Nizozemsko – Ukrajina 1:8 (kon.) | Japonsko – Estonsko 5:2 (kon.) | Polsko – Rumunsko 2:3 (po pr.)
konec
Japonsko
5:2 (4:1, 0:0, 1:1)
Estonsko
Středa 01.05.2019, 15:30 • Tondiraba Ice Hall, Tallinn • Mistrovství světa - I. B Divize • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů pěkný den! (17:40:49)
     
    Je konec! Japonsko zvládlo dnešní duel s Estonskem a po výhře 5:2 ještě drží naději na postup do vyšší divize! Ve třetí třetině si Japonci bez problémů hlídali své vedení. Až pět minut před koncem přidal pátou japonskou branku Sato! Estonsko však v závěru vykřesalo přesilovou hru, ve které potrestal chybu japonského brankáře Embrich!
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Estonci v posledních minutách ukazují, že hokej hrát umí! Hráči v modrém doslova uzamkli Japonce před jejich brankou a ještě se snaží udeřit.
     
    59:10
    Ossipov poslal přihrávku na levé křídlo, odkud zakončoval Petrov, jenže jeho dělovka prolétla kolem horního rohu japonské klece.
     
    58:25
    Ossipov ještě poslal prudký nástřel na modrou čáru, jenže Petrov na jeho pobídku nedosáhl. U kotouči jsou obránci Japonska.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
    57:49 Riho EMBRICH - 5:2
     
    57:49
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor! Estonsko nakonec využívá přesilovou hru hodně kuriózním způsobem! RIHO EMBRICH zakončil ze středního pásma a Hata velkou chybou pustil puk za svá záda! Asistence: Alexandr Ossipov, Roman Šumikin.
     
    57:20
    Estonci se usadili v útočném pásmu, ale ani v přesilové hře se nemohou dostat do zakončení. Obranné kvarteto Japonců se skvěle pohybuje.
     
    56:42
    Japonci se v obranném pásmu zmocnili odraženého kotouče a bez váhání jej vyhodili přes všechny čáry za estonskou branku.
     
    56:16
    Estonsko si v závěru zahraje přesilovku. Tanaka dostává dvě minuty za sekání.
     
    55:30
    Estonci po další obdržené brance působí hodně odevzdaným dojmem a už se ani nesnaží o útočení. Je jasné, že Japonsko si připíše důležité body.
    54:46 Kohej SATO - 5:1
     
    54:46
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonsko se nakonec dočkalo pátého zasáhu! Estonský brankář sice zlikvidoval jednu velkou šanci, jenže zpětnou přihrávku dostal KOHEJ SATO, jež puk bez problémů uklidil do sítě! Asistence: Rio Hašiba, Tetsuja Saito.
     
    54:08
    Hata si povyjel proti rozjetému Andrejevovi a vytáhl parádní zákrok levým betonem. Brankář Japonska dnes podává dobrý výkon.
     
    53:40
    Zadáci Japonska uklidňují hru v obranném pásmu. Nikdo v estonském dresu jejich rozehrávku neatakuje. Tempo hry doslova opadlo.
     
    53:12
    Hašiba nevyhodil puk z obranného pásma. Dotírající Makrov si puk však posunul daleko před sebe a z ostrého úhlu už nedokázal zakončit.
     
    52:31
    Duel se už pouze dohrává. Ani jeden z týmů se nyní nemůže dostat do nebezpečné pozice, ze které by mohl ohrozit branku svého soupeře.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 1. Iwamoto (Furuhaši, Sato), 9. Hašiba (H. Terao, Y. Terao), 17. Hirano (Furuhaši, Hašimoto), 19. Jamada (Terao, Terao), 55. Sato (Hašiba, Saito) – 4. Slessarevski (Makrov, Arrak), 58. Embrich (Ossipov, Šumikin)


    Japonsko: Hata (Onoda) – Kawai, Jamada, H. Sato, Hašimoto, Minošima, Ito, Hajata, Hašiba – K. Sato, Saito, Nakajašiki – Hirano, Furuhaši, J. Terao – H. Terao, Iwamoto, Miura – Šinohara, Tanaka, Osaka.
    Estonsko: Šumikin (Koitmaa) – Lahesalu, Sorokin, Kerna, Ossipov, Novikov, Slessarevski, Svarogin – Makrov, Arrak, Rooba – Sibirtsev, Petrov, Andrejev – Usov, Embrich, Viitanen – Vorang, Vasjonkin, Parras – Fursa.
    thejrc.org