Augsburg – Hertha 3:4 (kon.) | Dortmund – Düsseldorf 3:2 (kon.) | Hannover – Freiburg 3:0 (kon.)
Hoffenheim – W. Brémy 0:1 (kon.) | Leverkusen – Schalke 1:1 (kon.) | Norimberk – Mönchengladbach 0:4 (kon.)
RB Lipsko – Bayern 0:0 (kon.) | Stuttgart – Wolfsburg 3:0 (kon.)
konec
1. FC Norimberk
0:4 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 11.05.2019, 15:30 • Stadion Nürnberg, Nürnberg • Německá Bundesliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:21:31)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 6:8. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 4:14.
     
    Hlavní rozhodčí se rozhodl nenastavit ani sekundu a Borussia Mönchengladbach tak na hřišti Norimberku vítězí vysoko 4:0! Vše podstatné se událo až po změně stran! V 57. minutě otevřel skóre Josip Drmić! Hosté poté pokračovali ve velké aktivitě a Lukas Mühl si v 64. minutě vsítil vlastní branku! O dvě minuty později navíc přidal třetí zásah Thorgan Hazard! V tu chvíli už bylo o vítězi dnešního souboje jasno. Deset minut před koncem napsal gólovou tečku Denis Zakaria!
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Zakaria tentokrát přišel o míč v souboji na hranici šestnáctky a v následné přetlačované se navíc provinil proti pravidlům. Rozehrávat budou domácí.
     
    89
    Josip Drmić si naběhl na nádhernou přihrávku za obranu domácího celku, jenže z otočky nedokázal zamířit mezi tři tyče a minul branku Norimberku.
     
    88
    Hosté se znovu usadili v blízkosti pokutového území soupeře a házenkářským obléháním si snaží vytvořit si střeleckou pozici.
     
    87
    Zakaria opět prošel až na hranici pokutového území, kde si chtěl přehodit míč na pravačku, nicméně jeho projektil skončil na hrudi obránce.
     
    86
    Zakaria poslal průnikovou přihrávku mezi obránce Norimberku, ale nikdo v bílém dresu na jeho pobídku tentokrát nedosáhl.
     
    85
    Louis Beyer dostal přihrávku na pravou stranu a pomohl si zpětnou přihrávkou na Thorgana Hazarda. Hosté už dnešní duel pouze dohrávají.
     
    84
    Domácí zahrávali přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho rozehrávky se ujal Mikael Ishak, jehož dělovka prolétla vysoko nad břevnem.
     
    83
    Domácí fanoušci i přes velký debakl neúnavně povzbuzují své oblíbence a ženou hlasitým skandováním Norimberk za vstřelením alespoň čestné branky.
    81. Denis ZAKARIA - 0:4
     
    81
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tak tohle už je debakl! Mönchengladbach totiž přidává i čtvrtý zásah! Na hranici pokutového území si naběhl DENIS ZAKARIA a krásnou technickou střelou uklidil míč k tyči!
     
    80
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Eduard Löwen, přichází Törles Knöll.
     
    79
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Christoph Kramer, přichází Tobias Strobl.
     
    78
    Tim Leibold dostal přihrávku na hranici pokutového území, kde si míč přehodil na pravačku, jenže zakončení se mu svezlo po vnějším nártu a prolétlo kolem branky.
     
    77
    Christoph Kramer zůstává ležet po jednom ze soubojů na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    76
    Eduard Löwen si na polovině hrací plochy vysloužil potlesk zaplněného stadionu efektní patičkou, kterou se zbavil napadajícího soupeře.
     
    75
    Mikael Ishak se v pokutovém území tlačil za skákavým centrem z levé strany, jenže špičkou kopačky na míč nedosáhl. Sommer mohl zůstat klidný.
     
    74
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Virgil Misidjan, přichází Ondřej Petrák.
     
    73
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Ibrahima Traoré, přichází Alassane Pléa.
     
    72
    Denis Zakaria poslal přihrávku na hranici pokutového území, jenže Josip Drmić se nedokázal otočit kolem důrazného obránce.
     
    71
    Do rozehrávky hostujícího mužstva se nyní zapojil také brankář Yan Sommer. Švýcarský gólman se následně neunáhlil a pomohl si přihrávkou na pravou stranu.
     
    70
    Naopak hosté si při kombinaci troufají na kousky, které si v prvním poločase nedovolili. Obranu Norimberku čeká těžká dvacetiminutovka.
     
    69
    Tim Leibold dostal přihrávku na levou stranu hřiště, jenže nikdo z jeho spoluhráčů v červeném se mu neuvolnil do volného prostoru. Norimberk je pořádně zaražený.
     
    68
    Početná skupinka hostujících fanoušků si po změně stran užívá fantastický výkon svých oblíbenců a hlasitě skanduje. Hosté se ještě perou o postup do Ligy mistrů.
    66. Thorgan HAZARD - 0:3
     
    66
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! S góly se nám nyní doslova roztrhl pytel! Hosté přidávají také třetí zásah a takřka jistě si zajišťují výhru! Na další dobrý centr z levé strany si naběhl osamocený THORGAN HAZARD a z malého vápna uklidil míč do sítě!
    64. Lukas MÜHL - 0:2
     
    64
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Další problém pro domácí celek! Mönchengladbach totiž přidává druhou branku! Ibrahima Traoré si naběhl na přihrávku na hranici ofsajdu a jeho přízemní centr si do branky srazil LUKAS MUHL!
     
    63
    Oscar Wendt si dal pozor na nákop domácího celku na levé křídlo a bez problémů nechal míč propadnout do zámezí. Hosté budou znovu rozehrávat.
     
    62
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Sebastian Kerk, přichází Timothy Tillman.
     
    61
    Denis Zakaria se hnal za přihrávkou na hranici pokutového území, jenže míč mu uskočil daleko od nohy a pozorný obránce v červeném mu jej ukopl.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hostující Mönchengladbach se před malou chvíli dostal do vedení. Domácí Norimberk to proti pevné obraně bude mít hodně těžké.
     
    59
    Hosté se po vstřelení úvodní branky dnešního utkání znovu tlačí do útoku. Drmić se dral za dalším prudkým centrem, ale na míč tentokrát nedosáhl.
    57. Josip DRMIĆ - 0:1
     
    57
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Hostující celek se ze své první šance dostává do vedení! Mönchengladbach se přibližuje účasti v Lize mistrů! Na krásnou přihrávku do pokutového území si naběhl JOSIP DRMIĆ a špičkou kopačky překonal brankáře!
     
    56
    Thorgan Hazard dostal přihrávku na pravé křídlo a okamžitě rozjel útočnou akci hostujícího celku. Domácí zadáci se bleskově stačili vrátit na svá místa.
     
    55
    Mönchengladbach rozehrával další rohový kop. Prudký centr tentokrát přiletěl na značku pokutového kopu, odkud nezakončil nikdo v červeném.
     
    54
    Právě Misidjan se nyní skvěle vrátil s rychlonohým Wendtem a včasným skluzem mu ukopl míč na rohový kop. Mönchengladbach se může usadit na polovině domácích.
     
    53
    Další útočnou akci domácího Norimberku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal Virgil Misidjan. Ofsajd!
     
    52
    Tim Leibold odcentroval z levé strany obloučkem na malé vápno, kam se dral důrazný Mikael Ishak, ale obrana Mönchengladbachu byla důrazná.
     
    51
    Hosté se po dlouhé době dostali na polovinu soupeře, jenže centrovaný míč z levé strany skončil na hlavě dobře postaveného stopera.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Louis Beyer (Borussia Mönchengladbach).
     
    49
    Norimberk zahrával přímý kop, po kterém se do zakončení dostal Tim Leibold, jehož dělovka skončila na noze prvního obránce v bílém dresu.
     
    48
    Sebastian Kerk si na hranici pokutového území naběhl na zpětnou přihrávku, jenže jeho zakončení placírkou skončilo v rukavicích brankáře.
     
    47
    Zadáci Norimberku v úvodu druhého poločasu nikam nespěchají a snaží se hrát s míčem na kopačkách. Fotbalisté v červeném ale hýří pohybem.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Florian Neuhaus, přichází Jonas Hofmann.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali obrovskou bitvu o každý metr hrací ploše. Domácí Norimberk byl v úvodu aktivní, ale dlouho nemohl najít recept na důraznou obranu Mönchengladbachu. Poté se osmělili také hosté, jenže ani oni si nevypracovali nějakou šanci. Do kabin se proto odchází bez branek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Denis Zakaria se krásným obloučkem z levé strany pokusil najít důrazného Drmiće, jenže druhý jmenovaný na jeho pobídku nedosáhl.
     
    44
    Christoph Kramer táhl útočnou akci Mönchengladbachu středem hrací plochy, jenže na polovině hřiště se mu nepodařilo zrovna ideálně rozehrát.
     
    43
    Florian Neuhaus si při návratu na vlastní polovinu musel pomoci zatažením soupeře za dres a dostává žlutou kartu.
     
    42
    Ibrahima Traoré si naběhl na krásnou přihrávku za obranu, jenže špatným zpracováním se vyhnal mimo střelecký úhel a už se mu nepodařilo zakončit.
     
    41
    Robert Bauer dostal přihrávku na pravou stranu, jenže tam nebyl nikdo v tmavém dresu a fotbalisté Norimberku se museli rychle vrátit.
     
    40
    Tim Leibold se skvěle vrátil do vlastní šestnáctky a před dotírajícím Drmićem na poslední chvíli odkopl míč na rohový kop.
     
    39
    Christoph Kramer si v souboji s domácím útočníkem pomohl tělem a po důrazném souboji poslal domácího hráče k zemi. Sudí však faul nepíská.
     
    38
    Josip Drmić se hnal do pokutového území, jenže v souboji s domácím stoperem se dopustil šlapáku a provinil se proti pravidlům. Rozehrávat bude Norimberk.
     
    37
    Eduard Löwen dostal přihrávku na levou stranu a raději si pomohl zpětnou pobídkou. Domácím fanouškům se hra Norimberku vůbec nelíbí.
     
    36
    Do rozehrávky Norimberku se znovu musel zapojit Christian Mathenia. Gólman domácího mužstva nakopl míč na levou stranu, ale tam nebyl nikdo v červeném.
     
    35
    Norimberk zahrával další přímý kop na polovině soupeře. Jeho rozehrávky se ujal Sebastian Kerk, jenže technickou střelou z velké dálky daroval Sommerovi snadný zákrok.
     
    34
    Virgil Misidjan dostal přihrávku na pravou stranu, jenže hlavou poslal nepřesnou pobídku na hranici velkého vápna. Nikdo v červeném se k odraženému balónu nedostal.
     
    33
    Na stadionu panuje parádní atmosféra! Domácí fanoušci vědí, že jde nejspíš o poslední duel Norimberku v Bundeslize a užívají si duel ze všech sil.
     
    32
    Denis Zakaria odcentroval z levé strany hrací plochy do pokutového území, jenže na jeho skákavou pobídku nedosáhl nikdo v dresu Mönchengladbachu.
     
    31
    Domácí stopeři uklidňují hru a vyměňují si krátké přihrávky na polovině hřiště. Nikdo v bílém dresu Mönchengladbachu jejich akci neatakuje.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání. Zatím sledujeme obrovský boj o každý metr hrací plochy. Stále tak čekáme na úvodní možnost.
     
    29
    Eduard Löwen si došel k domácí lavičce, aby si vyslechl rady domácího kouče. Norimberk zatím hledá marně cestičku za obranu soupeře.
     
    28
    Robert Bauer se snažil procedit přihrávku mezi obránce Mönchengladbachu, jenže dobře postavený Nico Elvedi míč odkopl do bezpečí.
     
    27
    Mönchengladbach zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území domácích. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, kde číhal Thorgan Hazard, jenže v pádu netrefil zařízení.
     
    26
    Do rozehrávky Norimberku se musel zapojit Christian Mathenia. Domácí brankář nakopl míč na levé křídlo, ale odevzdal jej pouze soupeři.
     
    25
    Norimberk zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam spěchal Georg Margreitter, ale důrazná obrana Mönchengladbachu byla pozorná.
     
    24
    Virgil Misidjan dostal další skákavou přihrávku na pravé křídlo. Aktivní fotbalista domácího celku odcentroval na malé vápno, kam si pro míč došel Sommer.
     
    23
    Josip Drmić se na hranici velkého vápna tlačil do zakončení, jenže obránce v červeném před ním balón odkopl a Drmić se dopustil nedovoleného zákroku.
     
    22
    Po delší době se na polovinu soupeře vydal také Mönchengladbach. Oscar Wendt operoval na levé straně, nicméně pro svůj celek získal jen vhazování.
     
    21
    Virgil Misidjan tentokrát v blízkosti velkého vápna dlouho čekal s přihrávkou a dotírající soupeř mu míč na posledních chvíli stačil odkopnout.
     
    20
    Virgil Misidjan se prosmýkl kolem obránce do šestnáctky, jenže při snaze odcentrovat upadl a daroval míč pozorným zadákům Borussie.
     
    19
    Georg Margreitter diriguje rozehrávku Norimberku na polovině hřiště. Domácí hráči nyní čekají na nějakou skulinku v jinak pevné obraně Borussie.
     
    18
    Virgil Misidjan to při napadání hostující rozehrávky na půdě Borussie přehnal s agresivitou a dopustil se nedovoleného zákroku. Rozehrávat bude Borussia.
     
    17
    Norimberk už opět hraje s míčem na kopačkách a tlačí se na polovinu svého soupeře. Zatím sledujeme obrovskou bitvu s minimem zakončení.
     
    16
    Oscar Wendt na hranici vlastní šestnáctky zablokoval prudkou přihrávku mířící na rozběhnutého útočníka. Yan Sommer ještě vyběhl z branky a udržel míč ve hře.
     
    15
    Thorgan Hazard prošel s míčem u nohy až na hranici pokutového území, kde si chtěl balón přehodit na pravačku, ale jeho zakončení zablokoval obránce.
     
    14
    Ibrahima Traoré obdržel přihrávku do prostoru na pravé straně hrací plochy, jenže si míč dlouho rovnal k odcentrování a nakonec nenašel nikoho v bílém.
     
    13
    Louis Beyer si dal pozor na prudkou přihrávku mezi obránce hostujícího celku a pustil míč k pozornému Yanu Sommerovi. Hostující brankář s rozehrávkou dlouho otálel.
     
    12
    Zadáci Borussie kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou. Hostující fotbalisté dnes budou muset podat trpělivý výkon.
     
    11
    Christoph Kramer poslal zajímavou přihrávku na levou stranu, jenže tam nebyl nikdo volný v bílém dresu. Domácí Norimberk v úvodních minutách brání skvěle.
     
    10
    Virgil Misidjan dohnal další prudkou přihrávku na pravé křídlo, krásně si míč přehodil na levačku a odcentroval na malé vápno. Pro jeho pobídku si došel pozorný Sommer.
     
    9
    Thorgan Hazard dostal přihrávku na levou stranu, jenže svým přenesením hry na pravé křídlo nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    8
    Traoré se po pravém křídle prosmýkl do pokutového území a poslal střílený centr na malé vápno. Nikdo v bílém dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    7
    Zadáci hostujícího celku nyní uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo v červeném dresu Norimberku rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    6
    Robert Bauer poslal dlouhý aut až do pokutového území. Dobře postavený obránce Matthias Ginter se nenechal překvapit a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    5
    Virgil Misidjan si na polovině Borussie skvěle pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Domácí Norimberk tak bude rozehrávat přímý kop a může pokračovat v kombinaci.
     
    4
    Yann Sommer se musel znovu zapojit do rozehrávky hostujícího celku. Švýcarský brankář svým nákopem hledal Traorého, ale ten byl těsně střežen.
     
    3
    Norimberk zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Zajímavý centr přiletěl na malé vápno, ale pozorný Sommer si pro míč došel.
     
    2
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Borussia se ihned vydala do útoku, jenže nákop na levé křídlo si pohlídala domácí obrana.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer, Mühl, Margreitter, Leibold – Misidjan, Erras, Behrens, Kerk – Löwen, Ishak.
    Náhradníci: Bredlow – Kubo, Rhein, Petrák, Iličević, Knöll, Tillman.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Ginter, Beyer, Elvedi – Wendt, Kramer, Zakaria, Neuhaus – Drmić, Traoré, T. Hazard.
    Náhradníci: Sippel – Strobl, Lang, Jantschke, Cuisance, Pléa, J. Hofmann.

    Rozhodčí: Willenborg – Henschel, Grudzinski.
     
    1. FC Norimberk

    Norimberk je na tom mnohem hůře. Dnešní domácí celek už je takřka jistým sestupujícím. Po dvaatřiceti kolech má na svém kontě devatenáct bodů a je sedmnáctý. Aby si zajistil účast v baráži o Bundesligu, musí domácí Norimberk vyhrát oba zbývající zápasy a spolehát na to, že Stuttgart už nezíská ani bod. V posledním duelu však prohrál 2:0 na hřišti Wolfsburgu.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Borussia Mönchengladbach letos prožívá dobrou sezónu. Po dvaatřiceti kolech vybojovala padesát dva bodů a patří jí šestá pozice. Na příčku, která zaručuje účast v Lize mistrů, ztrací jen dva body a rozhodně se o ni chce porvat. Venku navíc patří mezi nejlepší týmy v celé Bundeslize. Naposledy doma remizovala 2:2 s Hoffenheimem.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Bundesligy mezi Norimberkem a Borussií Mönchengladbach. Výkop je stanoven na 15:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 57. Drmić (J. Hofmann), 64. Mühl (vla.), 66. T. Hazard (Traoré), 81. Zakaria (T. Hazard)

    Karty:   43. Neuhaus (MNC), 50. Beyer (MNC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 6:8. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 4:14.
    1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer, Mühl, Margreitter, Leibold – Misidjan (74. Petrák), Erras, Behrens, Kerk (62. Tillman) – Löwen (80. Knöll), Ishak.
    Náhradníci: Bredlow – Kubo, Rhein, Petrák, Iličević, Knöll, Tillman.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Ginter, Beyer, Elvedi – Wendt, Kramer (79. Strobl), Zakaria, Neuhaus (46. J. Hofmann) – Drmić, Traoré (73. Pléa), T. Hazard.
    Náhradníci: Sippel – Strobl, Lang, Jantschke, Cuisance, Pléa, J. Hofmann.

    Rozhodčí: Willenborg – Henschel, Grudzinski
    ocianews.com