Finsko – Kanada 3:1 (kon.) | Rusko – Norsko 5:2 (kon.) | USA – Slovensko 1:4 (kon.)
Česko – Švédsko 5:2 (kon.)
konec
Rusko
5:2 (2:0, 2:0, 1:2)
Norsko
Pátek 10.05.2019, 16:15 • Zimní stadion Ondreje Nepely, Bratislava • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z naší strany je to pro dnešek vše, přejeme vám příjemný zbytek pátečního večera a především co nejlepší zážitek z utkání Česka se Švédskem, které od 20:15 odkomentují naši kolegové. (18:30:50)
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Martin Röymark (NOR) a Nikita Kučerov (RUS).
     
    První zápas bratislavské základní skupiny je u konce. Norové do něj vůbec nevstoupili špatně, naopak byli možná o něco živější než jejich soupeř. Rusové si ale trpělivě počkali na šance, které následně využili a dostali se do dvoubrankového vedení. To ve druhé třetině ještě více navýšili a svůj náskok zkušeně kontrolovali až do závěru utkání. Seveřanům se nakonec podařilo snížit na rozdíl tří branek, jenže na větší zdramatizování duelu už jim nezbyl čas. Rusko si tak připisuje do tabulky první tři body a zaslouženě si poslechne svou hymnu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Zápas už se jen dohrává.
     
    58:30
    Rusko je usazeno v útočném pásmu, nikam už se však nežene.
     
    58:01
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:47 Jonas HOLÖS - 5:2
     
    57:47
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Norsko podruhé snižuje! Andreas Martinsen dokázal i pod tlakem poslat puk na modrou čáru JONASI HOLÖSOVI, jenž se s tím vůbec nepáral a nechytatelnou ranou překonal ruského gólmana. Asistence: Andreas Martinsen.
    56:07 Thomas Valkvae Olsen - 5:1
     
    56:07
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Nakonec ale kapituluje! THOMAS VALKVAE OLSEN přihrál do rohu Alexanderu Reichenbergovi, sjel si před bránu, kam mu jeho spoluhráč vrátil a z první propálil Vasilevského. Asistence: Alexander Reichenberg.
     
    55:34
    Mathis Olimb se následně ocitl po chybné rozehrávce Ruska sám před bránou. Andrej Vasilevskij ovšem vystihl jeho záměr a po skvělém zákroku stále drží čisté konto.
     
    55:21
    Norové jsou kompletní, Mathis Olimb opustil trestnou lavici.
     
    54:13
    Hráči norského výběru se zatím bez větších problémů úspěšně brání. Sborná musí již poněkolikáté začínat na své polovině hřiště.
     
    53:21
    Nikita Nestěrov měl po nahrávce svého spoluhráče před sebou zcela odkrytou klec, puk ale vůbec netrefil. Následně byl však faulován Mathisem Olimbem (NOR), který inkasoval menší trest.
     
    52:26
    Dmitrij Orlov se od modré prokličkoval až do zakončení, jeho pokus ale bez větších potíží lapil norský gólman.
     
    52:09
    Rusové jsou usazení ve své útočné třetině a kontrolují zápas.
     
    51:50
    Nikita Nestěrov to zkusil od modré, jenže Henrik Haukeland měl velmi dobrý výhled a ukryl kotouč do své náruče.

    Jonáš Majtyka

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 9. Dadonov (Malkin, Kučerov), 15. Anisimov (Grigorenko, Orlov), 29. Kučerov (Sergačjov), 30. Dadonov (Malkin, N. Gusev), 42. N. Gusev (Kučerov, Chafizullin) – 57. Valkvae Olsen (Reichenberg), 58. Holös (Martinsen)


    Rusko: Vasilevskij (Georgijev) – Sergačjov, Nestěrov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov – Dadonov, Malkin (A), Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov, Ovečkin (A) – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – Barabanov, S. Plotnikov, Andronov – Kovalčuk (C).
    Norsko: Haukeland (Holm) – Holös, Lesund, Espeland, Bonsaksen, Johannesen, Nörstebö, Reichenberg, Bull – Olden, M. Olimb, P. Thoresen – Rosseli Olsen, Haga, Valkvae Olsen – Trettenes, Lindström, Martinsen – Röymark, K. Forsberg, Kristiansen.

    Rozhodčí: Fraňo (CZE), Reneau (USA) – Kaderli (SUI), Lhotský (CZE)

    Diváci: 7 698
    thejrc.org