J. Korea – Slovinsko 5:3 (kon.) | Bělorusko – Maďarsko 3:1 (kon.)
konec
Jižní Korea
5:3 (1:3, 3:0, 1:0)
Slovinsko
Úterý 30.04.2019, 12:00 • Barys Arena, Nur-Sultan • Mistrovství světa - I. A Divize • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnes je na šampionátu na programu ještě duel mezi Maďarskem a Běloruskem, který startuje v 15.30 našeho času. Z tohoto zápasu je to vše, díky za pozornost a pěkný zbytek dne. (14:20:21)
     
    Střely na branku ve třetí třetině: 7 – 19
    Střely na branku celkem: 24 – 43
     
    Barys Arenou zní podruhé hymna Jižní Koreji, která po včerejší výhře nad Maďarskem znovu triumfovala. První třetina sice asijské reprezentaci vůbec nevyšla, když i vinou nedisicplinovanosti prohrávala 1:3. Druhá část ale patřila právě Korejcům, kteří bohorovného soupeře zaskočili třemi brankami a v poslední části prakticky bez větších problémů kontrolovali náskok. Ujímají se tak vedení tabulky, naproti tomu Slovinci mají na svém kontě nulu.
     
    Nejlepším hráčem Slovinska vyhlášen Robert Sabolič (1+0), na straně Jižní Koreji Kisung Kim (1+1).
     
    Velká a zcela zasloužená radost hráčů Jižní Koreji a hrstky jejich fanoušků v hledišti Barys Areny. V současnosti nejlepší asijská reprezentace dělá další důležitý krok na cestě za postupem do elitní skupiny světového šampionátu, naopak Slovincům se cesta prakticky uzavírá.
     
    Konec zápasu.
    59:22 Sanghoon ŠIN - 5:3
     
    59:22
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    K elitě se přibližuje Jižní Korea, naproti tomu Slovinci podruhé prohrávají. Plante vybojoval puk u mantinelu, šikovně jej obloučkem poslal dopředu na najíždějícího SANGHOONA ŠINA, který bez problémů trefil prázdnou branku. Asistence: Alex Plante.
     
    59:00
    Kopitarovu střelu eliminoval Dalton.
     
    58:25
    Do Saboličovy rány od modré se vrhl jeden z Korejských hráčů a puk odrazil do středního pásma.
     
    58:02
    Slovinci navíc hrají bez brankáře.
     
    58:02
    Time out pro Slovince, kteří nutně potřebují srovnat, jinak jejich šance na postup mezi elitu a účast na příštím mistrovství světa A skupiny ve Švýcarsku skoro vyhasnou.
     
    58:00
    Začaly se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:31
    Na druhé straně zakončoval protiútok ranou od modré Plante, Pintarič vyrazil puk jen před sebe, ovšem žádný z Korejců puk nedokázal dorazit.
     
    56:08
    Na pravé straně se otevřel prostor pro Gregorce, který si najel na pravý kruh a odtud vypálil na vzdálenější tyč. Dalton ovšem opět vytasil svůj beton a vyrazil kotouč.
     
    55:33
    Sabolič místo toho, aby podpořil útok, ztratil ve středním pásmu puk a Korejci se díky tomu dostali do přečíslení. Kisung Kim nahrával před bránu Sangwooku Kimovi, jenž ovšem poslal puk mimo.
     
    55:04
    Místo toho, aby teď útočili Slovinci, hraje se před Pintaričem. A nějakou chvíli se tam ještě hrát bude. Slovinci se totiž osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    54:20
    Už mohlo být víceménně rozhodnuto. Svou sílu po delší době pro změnu prokázala první formace Jižní Koreje. Kisung Kim vybojoval puk u mantinelu, vybruslil před bránu a jeho zadovka nadělala Pintaričovi obrovské problémy. Puk propadl slovinskému gólmanovi za záda do tyče. Následně Pintarič celou situaci hasil zalehnutím puku.
     
    53:44
    Prostror dostal na levém kruhu Herbar, v dobré palebné pozici ovšem přestřelil bránu.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 5. K. Kim (S.Kim), 28. W.J.Kim (Park, Jeon), 30. S. Kim (K. Kim), 31. H.Kim (W.Kim, Y. Lee), 60. Sanghoon Šin (Plante) – 9. Podlipnik (Kopitar), 13. Ograjensek (Gregorc, Magovac), 17. Sabolič (Rodman, Kopitar)


    Jižní Korea: Dalton (Lee) – Plante, W. Kim, D. Lee, Regan, H. Kim, H. Song, Čoi – Ahn, K. Kim, S. Kim – Sangwoo Šin, M. Čo, Sanghoon Šin – Č. Lee, J. Jeon, Park – Hyungkyeum Kim, S.J. Park, Y. Lee, W. Kim.
    Slovinsko: Pintarič (Gračnar) – Podlipnik, Kovačevič, Magovac, Gregorc, Repe, Pretnar, Stebih – Rodman, Kopitar, Sabolič – Kuralt, Verlič, Ograjensek – Drozg, Goličič, Pance – Kalan, Zajc, Čimzar, Hebar.

    Rozhodčí: Holm, Wegand – Monnaie, Nordlander
    bahis siteleri