Finsko – Česko 2:4 (kon.) | USA – Rusko 6:3 (kon.) | Bělorusko – Kanada 1:11 (kon.)
Slovensko – Švédsko 1:5 (kon.)
po prodl.
Rytíři Kladno
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Piráti Chomutov
Neděle 21.04.2019, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • Baráž o extraligu • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 200 diváků. (18:31:25)
     
    Chomutov během necelých tří minut otočil utkání na Kladně a pokazil tak domácím oslavy postupu!

    Před chvílí nám skončilo utkání 11. kola baráže mezi Kladnem a Chomutovem. Vzhledem k jasně rozdaným kartám to bylo utkání poměrně nevalné úrovně, Kladno v něm vedlo od 31. minuty po zásahu Tomáše Redlicha. Chomutov to ale nezabalil, dvě minuty před koncem odvolal gólmana a v čase 58:54 dorovnal skóre po individuální akci Martin Šťovíček. V prodloužení otočil zápas na chomutovskou stranu Petr Koblasa a Kladno se musí spokojit pouze s jedním bodem. Vzhledem k jistotě postupu to ale vůbec nikomu nevadí, domácí hráči si teď nyní užívají zasloužené oslavy a po chvilce se led zavalil diváky, kteří budou chtít fotky, videa, podpisy od svých hrdinů.

    Dnes to je z mé strany vše. Bylo mi ctí vás dnešním utkáním provázet, ať mi ho domácí redakce jakkoliv komplikovala, zejména ve třetí třetině. Z Kladna se s vámi loučím a znovu v srpnu se budu z hokejové přípravy, tentokrát však v Jihlavě, budu těšit napočtenou!
     
    Konec zápasu.
    61:02 Petr KOBLASA - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    61:02
    Piráti právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto, Chomutov během dvou minut otočil utkání, ale je mu to zcela k ničemu. Právě obranný propad Kladna na modré se náramně hodil PETRU KOBLASOVI, který po pravém křídle pláchl a z vrcholku pravého kruhu propálil Cikánka – 1:2! Bez asistence.
     
    60:42
    Plekanec udělal nyní hodně práce v útočném pásmu, ale na obranné ztratil kotouč a Chomutov se může osvobodit.
     
    60:08
    Kladno mělo možnost ve hře 3 na 3 brejk, avšak Zikmundovi bylo odpískáno postavení mimo hru a domácí diváci se snad poprvé více zlobí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ještě není na Kladně hotovo! 66 sekund před koncem se risk Chomutova vyplatil a Martin Šťovíček tento zápas poslal do prodloužení. Třetí třetina ale byla fakticky zcela o ničem. Kladno již slavilo a kvalita hry byla na hodně nízké úrovni. Za minutu začíná prodloužení!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    Kladno mohlo ještě přidat gól na 2:1, avšak Machač před prázdnou brankou s pukem upadl na zem a Chomutov okamžitě vyhodil!
    58:54 Martin ŠŤOVÍČEK - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti 66 sekund před koncem snižují a zřejmě tento zápas půjde do prodloužení! Po přistrčení Chlouby se dostal přes dva obránce na pravém kruhu MARTIN ŠŤOVÍČEK a nadvakrát překonal Cikánka, jehož statistiky tak nebudou zrovna lichotivé v dnešním utkání – 1:1! Asistence. Roman Chlouba, Ivan Huml.
     
    58:40
    Strnad mohl rozhodnout definitivně, jenže bekhendem trefil prvního bránícího hráče!
     
    58:04
    Poslední dvě minuty stráví Chomutov v šesti hráčích v poli, Pavlát odjíždí střídat. Na stadionu panuje skvělá atmosféra.
     
    57:32
    Kladno je usazeno v útočném pásmu a chce definitivně rozhodnout. Zikmund si sjel před branku a z otočky pálil na Pavláta, ten raději přikryl.
     
    57:03
    Brízgala v dnešním zápase dochytal, což je pro něj smutné, neboť vychytané nule nebyl vůbec blízko. Místo něj tak nastupuje na poslední tři minuty Lukáš Cikánek.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 31. Redlich (Plekanec, J. Říha) – 59. Šťovíček (Chlouba, Huml), 62. Koblasa


    Rytíři Kladno: Brízgala (58. Cikánek) – Zelingr, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr (A) – J. Strnad (C), Vampola (A), Redlich – Svedlund, Machač, Melka – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný – Jelínek.
    Piráti Chomutov: Pavlát (Stezka) – L. Kovář, Flemming, Štich, Knot, Trefný, Blaha, D. Zeman – Tomica, Huml, J. Stránský – Koblasa, Klhůfek, T. Svoboda – A. Dlouhý, Šťovíček, Chlán – Chrpa, Chlouba, Ouřada.

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Jelínek, Pešek

    Diváci: 5 200
    thejrc.org