USA – Finsko 3:2 (po pr.) | Rusko – Česko 3:0 (kon.) | Slovensko – Kanada 5:6 (kon.)
Norsko – Švédsko 1:9 (kon.)
po prodl.
USA
3:2 (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)
Finsko
Pondělí 13.05.2019, 16:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, hezký zbytek večera a u dalšího onlajnu v rámci MS na počtenou! (18:37:20)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    USA – Brady Skjei
    Finsko – Sakari Manninen
     
    Je za námi dnešní utkání, které přineslo opravdu pěknou podívanou! Američanésice vedli o dvě branky, ale Finsko se stihlo do konce druhé dvacetiminutovky vrátit do zápasu. Třetí perioda branku nepřinesla, tak se rozhodlo až v prodloužení. V tom vstřelil rozhodující gól Dylan Larkin, jenže předvedl parádní ránu zápěstím a přisoudil svému týmu bod navíc.
     
    Konec zápasu.
    63:47 Dylan LARKIN - 3:2
     
    63:47
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Do konce prodloužení už chyběla jen minuta, ale v té se prosadily Spojené státy! DYLAN LARKIN to vzal celé na sebe, dostal se mezi tři protihráče a ranou zápěstím se trefil na zadní tyč!
     
    62:58
    Spojené státy se dostaly do rychlého protiútoku i do přečíslení, ovšem přihrávka na sjíždějícího hráče se k němu nedostala. Fin se stihl vrátit!
     
    62:28
    Kaapo Kakko předvedl, jak šikovné má ruce! Dokázal se totiž dostat až před brankáře soupeře, jenže ten utěsnil svou bližší tyčku!
     
    61:43
    Na druhé straně přišla také šance Finska, jenže to se samo sou nepřesností vyhnalo z pásma. Zatím se tedy v prodloužení nerozhodlo.
     
    61:10
    Jack Eichel předvedl parádní akci! Držel dlouho po buly kotouč, načež se dostal na vrcholek kruhu, předvedl otočku, ale těsně minul!
     
    61:01
    Střela se navíc svezla po mantinelu a do útoku se dostali Američané. Ti chvíli obléhali pásmo a nakonec si musel Veini Vehviläinen připsat zákrok.
     
    60:32
    A tu první měli Finové! Dostali se totiž do přečíslení tři na jednoho. Hráč, který celou akci táhl to vzal na sebe, jenže vůbec netrefil branku!
     
    60:10
    Hraje se klasické prodloužení tři na tři. Dají se tedy očekávat mnohé šance na obou stranách.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Poslední minuta třetí části už se jen dohrávala, ani jeden z týmů evidentně nechtěl přijít o bod. Ve třetí periodě jsme neviděli ani jednu branku, přestože oba týmy měly své dobré šance. Nás tedy čeká prodloužení, které začne za necelé tři minutky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    58:46
    Clayton Keller dostal přihrávku na kruh poté, co skvěle zapracoval Quinn Hughes. Jeho dobrou ránu Veini Vehviläinen vyrazil svou vyrážečkou.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 1. Skjei (DeBrincat, Eichel), 11. J. Gaudreau (Eichel), 64. D. Larkin (Q. Hughes, Keller) – 20. Manninen (Pesonen, Koivisto), 40. Ojamäki (Manninen, Kaski)


    USA: Schneider (Demko) – Suter, Martinez, Skjei, Hanifin, Q. Hughes, Fox, Wolanin – DeBrincat, D. Larkin, P. Kane – Eichel, J. Gaudreau, Kreider – J. Hughes, Keller, J. van Riemsdyk – D. Ryan, White, Glendening – Vatrano.
    Finsko: Vehviläinen (Olkinuora) – Lehtonen, Ohtamaa, Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Koivisto, Hakanpää – Tyrväinen, Rajala, Kuusela – Kakko, Manninen, Pesonen – Savinainen, Ojamäki, Luostarinen – Anttila, Sallinen, Lammikko.

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Romasko (RUS) – Lazarev (RUS), Ondráček (CZE)

    Diváci: 7060
    thejrc.org