Chrudim – Vlašim 2:1 (kon.) | Sokolov – Znojmo 2:2 (kon.) | Třinec – Žižkov 4:0 (kon.)
Vítkovice – Brno 2:4 (kon.)
konec
MFK Vítkovice
2:4 (1:3)
FC Zbrojovka Brno
Sobota 11.05.2019, 17:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Brno právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že je rozhodnuto! Po akci na pravé straně se míč dostal až na střed vápna, kde se nacházel osamocený ONDŘEJ VINTR, jenž se tváří v tvář Květonovi nemýlil a uklidil míč chladnokrevně k tyči.
     
    79
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak na závěr nás ještě čeká drama. Hosté jakoby trochu přestali hrát, čehož domácí dokonale využívají. JIŘÍ JANUŠKA dostal opravdu hodně času a prostoru ve středu pole, čehož využil k nádherné ráně z pětadvaceti metrů, která zapadla přesně k levé tyči.
     
    23
    Brno právě vstřelilo branku!
    Gólové hody z úvodu duelu sice na chvíli utichly, ale s koncem 23. minuty opět přicházejí. Lukáš Magera rozehrál standardku z dvaceti metrů chytře po zemi na pravý roh malého vápna, odkud z první procedil míč do brány ŠIMON ŠUMBERA za pomoci tyče Květonova zařízení.
     
    7
    Brno právě vstřelilo branku!
    No to jsou věci! Na Městském stadionu v Ostravě běží teprve sedmá minuta a diváci již viděli tři góly! V dalším kontru Brna natáhl jeden z hostů k ráně z pětadvaceti metrů, ale ta byla zablokována domácí obranou. Ke smůle MFK však pouze k nohám osamoceného PETERA ŠTEPANOVSKÉHO, který se dle všeho nepohyboval v ofsajdovém postavení a z blízka překonal Květoně podruhé.
     
    5
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Domácí ale nenechali své fanoušky dlouho čekat a přispěchali s bleskovou odpovědí. K odraženému míči se dostal na pravé straně vápna MARTIN MOTYČKA a křižnou ranou překonal brankáře Flodera, který se za balónem marně natahoval.
     
    3
    Brno právě vstřelilo branku!
    Tak to je opravdu výborný vstup v podání Zbrojovky! Hosté měli možnost ve třetí minutě zahrávat první rohový kop, po kterém přiletěl centr na přední tyč. Tam jej prodloužil za sebe jeden z hostujících hráčů a PETER ŠTEPANOVSKÝ jej následně přeci jen dostal za brankovou čáru.

    Radomír Fukala

    Branky: 5. Motyčka, 79. Januška – 3. Štepanovský, 7. Štepanovský, 23. Šumbera, 90. O. Vintr

    Karty:   12. Pašek (VIT), 42. Celba (VIT) – 90+1. O. Vintr (BNO)


    MFK Vítkovice: Květon – Celba, Mikula (C) (78. Chvěja), V. Cverna, Surzyn – Vasiljev, Holiš (27. Kaloč), Praus, Bzirský – Motyčka (68. Januška) – Pašek.
    Náhradníci: Simkanič – Chvěja, Kaloč, Januška.

    FC Zbrojovka Brno: Floder – Sukup, Vraštil, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský, Bariš, Pachlopník (78. Kříž), Šumbera (53. O. Vintr) – Růsek, Magera (C) (69. Zikl).
    Náhradníci: Halouska – Kotula, Přichystal, Kříž, Pavlík, Zikl, O. Vintr.

    Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Horák

    Diváci: 712
    thejrc.org