Sevilla – Rayo Vallecano 5:0 (kon.) | Real Sociedad – Villarreal 0:1 (kon.) | Getafe – Real Madrid 0:0 (kon.)
konec
Sevilla FC
5:0 (0:0)
Rayo Vallecano
Čtvrtek 25.04.2019, 19:30 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Španělská LaLiga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u La Ligy na počtěnou. (21:24:42)
     
    Sevilla po bezbrankovém prvním poločase ukázala obrovskou sílu a roznesla svého soupeře na kopytech. Dvakrát se prosadil Minur, po brankách pak přidali Quincy Promes, Wissam Ben Yedder a Bryan Gil. Sestupující Vallecano toho moc nepředvedlo a Tomáš Vaclík se v brance nudil.

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 9:9. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 10:12.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Gabriel Mercado se ještě jednou dostal v obraně k zákroku. Na penaltě odvrátil centr z levé strany na rohový kop. Po něm bude utkání nejspíše ukončeno, nastavovaly se dvě minuty.
     
    90+1
    V první nastavené minutě dostával přihrávku do šestnáctky Gaël Kakuta. Ten o něj byl obrán a navíc stál v ofsajdovém postavení. Tomáš Vaclík bude rozehrávat.
     
    90
    Centr z levé strany letěl na penaltu, kam si naskakoval Mario Suárez. Ten se ale k hlavičce nedostal a v šestnáctce dokonce upadl. U míče je tak domácí celek.
     
    89
    Domácí publikum si vysokou výhru užívá a zpívá velice nahlas. Zraky všech se ovšem ještě upínají k brance Tomáše Vaclíka, Rayo mu může sebrat čisté konto standardní situací.
    87. Bryan GIL - 5:0
     
    87
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Osmnáctiletý BRYAN GIL skóruje poprvé v dresu Sevilly a přidává pátou branku svého celku! Španělský útočník stál na hranici malého vápna, kde se zbavil bránícího borce a levačkou zavěsil do pravé šibenice. Krásná trefa. Asistence: Pablo Sarabia.
     
    84
    Domácí nyní čekají spíše jen na protiakce a nechají svého soupeře hrát. Po chybě v kombinaci se hnal do útoku mladičký Bryan Gil, ale ten byl hned v zárodku faulován.
     
    83
    Tomáš Vaclík si zachytal. Z dálky to zkoušel jeden z hostů, ale bývalý brankář Sparty či Viktorie Žižkov si s pokusem do středu branky poradil s naprostou pohodou.
     
    82
    Rayo Vallecano se pokouší něco vymyslet ve středu hřiště, ale Sevilla dobře brání a napadá. Hosté žádnou střelu ani akci nevymyslí, do útoku se postupem času dostanou opět domácí.
     
    80
    Opět to mohlo být veselejší pro domácí mužstvo. Marko Rog totiž odcentroval z pravé strany po zemi do šestnáctky, kde se ale jeden z hráčů nedostal ke střele. Šel totiž do kličky a ta mu nevyšla.
     
    79
    Domácí se opět neuvěřitelně dostali do protiakce. Pablo Sarabia v jejím finále dostal přihrávku na pravé křídlo, aby centroval na penaltu. Tam ale jeden z hostů balon odkopl na roh!
     
    78
    Nyní se to už jen spíše dohrává a pokouší se hrát také Vallecano. Nyní přišel centr od pravé lajny, který ovšem nebezpečný nebyl a v brance neskončil.
     
    77
    Snad poprvé si sáhl na míč český brankář Tomáš Vaclík v prostoru tří tyčí. Hosté vyslali střelu, která byla ještě lehce tečována a dostala se do rukou Vaclíka.
     
    76
    Domácí fotbalisté se dostali do další aktivní hry. Roque Mesa na hranici šestnáctky dělal kličku, ale nakonec se objevil na travnaté ploše. Faul se ovšem nepíská.
     
    75
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Munir, přichází Bryan Gil.

    David Panuška

    Branky: 55. Promes, 57. Munir (Sarabia), 62. Munir, 71. Ben Yedder (Munir), 87. Gil (Sarabia)

    Karty:   31. Banega (SEV) – 33. Gálvez (VLL), 52. Pozo (VLL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 9:9. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 10:12.
    Sevilla FC: Vaclík – Navas (73. Aleix Vidal), Mercado, Carriço, Promes – Sarabia, Banega, Mesa, F. Vázquez (72. Rog) – Ben Yedder, Munir (75. Gil).
    Náhradníci: Soriano – Sergi Gómez, Amadou, Gil, Aleix Vidal, Rog, Kjaer.

    Rayo Vallecano: Alberto García – Velázquez, Gálvez (63. Guerra), Amat, Á. Moreno (46. Tito) – Agbo, Mario Suárez – Embarba, Pozo, Á. García (70. G. Kakuta) – Di Santo.
    Náhradníci: Dimitrievski – Guerra, Bébé, G. Kakuta, Tito, Comesaña, A. Ba.

    Rozhodčí: Cuadra – López, Martín
    thejrc.org