USA – Francie 7:1 (kon.) | Rusko – Rakousko 5:0 (kon.) | Dánsko – Německo 1:2 (kon.)
Itálie – Švédsko 0:8 (kon.) | Velká Británie – Kanada 0:8 (kon.) | Lotyšsko – Švýcarsko 1:3 (kon.)
konec
Velká Británie
0:8 (0:2, 0:3, 0:3)
Kanada
Neděle 12.05.2019, 20:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a zase u onlajnu z MS na počtenou! (22:26:06)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Velká Británie – Benjamin Davies
    Kanada – Anthony Mantha
     
    Je konec! Kanada si nakonec připisuje první tři body do tabulky za přesvědčivou výhru nad Británií 8.0! Kanaďané si tedy zvedli sebevědomí před dalšími zápasy. Čistím kontem se navíc prezentoval Carter Hart. Velká Británie nehrála špatně, ale takovou kvalitu jako Kanada prostě nemá a soupeř byl dnes jasně lepším týmem na ledě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Vyloučení v týmu Kanada (Anthony Cirelli – 2 min., vysoká hůl).
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    58:33
    Stadion už se zvedal, ale Benjamin Davies nestihl dojet puk jako první, takže veškeré vzrušení bylo zbytečné.
     
    57:40
    Jenže Britové ztratili puk už ve svém obranném pásmu, díky čemuž se dostala do tlaku Kanada. Ta nakonec vypálila, ale rána šla hodně vedle.
     
    57:10
    Velká Británie má kotouč ve svém obranném pásmu a snaží se něco vymyslet. Přece jen minimálně jednu branku by si dnes zasloužila.
     
    56:38
    Stephen Lee zkusil vystřelit od mantinelu, ale jeho rána byla sražena už prvním soupeřem. Carter Hart tedy nemusel zasahovat a blíží se dnes k nule.
     
    55:23
    Tohle byla nádherná akce v podání Kanady! Anthony Cirelli dostal pas na hranici brankoviště, načež ještě hledal zadovkou Thomase Chabota, který se jen těsně nedostal k zakončení do prázdné brány!
     
    55:12
    Dnešní utkání sleduje 4563 diváků.
     
    55:10
    Jackson Whistle se nyní tedy musel zapotit! před jeho brankou vznikla skrumáž, kterou však britský gólman vyřešil tygřím skokem.
     
    54:21
    Kanada už zápas spíše jen dohrává. Ví, že tři body už má v kapse. Proto teď hrají častěji s pukem Britové, kteří si připsali pár střel za poslední minuty.
     
    53:17
    Anthony Mantha předvedl, jak šikovné má ruce. Udělal dvě rychlé kličky a vytvořil si pozici pro střelu. Kotouč mu však ujel, takže kanadský hráč nemohl vypálit.
     
    52:58
    Velká Británie se nyní dostala k několika střeleckým pokusům a chtěla by vstřelit alespoň jednu branku. To se jí však zatím nedaří.
     
    52:24
    Britové se dostali ke střele, ale je vidět, že ta kvalita tam chybí. Málokterý z pokusů jde totiž na branku a Carter Hart se dnes moc nezapotil.
     
    51:47
    Dylan Strome dostal dobrou přihrávku od modré čáry. Střela mu však příliš nesedla, takže Jackson Whistle si připsal celkem jednoduchý zákrok.
     
    51:05
    Jared McCann získal puk v útočném pásmu, předvedl dvě zajímavé kličky, ovšem ani jedna z nich nevedla do střelecké pozice. McCann navíc o puk přišel.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 3. Joseph (Henrique, Nurse), 13. Mantha (McCann, Stecher), 23. Turris (Mantha), 28. D. Strome (Marchessault, Chabot), 40. Fabbro (Jost, Turris), 41. Turris (Mantha), 47. Couturier (Mantha, Chabot), 51. Mantha (Theodore, Jost)


    Velká Británie: Bowns (51. Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson, Ehrhardt, Mosey, Swindlehurst, Billingsley – Farmer, Perlini, Betteridge – Lake, Hammond, Dowd – Lachowicz, Davies, J. Phillips – Kirk, Myers, Ferrara.
    Kanada: Hart (M. Murray) – Chabot, Stecher, Nurse, Severson, Theodore, Montour, Fabbro – D. Strome, Mark Stone, Marchessault – Couturier, S. Reinhart, Cirelli – McCann, Turris, Mantha – Jost, Henrique, Joseph – Bertuzzi.

    Rozhodčí: Rantala, Tufts – Goljak, Lazarev

    Diváci: 4563
    thejrc.org