USA – Francie 7:1 (kon.) | Rusko – Rakousko 5:0 (kon.) | Dánsko – Německo 1:2 (kon.)
Itálie – Švédsko 0:8 (kon.) | Velká Británie – Kanada 0:8 (kon.) | Lotyšsko – Švýcarsko 1:3 (kon.)
konec
USA
7:1 (3:0, 2:0, 2:1)
Francie
Neděle 12.05.2019, 12:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Také třetí třetinu vyhráli Američané. Ti se prosadili hned v její úvodní minutě po střele Chrise Kreidera. Francouzi se pak dočkali alespoň čestného zásahu, když sekundu po konci přesilové hry dotlačil puk na brankovišti důrazný Anthony Rech. Poslední slovo měli ovšem opět hokejisté ze zámoří, když se z dorážky podruhé v utkání prosadil Colin White. Steel Arenou tak poprvé zazní hymna USA.

    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Kévin Hecquefeuille (FRA) a Alex DeBrincat (USA).

    Střely na bránu po třetí třetině: 42:24. (14:40:08)
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Anthony Rech nezpracoval dlouhou rozehrávku. Puk mířil do rohu, kam vyjel brankář Thatcher Demko, který před francouzským útočníkem rozehrál na své spoluhráče.
     
    59:00
    Adam Fox si sjel až ke spodku pravého kruhu, odkud mířil do horního rohu francouzské brány, Sebastian Ylönen ovšem zakročil lapačkou.
     
    57:11
    Američané teď byli důrazní na brankovišti, což se Francouzům samozřejmě nelíbilo. U hostujícího brankáře se vytvořily dvě pošťuchující se dvojičky. Z Američanů se do rozmíšky zapojili Frank Vatrano a Colin White (USA) a na druhé straně Timothé Bozon a Alexandre Texier (FRA), všichni čtyři jsou potrestáni dvěma minutami za hrubost.
     
    57:10
    Puk se od zadního hrazení odrazil před brankoviště, kde se dvakrát snažil dorazit puk do sítě James van Riemsdyk, Sebastian Ylönen si ale i přes menší potíže poradil a přikryl puk lapačkou.
     
    56:33
    Zámořští hokejisté svírají Francii, která nemůže najít cestu ven z pásma, a tak opět vyhodila puk jenom na zakázané uvolnění.
     
    56:04
    Chris Kreider hbitě vystřelil z levého kruhu a trefil francouzského brankáře do masky. Odražený kotouč sebralo mužstvo v modrém a pokračuje v akci.
     
    55:42
    Francie čelí další útočné snaze svého soupeře, kterou odrazila jen za cenu zakázaného uvolnění. Vhazovat se bude po levici Sebastiana Ylönena.
    54:21 Colin WHITE - 7:1
     
    54:21
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané znovu rychle prošli dopředu po levém křídle a Sebastian Ylönen vyrazil pokus Franka Vatrana. Kotouč ovšem mířil do prostoru před brankáře, kam si sjížděl COLIN WHITE, jenž dokázal dorazit puk do sítě. Asistence: Frank Vatrano, Luke Glendening.
     
    53:38
    Jack Hughes rychle zaútočil na levém křídle a se střelou se nijak nerozpakoval, jeho zápěstní pokus vyrazil Sebastian Ylönen do rohu kluziště.
     
    53:14
    Johnny Gaudreau měl před sebou prostor na pravém křídle. Přesněji řečeno za sebou. Puk totiž přebíral zády k hostující kleci, a tím pádem se sám sebe vystavil do ofsajdu.
     
    52:07
    Patrick Kane ukázal svůj přehled o hře a přihrávkou přes šířku celého pásma přesunul hru na levé křídlo, odkud ale Quinn Hughes střílel nepřesně.
     
    51:34
    Ani hosté se ale nedostali daleko. Měli ovšem druhou možnost pro založení útočné akce, tato snaha ale skončila zakázaným uvolněním.
     
    50:39
    Američané kombinovali v pásmu soupeře, do střelecké příležitosti se ale nedostali. Puk získali Francouzi, kteří mohou do protiútoku.
     
    49:48
    Puk se po několika odrazech dostal před brankoviště, kde stál Damien Fleury, a Thatcher Demko byl nucen hodně pohotově vymrštit levý beton, aby zastavil puk před brankovou čarou.
     
    49:10
    Ryan Suter nemířil dopředu nijak rychle, přesto se dostal za bránícího hráče na levém křídle. Při jeho manévrování mu ale spoluhráč přejel za modrou čáru a píská se ofsajd.
     
    48:36
    Colin White mířil dopředu v souboji jeden na jednoho a vystřelil přes obránce, jeho ráně ale scházela přesnost a Sebastian Ylönen udržel puk na plastronu.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 5. DeBrincat (J. van Riemsdyk, P. Kane), 6. Vatrano (Eichel, Martinez), 7. DeBrincat, 34. White (Q. Hughes, Martinez), 36. P. Kane (D. Larkin, Fox), 41. Kreider (D. Larkin), 55. White (Vatrano, Glendening) – 47. Rech (Claireaux, Bertrand)


    USA: Demko (Schneider) – Suter (A), Martinez, Skjei, Hanifin, Q. Hughes, Fox, Wolanin – DeBrincat, D. Larkin (A), P. Kane (C) – J. Gaudreau, Eichel, Kreider – J. van Riemsdyk, J. Hughes, Keller – D. Ryan, Glendening, White – Vatrano.
    Francie: Ylönen (Hardy) – Gallet, Hecquefeuille (A), Dame-Malka, Manavian, Chakiachvili, Thiry, Janil – Treille, Texier, Rech – Perret, Ritz, Bertrand – Bozon, Claireaux (A), Fleury (C) – Leclerc, Berthon, Valier – Di Dio Balsamo.

    Rozhodčí: Tobias Björk (SWE), Max Sidorenko (BLR) – Rene Jensen (DEN), Lauri Nikulainen (FIN)

    Diváci: 4960
    bahis siteleri