Sevilla – Rayo Vallecano 5:0 (kon.) | Real Sociedad – Villarreal 0:1 (kon.) | Getafe – Real Madrid 0:0 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
0:1 (0:0)
Villarreal CF
Čtvrtek 25.04.2019, 20:30 • Estadio Municipal de Anoeta (Donostia-San Sebastián) • Španělská LaLiga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:14. (22:19:24)
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a zápas čtyřiatřicátého kola končí. Villarreal vyválčil na půdě Realu Sociedad vítězství 1:0.

    Ani jeden z týmů se nemohl v úvodní pětačtyřicetiminutovce usadit na útočné polovině na delší dobu. Villarreal po půlhodině hry lehce přitlačil domácí celek, ale ani jednou Rulliho neohrozil. V závěru první půle dvakrát nebezpečně pálil William José, ale branku v obou případech minul.

    Po změně stran se obraz hry výrazně neproměnil. Real Sociedad sice držel míč a do šancí se ne a ne dostat. Už to vypadalo, že si týmy odnesou z dnešního duelu po bodu, když v tom z ojedinělé šance udeřili domácí. Na Cazorlův centr si naskočil Gerard Moreno a hlavou překonal Rulliho.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Le Normand se dostal k nebezpečné hlavičce. Po prudkém pasu zpoza pokutového území proskočil kolem Gaspara k míči, ale hlavou ho umístil jen vedle branky.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Pablo Fornals mohl pojistit vítězství Villarrealu. Střela z druhé vlny skončila jen v rukavicích domácího brankáře. Villarreal však s klidem drží balon daleko od Fernándeze.
     
    90
    Real Sociedad se nemůže usadit s balonem na útočné polovině. Iborra výborně odkopl balon zpět až do blízkosti Gerónima Rulliho.
     
    89
    Domácí se okamžitě po rozehrávce hnali do útoku. Merinova přihrávka skrz hostující obranu nebyla z nejpřesnějších. Následně je faulován Santi Cazorla.
    87. Gerard MORENO - 0:1
     
    87
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Villarreal se těsně před koncem zápasu prosazuje! Rohový kop ještě domácí ubránili, ale akce pokračovala. Nadýchaný centr z pravé strany našel hlavu GERARDA MORENA, který lehkou tečí překonal Rulliho.
     
    87
    Hostující fotbalisté rozehrávali rohový kop. Před Rullim bylo pořádně horko, ale k hlavičce se nakonec přece jen dostal domácí obránce.
     
    85
    Real Sociedad pokračuje ve zdlouhavé kombinaci ve středu pole a to se nelíbí domácím fanouškům. Hernández nakonec musel po ztrátě nahánět Morena.
     
    84
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Ani jeden z týmů se v samotném závěru nemůže dostat do vyložené šance.
     
    83
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Samuel Chukweze, přichází Santiago Cáseres.
     
    82
    Hosté byli po dlouhé době na útočné polovině ve slibném počtu. Rulli si však přízemní centr z pravé strany s velkým přehledem stáhl pro sebe.
     
    81
    Hernándeze naháněl Quintilla. Domácí ztratili balon a po faulu na Santiho Cazorlu vyfasoval od hlavního rozhodčího žlutou kartu Oyarzabal.
     
    80
    Až od Rulliho musela začít útočná akce domácího celku. Velmi rychle se Real Sociedad prokombinoval do středu trávníku, kde ale fauloval za žlutou kartu Iborra.
     
    79
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Raúl Navas, přichází Robin Le Normand.
     
    78
    Domácí ještě zůstali natlačeni na útočné polovině. Se Sangallim si narazil na pravém kraji Zaldúa, který ale poté už musel přihrávat pod tlakem zpět.

    Vít Schück

    Branky: 87. G. Moreno (Cazorla)

    Karty:   26. Navas (RSC), 81. Oyarzabal (RSC) – 45. Ra. Funes Mori (VLR), 70. Toko Ekambi (VLR), 80. Iborra (VLR)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:14.
    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, A. Elustondo, Navas (79. Le Normand), Muñoz (76. Hernández) – Sangalli, Merino, Pardo (73. Barrenetxea Muguruza), Oyarzabal (C) – Juanmi, José.
    Náhradníci: Moyà – Bautista, Sandro Ramírez, Hernández, Barrenetxea Muguruza, Le Normand, Zubimendi.

    Villarreal CF: Andrés Fernández – M. Gaspar (C), Álvaro González, Ra. Funes Mori, Quintilla – Chukweze (83. Cáseres), Iborra, Cazorla, Fornals – Bacca (46. G. Moreno), Toko Ekambi (74. Pedraza).
    Náhradníci: Asenjo – Cáseres, V. Ruiz, J. Costa, Trigueros, G. Moreno, Pedraza.

    Rozhodčí: Munuera – Prieto, Baena
    thejrc.org