Švédsko – Finsko 2:1 (kon.) | Česko – Rusko 1:4 (kon.)
konec
Švédsko
2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Finsko
Neděle 05.05.2019, 14:00 • DRFG Aréna • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráči byli vyhlášení:

    Dennis Rasmussen (SWE)

    Veli-Matti Savinainen (FIN) (16:25:44)
     
    Skandinávské derby končí vítězstvím švédského celku. O osudu zápasu rozhodla již první třetina, ve které se výběru Tre Kronor podařilo otočit nepříznivý stav. Ve zbytku utkání se povedlo oběma brankářům zavřít své brány, ovšem pro Švédy je nepříjemným otazníkem situace nad brankářem Makrströmem, pro nějž utkání skončilo v závěru druhé třetiny po střetu s finským hráčem. Švédové tak po vítězství nad Finskem mohou ještě pomýšlet na prvenství v Carlson Hockey Games, vše se bude odvíjet od večerního zápasu Česka s Ruskem, na který vás tímto zvu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Finové kompletní a teď už v šesti!
     
    59:33
    Oddechový čas pro tým Finska.
     
    59:33
    Finové se odhodlali k útoku i ve vlastním oslabení, zakončení vzal na sebe Kaapo Kakko, ovšem na pozorného Enrotha nevyzrál.
     
    58:37
    Dlouhou kombinaci Švédů zakončil střelou z pravého kruhu Elias Pettersson, Lankinen si ovšem na jeho střelu počíhal a bez problému ji zneškodnil.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:33
    Komplikace pro Finsko, v závěru třetí třetiny putuje na trestnou lavici Miika Koivisto, dvě minuty sekání.
     
    57:05
    Finský nápor se zatím nekoná, dokonce nejsou vidět ani zárodky. Švédové zatím své jednobrankové vedení drží velmi zodpovědně.
     
    56:06
    Dnešní utkání sleduje 6576 diváků.
     
    55:50
    Švédové dokázali Finy okamžitě vyhnat ze své třetiny a se zabezpečeným středním pásmem rozbíjejí další snahy svého skandinávského rivala.
     
    55:29
    Po delší době je hra přerušena, navíc bude následovat komerční přestávka, poté se bude vhazovat před brankou Švédska.
     
    54:16
    Ovšem vzruch do obranných řad Švédska nyní přinesl Juho Lammikko, jenž se nadvakrát snažil prostřelit Enrotha, ten zatím drží stoprocentní úspěšnost.
     
    53:44
    Švédové znovu odzbrojili Finy při jejich útočném postupu a momentálně mají více ze hry.
     
    52:45
    Čas nyní rychle běží, série přerušení je minulostí, což vyhovuje Švédům, kteří pomalinku kráčejí směrem k vítězství.
     
    52:16
    Na druhé straně se na útočný výlet vydal Joakim Nygård, jenž s kotoučem obkroužil branku Lankinena, ovšem skulinku mezi tyčkou a jeho betonem hledal marně.
     
    51:47
    Kaski nyní přenesl hru na Mikkolu, jehož střela troskotá na připraveném betonu Enrotha.
     
    50:54
    Anttila nyní vyvezl kotouč z finské třetiny a v útočném pásmu jej posunul na levé křídlo Lammikkovi, jehož pokus dokázal Enroth zastavit svou vyrážečkou.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 9. Rasmussen (Krüger, Wedin), 13. E. Lindholm (Hörnqvist, E. Pettersson) – 6. Savinainen (Kakko, Ilomäki)


    Švédsko: Markström (40. Enroth) – A. Larsson, Ekman-Larsson (C), E. Gustafsson, M. Pettersson, Holm, Hägg, Bengtsson – Eriksson, E. Pettersson, Hörnqvist (A) – Lindblom, A. Kempe, E. Lindholm – Bratt, Lander, Nygård – Rasmussen, Krüger, M. Kempe – Wedin.
    Finsko: Lankinen (Olkinuora) – Lehtonen (A), Koivisto, Sund, Jokiharju, Mikkola, Kaski, Lindbohm, Vainio – Rajala, Ilomäki, Kakko – Savinainen (A), Ruotsalainen, Kuusela – Kiviranta, Tyrväinen, Ojamäki – Jo. Nättinen, Lammikko, Anttila (C).

    Rozhodčí: Jeřábek, Hodek – Gebauer, Špůr

    Diváci: 6576
    thejrc.org