Maďarsko – Švýcarsko 4:2 (kon.) | Německo – Japonsko 2:1 (po pr.) | Finsko – Česko 4:2 (kon.)
Rusko – Rakousko 3:1 (kon.)
konec
Maďarsko
4:2 (2:0, 0:2, 2:0)
Švýcarsko
Neděle 28.04.2019, 10:00 • Zimní stadion Příbram • Evropský pohár žen do 16 let • Skupina A
Partner:
     
    Maďarky porážejí Švýcarky 4:2!

    Zápase mezi Maďarskem a Švcýarskem je u konce, jako šťastnější z něj odcházejí Maďarky, které vyhrály 4:2. Lví podíl na vítězství měla jejich první formace, zejména pak dvojice Emma Kreiszová a Míra Seregélyová, která se zasloužila o všechny góly.

    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, v Příbrami nás ale dnes čekají ještě tři zápasy, které vám samozřejmě pomocí textového přenosu zprostředkujeme. Na programu je i semifinále českého národního týmu, v němž Češky vyzvou Finky. Tak si to nenechte ujít! (11:39:20)
     
    Konec zápasu.
    44:49 SEREGÉLYOVÁ - 4:2
     
    44:49
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, Maďarky vyhrávají. MÍRA SEREGÉLYOVÁ, která si hezky obešla dvě soupeřky a sama před prázdnou brankou se už nemýlila. Bez asistence.
     
    44:03
    Wagnerová míří na střídačku, Švýcarky to zkouší v šesti!
     
    43:45
    Švýcarkám se nedaří vytvořit si větší tlak.
     
    42:39
    Hokejistky ze země helvétského kříže zastavil v jejich přechodu do útočného pásma ofsajd.
     
    41:45
    Švýcarky se po delší době dostaly do útočného pásma, kde se jim málem podařilo vyrovnat. Po střele Peterové se před maďarskou brankou vytvořila nepřehledná skrumáž, před Zoggovou už byla pouze ležící gólmanka, jenže ji švcýarská kapitánka nedokázala překonat!
     
    40:40
    Na ledě opět první formace Maďarek, nikoho tedy nepřekvapí, že si opět vypracovaly velký tlak. Ten vyvrcholil ránou Kreiszové zpoza levého kruhu, která však byla zbokována jednou ze švýcarských obránkyň.
     
    39:45
    Švýcarky vyhazují na zakázané uvolnění, Maďarky teď jsou jasně lepší.
     
    39:24
    Maďarky vstřelený gól, teď opět tlačí své soupeřky v útočném pásmu.
     
    38:48
    Švýcarky si berou oddechový čas.
     
    38:48
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Maďarky jdou do vedení! Asi nikoho nepřekvapí, že se o to opět zasloužila první formace. Po nahrávce Seregélyové se do puku opřela EMMA KREISZOVÁ a střelou o tyčku nedala Wagnerové žádnou šanci. Asistence: Míra Seregélyová.
     
    35:45
    Když je na ledě první maďarská lajna, zpravidla si vypracuje tlak.Jinak jsou však aktivnější Švýcarky, jako třeba teď, kdy jsou opět nastěhovány v útočném pásmu.
     
    34:39
    První formace Maďarek opět nadělala Švýcarkám velké problémy, Kreiszová pálila z pravého kruhu, Wagnerová si připisuje první důležitý zákrok.
     
    33:45
    Kotouč je ve středním pásmu, k vidění jsou nepřesnosti na obou stranách. Na začátku třetí třetiny působí oba týmy trochu nervózně.
     
    32:24
    Stroblová se vřítila do útočného pásma a nahodila kotouč z levé strany, trefila však pouze boční síťku švýcarské branky.
     
    31:42
    Švýcarky zamkly své soupeřky v útočném pásmu, jenže si žádnou větší šanci nevytvořily.
     
    30:59
    Už od úvodu třetiny je jasné, jakou hru nám třetí dějství nabídne. Nikdo nechce udělat chybu, která by mohla rozhodnout zápas.

    Vladimír Vykoukal

    Branky a nahrávky: 1. Seregélyová (Kreiszová), 5. Kreiszová (Józsová, Véghelyiová), 39. Kreiszová (Seregélyová), 45. Seregélyová – 17. Bachmannová (Thallmanová), 24. Surdezová


    Maďarsko: Tóthová (Szabóová) – Véghelyiová, Gengeliczkyová, Kotsisová, Bukorová, A. Martónová, L. Martónová, Marslová – Seregélyová (A), Kreiszová (C), Józsová – Cservjacsenková, Metzlerová, Papacseková – Schmidt – Natkayová (A), Stroblová, Szelényiová, Kerekesová, Ivádyová.
    Švýcarsko: Streicherová (od 31. Wagnerová) – Martiová, Polettiová (A), Baechlerová, Gaberellová, Bachmannová (A), Kehlová, Aymonová, Nina Harjuová – Surdezová, Zoggová (C), Peterová – Salzgeberová, Büchiová, Schmidová – Aschwandenová, Thalmannová, Nora Harjuová – Diazová, Schmidtová, Kozuhová.

    Rozhodčí: Malá – Povová, Šťastná
    thejrc.org