Švýcarsko – Slovensko 4:1 (kon.) | USA – Finsko 6:0 (kon.) | Bělorusko – Rusko 0:6 (kon.)
Kanada – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Švédsko – Česko 4:2 (kon.)
konec
Bělorusko
0:6 (0:2, 0:3, 0:1)
Rusko
Čtvrtek 25.04.2019, 15:40 • Umea A3 Arena • Mistrovství světa do 18 let • Čtvrtfinále
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (18:00:06)
     
    Dnešní utkání sledovalo 191 diváků.
     
    Střely na branku: 19 – 65
     
    Je dobojováno. Rusové nakonec s přehledem postupují do semifinále mistrovství světa hráčů do osmnácti let, nedopustili žádné drama a nepovolili Bělorusům ani jeden gól. Takřka po celé utkání měli jasnou herní převahu a soupeř tak byl bez šance na nějaké zdramatizování hry. Pro houževnaté Bělorusy tak pouť tímto šampionátem končí, naopak Rusové budou mít šanci bojovat o postup do finále.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Soupeř se vrátil zpět, chvilku kombinoval před Askarovem, jenže obrana Ruska znovu získala puk a poslala ho do neutrální zóny. A to bude z tohoto duelu vše.
     
    59:18
    Bělorusové ještě dostali šanci skórovat v nabídnuté přesilové hře, Rusové se však hned po vhazování dokázali osvobodit a poslali puk až před Kolosova.
     
    59:06
    Vyloučení v týmu Rusko (Tachir Mingačjov – 2 min., držení).
     
    58:30
    Podél pravého mantinelu prošel do útoku Dmitrij Kozorez, dostal se za branku Rusů, ale jeho přihrávka do mezikruží se neujala.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:45
    Další útočná akce Rusů, ti vyslali další střelu, ale ta končí jen na obraně Běloruska. To se poté dostává do další útočné akce na druhé straně.
    56:04 Jegor SPIRIDONOV - 0:6
     
    56:04
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové se ještě prosazují a definitivně tak pečetí svůj postup do semifinále mistrovství světa osmnáctek. Gricjukovu střelu vyrazil Kolosov pouze před sebe a na dorážku JEGORA SPIRIDONOVA tak už neměl nárok – 0:6. Asistence: Arsenij Gricjuk.
     
    54:48
    Šešinova střela z vrcholu pravého kruhu byla obranou sražena do bezpečí, nicméně Rusové pak stále hrozili před Kolosovem. Ten ale betonem vyrazil další pokus.
     
    53:58
    Od vlastní branky zakládají další akci hráči Ruska a pokusí se ještě ohrozit Kolosova, jenž už ve svém brankovišti pozorně sleduje ruské nájezdníky.
     
    53:13
    Kolosov čelil další střele, tu svoji holí srazil mimo ohrožení své branky a poté tak jdou jeho spoluhráči do další útočné akce.
     
    52:17
    Rodion Amirov sklepl puk před sebou a poté našel ideální střeleckou pozici. Po ní však zasáhla pozorná obrana Běloruska, která dostala puk do bezpečí.
     
    51:26
    Před Askarovem to nyní bylo nebezpečné. Volčenkov dorážel pokus od levého kruhu, ale ruský brankář si poradil a poté mu pomohla obrana dostat černou gumu pryč. Stále tak na jeho kontě svítí nula.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 17. Nikolajev (Podkolzin, Amirov), 20. Gricjuk (Spiridonov), 24. Gušin (Lichačjov), 25. Amirov (Lichačjov), 39. Činachov (Kirpičnikov), 57. Spiridonov (Gricjuk)


    Bělorusko: Zinověnko (29. Kolosov) – Palivko (A), Denisov (A), Kozorez, Koljačonok (C), Sedov, Fedorenčik, Volčenkov – Oksenťjuk, Bujalskij, Usov – Děmčenko, Pinčuk, Kuzněcov – Onufrijuk, Antoškov, Krištal – Martynov, Kačelovskij, Bělov – Palčik.
    Rusko: Askarov (Skotnikov) – Burenov, Čisťakov (A), Rogov, Kirpičnikov, Vašenko, Muchamadullin – Nikolajev (A), Podkolzin (C), Amirov – Gricjuk, Spiridonov, Činachov – Grošev, Šešin, Chusnutdinov – Lichačjov, Mingačjov, Gušin – Bryzgalov.

    Rozhodčí: Kova (Finsko), Štefík (Slovensko) – Bowles (USA), Špůr (Česko)

    Diváci: 191
    thejrc.org