USA – Velká Británie 6:3 (kon.) | Švýcarsko – Norsko 4:1 (kon.) | Německo – Slovensko 3:2 (kon.)
Rusko – Itálie 10:0 (kon.)
konec
USA
6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Velká Británie
Středa 15.05.2019, 16:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Vyloučení v týmu Velká Británie (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Benjamin Davies.
     
    58:51
    Ben Bowns předvedl neskutečný zákrok! Jack Hughes už de facto jen dorážel do prázdné, když v tu ránu se objevila na ledě lapačka britského gólmana, která pokus včerejšího oslavence zastavila!
    56:28 Benjamin DAVIES - 6:3
     
    56:28
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    A právě díky tomu, že hraje v plném počtu střílí dnes už třetí branku! BENJAMIN DAVIES dostal skvělou přihrávku od obranné modré, díky čemuž se dostal do úniku. Nakonec si to připravil na střelou, kterou vymetl pavouky ve vzdálenější šibenici! Asistence: Robert Lachowicz a Tim Billingsley.
     
    56:20
    Británie hraje v plném počtu!
     
    54:26
    Dylan Larkin v obrovské šance, ale Ben Bowns předvedl tedy parádní zákrok! Stihl totiž velmi rychle vykopnout beton proti jeho střele z první ze středu hřiště.
     
    54:20
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Benjamin Davies – 2 min., nedovolené bránění).
    49:10 Derek RYAN - 6:2
     
    49:10
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané jsou v této třetině jasně lepším týmem a střílí už šestou branku v utkání! Luke Glendening poslal přihrávku na DEREKA RYANA, jenž si puk zpracoval a pěknou ranou bekhendem zády k brance rozvlnil síť za Bownsem. Asistence: Luke Glendening a Noah Hanifin.
     
    47:56
    Británie hraje v pěti!
     
    47:26
    Jack Eichel v gólové šance! Vyslal totiž velmi dobrou střelu zápěstím na zadní tyč, ale jeho rána se odrazila od tyčky zpět do hřiště!
     
    45:56
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Matthew Myers – 2 min., vysoká hůl).
     
    41:00
    Branka je uznána! Rozhodčí tedy neshledali žádný přestupek proti pravidlům a Američané mohou slavit.
    41:00 Patrick KANE - 5:2
     
    41:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Skrumáž v brankovišti znamená znovu vedení Američanů o tři branky! Nejrychleji se totiž zorientoval PATRICK KANE, který poslal odražený puk do sítě! Asistence: Chris Kreider a Noah Hanifin.
    39:54 Brett PERLINI - 4:2
     
    39:54
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Neskutečné, Británie střílí druhou branku a necelých sedm vteřin před koncem periody snižuje náskok soupeře! BRETT PERLINI získal kotouč v útočném pásmu a skvělou ranou rozradostnil většinu diváků ve Steel aréně! Bez asistence.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
    37:54 Alex DEBRINCAT - 4:1
     
    37:54
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Spojené státy se ještě v této třetině dostávají do tříbrankového vedení, to si Britové až ani nezaslouží. ALEX DEBRINCAT získal odražený puk, do kterého se opřel a jeho dobrá rána se zatřepotala až v síti. Asistence: Derek Ryan a Patrick Kane.
     
    35:39
    Další obrovské šance Britů! Robert Dowd se po buly dostal před gólmana, kterého chtěl překonat bekhendem. Ten puk vyrazil, jenže u něj byl nejrychleji další britský hráč, jenž ho poslal těsně vedle tyčky!
    35:31 Závar před americkou brankou
     
    35:31
    Obrovský závar před brankou Američanů, který měl hned dvě fáze. Při té první se puk nakonec vyklubal mimo branku, jenže při té druhé přišla střela od modré. Puk nakonec zůstal v brankovišti, kam se nahrnulo hned několik hráčů, ovšem kotouč za čárou neskončil!
    31:20 Chris KREIDER - 3:1
     
    31:20
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Spojené státy už vedou o dvě branky a jsou teď jasným pánem na ledě! CHRIS KREIDER dostal skvělou přihrávku na brankoviště od Eichela a neměl problém posunou puk do odkryté části branky. Asistence: Jack Eichel a Ryan Suter.
     
    30:46
    A mohlo to být o dvě branky! Střela od modré totiž britskému brankáři jen vypadla a hned dvojice hráčů se snažila dorážet na hranici brankoviště, Rozhodčí však přerušil hru, přestože byl puk vidět. Následuje úklid ledu.
    29:07 Clayton KELLER - 2:1
     
    29:07
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Další využitá přesilová hra a tentokrát už o brance nemůže být žádný pochyb! CLAYTON KELLER se dostal do úniku, když pláchl obraně. Nakonec to zkusil kličkou přes vyrážečku a puk nakonec dopadl za brankovou čáru. Asistence: Quinn Hughes a Demko.
     
    27:24
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Mike Hammond – 2 min., hákování).
    26:53 Neuznaná branka USA
     
    26:53
    Američané přece jen měli ve druhé periodě převahu a střílí zaslouženou vedoucí branku, která však není po právu uznána! Ryan Suter vyslal dobrou ránu od modré, kterou Ben Bowns vyrazil jen do hokejky amerického hráče. Ta však byla vysokou nad brankovou konstrukcí, a tak nemůže být gól uznán. Stále máme tedy vyrovnaný stav!
     
    25:22
    To už také zavánělo brankou! Clayton Keller vypálil a Bowns vyrazil jeho pokus jen před sebe. Jack Hughes se tam snažil dorážet, ale branka mu zatím není souzena.
     
    24:05
    Nyní už měli Britové ale štěstí! Vznikla totiž skrumáž před britským gólmanem a dlouho nikdo nevěděl, kde je puk. Ten nakonec vyplaval jen těsně vedle tyčky!
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
    18:10 Jack Hughes a jeho zakončení do tyče
     
    18:10
    Američané mohli jít znovu do vedení! Jack Hughes dostal přihrávku na brankoviště, ale byl v pádu, takže mohl puk jen posunout. Ten projel pod betonem Bownse, jenže se odrazil od tyčky zpět pod beton!
    15:08 Mike HAMMOND - 1:1
     
    15:08
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Aréna bouří, jelikož Británie střílí svůj druhý gól na turnaji a srovnává skóre! Znovu se navíc trefil MIKE HAMMOND, který zapisuje druhou branku na turnaji. Tentokrát obral David Phillips soupeře o puk a posunul ho právě na Hammonda. Jeho první střelu sice Demko ještě vyrazil, ale na dorážku do prázdné branky už neměl nárok! Asistence: David Phillips.
     
    14:37
    Alex DeBrincat jako nejlepší střelec svého týmu v obrovské šanci! Vystihl nepřesnou rozehrávku a jel sám na gólmana. Toho chtěl překonat bekhendovým blafákem, jenže nedokázal zvednout puk nad beton. Bowns podržel tým.
    12:17 James van Riemsdyk - 1:0
     
    12:17
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    První velká šance Spojených států ještě brankou neskončila, ovšem ta druhá už ano! Patrick Kane vypálil z křídla a Bowns jeho dobrou střelu vyrazil jen před sebe. Tam se nejrychleji zorientoval JAMES VAN RIEMSDYK, jenž posunul puk za brankovou čáru. Asistence: Patrick Kane a Ryan Suter.
     
    10:51
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Mike Hammond – 2 min., držení).
    09:58 Střela a dorážka britského celku
     
    09:58
    Tak tato šance Britů už volala po brance! Matthew Myers byl dobře připravený na hranici brankoviště, ale přihrávku zpoza branky nedokázal usměrnit za brankovou čáru! Thatcher Demko se stihl přesunout.
     
    06:14
    Nyní již střela přišla, ovšem rána z první z křídla byla nepřesná. tak se dostali Britové do velké šance! Luke Ferrara pálil a jeho ránu vyrazil Demko jen vedle sebe. Tam ještě dorážel Benjamin Davies, jenže branku nedal!
     
    04:50
    Británie se ale znovu připomněla celkem zajímavou střelou! Ben O'Connor vypálil od modré a jeho rána byla ztečována do protipohybu gólmana. Ten však stihl reflexivně zaklapnout své betony včas!
     
    03:08
    Obrovské šance na straně Američanů! Alec Martinez pálil od modré, ale jeho pokus vyrazil gólman betonem. Poté se ještě Bowns dostal z brankoviště, a tak od modré vypálil Adam Fox, jenže trefil jen soupeře místo prázdné branky!
     
    00:32
    A Spojené státy už mohly klidně o jednu branku vést! Dylan Larkin dostal na straně spoustu volného prostoru. Chtěl zkusit blafák, jenže nedokázal kotouč zvednout nad beton!

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 13. J. van Riemsdyk (P. Kane, Suter), 30. Keller (Q. Hughes, Demko), 32. Kreider (Eichel, Suter), 38. DeBrincat (D. Ryan, P. Kane), 41. P. Kane (Kreider, Hanifin), 50. D. Ryan (Glendening, Hanifin) – 16. Hammond (D. Phillips), 40. Perlini, 57. Davies (Lachowicz, Billingsley)


    USA: Demko (Schneider) – Suter (A), Martinez, Skjei, Hanifin, Q. Hughes, Fox, Wolanin – DeBrincat, D. Larkin (A), P. Kane (C) – J. Gaudreau, Eichel, Kreider – J. van Riemsdyk, J. Hughes, Keller – D. Ryan, Glendening, White – Vatrano.
    Velká Británie: Bowns (Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson (A), Swindlehurst, Billingsley, Ehrhardt, Mosey – Lake, Perlini, Shields – Farmer, Hammond, Dowd (A) – Lachowicz, Davies, Betteridge – Ferrara, Myers, J. Phillips (C).

    Rozhodčí: Tobias Björk (SWE), Manuel Nikolič (AUT) – Miroslav Lhotský (CZE), Andreas Malmqvist (SWE)

    Diváci: 5510
    bahis siteleri