Den Haag – Excelsior 3:1 (kon.) | Willem II – Eindhoven 0:3 (kon.)
konec
Willem II Tilburg
0:3 (0:2)
PSV Eindhoven
Čtvrtek 25.04.2019, 20:45 • Willem II Stadion, Tilburg • Nizozemská Eredivisie • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že PSV Eindhoven vyhrál na hřišti Willemu II Tilburg jednoznačně 3:0 a opět se dotáhl na Ajax Amsterdam, jenž v úterý vyhrál doma s Arnmemem, takže oba celky mají dvě kola před koncem shodný počet bodů, se s Vámi loučí a hezký čtvrteční večer nebo noc přeje Tomáš Lysý. (22:36:14)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 0-3
    Střely na branku: 0-6
    Zásahy gólmanů: 3-0
    Střely mimo: 2-5
    Držení míče: 42% – 58%
    Rohy: 0-7
    Fauly: 13-10
    Ofsajdy: 0-0
    Žluté karty: 1-1
    Červené karty: 0-0.
     
    Ve druhém poločasu si PSV hlídal vedení z minut 31. – 37., kdy se hosté dostali do dvoubrankového vedení nejprve hezkou akcí Donyella Malena a poté hlavičkou Michala Sadílka. Stáhnout dvoubrankové vedení je proti defenzívě PSV těžké, jelikož Eindhoven inkasoval v dosavadních 31 zápasech jen 24 branek. A další vychytanou nulu zapsal Jeroen Zoet dnes, jelikož Tilburg si vůbec nevěděl s defenzívou soupeře rady a během devadesáti minut nevystřelil ani jednou na branku. Když navíc v 65. minutě přidal po hezké kombinaci s Donyellem Malenem třetí gól Steven Bergwijn, jenž prostě musel trefit volnou branku, bylo rozhodnuto. Hosté měli i další šance, ale své vedení již nezvýšili i kvůli tomu, že měl gólman Woud dobře postavenou tyčku – 0:3.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zápas se dohrává na obranné polovině Tilburgu, který hosté nepustí k míči.
    90+1. Tyč po střele Pereira
     
    90+1
    Tak v závěru zápasu stálo při brankáři Woudovi i trošku štěstí. Dumfries poslal z pravé strany přihrávku do vápna přesně na nohu Gastóna Pereira, jenž vystřelil. Jenže svojí střelou trefil jen levou tyčku, od které se čutora odrazila přímo do klečícího gólmana domácího celku.
     
    90
    Ve druhém poločase budou nastaveny tři minuty.
     
    89
    Předposlední minuta základní hrací doby se právě rozběhla a na levé straně byl zastaven Gakpo, který už se s míčem dostal do autu.
     
    87
    Dva odkopy PSV dopředu a pryč, to je jednoznačný signál směrem ke gólmanovi Eindhovenu Jeroenu Zoetovi: My ti to čisté konto pomůžeme udržet.
     
    86
    Tak přece jen se na hřišti trošku přitvrzuje, do Luuka de Jonga naskočil zezadu Jordens Peters. Tohle si naopak od situace před několika sekundami zpět, ve které byl de Jong nevinně, mohl domácí bek odpustit.
     
    85
    Na hřišti leží Pol Llonch, domácí záložník. Nyní se nejednalo o žádný úmysl nebo faul. Luuk de Jong bojoval o míč, Llonch si do něj naběhl a poté ještě špatně dostoupl na levé chodidlo. Troška pověstného kelenu všechno napraví.
     
    84
    Vynucené střídání, Hirving Lozano jde z placu a místo něj přichází na závěrečných zhruba deset minut Gastón Pereiro.
     
    83
    Tohle by mohlo být pro PSV do zbývajících dvou zápasů hodně zlé. Mexický forvard, který letos stihl za PSV již 17 branek ve 29 zápasech, je odnášen na nosítkách do útrob stadionu.
     
    81
    Bohužel Hirving Lozano stále leží na hřišti a nevypadá to s ním vůbec dobře. Na druhou stranu není se čemu divit, zákrok na něj také nebyl na pohled vůbec hezký.
     
    80
    Hirving Lozano dostal zezadu pořádně naloženo přes nožky od protihráče a přes minutu ležel na trávníku. Až poté hosté, kteří byli v držení míče, balon zakopli a špílmachrovi hostí se tak mohou věnovat medici.
     
    79
    A aby nebyli domácí s druhým střídáním zkrátka, nyní stahují Daniela Crowleyho a na jeho místo přichází Karim Coulibaly se snahou dát alespoň čestnou branku svého týmu.
     
    78
    Ještě před jeho rozehráním proběhne v týmu PSV druhé střídání, kdy na plac přichází Erick Gutiérrez a vymění Pabla Rosaria.
    78. Dumfriesova šance

    Tomáš Lysý

    Branky: 31. Malen, 37. Sadílek, 65. Bergwijn

    Karty:   67. Angeliño (PSV)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:10.
    Willem II Tilburg: Woud – Dankerlui, Peters, Meißner, Lewis – Llonch, Crowley (79. Coulibaly), Anita – Vrousai, Isak, Saddiki (46. Heerkens).
    Náhradníci: Brand – Heerkens, van den Bogert, Tapia, Coulibaly, McGarry, Akkaynak.

    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño – Rosario (78. É. Gutiérrez), L. de Jong, Sadílek – Lozano (84. Pereiro), Malen, Bergwijn (68. Gakpo).
    Náhradníci: Room – Abuchlal, Ihattaren, Teze, Pereiro, Hendrix, Behich, Sainsbury, É. Gutiérrez, Gakpo, Mauro Júnior, Rigo.

    Rozhodčí: Dennis Higler
    thejrc.org