Ostrava – Bohemians 1905 1:0 (kon.) | Slavia – Sparta 3:0 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
1:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905
Středa 24.04.2019, 17:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • MOL Cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Přeji hezký večer a u dalších online přenosů na počtenou. (18:56:45)
     
    Je dobojováno a v Ostravě propuká velká radost z vítězství. To se začalo rodit hned od úvodních minut, od kterých byli domácí jasně lepším týmem. Ve 12. minutě navíc vstřelil jediný gól zápasu, o který se tečovanou ranou zasloužil Robert Hrubý. Ostravané i poté měli více ze hry, ale své šance nedokázali dotáhnou ke gólové pojistce. To jim však nemuselo vůbec vadit, jelikož Bohemka v dnešním duelu nepředvedla téměř nic směrem dopředu. Za zmínku stojí pouze hlavička Šmída či rána z dálky v podání Yusufa Helala. Po výhře 1:0 tak zcela zaslouženě postupuje do finále MOL Cupu Baník Ostrava, který si finále zahraje po 13 letech. Jeho soupeře určí večerní derby pražských „S“.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Haškovu ránu zastavila zeď a je tady konec.
     
    90+3
    Poslední šance pro Klokany. Hlavní rozhodčí s mírnou prodlevou píská nedovolený zákrok domácích na zhruba 30 metrech. Do vápna míří i brankář Valeš.
     
    90+3
    Kuzmanović si až příliš okatě říkal o faul, na což sudí Marek nereagoval. Bohemka tak bude mít zřejmě poslední možnost něco vymyslet.
     
    90+2
    Dobrá práce domácích přináší ovoce v podobě autového vhazování v rohu útočné poloviny, kde se Baník pokusí udržet co nejdéle.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Dnešní duel sleduje 10 712 diváků.
     
    90
    Na trávníku nyní zůstal sedět Martin Fillo po faulu jednoho z hostů. Rozehrávat tak budou domácí, konkrétně Václav Procházka.
     
    89
    Škoda pro Baník, že Fleišman nyní neadresoval prudší přihrávku na Kuzmanoviće, který by uháněl z poloviny sám na bránu. Takhle musel na míč čekat a hosté se stačili v pohodě vrátit.
     
    87
    Pobyt hostů na útočné polovině měl opět jepičí život a vpřed mohl vyrazit Stronati. Ani Baníku se však v útoku příliš nevedlo a hrát budou opět hosté.
     
    86
    Jiří Fleišman napřáhl k ráně z dvaceti metrů, ale hosté jí stačili vychýlit ze správného kursu. FIllo následně ještě míč dostihl, ale již další šanci pro Baník nevypracoval.
    85. Rána Yusufy Helala proletěla kolem pravé Budinského tyče
     
    85
    Zničehonic mohla Bohemka udeřit! Nenápadnou, ale svižnou ranou zpoza vápna se prezentoval Yusuf Helal, jehož pokus prosvištěl kolem Budinského brány.
     
    85
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Arťom Mešaninov.
     
    84
    Zdánlivě dlouhý nákop Budinského dostihl Holzer, který přetlačil svého strážce. Valeš při výběhu z brány míč nezasáhl a domácí fanoušci reklamovali zásah rukou jednoho z hostů. Hra však zatím pokračuje dál.
     
    82
    Záviška měl poté příležitost k centru, ale Pazdera jeho nabídku stačil přibrzdit a míč posléze doskákal do náruče Valeše. Zmar Bohemky směrem dopředu tak pokračuje i nadále.

    Radomír Fukala

    Branky: 12. Hrubý

    Karty:   67. Jánoš (OVA) – 21. Šmíd (BOH), 60. Vaníček (BOH), 72. Dostál (BOH)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:3.
    FC Baník Ostrava: Budinský – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman (C) – Fillo, Jánoš, Hrubý (85. Mešaninov), Granečný (46. Holzer) – Kuzmanović, Šašinka O. (70. Jirásek)
    Náhradníci: Laštůvka – Holzer, Jirásek, Bolf, Mešaninov, Wojatschke, Lehnert

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Hůlka, Šmíd, Pokorný – Dostál, Jindříšek (C) (60. Hašek), Vacek, Bartek – Reiter (77. Záviška), Puškáč (64. Yusuf Helal), Vaníček
    Náhradníci: Fryšták – Záviška, Koubek, Hašek, Yusuf Helal, Krch, Vondra

    Rozhodčí: Marek – Blažej, Hock

    Diváci: 10 712
    thejrc.org