Izrael – KLDR 9:3 (kon.) | Island – Mexiko 8:1 (kon.)
konec
Island
8:1 (2:0, 6:1, 0:0)
Mexiko
Čtvrtek 25.04.2019, 03:00 • Pista de Hielo Santa Fe, Mexico City • Mistrovství světa - II. B Divize • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Island získává do tabulky divize 2B další tři body, když poráží zatím poslední domácí tým Mexika 8:1, se s Vámi loučí a hezký čtvrtek přeje Tomáš Lysý. (05:23:14)
     
    Nejlepší hráči zápasu:
    Mexiko: Hector Majul
    Island: Dennis Hedström.
     
    Pořadí divize 2B po třech hracích dnech:
    1. Izrael, 9 bodů, skóre 20:9
    2. Island, 6 bodů, skóre 19:7
    3. Nový Zéland, 6 bodů, skóre 16:9
    4. Severní Korea, 3 body, skóre 12:21
    5. Gruzie, 3 body, skóre 9:17
    6. Mexiko, 0 bodů, skóre 5:18.
     
    Ve třetí třetině již branka nepadla, takže Island nenavýšil své vedení 8:1 po dvou třetinách. Šance samozřejmě hráči z této krásné evropské země měli, jenže ty zůstaly bez využití i díky tomu, že Mexiku zachytal brankář. Opravdu, do třetí třetiny vystřídal Andrese de la Garmu jeho kolega Sebastian de la Vega a jasně si řekl o místo pro další zápas, ve kterém se Mexiko utká s lídrem skupiny Izraelem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Do situace dva na dva ujel Hector Majul, zřejmě jeden z nejlepších hráčů Mexika na turnaji, ale jeho pokus byl zblokován a po závaru před brankou Hedströma se už skóre nemění.
     
    59:38
    Hned po buly před Vegovou brankou přichází další icing Mexičanů.
     
    59:31
    Zakázané uvolnění Mexika.
     
    58:40
    Vzápětí se k Sigurdssonovi dostal puk v předbrankovém prostoru, ale ani on nepřekonal de la Vegu, který tak drží stále čisté konto.
     
    58:19
    Sigurdsson vyslal do úniku Račanského, který svedl důrazný souboj o puk se soupeřem, který ho nakonec stihl rozhodit a islandsko-český forvard se do zakončení nedostal.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty zápasu.
     
    57:59
    Jenže nepřesná kombinace Islandu končí ofsajdem.
     
    57:46
    Gonzalezovo nahození zastavuje za brankou Hedström a vedoucí tým tak může znovu zaútočit.
     
    55:38
    Mexičané měli šanci na kosmetické snížení, ale pokud jednoho z jejich hráčů končí na jistém Hedströmovi a poté se Island osvobozuje na zakázané uvolnění.
     
    53:11
    Pokus Gunnara Arasona z vrcholu levého kruhu opět sráží jistý Sebastian de la Vega a obránce Islandu tak ke třem asistencím zatím branku nepřidává.
     
    52:41
    Aron Knutsson zkoušel při svém průniku po levé straně kličku mezi kruhy, ale obránce ho vystál, a tak se útočník čtvrté islandské formace ke střele nedostal.
     
    51:58
    Další dobrý zákrok Sebastiana de la Vegy a řekl bych, že o jedničce Mexika na další zápas proti Izreali, lídrovi turnaje, je jasno.
     
    51:30
    Blondalovu střelu od modré zblokoval Julian Ramirez, ale Island i tak zůstává v útočném pásmu u kotouče.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 8. Mikaelsson (G. Arason, Sigrunarson), 13. Račanský (G. Arason), 26. Mikaelsson (Sigrunarson), 27. Johannesson (G. Arason, Andresson), 27. Orongan, 29. Orongan (Sigurdsson), 36. Palsson (Račanský, Orongan), 40. Mikaelsson – 24. Majul (Sierra)


    Island: Hedström (Sigurbergsson) – Palsson, G. Arason, Blondal, Thorsteinsson, Jonsson, Andresson, V. Arason, Gudnason – Sigurdsson, Račanský, Orongan – Mikaelsson, Leifsson, Sigrunarson – Kristinsson, Johannesson, Jakobsson – Knutsson, Atlason, Arnason. Trenér: Vladimír Kolek
    Mexiko: de la Garma (41. S. de la Vega) – Hagerman, Ugarte, Colas, Gonzalez, A. de la Vega, Ortiz, Duenas – Gomez, Sierra, Majul – Chavez, Perez, Cruz – Benabib, Carrero, Smithers – Ramirez, Najera, Lunares. Trenér: Diego de la Garma

    Rozhodčí: Tim Tzirtziganis – Justin Cornell, Lasse Dahlerup
    thejrc.org