Roller Storm – Brno 6:9 (kon.) | ILHK Hr. Králové – Černošice 4:7 (kon.) | IHC Olomouc – IHC Kladno 5:2 (kon.)
IHC Nový Jičín – Uh. Brod 11:4 (kon.) | IHC Přerov – Devils Zlín 13:4 (kon.) | IHC Prague Rats – Brno 8:5 (kon.)
Roller Storm – HC Boskovice inline 6:8 (kon.) | IHC Nový Jičín – Devils Zlín 12:6 (kon.) | IHC Přerov – Uh. Brod 15:3 (kon.)
ILHK Hr. Králové – IHC Kladno 6:4 (kon.) | IHC Olomouc – Černošice 11:3 (kon.) | IHC Prague Rats – HC Boskovice inline 9:3 (kon.)
konec
IHC Roller Storm Praha
6:9 (0:2, 2:2, 3:3, 1:2)
Mission Roller Brno
Sobota 04.05.2019, 12:00 • SH Jižní Město, Praha • STILMAT extraliga inline hokeje • 1. kolo
Partner:
     
    Již za půlhodinu pokračuje dění dalším zápasem, v němž Brňany pro změnu prověří Prague Rats. Na toto utkání vás také zvu a mile rád vás jím provedu. (13:28:40)
     
    Je dobojováno! V prvním utkání trochu překvapivě bere tři body brněnský tým, který ještě dokázal navýšit své vedení a získal tři body díky tříbrankovému rozdílu.
     
    Konec zápasu.
     
    47:21
    Po Dufkově zaváhání se opřel do střely Marek Göndör, ovšem i jeho střela byla zblokována.
     
    46:01
    Václav Klindera se zmocnil kotouče, který dokázal vyvézt do útočného prostoru. K zakončení se posléze dostal Jakub Frodl, ovšem jeho střelu srazil ještě jeden z obránců Mission Rolleru.
     
    44:41
    Jen velmi těsně netrefil Zdeněk Kubica křižnou střelou na vzdálenější tyč branku Roller Stormu. Dostal se do ní pod dosti velkým úhlem, čímž ji také přestřelil.
     
    43:15
    Ke kotouči se znovu dostali brněnští inlinehokejisté, kteří se na několikrát pokoušejí o průnik na soupeřovu branku. Vždy z toho ale nakonec vyjde odražení kotouče k jejich brance a tedy i znovuzahájení akce.
     
    42:35
    Hráči Roller Stormu dělají maximum pro zmírnění nepříznivého stavu. Nejdříve si Jan Veselý obkroužil brněnskou branku, načež zpoza ní poslal kotouč na modrou, kde stál Václav Klindera. Jeho dělovka činila Hrachovinovi trochu potíže, přesto si s ní nakonec poradit dokázal.
     
    42:02
    O další zakončení brněnského týmu se postaral Jan Dufek. Proti jeho střele z levé strany ale dokázal Martin Hauser včas zakročit a udržet jej ve své lapačce.
     
    41:04
    Brno právě vstřelilo branku!
    Do samostatného kombinačního útoku se dostal JIŘÍ DROBNÝ ve spolupráci se Zdeňkem Kubicou. Po ní dokázal zcela přesně uklidit kotouč k levé tyči branky Stormu. Asistence: Zdeněk Kubica.
     
    39:52
    Pražané se stále drží v útočné třetině. Jan Veselý vyslal v mezikruží do zakončení Jakuba Frodla, ovšem ten díky sevření hned dvěma protihráči nakonec kotouč na Hrachovinu vyslat nedokázal.
     
    39:10
    Roller Storm právě vstřelil branku!
    Pražané snižují opět na rozdíl dvou branek! JAN VESELÝ převzal odražený kotouč přímo od hokejky gólmana, který také z první poslal velmi rychle do odkrytého prostoru u pravé tyče Hrachovinovy svatyně. Asistence: Filip Novák.
     
    38:34
    Po zastavení kotouče Janem Veselým se Storm dostal do útoku.
     
    37:43
    Velmi drze si na přejezdu do útočného pásma počínal Jan Kern. Mladý útočník ovšem prováhal díky sevření ideální příležitost k prověření gólmana Hrachoviny a zastavil se až o mantinel.
     
    37:00
    Brno právě vstřelilo branku!
    Přesto své vedení navyšuje tým z Brna! Po krásné kombinaci poslal kotouč z bezprostřední blízkosti pravé tyče do branky DOMINIK HRACHOVINA. Asistence: Jan Dufek.
     
    36:16
    Z úvodního brněnského rozjezdu se ke kotouči dostal Filip Bílek, který se s ním udržel v útočném prostoru.
     
    36:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    I třetí čtvrtina pokračovala ve velmi vyrovnaném, ofenzivním duchu, byť tedy místy měl Roller Storm převahu. Ovšem Brňané si stále drží svůj dvoubrankový náskok, přestože nyní chvíli i svému soupeři podlehli.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 17. Kern (Dani), 19. Frodl (Petráš), 25. Novák (Petráš, Veselý), 26. Frodl (Dani, Kern), 27. Frodl, 40. Veselý (Novák) – 3. Dufek (P.Hrachovina), 8. Dufek (Kubica, Strýček), 16. Skácel (Strýček), 20. D.Hrachovina (Kubica, Dufek), 31. Kubica (Strýček), 35. Strýček (Hrachovina), 36. Skácel (Kubica), 37. Hrachovina (Dufek), 42. Drobný (Kubica)


    IHC Roller Storm Praha: Hauser (Škubal) – Novák, Bílek (A), Dani, Petráš, Kern, Frodl (C), Matějček, Veselý, Klindera.
    Mission Roller Brno: Hrachovina P. (Chvátal) – Kazlepka, Göndör, Sedláček, Strýček, Hrachovina D., Dufek, Skácel, Drobný, Kubica
    thejrc.org