J. Korea – Litva 1:2 (kon.) | Kazachstán – Bělorusko 3:2 (po pr.)
po prodl.
Kazachstán
3:2 (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
Bělorusko
Sobota 04.05.2019, 13:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • Mistrovství světa - I. A Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (15:48:15)
     
    Dnešní utkání sledovalo 7 418 diváků.
     
    Střely na branku: 42 – 17
     
    Je dobojováno. Zápas nakonec muselo rozhodnout prodloužení, ve kterém rozhodli Kazaši o bonusovém bodu navíc. A před zítřejšími posledními utkáními na mistrovství světa divize IA tak už mohou hrát oba týmy v pohodě. Jak domácí Kazachstán, tak i Bělorusko postupují do elitní skupiny MS a za rok se tak mohou těšit na souboje s nejlepšími týmy světa. Třetí Jižní Korea už nemá šanci se bodově ani na jeden tým dotáhnout.
     
    Na straně Běloruska vyhlášen nejlepším hráčem utkání Alexandr Osipkov, na té kazašské pak Talgat Žajlauov.
     
    Konec zápasu.
    63:42 Arkadij ŠESTAKOV - 3:2
     
    63:42
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Je hotovo. ARKADIJ ŠESTAKOV byl vyslán do úniku před běloruskou klec a zblízka pak překonal Osipkova – 3:2. Bod navíc tak berou Kazaši. Asistence: Leonid Metalnikov a Alichan Asetov.
     
    63:39
    Dustin Boyd zblízka střílel na branku Osipkova a neuspěl. Další tlak Kazachů tak zůstal bez gólového efektu.
     
    62:48
    Další akce před Osipkovem. Dmitrij Ševčenko v jeho těsné blízkosti neuspěl. Hra je přerušena a vhazovat se bude před běloruskou klecí.
     
    62:12
    Darren Dietz z prostoru mezi kruhy pálil na Osipkova, ten jeho pokus kryje svojí hrudí. A poté hned rozehrál puk spoluhráčům, kteří otáčejí hru na druhou stranu.
     
    61:28
    Proti střele Talgata Žajlauova vytasil další přesný zákrok Osipkov a opět tak podržel svůj tým. Ten tak míří do další útočné akce.
     
    61:00
    Nepřesná akce Kazachů a Bělorusko jde do útoku V úvodu prodloužení je tak aktivnějším týmem.
     
    60:16
    Platt střílel z pravého kruhu, jeho bekhendová střela skončila mimo.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku: 37 – 16
     
    Základní hrací doba vítěze neurčila a na řadu tak přijde prodloužení, které se bude hrát ve třech hráčích na obou stranách a bude trvat pět minut. Tedy pokud žádný tým branku nevstřelí.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. Michajlis (Pierre, Bochenski), 16. Žajlauov (Rymarev), 64. Šestakov (Metalnikov, Asetov) – 27. Demkov (Platt), 45. Feoktisov (Volkov, Kitarov)


    Kazachstán: Karlsson (Kudrjavcev) – Metalnikov, Makljukov, Dietz, Orechov, Klešenko, Šalapov, Semjonov (A) – Michajlis, St. Pierre, Bochenski (C) – Ševčenko, Boyd, Nekrjach – Žajlauov (A), Sagadějev, Akolzin – Petuchov, Asetov, Rymarev – Šestakov
    Bělorusko: Osipkov (Miltchakov) – Bailen, Lisovec, Chenkel, Solovjov, Jevenko (A), Ustiněnko, Bokun – Demkov, Platt (A), Kovyršin – Lopačuk, Šarangovič, Suško – Volkov, Kitarov (C), Feoktisov – Kogalev, Kislyj, Maljavko S. – Maljavko A.

    Rozhodčí: Garon (Kanada), Šír (Česko) – Constantineau (Francie), Monnaie (Belgie)

    Diváci: 7 418
    thejrc.org