Itálie – Švédsko 4:0 (kon.) | J. Korea – Norsko 3:2 (kon.) | Česko – Japonsko 8:0 (kon.)
Kanada – USA 1:3 (kon.)
konec
Kanada
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
USA
Sobota 27.04.2019, 18:30 • Ostravar aréna • MS v para hokeji
Partner:
     
    Ukázka vrcholového světového para hokeje je u konce, Američané porážejí Kanaďany 3:1 a získávají výhodnější situaci v tabulce skupiny A, odkud pak narazí na potenciálně přijatelnějšího soupeře v semifinále. Podívaní to byla výborná a snad k jejímu zprostředkování přispěla i tato reportáž. Z prvního hracího dne mistrovství světa v para hokeji je to vše, krásný večer z Ostravar arény a zítra opět sledujte vývoj turnaje! (20:30:25)
     
    Nejlepší hráči

    Kanada:Greg Westlake

    Spojené státy americké: Noah Grove
     
    Konec zápasu.
     
    44:55
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    DECLAN FARMER získal puk ve středním pásmu a nebylo co řešit. Při jeho rychlosti snadno ujel všem Kanaďanům a dovezl kotouč do opuštěné branky. Pojistil dnešní výhru USA! Bez asistence.
     
    44:21
    Střela Lavina byla zblokovaná a Farmer vyhození přes celý led těsně netrefil prázdnou kanadskou branku!
     
    44:01
    Larocque odjíždí z branky a pouští do hry šestého hráče.
     
    43:49
    Kanadský kouč Ken Babey si logicky bere oddechový čas na poradu. Larocque zůstává v brance, protože se bude vhazovat ve středním pásmu, a pak se uvidí.
     
    43:49
    Josh Hargis u mantinelu v útočném pásmu použil zápasnický chvat proti soupeři a dostává menší trest. Velká šance pro Kanadu zkusit hru šest na čtyři!
     
    43:11
    Kanada chtěla zkusit hru bez brankáře, ale Larocque se vrací do hry.
     
    43:11
    Armstrong zavezl puk přes celé kluziště až do rohu u Cashe, tam se ale někdo z Kanaďanů dopustil přihrávky rukou a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    42:14
    Další nevyužitý kontr USA! Pauls pelášil za gólem, ale Larocque vyřešil i tento nájezd. Ačkoliv pak přepadl na záda, dojíždějící Roybal ho nedokázal překonat, takže šance Kanady na vyrovnání ještě žije.
     
    42:00
    Práce Američanů v obarně je příkladná. Když už se situace nevyvinula dobře a od zadního hrazení se puk dostal mezi kruhy k soupeři, byl hned na místě blokující Dequebec.
     
    40:45
    Na zámořské derby zůstalo poměrně dost diváků po předchozím zápase Čechů s Japonci. Oficiální údaj nemáme, ale střízlivým odhadem dobré 2000 fanoušků sleduje předvoj předpokládaného pozdějšího finále turnaje.
     
    40:45
    Lavin zvedl prapor Kanady a dvakrát prověřil Cashe. Gólman jednou vyrazil do rohu, podruhé puk schoval v lapačce a přerušil hru, aby snad Kanada nezískala delší tlak.
     
    40:10
    Tým USA je znovu kompletní.
     
    39:30
    Další propad kanadské pětky a samostatný nájezd Američana! V oslabení ujel Farmer, ale vystřelil přímo do připraveného gólmana.
     
    39:20
    Složitě hledá Kanada cestu zpět před Cashe.
     
    38:34
    Kanaďané sevřeli kleště, ale když Hickey po ledě minul branku, Američané se osvobodili.

    Jan Chlubna

    Branky a nahrávky: 17. Westlake (Lavin) – 20. Farmer, 22. Douglas (Grove), 45. Farmer


    Kanada: Larocque (Watson) – Henry, Hickey, Crane, Armstrong, Sorley – Lavic, McGregor, Westlake, Bridges, Cozzolino, Dunn, Smith, Lehoux.
    USA: Cash (Lee) – Gooley, Pauls, Dequebec, Wallace, Douglas – Zych, Farmer, Grove, Roybal, Hargis, Dodson, McDermott, Roman

    Rozhodčí: Luthcke (Norsko) – Lunden (Švédsko), Wesley (Česká republika)
    thejrc.org