USA – Velká Británie 6:3 (kon.) | Švýcarsko – Norsko 4:1 (kon.) | Německo – Slovensko 3:2 (kon.)
Rusko – Itálie 10:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Norsko
Středa 15.05.2019, 16:15 • Zimný štadión Ondreje Nepely, Bratislava • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Dobré odpoledne z Bratislavy! Od středečních 16:15 nás na Zimním stadionu Ondreje Nepely čeká souboj dvou týmů, které jsou na opačné straně nálady. Švýcarsko totiž zatím prochází turnajem bez ztráty kytičky, Norsko naopak po třech zápasech má celkově skóre 5:21 a je prakticky bez šance na postup do čtvrtfinále. Utkáním vás provedou Tomáš Kalas a Jonáš Majtyka, příjemnou zábavu!
    Norové stále čekají na první bod na tomto šampionátu. Dočkají se proti aktuálnímu lídrovi skupiny B?
     
    NORSKO
    7. místo, 0 bodů, skóre 5:21, bialnce 0-0-0-3

    Norům skutečně nepřál v úvodu šampionátu los. Šampionát pro ně začal utkáním s Ruskem, které je tu považováno za favorita celého mistrovství. I přes statečný výkon po první třetinu Rusko dvakrát zapsalo čárku na své gólové konto. Jednou to bylo z přesilovky, která byla využita za 11 sekund, podruhé pak klasicky ze hry 5 na 5. Seveřanům se rozhodně nedala upřít žádná snaha, jenže kvalita byla na straně sborné, která další dvě vyloučení norského týmu rozsekla dvěma góly a stav 4:0 po čtyřiceti minutách už dal nápovědu tomu, jak utkání dopadne. Ve třetí třetině Rusové sundali nohu z plynu. Sice dali po 86 sekundách pátý gól, Norové ale snížili na přijatelných 2:5.

    Druhý zápas proti našemu nároďáku se vyvíjel pro Norsko od začátku hůře. Na dva rychlé zásahy dokázal severský tým ještě odpovědět, náskok 4:1 už ale byl pro Nory nesmazatelný. Ve třetí třetině snížili pouze na dvě branky rozdílu, Češi však závěr zápasu zcela kontrolovali a dovedli jej do vítězného konce v poměru 7:2.

    Poslední utkání norského celku proti Švédsku bylo ukázkou švédské dominance. Tre Kronor byly nepřekonatelný oříšek pro ledního medvěda, který musel zejména ve druhé třetině skousnout pět zásahů do svého kožichu. Konečný výsledek se zastavil na skóre 9:1 pro Švédsko, zajímavostí pak mohlo být, že se tři góly zkoumaly na videu a dvakrát si norská lavička vyžádala coach challenge s úspěšností 50 %.
     
    -61:00
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Genoni (Mayer) – Y. Weber, Josi (A), Loeffel, Genazzi, Diaz (C), Frick, Fora – Praplan, Hischier, Fiala – Hofmann, Kurashev, Martschini – Scherwey, Andrighetto, Haas – Ambühl, Rod, Bertschy – S. Moser (A).

    Norsko: Holm (Haukeland) – Holös, Bonsaksen, Lesund, Espeland, Johannesen, Bull, Nörstebö, Kaasastul – Olden, P. Thoresen, M. Olimb – Trettenes, Haga, Valkvae Olsen – Lindström, Martinsen, Reichenberg – Röymark, K. Forsberg, Roest.

    Rozhodčí: Iverson (CAN), Tufts (USA) – Dalton (GBR), Nikulainen (FIN).
     
    ŠVÝCARSKO
    1. místo, 9 bodů, skóre 16:1, bilance 3-0-0-0

    Švýcarsko naopak mělo vstup do šampionátu snažší. Na úvod to byl soupeř z Itálie, který byl od začátku mistrovství pasován do role odpadlíka. O tom, kam se bude zápas naklánět, rozhodla již první třetina, která dopadla pro Švýcarsko zcela jednoznačně poměrem 4:0, střely na branku pak byly 21:5. Ve druhé třetině stačily tři minuty a 32 sekund od úvodního buly, aby to bylo již 6:0 a první debakl byl na světě. Rozjetá země helvétského kříže v posledních dvaceti minutách na konto zdecimovaných Italů přihodila ještě tři branky, vytoužených deset branek ale nepřidala. Konečné skóre se zastavilo na devítce, Itálie ani jednu branku nevstřelila.

    Druhý zápas proti Lotyšsku nabídl výborný hokej v pozdějších fázích zápasu, z úvodu to byla spíše oťukávaná a oba týmy hrály hodně z poctivé defenzivy. Na gól se muselo tak čekat až do 34. minuty, kdy se prosadil Gregory Hofmann. Za půl minuty ale bylo srovnáno díky lotyšské přesilovce a fantastický zápas gradoval. Lotyši měli ve třetí třetině hned tři početní výhody, které ale skončily spíše šancemi na švýcarské straně a vyhecované utkání rozhodl svým gólem v čase 56:21 Nico Hischier. Do prázdné brány pečetil tři důležité body Švýcarům Simon Moser.

    Doposud poslední utkání hráli Švýcaři s Rakouskem. Derby německy mluvicích zemí nabídlo vedoucí gól od Švýcarů, kteří přečkali dlouhé čtyři minuty oslabení a Kevin Fiala již v plném počtu udeřil. Jednobrankový stav vydržel až do třetí třetiny, ve které se Švýcaři dokázali díky nešikovné teči Ganahla dostat na dvě branky náskoku. Prakticky hned záhy se rozsypalo plexisklo u střídaček a tempo zápasu bylo až do konce na bodu nula. Švýcaři nicméně přidali ještě dva góly, žádný neinkasovali a s impozantním skóre 16:1 nyní vévodí tabulce skupiny B.
     
    -54:30
    Dobré chladné odpoledne z Bratislavy! Zhruba za hodinu započne utkání šestého hracího dne MS mezi Švýcarskem a Norskem. Venku jsou již i sestavy, které nedoznaly tolik změn. Na švýcarské straně se pokračuje ve střídání gólmanů, dnes dostal důvěru Leonardo Genoni, jinak se jedná o kopii toho, co bylo včera k vidění proti Rakousku. Norsko zaznamenalo změnu na postu gólmana, jedničkou bude Henrik Holm.
     
    -54:00
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Genoni (Mayer) – Y. Weber, Josi (A), Loeffel, Genazzi, Diaz (C), Frick, Fora – Praplan, Hischier, Fiala – Hofmann, Kurashev, Martschini – Scherwey, Haas, Andrighetto – S. Moser (A), Bertschy, Ambühl – Rod.

    Norsko: Holm (Haukeland) – Holös, Bonsaksen, Lesund, Espeland, Johannesen, Bull, Nörstebö, Kaasastul – Olden, M. Olimb, P. Thoresen – Trettenes, Haga, Valkvae Olsen – Reichenberg, Lindström, Martinsen – Röymark, K. Forsberg, Roest.

    Rozhodčí: Iverson (CAN), Tufts (USA) – Dalton (GBR), Nikulainen (FIN).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    -20:00
    Dvacet minut do začátku, oba týmy již zmizely v útrobách arény, která je zatím zaplněna velice spoře. Na led vyjíždí dvě žluté rolby a budou upravovat led. Zůstaňte s námi!
     
    -8:00
    Opět se dostává ke slovu multimediální show. Hala je zaplněna velice spoře a bude úspěchem, když se návštěva dostane přes pět tisíc.
     
    -3:00
    Oba týmy se dostávají na hrací plochu, každou chvíli začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly vyhrálo Švýcarsko, které s podporou fanoušků otevírá toto utkání pobytem v útočném pásmu.
     
    00:28
    Norsko vyhodilo na zakázané uvolnění a Švýcaři posílají na led čerstvé síly.
     
    00:33
    Hofmann po vyhraném buly pálil od modré, před brankou tečoval Hischier, jenže vedle branky. Norové kontrovali útokem, který ale skončil u útočné modré.
     
    01:15
    Nyní už se seveřané dostali i ke střele. Ránu Erlenda Lesunda ale Leonardo Genoni ukryl do své lapačky.
     
    01:18
    Po levém křídle se z vlastního pásma prohnal Scherwey, svoji akci zakončil tvrdou střelou z levého kruhu. Netrefil ale prostor mezi třemi tyčemi a pokus udržet Švýcary v pásmu skončil ofsajdem.
     
    02:02
    Weber zpoza branky zakládá útok Švýcarů, kteří zatím naráží na dobře organizovanou norskou obranu.
     
    02:33
    Simon Moser to nyní zkusil z pravého kruhu, jenže trefil pouze hrudník připraveného Henrika Holma.
     
    02:43
    Roest podél mantinelu dostal Nory do středního pásma. Neměl okolo sebe ale své posily, a proto Švýcaři otáčeli hru. Celou situaci však vyřešili nejhůře, jak mohli. Vyhozením na icing.
     
    03:18
    Praplan marně sprintoval za kotoučem a pro zemi helvétského kříže se jedná o další zakázané uvolnění v tomto utkání.
     
    03:28
    Fialovi se v útočném pásmu otevíral prostor, který mladý útočník ale sotva využil, neboť při přechodu neměl puk zrovna pod největší kontrolou. Nakonec se mu to povedlo a Švýcaři hrají před Holmem.
     
    03:40
    Kevin Fiala se šikovně uvolnil v rohu a poté přihrál na modrou Raphaelu Diazovi, jehož tvrdý projektil vyrazil Henrik Holma nad břevno. Vzápětí se Norové dostali do rychlého protiútoku, který svým zákrokem vyřešil Leonardo Genoni.
     
    04:04
    Trettenes jednoduše protečoval nahození k brance Genoniho a odjel střídat.
     
    04:27
    Roman Josi objel celé útočné pásmo kolem dokola a poté poslal puk do brankoviště. Tam se nacházeli hned dva jeho spoluhráči, jenže ani jeden z nich na touš nedosáhl.
     
    04:35
    Kurashev napadal vysoko rozehrávku Norska, jenže byl tak vysoko, že mu čárový sudí pískl ofsajd.
     
    05:30
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Arénou opět zní švýcarský goal horn, země helvétského kříže jde totiž do vedení! Rychlý přechod do útoku totiž značil volného Bertschyho u levého mantinelu. Před branku sjíždějící ANDRES AMBÜHL si klepl o přihrávku, dostal ji a kličkou do protipohybu gólmana rozradostnil fanoušky – 1:0! Asistence: Christoph Bertschy, Romain Loeffel.
    05:30 Andres AMBÜHL - 1:0
     
    05:52
    Kotouč se ocitl na norské střídačce. Hra je přerušena.
     
    06:40
    Vincent Praplan chtěl najít před bránou někoho ze svých řad, obránci soupeře však jeho pas zblokovali.
     
    06:50
    Z ničeho nic měli Švýcaři další šanci na gól! Na druhé straně od hráče s pukem si najel Haas pro kotouč a přihrávku i dostal. Nepřesná střela v kombinaci se zásahem norského gólmana ale drží stav 1:0!
     
    07:24
    Christian Bull zkoušel od modré využít provozu před švýcarskou svatyní, jenže Leonardo Genoni si jeho střelu našel a bez problému ji pokryl.
     
    07:29
    Johannesen od modré po vyhraném buly zkusil překvapit Genoniho táhlou střelou, jenže ta ani ke švýcarské brance vůbec nedoletěla.
     
    08:06
    Lino Martschini si připsal do kolonky první střelu v dnešním zápase. Po pravé straně táhl švýcarský přesun před norskou branku a sám obstaral i střelu, kterou ale Holm skryl v lapačce.
     
    08:17
    Henrik Holm měl nyní velmi dobrý výhled a bez výraznějších potíží lapil pokus Raphaela Diaze od modré čáry.
     
    08:27
    Reichenberg se protlačil přes Loeffela až do střely z levého kruhu, zakončení ale mířilo na střed branky a Genoni kryje.
     
    08:33
    Norsko si však zahraje přesilovku. Romain Loeffel (SUI) je vyloučen za sekání.
     
    08:48
    Další šarvátka u švýcarské branky po Genoniho zákroku na levé tyči, tentokrát sudí přistupují na domluvu a upozornění.
     
    09:07
    Jonas Holös nápřahem od modré přerazil pukem hůl švýcarskému bekovi a chvíli tedy hrál favorit dnešního zápasu prakticky o třech hráčích, nakonec se mu však povedlo vyhodit.
     
    09:50
    Norsko předvádí o něco horší přesilovku, Švýcarsko se brání v klidu a Lední medvědi ani nebyli schopni rozestavit vzorec.
     
    10:33
    Současně s nástupem vyloučeného Loeffela na hrací plochu přišla druhá střela Norska v přesilové hře a byla sražena na zadní plexi. Prakticky záhy pískají sudí postavení útočícího hráče v brankovišti a máme tu první přestávku na úklid ledu.
     
    10:50
    Hischier nahodil do útočného pásma poněkud riskantně přes obránce, Švýcarům se ale nepovedlo vůbec získat kotouč a Norové převáží hrací předmět na druhou stranu.
     
    11:07
    Zatím sledujeme poměrně vyrovnaný duel. Hra se přelévá ze strany na stranu a diváci se rozhodně nenudí.
     
    11:32
    Grégory Hofmann si vybruslil z pravého kruhu až na osu ledové plochy a z nápřahu střílel, Holm proti jeho pokusu vytáhl lapačku.
     
    11:50
    Dopředu byl obloukem vyslán Haas, proti dvěma norským obráncům si nedokázal poradit a hra je zase tam, kde byla před chvílí. V obranném pásmu Švýcarska.
     
    12:08
    Mathis Olimb chtěl při situaci tři na tři přihrát svému najíždějícímu spoluhráči, jenže pas se mu vůbec nepovedl a k puku se dostali hráči s helvétským křížem na dresech.
     
    12:30
    Espeland natáhl na sebe dva obránce a střílel, Genoni vykopl betonem do rohu kluziště.
     
    12:45
    Erlend Lesund se napřáhl na modré čáře a poslal touš na bránu. Leonardo Genoni měl sice trochu zakrytý výhled, nakonec však stačil zareagovat.
     
    13:05
    Genoni zachytil nahození norských hráčů a přerušil hru. Následovala opět drobná šarvátka mezi dvěma hráči, nebylo to ale nic, co by nešlo vyřešit domluvou.
     
    13:20
    Mathias Trettenes se zpoza brány nacpal až před Genoniho, toho ovšem z bezprostřední blízkosti nepropálil.
     
    13:27
    Bull si vybruslil z levého kruhu a přes bloky střílel, Genoni vyrážečkou poslal kotouč za branku. Zde vyhráli souboj Švýcaři a posunuli hru do neutrální zóny.
     
    14:01
    Niklas Roest našel svým pasem v brankovišti číhajícího Martina Röymarka, jenž se jeho střílený pas snažil nasměrovat za brankovou čáru. Proti byl Leonardo Genoni, který stačil vytasit svůj pravá beton.
    14:01 Šance norského týmu
     
    14:07
    Diaz z vrcholku kruhu vypálil na delší tyč, Holm vykopl kotouč přímo na hůl dorážejícího švýcarského hráče, ten ale Holmův beton napodruhé neprostřelil!
     
    14:58
    Kevin Fiala si po pravém kruhu vyjel do ideální střelecké pozice, i on si ovšem vylámal zuby na brankáři Henriku Holmovi.
     
    15:13
    Ztráta Norska na obranné modré rezultovala ve střelu Scherweye z levé strany, Holm opět zasáhl. A zasáhl i v několika dalších nepříjemných případech, nicméně alpská země pokračuje v tlaku.
     
    15:46
    Tlak Švýcarů nakonec ukončil Henrik Holm, jenž lapil střelu Svena Andrighetta.
     
    16:02
    Reichenberg táhl norskou situaci 2 na 1, která nicméně skončila na odebrání puku Reichenbergovi.
     
    16:13
    Bull doslova hodil útočícího Diaze na brankáře Holma, čímž donutil hlavního sudího zvednout ruku a vyloučit norského beka za nedovolené bránění.
     
    16:25
    Střela Hischiera přes obránce skončila sražená v ochranné síti. Vhazování se tak bude prakticky opakovat.
     
    16:34
    Fiala zakombinoval na pravé straně s Hischierem, nic zásadního z toho nevzešlo. Zajímavější byla následná střela právě Fialy, kterou zastavila levá tyčka!
     
    17:20
    Norové po delší době u sebe v pásmu vyhazují kotouč. Navíc to ale vypadá, že se bude trestat na švýcarské straně.
     
    17:29
    Nico Hischier (SUI) se provinil sekáním. Chvíli se bude hrát čtyři na čtyři a poté začne norská početní výhoda.
     
    17:40
    Švýcaři si při rozehrávce vedli poněkud rozporuplně, čehož využil Olimb a nasadil na levém křídle do útoku, celé to zakončil střelou na Genoniho, který ale chytil bez problémů.
     
    17:54
    Josi středem kluziště vyvezl puk, čímž dovolil švýcarské čtveřici vystřídat.
     
    18:12
    Henrik Holm neudržel ne moc razantní střelu Raphaela Diaze, naštěstí pro něj se ale kolem něj nenacházel nikdo z protihráčů, kteří by mohli dorážet.
     
    18:45
    Scherway tvrdým hitem obral o puk norského hráče Hagu a ani zkrácená norská přesilovka není to, co by bylo tím nejlepším pro seveřany.
     
    19:26
    Olimb udělal žákovskou chybu v podobě kličky na modré, čímž znemožnil pokračovat dále. Navíc za sekundu končí jejich přesilová hra.
     
    19:37
    Ofsajd se ale konal i na druhé straně a závěr třetiny vypadá, že se dohraje v klidné náladě.
     
    19:50
    Nico Hischier nyní velmi nebezpečně tečoval pokus Vincenta Praplana od modré lajny, Henrik Holm ale stihl na poslední chvíli zareagovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Vyrovnaná první třetina nabídla celkem 29 střel a jeden gól. Doposud jediný gól utkání vsítil ve šesté minutě po zaváhání norské obrany Andres Ambühl. Rozhodně se nejedná o špatné utkání, ale rozhodně mu chybí větší grády a náboj. Švýcarský tým si navíc od vedoucího gólu poměrně v klidu hlídal vedení a norský tým bude muset zapnout zejména v útočné sekci. Jestli se mu to povede, uvidíme za 12 minut!
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO

    Střely na branku: 15 – 14
    Vyloučení: 2 – 1
    Využití: 0 – 0, v oslabení: 0 – 0
    Vhazování: 16 – 13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    První buly šlo pro švýcarské hráče, kteří se ihned natlačili do útoku a udělali vítr v norské obraně, která nevypadala moc připraveně.
     
    20:22
    Pokus Lukase Fricka byl tečován do ochranné sítě. Vhazovat se bude před Henrikem Holmem.
     
    20:25
    Diaz od modré po vyhraném buly okamžitě střílel, Holm nastavil puku lapačku a zachytil jej.
     
    20:34
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarsko navyšuje vedení! Kevin Fiala přihrál na hranici brankové čáry NICU HISCHIEROVI, který nejdříve naznačil, že pojede za bránu a následně zasunul kotouč k bližší tyči. Henrik Holm už se začínal přesouvat a na Hischierovu kulišárnu už nestihl reagovat. Asistence: Kevin Fiala.
    20:34 Nico HISCHIER - 2:0
     
    20:46
    Norové se snaží rychle kontrovat zachycením kotouče a tlakem v útočném pásmu, který ale k ničemu moc nevede.
     
    21:35
    Josi rozehrál velice nepřesně a Olimb se dostal ke dvěma střelám z jiných pozic, ale obě mířily mimo.
     
    22:30
    Sondre Olden jel po levém křídle a krasojízdu zakončil tvrdou střelou, která skončila v Genoniho výstroji. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    22:49
    Lední medvědi se dostali na delší dobu do útočného pásma a zatlačili hráče ze země helvétského kříže. Svými tlapami ale kříž nezadupali a Švýcaři toto zvládli.
     
    23:05
    Norsko se nakonec připravilo o útočné pásmo nepřesnou přihrávkou.
     
    23:45
    Fiala byl za norskou brankou připraven o puk od Espelanda. Norsko ale v útoku nemůže nic moc vymyslet, pro Švýcary se jedná o jednodušší bránění.
     
    24:19
    Grégory Hofmann se protáhl po levé straně až do zakončení, byl však už v příliš ostrém úhlu a Henrika Holma nijak zvlášť neohrozil.
     
    24:40
    Michael Fora (SUI) putuje na trestnou lavici za hákování. Seveřané budou hrát početní výhodu.
     
    24:45
    První buly po vyloučení ale Švýcaři zvládli a puk poslali až za branku Holma.
     
    25:19
    Olimb pálil po krosové přihrávce, ale jenom do boční sítě. Josi pak vyhrál souboj u mantinelu, vyhodil puk z pásma a dočkal se potlesku z tribun.
     
    26:05
    Haas dobrusloval vyhozený kotouč tak důsledně, až Holma donutil k zákroku a Švýcarsko se tak zadarmo dostane do útočného pásma.
     
    26:20
    Přesilovka se hraje všude možně, jenom ne v útočném pásmu severského týmu. Nyní to byl ofsajd a Fora bude mít nástup na plochu za 20 sekund. Podaří se Norsku přesilovku využít?
     
    26:25
    Martin Röymark vypálil z levého kruhu pro vhazování, mířil ale přímo do lapačky Leonarda Genoniho.
     
    26:33
    Sedm sekund před koncem přesilové hry vystřelil od modré tvrdě Lesund, Genoni musel nadvakrát zasáhnout proti jeho střele.
     
    26:44
    Bekhendové vyhození na Foru, který naskakoval do hry, uzavřelo nepovedenou dvouminutovku Norska v početní výhodě.
     
    27:08
    Henrik Holm pokryl nahození Romaina Loeffela od pravého mantinelu a přerušuje hru. Následuje komerční přestávka.
     
    27:17
    Tobias Lindström se dostal v mezikruží k tvrdé střele, první bránící hráč Švýcarska ji ale zblokoval a na to konto švýcarský tým přesouvá hru pod kotel svých nejvěrnějších.
     
    28:03
    Andreas Martinsen (NOR) tvrdě narazil Philippa Kurasheva na mantinel a vysloužil si trest na 2+10 minut za vražení na hrazení.
     
    28:27
    I Norové se však brání poměrně v klidu a nepouští Švýcary do větších útočných akcí v pásmu.
     
    28:50
    Andres Ambühl přihrával svému spoluhráči a jeho pas si málem srazil do vlastní klece jeden z obránců Norska. Henrik Holm se ale ještě neodlepil od tyče a stačil zasáhnout.
     
    28:53
    Fiala bez přípravy od modré pálil, jeho střela však šla vedle pravé tyče o pár decimetrů. Švýcaři nicméně pokračovali v přesilovkovém tlaku a Josi se odhodlal k další střele, taktéž mimo.
     
    29:54
    Tentokrát Josi střílenou přihrávkou vybízel před brankou k teči Hischiera, který ale nepřiložil hůl zcela přesně.
     
    30:03
    Seveřané se ubránili a jsou v plném počtu.
     
    30:27
    Po úpravě ledu se rozehraje další hra v nerovném počtu. Vyloučeným hráčem je Andres Ambühl za podrážení.
     
    30:32
    Opět to je tak, že Švýcaři vyhráli ve svém pásmu puk a vyhodili ho na druhou stranu ledové plochy. Začíná to být poměrně nudné utkání.
     
    31:14
    Polovina početní výhody je bezmála pryč a za tu dobu se seveřané nedostali ani jednou do pásma.
     
    31:44
    Prohození kotouče na modrou neslavilo u norských hráčů úspěch. Ti se nyní musí pakovat zpět ke své brance a tato přesilovka není rozhodně ta, která by byla dobrá.
     
    32:49
    Loeffel dostal zpětnou přihrávku na útočnou modrou a velice tvrdě pálil, jenže rozezvučel pouze zadní plexi.
     
    33:02
    Joël Genazzi prověřil Holmovu pozornost ranou od modré čáry, norský maskovaný muž obstál
     
    33:36
    Mathias Trettenes přistrčil kotouč k jednomu ze svých spoluhráčů, jenže Norové opět pohořeli na přechodu modré čáry. Na obranu proti švýcarskému útoku využili zbraň v podobě icingu.
     
    34:20
    Andrighetto se dostal před obránce Norska v útoku a byl lehce přistrčen na zem, sudí ale nechtějí vylučovat. Vadit to ale Švýcarům moc nemusí, ti totiž kontrolují své vedení v poklidu a bez nervů.
     
    35:14
    Romain Loeffel nahodil puk až z vlastního obranného pásma. Henrik Holm touš chytil do rukavice a chtěl rozehrát, nakonec se však rozhodl přerušit hru.
     
    35:59
    Norové přežili zajímavou šanci Švýcarska a sami přešli do útočné zóny, ve které střílel jako poslední hráč Espeland kousek za modrou, Genonimu ale puk šel přímo na střed branky a nebyl problém puk zachytit.
    35:59 Šance Švýcarska
     
    36:33
    Patrick Thoresen vybruslil od mantinelu a pustil puk na branku, Genoni vyrazil betonem. Závěr třetiny ale Norsko tráví tam, kde by chtělo. Před brankou svého soupeře.
     
    37:36
    Grégory Hofmann propíchl puk až za norskou branku, kde nikoho neměl a Norové opět stěhují svoji armádu do útoku.
     
    38:12
    Haas sice pěkně kličkoval, kličkoval však i na modré, což mu přineslo odpískaný ofsajd 108 sekund před koncem třetiny.
     
    39:00
    Poslední minuta třetiny začíná primárně odpískaným postavením útočícího hráče v brankovišti Norska. Hra musí být vykázána do středního pásma.
     
    39:21
    Espeland si nepohlídal přejezd modré čáry a přebruslil Thoresena, což má za následek další odpískaný ofsajd.
     
    39:45
    Kotouč končí někde před Genonim a tam asi i skončí druhá třetina zápasu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Po druhé třetině je náskok navýšen o jednu branku. Střelecky aktivnější Švýcaři se dočkali hned po 34 sekundách hry, kdy se prosadil Nico Hischier. Sám zápas upadl ve druhé třetině do takové šedi a rozhodně to není nic, co by bylo divácky atraktivní. Norům se nedaří vůbec protlačit do větší akce nebo šance, na druhé straně to také není od Švýcarů nic světoborného. Nicméně to vypadá, že země helvétského kříže bude v turnaji i nadále neporažena. Jestli to ale opravdu tak zůstane, na to si bude potřeba počkat do poslední třetiny, která začne za 10 minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Buly tentokrát vyhrála norská skvadra a okamžitě nahodila do pásma, puk se jim ale vrátil jako bumerang nazpět.
     
    40:33
    Ambühl si vyjel až na střelu z ostrého úhlu, Holm lapil, přesto Švýcarsko zůstává v útoku.
     
    41:22
    Fiala si stáhl kotouč před obráncem a přes levý kruh se protlačil ke střele, Holm se nenechal rozhodit a jeho střelu zachytil.
     
    41:29
    Norsko sevřelo svého soupeře v útočném pásmu a snaží se kombinovat před jeho brankou. Jedna špatná přihrávka ale stačila na to, aby se to otočilo v neprospěch severského týmu.
     
    42:15
    Gaëtan Haas se proháčkoval skrz několik hráčů a poté vypálil. Henriku Holmovi vypadlo jeho zakončení z lapačky, k dorážce už ale defenziva Haase nepustila.
     
    43:36
    Švýcarsko je nastěhováno před brankou a opět kombinuje, tentokrát to ale na nějaký přesný zásah vůbec nevypadá.
     
    44:14
    Praplan si objel branku a z bekhendu střílel na delší tyč, jenže přesně trefil právě tyčku, Holm pak zasáhl! Smůla pro švýcarský tým.
    44:14 Praplanova střela na horní tyč
     
    44:24
    Norský gólman si následně poradil i s ne moc povedeno ranou Yannicka Webera od modré čáry.
     
    44:33
    Norsko využilo chyby v rozehrávce Helvétů a mělo situaci 4 na 3, kterou ukončil střelou z úhlu Roest, Genoni opět zasáhl bez problémů.
     
    44:56
    Tobias Lindström se hned po vhazování dostal k bekhendovému zakončení, s kterým měl Leonardo Genoni hodně velké problémy. Norský útočník se vzápětí dostal ještě k dorážce, která mířila těsně vedle tyče!
    44:56 Lindströmovo zakončení
     
    45:27
    Další střela švýcarského týmu, byl to Diaz z levé strany. Puk však šel o dobrý metr nad spojnici tyčí.
     
    46:03
    Olden zpoza klece našel před brankou zcela volného Roesta, který netrefil puk před brankou ideálně. Proto se nejednalo prakticky ani o vážné ohrožení švýcarské kasy.
     
    46:46
    Téměř to byl další icing Švýcarů, čárový sudí ale nechal hru pokračovat. Kotouč pak zmizel v ochranné síti a je nařízena úprava ledu.
     
    47:31
    Lesund se napřáhl od modré a pokus nepostrádal razanci, postrádal ale přesnost.
     
    48:06
    V předbrankovém prostoru tečoval střelu Roda Praplan, ale vedle branky. Švýcaři stále drží pásmo a útočí.
     
    48:22
    Kevin Fiala našel parádním křížným pasem přes celou šíři pásma sjíždějícího Michaela Foru, který měl před sebou zcela odkrytou bránu. Naneštěstí ale mířil až moc přesně a trefil tyč!
     
    49:01
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Krutá chyba Norů zřejmě stojí severský celek body! V obranném pásmu totiž zachyboval Olimb a napadající Martschini jej obral o puk. Navíc vznikla situace 2 na 1, kterou Martschini vyřešil před brankou jednoduchou nahrávkou na GRÉGORYHO HOFMANNA. Švýcarský člen druhé formace už to pak měl snadné a překonal ležícího Holma – 3:0! Asistence: Lino Martschini.
    49:01 Grégory HOFMANN - 3:0
     
    50:15
    Michael Fora byl opět při chuti, tentokrát ale od modré poslal kotouč mimo tři tyče.
     
    50:25
    Ofsajd norského kapitána Hölöse značí další přerušení hry a úklid ledu. Ve svém okolí vidím hned několik diváků, kteří si už přejí konec zápasu. Pravdou je, že zápas za moc nestojí, co se krásy a dramatu týče.
     
    51:23
    Bonsaksen narazil tvrdě na mantinel zezadu Foru a vysloužil si 2+10 minut za vražení na hrazení. Menší trest odsedí Olden.
     
    51:58
    Norové hrají v oslabení a bez problémů šetří čas. Otázkou je, jestli zrovna šetřit čas potřebují.
     
    52:39
    Diaz si nezpracoval přihrávku od spoluhráče a máme tu ofsajd švýcarského týmu.
     
    53:25
    Norové jsou v plném počtu, stále se však musí bránit tlaku Švýcarů.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 673 diváků.
     
    53:35
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Roman Josi – 2 min., sekání).
     
    53:44
    Švýcaři vyhazují puk na druhou stranu kluziště.
     
    54:05
    Norsko se v útočném pásmu moc dlouho neohřálo, opět musí začít na své polovině.
     
    54:30
    Po nahrávce Erlenda Lesunda pálil z pravého kruhu Tobias Lindström bez přípravy, jenže trefil pouze přesouvajícího se Leonarda Genoniho.
     
    55:06
    Tým ze země helvétského kříže se opět osvobozuje.
     
    56:02
    Gól Švýcarska se bude ještě kontrolovat u videa na popud trenéra severského týmu.
     
    56:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Branka je potvrzena! Simon Moser přihrál na levý kruh Joëlu Genazzimu, který vypálil a jeho dělovku do sítě úspěšně tečoval ANDREAS AMBÜHL! Norsko reklamovalo postavení hráče v brankovišti, jenže neuspělo a ztrácí oddechový čas. Asistence: Joël Genazzi, Simon Moser.
    56:02 Andres AMBÜHL - 4:0
     
    57:34
    Leonardo Genoni si připisuje další úspěšný zákrok a stále drží naději na čisté konto.
     
    58:04
    Norsko právě vstřelilo branku!
    O to ale vzápětí přichází! Alexander Reichenberg vyslal do samostatného úniku TOBIASE LINDSTRÖMA, jenž si chvíli pohrával s kotoučem a poté jej poslal mezi betony švýcarského gólmana. Asistence: Alexander Reichenberg.
    58:04 Tobias LINDSTRÖM - 4:1
     
    58:35
    Niklas Roest (SUI) si odsedí dvě minuty za sekání.
     
    59:27
    Sven Andrighetto vybídl k zakončení do odkryté klece Grégoryho Hofmanna, jehož ránu z voleje ale vychytal fantastickým přesunem Henrik Holm.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Norové dnes rozhodně nebyli horším týmem, jenže dostali od Švýcarů lekci z produktivity. Hráči s křížem na dresech se dostali v první třetině do vedení, který v následující dvacetiminutovce navýšili. Seveřané se prosadili až v závěru duelu, kdy snížili na 1:4 z jejich pohledu. Na větší zdramatizování utkání už jim ale nezbyl čas. Švýcarsko si připisuje čtvrtou výhru a zůstává na tomto turnaji stoprocentní.
     
    Nejlepšími hráči střetnutí byli určeni Patrick Thoresen (NOR) a Andres Ambühl (SUI).
     
    Střely na bránu ve třetí třetině (celkem):

    Švýcarsko: 13 (42)
    Norsko: 11 (32)
     
    Z naší strany je to pro dnešek vše, přejeme vám pěkný zbytek středečního večera. (18:41:08)

    Jonáš Majtyka

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. Ambühl (Bertschy, Loeffel), 21. Hischier (Fiala), 50. Hofmann (Martschini), 57. Ambühl (Genazzi, S. Moser) – 59. Lindström (Reichenberg)


    Švýcarsko: Genoni (Mayer) – Y. Weber, Josi (A), Loeffel, Genazzi, Diaz (C), Frick, Fora – Praplan, Hischier, Fiala – Hofmann, Kurashev, Martschini – Scherwey, Haas, Andrighetto – S. Moser (A), Bertschy, Ambühl – Rod.
    Norsko: Holm (Haukeland) – Holös (C), Bonsaksen, Lesund, Espeland, Johannesen, Bull, Nörstebö, Kaasastul – Olden, M. Olimb (A), P. Thoresen (A) – Trettenes, Haga, Valkvae Olsen – Reichenberg, Lindström, Martinsen – Röymark, K. Forsberg, Roest.

    Rozhodčí: Iverson (CAN), Tufts (USA) – Dalton (GBR), Nikulainen (FIN)

    Diváci: 4 673
    thejrc.org