopředu tolik nebezpečný nebyl, ale měl dvě šance, v prvním případě pomohla Kladnu tyč, v tom druhém pak skvělý zákrok Brízgaly. Kladno mělo opticky více ze hry a mělo na konci třetiny výhodu 5 na 3 po dobu 67 sekund, ale neproměnilo ji a oba týmy jdou do kabin za bezgólového stavu. Druhá třetina začne za 14 minut.

    Střely na branku: 11 – 5
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    Vampola na úrovni pravého kruhu sehrál pod sebe na Strnada, přenesení hry k Redlichovi střelu na branku ani nepřineslo. Domácí i nadále pokračovali v útočném pásmu, avšak ke střele se již nedostali.
     
    18:55
    Zikmund neurval puk mezi kruhy v souboji s dvěma hráči a Chomutov vyhazuje. Teď je z nejhoršího zcela venku.
     
    18:24
    Plekanec nahrával na teč mezi kruhy pro Zikmunda, který puk sice tečoval, ale přímo do středu branky. Pro Pavláta se jednalo o snadný zákrok.
     
    17:57
    Lavice chomutovských obžalovaných se plní. Kladno bude mít 67 sekund 5 na 3! Pronikajícího Vampolu na levé straně podrazil Blaha a dostává taktéž menší trest.
     
    17:14
    Melka pak křižnou přihrávkou na Zikmunda z pravého kruhu vybídl právě Zikmunda ke skórování, avšak Zikmund si nezpracoval dobře puk a nadějná akce sešla.
     
    17:04
    Kovář je druhým vyloučeným v zápase. Za přidržení Melky dostává dvě minuty.
     
    16:12
    Koblasovi se přihrávka zpoza branky nevrátila a Koblasa sám se teď musí vracet. Celý přechod skončil za brankou chomutovského týmu, kde to nevypadá na brzký konec valné hromady.
     
    15:19
    Vampola vyjel zpoza branky a posunul na Říhu. Ten zpět nahrál na Svedlunda a znovu to upadlo do táhlé kombinace.
     
    14:27
    Štich poslal od modré štiplavou střelu po ledu, kterou Brízgala moc neviděl. Ale zasáhl levým betonem a ubránil i svoji branku po závaru, který před nám vznikl.
     
    13:43
    Zajíc dojel zdánlivě ztracený puk a domácí přejeli do útoku, kde znovu kombinují. Ale je to takové platonické.
     
    13:11
    Chomutov se dostal taktéž do menšího tlaku, který ukončil Chrpa nepříjemnou střelou z téměř nulového úhlu. Brízgala ale opět dobře zasáhl a hvizd sudího nám zahajuje druhou komerční přestávku.
     
    12:31
    Lakos si sjel od modré na mantinel a ostře vypálil, jeho střela ale mířila do prvního bránícího obránce. Domácí ale pokračují v tlaku před brankou.
     
    10:32
    Jágr zavezl do pásma a začal menší nápor Kladna. Z toho se ale výborně Chomutov dostal brejkem 2 na 1, proti Klhůfkovi na pravé tyči luxusně zasáhl přesunující se Brízgala! Domácímu gólmanovi pak pomohl ještě Zikmund při odklízení puku.
     
    10:04
    Přichází první vyloučení zápasu. Za tvrdý nájezd do Melky u hostující kasy dostává Trefný hned 2+10 minut za vražení na hrazení. Menší trest odsedí Chlán a Kladno má tak první přesilovou hru.
     
    09:14
    Signalizovaný ofsajd vyhání Piráty z útočného pásma. O chvíli později se tam sami vrátili, Chlouba na pravém křídle chtěl přehrát svého soka, leč se mu to nezadařilo a hra se otáčí.
     
    08:45
    Říha se dostal na kotouč a od levého mantinelu nahazoval před branku. Chrpa ale nahození tečoval a hrací předmět šel vysokým obloukem do ochranné sítě naproti.
     
    08:32
    Na modrou dostal nabito chomutovský Flemming, jeho střelu na pravou tyč zastavil Brízgala bez problémů lapačkou.
     
    07:58
    Zikmund za brankou operoval Zikmund a poslal puk na modrou pro Lakose. Jenže ten přihrávku nezachytil a Poldi se dostalo samo z útočného pásma.
     
    07:21
    Kladno mohlo jít do vedení! Nejprve pálil Kaut od modré a trefil Humla přímo na solar. Hra pokračovala a Štěpán Bláha napálil puk z levého kruhu do odkryté části klece, jenže přestřelil!
     
    06:42
    Kaut po pravém křídle rozjel útočné motory Rytířů, jeho střelu vyrazil Pavlát pouze před sebe, kde dorážel Hajný. I druhou střelu Pavlát udržel a začíná komerční přestávka.

    V ní se prezentuje domácí kotel choreem, kde je vyobrazena bankovka s hodnotou 6868 a na ní sám majitel kladenského klubu. Tolik by si domácí přáli mít Jardu na bankovce...
     
    05:46
    Říha zavřel v rohu kluziště Chloubu, který se ale z jeho sevření dostal. Chlouba se pak dostal na modrou a vznikla z toho velice zajímavá kombinace hostí, která skončila na levé tyči po dorážce Chrpy!
     
    05:08
    Vampola nic nevymýšlel, jednoduše po prknech vyhodil puk ven z pásma. Ale icing se nepíská.
     
    04:35
    Kladno sevřelo hosty v útočném pásmu, ale Piráti z toho elegantně vybruslili a vybojovali si vhazování před Brízgalou, který dostal pro toto utkání důvěru.
     
    04:02
    Další icing Kladna, což dává šanci na odpočinek domácímu kotli. V něm se dnes skrývá velice VIP host, neboť poblíž jeho jádra stojí zraněný Martin Kehar a plně fandí.
     
    03:32
    Jágr po přihrávce od Zikmunda sjel před branku a nebezpečně střílel, Pavlát v nepřehledné situaci udržel kotouč na své hrudi.
     
    02:59
    Tomica dostal protečovaný puk od Stránského do jízdy, na obranné modré byl ale zastaven a Kladno otáčí opět hru.
     
    02:17
    Do rychlého brejku 2 na 1 vyjeli Svedlund s Machačem, přihrávka na Machače ale byla od Svedlunda moc dlouhá. Chomutov toho využil k rychlému protiútoku.
     
    01:32
    Strnad ve středním pásmu vyhrál souboj a posunul domácí do útočného pásma. Vampola na mantinelu uhrál puk pod sebe, jenže přímo na Chlána, který podniká protiútok.
     
    01:22
    Zakázané uvolnění Kladna, hra se stěhuje před Brízgalu.
     
    00:38
    Zikmund po pravém křídle vyvezl do útočného pásma a ve své krasojízdě pokračoval, přihrávka od Jágra na Plekance na pravou tyč ale letěla vedle.
     
    00:03
    Úvodní buly šlo pro Chomutov, který se natlačil dopředu. Za brankou ale o puk přišel a Říha má po tvrdých oslavách první dotyk s pukem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -0:30
    Před zápasem proběhne slavnostní buly, obstará ji trojice hokejových legend na Kladně. Radek Gardoň, Jindřich Vimmer a Jindřich Karas.
     
    -6:20
    Za skandovaného potlesku celého zimního stadionu probíhá představování domácí sestavy. Atmosféra je tu vskutku parádní.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    -28:00
    Dobré slunečné odpoledne z Kladna! Stadion je necelou půlhodinu před utkáním zaplněn velice solidně, dnes bude rozhodně vyprodáno. Zajímavé jsou pohledy na obě sestavy. Kladno hraje v plné palbě, nikdo není ušetřen. Snad jenom Lukáš Cikánek, kterého zastoupil Adam Brízgala. Ani Chomutov nešetří hráče a dokončuje baráž v plné sestavě. Rozdíl je taktéž v gólmanech, dnes dostal důvěru Dominik Pavlát.
     
    -29:00
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Zelingr, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr (A) – J. Strnad (C), Vampola (A), Redlich – Svedlund, Machač, Melka – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný – Jelínek.

    Piráti Chomutov: Pavlát (Stezka) – L. Kovář, Flemming, Štich, Knot, Trefný, Blaha, D. Zeman – Tomica, Huml, J. Stránský – Koblasa, Klhůfek, T. Svoboda – A. Dlouhý, Šťovíček, Chlán – Chrpa, Chlouba, Ouřada.

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Jelínek, Pešek.
    Kladno si může závěr baráže v klidu užívat!
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V BARÁŽI

    1. kolo, pátek 29. března, Piráti Chomutov – Rytíři Kladno 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

    Branky a nahrávky: 48. Sklenář (Duda, Vantuch), 55. Růžička (Duda). Vyloučení: 6:3 + Vampola (KLA) 10 min. Využití: 0:0. Střely na branku: 22:40. Diváci: 5 250.


    5. kolo, neděle 7. dubna, Rytíři Kladno – Piráti Chomutov 4:3 (2:3, 1:0, 1:0)

    Branky a nahrávky: 12. Zikmund (Jágr, Plekanec), 13. Jágr (Plekanec, Melka), 37. Kaut (Lakos), 43. Kehar (Zikmund, Plekanec) – 2. Klhůfek (Růžička, Sklenář), 5. Klhůfek, 7. Klhůfek (Růžička, Sklenář). Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Střely na branku: 30:22. Diváci: 5 015.


    7. kolo, pátek 12. dubna, Piráti Chomutov – Rytíři Kladno 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)

    Branky a nahrávky: 15. Koblasa (Stránský) – 5. Jágr (Plekanec, Zajíc), 49. Jágr (Melka, Lakos), 60. Strnad (Plekanec, Nash). Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. Střely na branku: 26:22. Diváci: 5 250.
     
    TABULKA BARÁŽE PO DEVÁTÉM KOLE

    1. HC Dynamo Pardubice, 24 bodů, skóre 40:20, bilance 8-0-0-2
    2. Rytíři Kladno, 21 bodů, skóre 28:24, bilance 7-0-0-3

    -----------------------------------------------------------------
    3. Piráti Chomutov, 13 bodů, skóre 23:32, bilance 4-0-1-5
    4. Motor České Budějovice, 2 body, skóre 17:32, bilance 0-1-0-9
     
    RYTÍŘI KLADNO
    2. místo, 21 bodů, skóre 28:24, bilance 7-0-0-3

    Kladno je na tom přesně opačně. U něj to po dvou kolech vypadalo mizerně. 120 minut bez gólu a skóre 0:7, z čehož pět sedmin inkasovaných branek tvořila darda s Pardubicemi, nedávalo v očích hokejové veřejnosti šanci na úspěch. Vše se ale otočilo dvojzápasem s budějovickým Motorem. Jak domácí zápas, tak i odveta ve městě piva dopadla pro Středočechy na výbornou a začala tím pětizápasová série tříbodových zisků, která ve finále udělala 15 bodů a Kladno se tím vyneslo na postupové pozice. Po již zmíněném fantastickém obratu proti Chomutovu přišlo i vyloupení koňské stáje v Pardubicích a ránu Pirátům Kladno zasadilo i ve třetím vzájemném utkání, když vyhrálo 3:1.

    Pak už to bylo jenom o udržení se a zajištění si postupu. Po nezvládnuté třetí třetině v osmém kole s Pardubicemi, kdy Kladenským nestačilo vedení 3:1 a nakonec prohráli 3:5, přišla domácí výhra nad Motorem poměrem 4:2 a Kladnu stačily pouhé dva body bez ohledu na výsledek utkání mezi Piráty a Pardubicemi. Čtyřgólové představení Jaromíra Jágra přineslo kýžené tři body a Kladno se po pěti letech vrací mezi českou elitu!
     
    PIRÁTI CHOMUTOV
    3. místo, 13 bodů, skóre 23:32, bilance 4-0-1-5

    Poslední zápasy budou pro Chomutov pouhý requiem a tečka za extraligou, alespoň pro rok 2019. Přitom po prvním kole měli na severu Čech důvod k radosti, neboť porazili právě Kladno poměrem 2:0. Jenže pak přišla čtyřzápasová série proher. Z Českých Budějovic vyválčil Chomutov alespoň bod po prohře 4:5 v nájezdech. Celá baráž se prakticky zlomila v odvetě na Kladně. Po sedmi minutách utkání by paradoxně výhru domácích nikdo nečekal. Hattrick Pavla Klhůfka značil pohodlné vedení hostí o tři branky. Nedisciplína ale usadila Kladno do sedla trojského koně a ještě v téže třetině Kladno snížilo na rozdíl pouhé branky. Ve druhé třetině se Rytíři dotáhli, v 43. minutě konečný stav 4:3 ustavil obránce Martin Kehar, jehož góly nebývají vůbec častým jevem. Ale přichází v nejklíčovější chvíle.

    Chomutov byl pod ohromným tlakem a ztrácel po kladenské výhře již pět bodů. Proti Motoru doma sice uválčil fotbalovou výhru 1:0, avšak další prohra s Kladnem doma, tentokrát 1:3, už posunula udržení extraligy do roviny větší teorie. Po 9. kole byla situace pro Piráty doslova kritická. Ti ztratili proti Dynamu vedení 4:1 a prohráli 5:7. Definitivně se rozhodlo v kole desátém, Kladno po výhře nad Motorem má nesmazatelných osm bodů náskoku dvě kola před koncem a na severu Čech to bude smutný konec sezony.
     
    Příjemný prosluněný víkend všem hokejovým fanouškům a fanynkám! V neděli 21. dubna se bude na kladenském zimním stadionu jednoduše slavit. Již dvě kola před koncem baráže je zcela jasné, kdo půjde do extraligy a kdo do první ligy. Po výhře 4:2 na Motoru si extraligu zajistilo Kladno, Chomutovu tak nepomohla ani jasná výhra 3:0 v Pardubicích. Právě tyto dva týmy se utkají v posledním domácím kladenském zápase sezony. Zápas začíná v 16:00, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 31. Redlich (Plekanec, J. Říha) – 59. Šťovíček (Chlouba, Huml), 62. Koblasa


    Rytíři Kladno: Brízgala (58. Cikánek) – Zelingr, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr (A) – J. Strnad (C), Vampola (A), Redlich – Svedlund, Machač, Melka – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný – Jelínek.
    Piráti Chomutov: Pavlát (Stezka) – L. Kovář, Flemming, Štich, Knot, Trefný, Blaha, D. Zeman – Tomica, Huml, J. Stránský – Koblasa, Klhůfek, T. Svoboda – A. Dlouhý, Šťovíček, Chlán – Chrpa, Chlouba, Ouřada.

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Jelínek, Pešek

    Diváci: 5 200
    ocianews.com