Rusko – Finsko 1:3 (kon.) | Česko – Švédsko 3:0 (kon.)
konec
Rusko
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Finsko
Sobota 04.05.2019, 14:00 • DRFG Aréna • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:10 Alexandr OVEČKIN - 1:3
     
    59:10
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Kuzněcov naznačoval střelbu, ale v poslední chvíli namířil puk přes pásmo a ALEXANDR OVEČKIN už jen z první snižuje a upravuje konečný stav utkání na 1:3. Asistence: Jevgenij Kuzněcov.
    45:51 Oliwer KASKI - 0:3
     
    45:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Rusové nesmí dnešnímu soupeři nabízet přesilovky! V těch jsou úspěšní totiž i tentokrát a to díky střele obránce OLIWERA KASKIHO. Nápřah a rána jako z děla, kterou se snažil Georgijev v rozkleku zachytit, ale nepodařilo se. Asistence: Niko Ojamäki.
    30:26 Mikko LEHTONEN - 0:2
     
    30:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Druhá využitá přesilovka! MIKKO LEHTONEN na modré napřáhl a puk proletěl kolem všeho, co mu stálo v cestě. Před Georgijevem ještě i hráči clonili a puku uskakovali. Asistence: Toni Rajala a Kaapo Kakko.
    05:05 Harri PESONEN - 0:1
     
    05:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Proměněná přesilovka dává utkání ještě větší náboj, i když jsme na samém začátku zápasu. HARRI PESONEN najížděl po pravém křídle k bráně a puk dorazil do brány ve chvíli, kdy se jej Georgijev snažil ze vzduchu zachytit.
    Marken.cz

    Gabriela Juříková

    Branky a nahrávky: 60. Ovečkin (Kuzněcov) – 6. Pesonen, 31. Lehtonen (Rajala, Kakko), 46. Kaski (Ojamäki)


    Rusko: Georgijev (I. Sorokin) – Sergačjov, Nestěrov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Zub, Jelesin – N. Gusev, Malkin (A), Kučerov – Ovečkin (A), Kuzněcov, Dadonov – Grigorenko, Anisimov, Kaprizov – Kovalčuk (C), Andronov, S. Plotnikov – Tělegin.
    Finsko: Lankinen (Olkinuora) – Lehtonen (A), Kivistö, Sund, Jokiharju, Mikkola, Kaski, Lindbohm, Vainio – Rajala, Ruotsalainen, Kakko – Pesonen, Manninen, Kuusela – Kiviranta, Luostarinen, Ojamäki – Sallinen (A), Tyrväinen, Anttila (C).

    Rozhodčí: Jeřábek, Pešina – Hynek, Svoboda
    ocianews.com