Gruzie – KLDR 4:9 (kon.) | Nový Zéland – Mexiko 7:2 (kon.) | Island – KLDR 8:0 (kon.)
Nový Zéland – Izrael 3:5 (kon.)
konec
Nový Zéland
3:5 (1:1, 0:2, 2:2)
Izrael
Pondělí 22.04.2019, 23:30 • Pista de Hielo Santa Fe, Mexico City • Mistrovství světa - II. B Divize • 2. kolo
Partner:
     
    S konstatováním, že v souboji dvou týmů, jenž v prvním hracím dni skupiny 2B zvítězily, si vedl lépe Izrael, který porazil Nový Zéland 5:3 a svěřenci Roberta Holíka tak jdou do čela tabulky, se s Vámi loučí a hezké pracovní úterý přeje Tomáš Lysý. (01:49:46)
     
    Izrael je tak po nekompletním druhém hracím dnu na čele tabulky, když má 6 bodů. Za ním jsou tří tříbodové týmy – Izrael, Island a Korejská lidově demokratická republika, které budou čekat na zaváhání týmu trenérů Roberta "Bobbyho" Holíka a Dušana Králíka.

    Závěr druhého dne obstará možná důležitý souboj z hlediska sestupu do divize 3A, jelikož domácí Mexiko půjde proti Gruzii a oba týmy svůj první zápas na šampionátu vysoko prohrály.
     
    Třetí třetina byla na branky nejbohatší. Izrael hájil dvoubrankové vedení, které se ale dvakrát ztenčilo na jednobrankové. Nejprve ve 47. minutě, když Eaden přistrčil z levé strany puk na volného Gina Heida, který si sjel blíže k brance a nemýlil se. Jenže za 55 sekund vedli Izraelci zase o dvě branky, když přesilovou hru využil nápřahem od modré Jevgenij Koževnikov. Další dramatizace zápasu přišla v čase 51:26 snížením Stefana Amstona, ovšem více branek už Nový Zéland nepřidal. Půl minuty před koncem odvolal Anatolij Chorozov gólmana a největší šanci měl ihned po jeho odvolání Martin Lee, který si z druhé vlny sjel na kruhy, ale Tichona nepřekonal. Když pak v samotném závěru špatně rozehrál obránce Craig a puk vybojoval na útočné modré napadající Jeliezer Šerbatov, bylo rozhodnuto – izraelský šikula si sjel blíže k volné brance a také jí, jak se na bývalého útočníka KHL za Slovan Bratislava, bez problémů trefil – 3:5.
     
    Konec zápasu.
    59:54 ŠERBATOV - 3:5
     
    59:54
    Izrael právě vstřelil branku!
    Nicholas Craig si jel k vyhozenému puku, otočil se s ním a chtěl ještě jednou zaútočit. Jenže ho překvapil napadající JELIEZER ŠERBATOV, který se po zaváhání beka Nového Zélandu dostal k puku, potáhl si ho blíže k brance a rychle trefil opuštěnou klec. Izrael je tak novým lídrem divize 2B – po dvou kolech. Bez asistence.
     
    59:45
    Izrael vyhazuje puk do středního pásma.
     
    59:36
    Oddechový čas si vyžádali také Novozélanďané.
     
    59:36
    Místo něj naskočil na ledovou plochu Martin Lee, který se z druhé vlny dostal na modré k puku. Což Izraelci vůbec nečekali a Lee si tak snadno sjel až mezi kruhy a vystřelil. Nir Tichon možná zachránil svému týmu tři body.
     
    59:20
    Nový Zéland má puk za svým gólmanem a nyní již Richard Parry míří z branky.
     
    59:03
    Když už tomu tak na chviličku bylo, uzmuli Izraelci puk a dopředu si to zase mašíroval Jevgenij Koževnikov.
     
    58:43
    Nový Zéland se nemůže dostat do útočného pásma a zkusit tak odvolat gólmana.
     
    58:17
    Šerbatov projel po pravé straně do útočného pásma a přenechal na modré puk pro Mazoura, který si sjel blíže kruhu a vypálil. Parry byl pozorný.
     
    58:00
    Do konce základní hrací doby zbývají poslední dvě minuty.
     
    57:46
    Stefan Amston projel napříč celým útočným pásmem, ale při kličce mezi kruhy mu kotouč sjel. Izraelci se tak uvolnili vyhozením přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    57:21
    V pravém rohu za novozélandskou brankou bylo několik soubojů o puk. To samozřejmě vyhovuje hráčům Izraele, že hrají ve svém útočném pásmu.
     
    56:58
    Velkou tlačenici před brankou Richarda Parryho ukončuje právě novozélandský gólman, který pokryl puk a buly bude po jeho pravici.
     
    55:48
    Ačkoliv se Novozélanďané už musí hodně tlačit do útoku a nechávají ve své obraně okénka, podařilo se jim nyní dobře zaútočit. Ve finále celé akce střílel z levého kruhu Chris Eaden, ale Tichon byl na místě.
     
    54:45
    Jeden z izraelských hráčů si po levé straně sjel až před brankáře a měl velkou šanci na opětovné navýšení Izraele, ale muž v brance Nového Zélandu si prostor u své pravé tyče pohlídal.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 18. Schneider (Strayer, Cox), 47. Heyd (Eaden, Craig), 52. Amston – 9. J. Koževnikov, 29. Frenkel (Klein), 39. J. Koževnikov (T. Aharonovič), 48. J. Koževnikov (M. Koževnikov, Geller), 60. Šerbatov


    Nový Zéland: Parry (Mitalas) – Amston, Jackson, Mawson, Craig, Hay, Lane – Polozov, Schneider, Cox – Lee, Heyd, Eaden – Strayer, Challis, Ellis – Henderson, Harrop, Gavoille. Trenér: Anatolij Chorozov
    Izrael: Tichon (Reisinger) – M. Koževnikov, Rosenthal, Spivak, Mostovoj, T. Aharonovič, Hoffman, Malachi, Maaravi – R. Aharonovič, Mazour, Šerbatov – Frenkel, Halpert, J. Koževnikov – Klein, Geller, Vernyj – Šerf, Ben Tov, Greenbert. Trenér: Robert Holík

    Rozhodčí: Tim Tzirtziganis – Justin Cornell, Lasse Dahlerup
    ocianews.com