Rennes – Guingamp 1:1 (kon.) | Lille – Bordeaux 1:0 (kon.) | Marseille – Lyon 0:3 (kon.)
konec
Lille OSC
1:0 (1:0)
Girondins Bordeaux
Neděle 12.05.2019, 17:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:10. (18:58:20)
     
    Pět nastavených minut je minulostí a zápas končí. Lille v důležitém utkání porazilo na domácí půdě Bordeaux 1:0.

    Ani jeden z týmů se v samém úvodu zápasu nemohl dostat do tempa. Úvodní ránu směrem na branku vyslal až po dvaceti minutách Jimmy Briand. Geniální standardní situaci ale vymyslel Nanitamo Ikoné společně s Loïcem Rémym. Když první jmenovaný lobem překonal obrannou zeď a Rémy zakončil z voleje přesně k pravé tyči.

    Po změně stran se tempo lehce snižovalo. Až v samém závěru mohl jít do brejku Nicolas Pépé, kterého ale za červenou kartu fauloval Pablo. V deseti už Bordeaux na vyrovnání nedosáhlo a z dnešního utkání odchází bez bodu.

    Celý zápas odehrál v dresu Bordeaux i Jaroslav Plašil, který po sezoně po deseti letech z Bordeaux odchází.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nicolas Pépé, přichází Luiz Araújo.
     
    90+3
    Bordeaux mělo ještě v samém závěru zápasu rohový kop. Rui Fonte odvrátil prvotní centr, poté se o ostatní postaral Mike Maignan.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Lille navíc po faulu Pabla rozehrávalo velmi nebezpečnou standardní situaci. Jonathan Bamba však přestřelil kromě zdi i branku Bordeaux.
    90. Červená karta
     
    90
    Bordeaux bude závěrečné chvíle zápasu dohrávat v deseti! Pablo si nepřesně zpracoval míč, poté ho předskočil Pépé a stoper hostujícího celku musel sáhnout k faulu za červenou kartu.
     
    90
    Jimmy Briand si šel do pokutového území pro penaltu. Po pádu hostujícího útočníka však hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Soumaré si poté ještě celou situaci s Briandem vysvětloval.
     
    89
    Bordeaux se přece jen ještě nadechuje k náporu. Otávio zkoušel prostrčit míč na Lottina. Sedmnáctiletý útočník hostujícího celku ale v souboji jeden na jednoho na Gabriela nevyzrál.
     
    88
    Maignan si vyskočil pro vysoký centr, při tom ale udeřil loktem do hlavy spoluhráče Gabriela. Po krátkém pobytu na trávníku jsou už ale oba připraveni pokračovat ve hře.
     
    87
    Domácí tým rozehrával od rohového praporku jen do kombinace. Nicolas Pépé společně s Jonathanem Bambou drželi balonu v blízkosti pokutového území, ale faulem se provinil Maia.
     
    86
    Zdá se, že Bordeaux už nemá síly na vyrovnání. Lille s klidem kombinuje ve středu pole, naopak hosté se nemohou ani dostat k balonu.
     
    85
    S Gabrielem si narazil José Fonte, poté už domácí mířili do útoku po pravém kraji, ale tentokrát byl Pépé zastaven hned prvním bránícím hráčem soupeře.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Otávio marně naháněl Pépého, ale útočník Lille postupoval k brance hostů. Až před vápnem si Pépé neporadil s velkou přesilou.
     
    82
    Na levé straně přebral balon do běhu Youssouf Sabaly, poté přišel centr před Maignana, ale jako první byl u balonu domácí obránce Gabriel.
     
    81
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Thiago Maia.
     
    80
    Těsně před pokutovým územím Bordeaux fauloval Maxime Poundjé. Lille mělo k dispozici velmi nebezpečnou standardní situaci. K balonu na místě přestupku se postavil Rui Fonte a Thiago Mendes. Nakonec pálil přes zeď Ikoné, ale branku netrefil.

    Vít Schück

    Branky: 29. Rémy (Ikoné)

    Karty:   49. Rémy (LIL), 63. Soumaré (LIL) – 30. Plašil (BOR), 34. Adli (BOR), 65. Bašić (BOR), 79. Otávio (BOR)   90. Pablo (BOR)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:10.
    Lille OSC: Maignan – Celik, Soumaré, Gabriel, Y. Koné – Mendes, J. Fonte – Pépé (90+4. Araújo), Ikoné (81. Maia), Bamba – Rémy (71. R. Fonte).
    Náhradníci: Jakubech – Dabila, Araújo, Maia, Leao, Pied, R. Fonte.

    Girondins Bordeaux: Costil – Sabaly, Pablo, Koundé, Poundjé – Plašil, Otávio, Bašić (72. Benrahou), Youssouf (67. Kamano) – Briand, Adli (77. Lottin).
    Náhradníci: Poussin – Benrahou, Cissokho, Lauray, Palencia, Kamano, Lottin.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Stien
    bahis siteleri