Norsko – Rakousko 0:3 (kon.) | Německo – Finsko 0:2 (kon.) | Japonsko – Francie 6:1 (kon.)
konec
Japonsko
6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Francie
Čtvrtek 25.04.2019, 15:00 • Zimní stadion Příbram • Evropský pohár žen do 16 let • Skupina B
Partner:
     
    Japonsko se tedy na Evropském poháru v Příbrami dočkalo prvního vítězství, a vítězství je to naprosto zasloužené. Favoritky dnes bez potíží potvrdily svou roli a míří do bojů o pátou příčku, Francie si na svou první radost bude muset počkat.

    Od nás je to ze čtvrtého dne turnaje všechno, zítra se pustíme do jeho druhé poloviny. A bude to ta důležitější polovina. Tak se na to dobře vyspěte! (16:38:53)
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny Rio Norová a Marine Farnaudová, které přebírají ceny z rukou Lucie Plavcové.
     
    Konec zápasu.
    44:36 ŠIMOMUKAIOVÁ - 6:1
     
    44:36
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Tak Japonky přidávají šestou branku a konečně využívají početní výhodu. A musíme říct, že krásným způsobem. Nomuraová přiťukla puk na levou stranu HINĚ ŠIMOMUKAIOVÉ, a ta ho z první nádherně přišpendlila do bližšího růžku branky – 6:1! Asistence: Haruna Nomuraová, Makoto Itová.
     
    44:28
    Tak uvidíme ještě jednu početní výhodu. Emma Nonnnmacherová (FRA) je vyloučena za podrážení a hezky pěkně si dvířka na trestnou lavici otevřela sama...
     
    43:57
    Čtvrtý útok asijských hokejistek se ještě usazuje v útočné třetině, i když zatím z toho bylo jen nahození z uctivé vzdálenosti.
     
    43:09
    Francie je kompletní a jdeme do posledních dvou minut utkání. Japonky v přesilovce znovu nic nepředvedly.
     
    42:24
    Celkem ohraný signál – všechno zakončuje z levého kruhu Ajaka Tomiučiová. Tohle není těžké přečíst ani pro Francouzky.
     
    41:38
    Tohle bylo od Gabriely Malé poměrně přísné, ale podle pravidel v pořádku. Vykazuje Japonky do středního pásma za postavení hráčky v brankovišti.
     
    40:54
    Další početní výhoda pro Japonsko, menší trest za nedovolené bránění dostala Annie Sommerová (FRA).
    40:00 HAJAKAWAOVÁ - 5:1
     
    40:00
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Celkem po zásluze přidávají Japonky pátý gól a potvrzují, kdo je pánem dnešního zápasu. Francouzky předvedly velkou chybu v rozehrávce a puk jim vypíchla ANJU HAJAKAWAOVÁ, která tváří v tvář Madronaové chvilku počkala a pak vystřelila pod břevno – 5:1. Bez asistence.
     
    39:28
    Gólmanka Madronaová pak předvedla neortodoxní zákrok, tedy slušně řečeno. Po střele na vyrážečku ztratila stabilitu a skácela se do brankoviště.
     
    38:43
    Japonky chtějí vyvrátit má předešlá slova a v útoku už hodně hrozí. Hina Šimomukaiová napálila z pravé strany vzdálenější tyčku!
     
    38:18
    Forčeking evropského týmu přidělává soupeřkám velké potíže, nicméně k dalšímu střeleckému pokusu to zadím nevede.
     
    37:29
    Znovu středem pole se až ke gólmance proháčkovala Ju Hatadeová, bekhendovou kličku jí ale Madronaová přečetla a skóre se nemění.
     
    36:56
    Marine Farnaudová zakončovala pěknou akcí střelou na "desítku", Sasakiová vytěsnila puk vedle sebe, ale pak k němu měla blíž její spoluhráčka. Následně se Francie dopustila icingu.
     
    36:07
    Francouzky jsou kompletní a aktuálně si říkám, že Češky včerejší zápas s Japonkami vyhrály asi opravdu zaslouženě. V podání Asiatek nyní sledujeme vůbec nic strhujícího.

    Vladimír Vykoukal

    Branky a nahrávky: 10. Hajakawová (Rio Norová), 15. Riri Norová (Rio Norová), 27. Rio Norová (Riri Norová, Kosugaová), 28. Sugieová, 40. Hajakawaová, 45. Šimomukaiová (Nomuraová, Itová) – 18. Farnaudová (Morelová)


    Japonsko: Sasakiová (Nakanová) – Šinodaová, Nomuraová, Tomiučiová, Cucumiová, Kitamuraová, Kosugaová – Šimomukaiová, Kamadaová, Itová – Hajakawaová, Rio Norová, Riri Norová – Sugieová, Murakamiová, Takimotová – Tanabeová, Kitanová, Hatadeová.
    Francie: Madronaová (Vallaová) – Bergerová, Morelová, Sommerová, Archibaldová, Bourcetová – Nuttinová, Barbiratiová, Clementová – Nonnenmacherová, Farnaudová, Gaydonová – Lengelleová, Delettresová, Barbierová.

    Rozhodčí: Malá – Šťastná, Zedníková.
    thejrc.org