Spartak – Ufa 1:0 (kon.) | Zenit – CSKA Moskva 3:1 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
3:1 (1:1)
CSKA Moskva
Neděle 12.05.2019, 18:00 • Gazprom Arena, Petrohrad • Ruská Premier Liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:04:07)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:9. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 16:15.
     
    Zenit si dvě kola před koncem udržel před druhým Lokomotivem devítibodový náskok. Oproti tomu CSKA potřetí za sebou nevyhrálo a ztratilo téměř veškerou naději na postup do Ligy mistrů, neboť z pátého místa ztrácí na třetí Krasnodar pět bodů.
     
    Je dobojováno! Zenit si zpříjemnil oslavy mistrovského titulu vítězstvím nad tradičním rivalem. Výsledek 3:1 se z domácího pohledu ale nerodil snadno. Obljakov ve třicáté minutě poslal hosty do vedení, na což o osm minut později zareagoval Driussi. Po změně stran Moskvané hořeli v defenzivě a od 62. minuty prohrávali, když se pár vteřin po nástupu prosadil Rigoni. Petrohrad celou řadu dalších šancí nevyužil a o tři body se musel strachovat až do 86. minuty, kdy třetí gólovou nahrávku Dzjuby svým druhým gólem využil Driussi.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Moskvané to ani za stavu 1:3 úplně nezabalili. Po získaném rohovém kopu se k hlavičce dostal Hernández, jenomže Luňov zasahovat nemusel.
     
    90+1
    Zenit se nechal zatlačit do hlubokého bloku. Obljakov se ho pokusil překonat střelou z dálky, jenže Luňov ji bezpečně vyrazil.
     
    90
    Nad rámec divokého druhého poločasu jsou přidány další tři minuty.
     
    89
    Stoper Zenitu si při obranném zákroku trochu ublížil a s díky si nechal na hřiště přizvat realizační tým. Moskvané už jsou téměř bez šance na bodový zisk.
     
    88
    Ščennikov sklepl přetažený centr k Ivanovićovi, který u malého vápna balón netrefil podle představ a pořádně zavařil Rakyckému, který se zmohl aspoň na odkop do autu.
    86. Sebastián DRIUSSI - 3:1
     
    86
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Pár minut před koncem už to Zenitu vyšlo a domácí fanoušci mohou bouřlivě slavit zasloužený gól na 3:1! Barrios uprostřed hřiště ustál souboj s Obljakovem a roztáhl hru doprava na Dzjubu. Na jeho konto míří už třetí asistence, neboť z osy hřiště zakončující SEBASTIÁN DRIUSSI se po jeho pobídce opět nemýlil.
     
    85
    Nařízenou standardku z pravé strany Moskvané nevyužili k tomu, aby vstřelili tolik potřebný vyrovnávající gól. Zakončení jednoho z hráčů se mezi tyče nevešlo.
     
    84
    Takovýto nástup si Nabiullin asi nepředstavoval. Pár vteřin po příchodu na hřiště zabrzdil Fernandese faulem za žlutou kartu.
     
    84
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Jurij Žirkov, přichází Elmir Nabiullin.
    82. Ivan Obljakov (CSK)
     
    82
    Ivan Obljakov se pokusil překvapit Luňova přímou střelou z křídelního prostoru. Domácí gólman s touto variantou počítal a vyrazil balón na roh.
     
    81
    Čalov byl napravo od pokutového území zdvojený. Díky drobnému faulu Ivanoviće vytěžil z nastalé situace naprosté maximum.
     
    80
    Zenit se v poslední desetiminutovce zaměří na hlídání hubeného náskoku. U střídačky už přebírá poslední pokyny Elmir Nabiullin.

    Michal Břuchanský

    Branky: 38. Driussi (Dzjuba), 62. Rigoni (Dzjuba), 86. Driussi (Dzjuba) – 30. Obljakov (Mário Fernandes)

    Karty:   32. Rakyckyj (PET), 50. Žirkov (PET), 73. Dzjuba (PET), 84. Nabiullin (PET) – 4. Bijol (CSK), 7. I. Achmetov (CSK), 32. Vlašić (CSK), 67. Hernández (CSK), 70. Ščennikov (CSK)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:9. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 16:15.
    FK Zenit Petrohrad: Luňov – Aňukov (C), Ivanović, Rakyckyj, Žirkov (84. Nabiullin) – Šatov (68. Mak), Ozdojev, Barrios, Driussi – Azmún (61. Rigoni), Dzjuba.
    Náhradníci: M. Keržakov, Rybikov – Hernani, Kranevitter, Mak, Mammana, Nabiullin, Noboa, Neto, Rigoni, A. Zabolotnyj.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Mário Fernandes, Vasin (75. Sigurdsson), Becao, Divejev – Obljakov, Bistrović (43. Hernández), I. Achmetov (60. Ščennikov), Vlašić – Čalov, Bijol.
    Náhradníci: Kyrnac, Pomazun – Jefremov, Hernández, N. Černov, Magnússon, Nababkin, N'diaye, Nišimura, Ščennikov, Sigurdsson.

    Rozhodčí: Turbin – Voroncov, Gavrilin
    thejrc.org