USA – Lotyšsko 7:1 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 12:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 0:3 (kon.)
Česko – Kanada 2:6 (kon.)
konec
USA
7:1 (1:0, 4:0, 2:1)
Lotyšsko
Úterý 23.04.2019, 15:30 • Fjallraven Center, Örnsköldsvik • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    To už je z mé strany vše. Příště se těším zase na počtenou! (18:17:02)
     
    Střely na branku – 46:14 (12:3, 18:6, 16:5)
     
    Hokejisté USA vstřelili ve čtyřech utkáních základní skupiny 31 branek, což je neuvěřitelná bilance. Z toho hned 11 jich zaznamenal Cole Caufield!
     
    Utkání mezi USA a Lotyšskem už nemohlo nic změnit na tom, že Američané skupinu B vyhrají a Lotyši postoupí do čtvrtfinále ze čtvrtého místa. Přesto favorit neponechal nic náhodě a Lotyšsko porazil 7:1. O vysoké výhře Spojené státy rozhodly především ve druhé třetině, v níž hned čtyřikrát skórovaly. Čestný zásah Lotyšů přišel hned po 8 sekundách třetí části, kdy Kristaps Skrastinš snižoval na 1:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:01
    Začala už poslední minuta zápasu.
     
    58:24
    Judd Caulfield zbytečně atakoval lotyšského brankáře ve chvíli, kdy už měl puk ve své moci. Následuje tedy vyloučení amerického forwarda.
     
    58:03
    Ke střele od modré čáry se dostal Ernests Ošenieks. Pokud se nemýlím, tak si brankář Rowe připsal poté, co přišel do branky místo Knighta, první zákrok.
     
    57:47
    Owen Lindmark si teď vystačil sám. S pukem projel téměř celé hřiště a vybruslil si s ním mezi kruhy. Střelu mu ale Lotyši zablokovali.
     
    56:57
    Po zákroku Lazdinše následuje ještě reklamní přestávka.
    55:59 Bobby BRINK - 7:1
     
    55:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané střílejí sedmý gól v zápase! Matthew Boldy se dostal na ose hřiště k puku, udělal s ním pár rychlých krůčků a bekhendovým pasem nabídl snadný gól BOBBYMU BRINKOVI, který střílel do odkryté branky. Asistence: Matthew Boldy.
     
    54:58
    Warrenova střela jen zaduněla o betony brankáře Lazdinše.
     
    53:34
    Oba týmy už jsou v plném počtu.
     
    53:12
    Od modré čáry vypálil Alex Vlasic. Lazdinš má puk ve výstroji.
     
    51:33
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Spencer Knight, přichází Cameron Rowe.
     
    51:33
    Máme tu oboustranné vyloučení Ansonse a Benierse. Hrát se bude na obou stranách ve čtyřech.
     
    51:02
    Lotyši teď dobře forčekovali. Puk získal Polcs, kteýr ho předal Petrovicsovi. jeho nabídku však zády k brance promáchl Ansons.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 2. Beecher (Warren, Farrell), 26. Caufield (Zegras), 31. York (J. Hughes), 35. Caufield (Zegras, J. Hughes), 39. Beecher, 46. Boldy (Brink, Fensore), 56. Brink (Boldy) – 41. Skrastinš (Ošenieks, Tumanovs)


    USA: Knight (52. Rowe) – Thrun, York, Vlasic, Helleson, Fensore, Warren (A), McCarthy – Caufield, J. Hughes (C), Zegras – Brink, Turcotte (A), Boldy – Caulfield, Beecher, Farrell – Moynihan, Lindmark, Beniers – Gildon.
    Lotyšsko: Silovs (35. Lazdinš) – Tumanovs, Ošenieks, Krustinš, Ozolš (C), Brants, Mateiko, Sejejs – Zabusovs, Skrastinš, Jevdokimovs (A) – Polcs (A), Ansons, Petrovics – Millers, Vitolinš, Ligis – Biškins, Prohorenkovs, Švanenbergs.

    Rozhodčí: Campbell (CAN), Šrubek (BLR) – Pesonen (FIN), Šalagin (RUS)
    thejrc.org