USA – Velká Británie 6:3 (kon.) | Švýcarsko – Norsko 4:1 (kon.) | Německo – Slovensko 3:2 (kon.)
Rusko – Itálie 10:0 (kon.)
konec
USA
6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Velká Británie
Středa 15.05.2019, 16:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:28 Benjamin DAVIES - 6:3
     
    56:28
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    A právě díky tomu, že hraje v plném počtu střílí dnes už třetí branku! BENJAMIN DAVIES dostal skvělou přihrávku od obranné modré, díky čemuž se dostal do úniku. Nakonec si to připravil na střelou, kterou vymetl pavouky ve vzdálenější šibenici! Asistence: Robert Lachowicz a Tim Billingsley.
    49:10 Derek RYAN - 6:2
     
    49:10
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané jsou v této třetině jasně lepším týmem a střílí už šestou branku v utkání! Luke Glendening poslal přihrávku na DEREKA RYANA, jenž si puk zpracoval a pěknou ranou bekhendem zády k brance rozvlnil síť za Bownsem. Asistence: Luke Glendening a Noah Hanifin.
    41:00 Patrick KANE - 5:2
     
    41:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Skrumáž v brankovišti znamená znovu vedení Američanů o tři branky! Nejrychleji se totiž zorientoval PATRICK KANE, který poslal odražený puk do sítě! Asistence: Chris Kreider a Noah Hanifin.
    39:54 Brett PERLINI - 4:2
     
    39:54
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Neskutečné, Británie střílí druhou branku a necelých sedm vteřin před koncem periody snižuje náskok soupeře! BRETT PERLINI získal kotouč v útočném pásmu a skvělou ranou rozradostnil většinu diváků ve Steel aréně! Bez asistence.
    37:54 Alex DEBRINCAT - 4:1
     
    37:54
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Spojené státy se ještě v této třetině dostávají do tříbrankového vedení, to si Britové až ani nezaslouží. ALEX DEBRINCAT získal odražený puk, do kterého se opřel a jeho dobrá rána se zatřepotala až v síti. Asistence: Derek Ryan a Patrick Kane.
    31:20 Chris KREIDER - 3:1
     
    31:20
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Spojené státy už vedou o dvě branky a jsou teď jasným pánem na ledě! CHRIS KREIDER dostal skvělou přihrávku na brankoviště od Eichela a neměl problém posunou puk do odkryté části branky. Asistence: Jack Eichel a Ryan Suter.
    29:07 Clayton KELLER - 2:1
     
    29:07
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Další využitá přesilová hra a tentokrát už o brance nemůže být žádný pochyb! CLAYTON KELLER se dostal do úniku, když pláchl obraně. Nakonec to zkusil kličkou přes vyrážečku a puk nakonec dopadl za brankovou čáru. Asistence: Quinn Hughes a Demko.
    15:08 Mike HAMMOND - 1:1
     
    15:08
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Aréna bouří, jelikož Británie střílí svůj druhý gól na turnaji a srovnává skóre! Znovu se navíc trefil MIKE HAMMOND, který zapisuje druhou branku na turnaji. Tentokrát obral David Phillips soupeře o puk a posunul ho právě na Hammonda. Jeho první střelu sice Demko ještě vyrazil, ale na dorážku do prázdné branky už neměl nárok! Asistence: David Phillips.
    12:17 James van Riemsdyk - 1:0
     
    12:17
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    První velká šance Spojených států ještě brankou neskončila, ovšem ta druhá už ano! Patrick Kane vypálil z křídla a Bowns jeho dobrou střelu vyrazil jen před sebe. Tam se nejrychleji zorientoval JAMES VAN RIEMSDYK, jenž posunul puk za brankovou čáru. Asistence: Patrick Kane a Ryan Suter.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 13. J. van Riemsdyk (P. Kane, Suter), 30. Keller (Q. Hughes, Demko), 32. Kreider (Eichel, Suter), 38. DeBrincat (D. Ryan, P. Kane), 41. P. Kane (Kreider, Hanifin), 50. D. Ryan (Glendening, Hanifin) – 16. Hammond (D. Phillips), 40. Perlini, 57. Davies (Lachowicz, Billingsley)


    USA: Demko (Schneider) – Suter (A), Martinez, Skjei, Hanifin, Q. Hughes, Fox, Wolanin – DeBrincat, D. Larkin (A), P. Kane (C) – J. Gaudreau, Eichel, Kreider – J. van Riemsdyk, J. Hughes, Keller – D. Ryan, Glendening, White – Vatrano.
    Velká Británie: Bowns (Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson (A), Swindlehurst, Billingsley, Ehrhardt, Mosey – Lake, Perlini, Shields – Farmer, Hammond, Dowd (A) – Lachowicz, Davies, Betteridge – Ferrara, Myers, J. Phillips (C).

    Rozhodčí: Tobias Björk (SWE), Manuel Nikolič (AUT) – Miroslav Lhotský (CZE), Andreas Malmqvist (SWE)

    Diváci: 5510
    thejrc.org