USA – Velká Británie 6:3 (kon.) | Švýcarsko – Norsko 4:1 (kon.) | Německo – Slovensko 3:2 (kon.)
Rusko – Itálie 10:0 (kon.)
konec
Německo
3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Slovensko
Středa 15.05.2019, 20:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tohle je pro Slovensko hořká pilulka, podruhé ztratilo zápas až v samotném závěru. Dramatická třetí třetina se blížila ke svému konci, když si Němci vyžádali oddechový čas a odvolali brankáře z brány. Trenérům jejich tah vyšel skvěle a Markus Eisenschmid v power play dokázal vyrovnat. Jenže to není vše. O necelou minutu a půl později Slováci ztratili puk v útočném pásmu a Leon Draisaitl proměněným brejkem rozhodl o tříbodovém vítězství Německa!

    Hymnu vítěze tentokrát nerušily žádné nepřístojnosti ani pískot. Naopak. Po jejím doznění hráče obou mužstev vyprovodil ze hřiště potlesk ve stoje.

    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni brankář Marek Čiliak (SVK) a útočník Patrick Hager (GER).

    Střely na bránu po třetí třetině: 21:36 (22:45:55)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Andrej Sekera dvakrát vystřelil od modré čáry, oba jeho pokusy ale skončily na prvním blokujícím hráči Německa.
     
    59:39
    Německo vyhodilo puk na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levici německého brankáře a Marek Čiliak míří na střídačku. Také Slováci budou hrát v šesti!
     
    59:33
    Slovensko si vyžádalo oddechový čas a pokusí se ještě vyrovnat!
    59:33 Leon DRAISAITL - 3:2
     
    59:33
    Německo právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! Jeden ze slovenských obránců po přihrávce Marka Daňa neudržel puk mezi kruhy útočného pásma a Německo šlo do úniku! Ten vedl na pravém křídle LEON DRAISAITL, který si stáhl kotouč na kruhu a nekompromisně jej přišpendlil nad brankářovu lapačku! Asistence: Frederik Tiffels, Dominik Kahun.
     
    58:55
    Slovensko se nadechoval k útoku a vyprodaná hala hnala hokejisty dopředu. Mužstvo v modrém se ale nepodařilo přejít modrou čáru, píská se ofsajd.
    58:08 Markus EISENSCHMID - 2:2
     
    58:08
    Německo právě vstřelilo branku!
    A risk bez brankáře hokejistům v bílých dresech vyšel skvěle! MARKUS EISENCHMID dostal přihrávku na vrcholek levého kruhu, odkud se trefil přesně na pravé rameno slovenského brankáře! Asistence: Yannic Seidenberg, Dominik Kahun.
     
    57:42
    Němci získali puk z buly, usadili se v útočném pásmu a Mathias Niederberger spěchá na střídačku. Německo v šesti.
     
    57:35
    Hra je přerušena a Němci si vyžádali oddechový čas. Po něm se bude vhazovat ve středním pásmu, takže se Mathias Niederberger opět vrací mezi tři tyče.
     
    57:24
    Mathias Niederberger je na střídačce a Němci hrají v šesti! Leon Draisaitl se dostal k bekhendovému zakončení z mezikruží, Marek Čiliak zakročil vyrážečkou!
     
    56:57
    Libor Hudáček zachytil ve středním pásmu dlouhou rozehrávku Německa a Marko Daňo mohl dopředu, ke střele se ale nedostal.
     
    56:47
    Slovensku se rýsovala možnost přečíslení, mělo to ale těžké. Marko Daňo kotouč před modrou čarou nezpracoval a akce končí ofsajdem.
     
    56:09
    Slovensko už hraje v plném počtu, stále se ale brání. Němci svého soupeře pevně sevřeli.
     
    55:29
    Markus Eisenschmid napřáhl na levém kruhu, jeho prudká přízemní střela vyprášila betony Marka Čiliaka.
     
    54:46
    Puk znovu nebezpečně poskakoval před slovenským brankářem, obránci v modrém ale situaci zvládli a nakonec se osvobodili.
    54:15 Šance Německa během přesilové hry
     
    54:15
    Leonhard Pföderl tečoval puk těsně před brankovištěm, trefil ale pouze betony Marka Čiliaka.
     
    53:38
    Vyloučení v týmu Slovensko (Ladislav Nagy – 2 min., vražení na hrazení + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    53:38
    A Moritz Seider v předklonu za doprovodu lékařů a potlesku tribun míří rovnou do kabiny. V dnešním utkání se už s největší pravděpodobností neobjeví.
     
    53:38
    Po souboji před slovenskou střídačkou zůstal na ledové ploše ležet Moritz Seider a nevypadá to sním dobře. Je značně otřesen, okamžitě k němu spěchají lékaři.
     
    52:50
    Slovensko se za mohutného povzbuzování snaží o rozehrání akce, obránci si ale počínají hodně rozvážně. Jejich rozehrávka přesto nakonec skončila na hokejkách Německa.
     
    52:07
    V ochozech Steel Areny se nachází 7440 diváků, je vyprodáno! A panuje zde opravdu výborná atmosféra.
     
    51:40
    Chybu ale předvedli Němci! Richard Pánik poslal puk před brankoviště, kde jej Mathias Niederberger vleže s velkými obtížemi přikryl lapačkou.
     
    51:26
    Slováci už se nikam bezhlavě neřítí, spíše vyčkávají na svého soupeře. Nechtějí po zbytečné chybě ztratit kotouč a případně inkasovat.
     
    50:18
    Marc Michaelis se srdnatě tlačil dopředu a po souboji s bránícími hráči upadl na led. Když se zvedl, vrhl na rozhodčí vyčítavý pohled.
     
    49:14
    Střela od modré čáry v podání Německa se zastavila před brankovištěm mezi bruslemi hráčů, jako první se zorientoval Erik Černák a uklidil puk do bezpečí.
     
    48:52
    Řada nepřesností na obou stranách. Špatnou rozehrávku Německa zachytil Andrej Sekera, pokus o rychlý protiútok Slovenska končí zakázaným uvolněním.
     
    48:22
    Michal Krištof vystřelil od modré čáry a puk skončil v síti! Rozhodčí ale okamžitě a bez váhání rozpažuje. Gól platit nemůže pro postavení Tomáše Tatara v brankovišti.
     
    47:29
    Němci jsou kompletní a Yannic Seidenberg vystrašil slovenské hokejisty, jeho prudká rána z osy hřiště se otřela o boční síť!
     
    46:14
    Puk od Richarda Pánika mířil před brankoviště, kde stál Marko Daňo, ten ale zblízka neprostřelil ležícího brankáře Německa!
     
    45:52
    Mathias Niederberger si poradil s další střelou z větší vzdálenosti. Puk se odrazil na hole Němců, kteří se osvobozují.
     
    45:20
    Slovensko se usadilo v pásmu soupeře a Erik Černák vypálil od modré čáry, Mathias Niederberger jeho pokus vyrazil.
     
    44:29
    Gerrit Fauser chtěl vyhodit puk po vyhrané buly, ten ale zamířil na tribunu. Fanoušci si žádají vyloučení, puk ale šel do hlediště přes hůl slovenského hráče, vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    44:25
    Vyloučení v týmu Německo (Yasin Ehliz – 2 min., držení).
     
    43:47
    Slovensko se až do teď drželo v útoku, do šance se ale nedostalo. Až teď tak může na led naskočit kompletní čerstvá pětice hráčů v bílých dresech.
     
    43:01
    Německo ale vyhrálo buly a Matthias Plachta okamžitě zamířil na střídačku. K puku se ale dostali Slováci, zbylá čtveřice vystřídat nestihla.
     
    42:46
    Němci si nerozuměli při rozehrávce. Nabízejí tak svému soupeři vhazování v útočném pásmu, navíc po vlastním dlouhém střídání.
     
    42:03
    Marco Nowak dostal přihrávku k pravému mantinelu, odkud se snažil nahodit puk na bránu. Slováci je ale zastavili a posunuli puk od středního pásma.
     
    41:47
    Mužstvo v modrých dresech se drželo na kotouči, Němci ale vysunuli napadání. Výsledkem je zakázané uvolnění Slovenska.
     
    40:37
    Slovensko začalo ve velkém stylu! Martin Marinčin vystřelil z pravé strany a po dorážce se pak natahoval Marián Studenič, před kterým zívala prázdná brána, na kotouč ale nedosáhl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také ve druhé periodě byli aktivnější hokejisté Slovenska a brzy byly blízko gólu, jenže Dávid Buc trefil jenom tyčku. Slováky za to stihl trest, protože ani ne o půl minuty později otevřel skóre Marc Michaelis. Obdržená branka Slováky nepoložila, ti se znovu tlačili do útoku. Richarda Pánika ale zastavila opět tyče německé klece.

    Pak ovšem mužstvo v modrém vybojovalo přesilovou hru pět na tři, se kterou naložilo nejlépe, jak mohlo. Andrej Sekera nejprve vyrovnal, a Libor Hudáček v pokračující klasické početní převaze dokonal obrat. Německo mohlo vyrovnat v čtyřminutové přesilové hře, to se mu ale nepodařilo. Před třetí třetinou, která začne přibližně v 22:03, tak hájí Slovensko těsný náskok.

    Střely na bránu po dvou třetinách: 11:28
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Róbert Lantoši vedl poslední útok Slovenska a Mathias Niederberger vyrazil jeho střelu zápěstím jenom vysoko nad sebe, puk ale dopadl před hokejky německých obránců.
    39:05 Eisenschmidův únik
     
    39:05
    Markus Eisenschmid se dostal až před brankáře, zblízka už ale neměl moc možností, kudy propasírovat puk do sítě, Marek Čiliak mu skvěle vykryl střelecký úhel.
     
    38:47
    Matthias Plachta ztratil puk za modrou čárou, a dopředu tak mohl Richard Pánik. Ten se dostal o pár kroků dál, ani on ale nedokázal vystřelit.
     
    38:02
    Slováci rychle přešli do útočného pásma a Christián Jaroš vystřelil z okraje pravého kruhu, Mathias Niederberger vytěsnil jeho ránu vyrážečkou.
     
    37:32
    Slováci získali puk z buly a s ničím se nemazali. Marián Studenič okamžitě vystřelil z pravého kruhu, Mathias Niederberger si ale připisuje úspěšný zákrok, když puk zmizel v jeho výstroji.
     
    37:29
    Slovensko dlouhé oslabení přežilo bez újmy a může znovu útočit. Německo se provinilo zakázaným uvolněním.
     
    36:56
    Leon Draisaitl operoval na brankovišti a zblízka tečoval puk za betony Marka Čiliaka, do sítě se ale kotouč nedostal.
     
    36:37
    Matthias Plachta napřáhl na modré čáře a Marek Čiliak měl zakrytý výhled, přesto dokázal puk vyrazit. Sám nevěděl kam, puk ale doplachtil do ochranné sítě.
     
    36:07
    Slovensko vyhrálo buly ve vlastním pásmu a Michal Čajkovský odpálil puk přes všechny čáry.
     
    36:01
    Německo se dostalo zpátky do útoku a rychle vystřelilo z pravé strany, Marek Čiliak je ale pozorný a po jeho zákroku se hra přerušuje.
     
    35:34
    Markus Eisenschmid střílel z pravého kruhu, mířil ale příliš vysoko. Puk se po jeho ráně odrazil od plexiskla ven z útočného pásma.
     
    34:29
    Leonhard Pföderl dostal přihrávku před brankoviště, kde se dostal dokonce ke dvěma dorážkám, obě ale Marek Čiliak zastavil svými betony!
     
    33:40
    Slovensko začalo oslabení lépe, puk končí za bránou Německa. Leon Draisaitl bude zakládat útočnou akci z vlastního pásma.
     
    33:15
    Vyloučení v týmu Slovensko (Patrik Koch – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    33:13
    Adam Liška našel Patrika Kocha, ten puk nezpracoval ideálně a musel střílet z otočky, puk na bránu neprošel. Navíc při pokusu o střelu trefil protihráče vysokou holí.
     
    32:50
    Patrick Hager byl v nebezpečné pozici před brankovištěm a Marek Čiliak musel být ve střehu, nakonec ale zasahovat nemusel, protože puk jenom projel brankovištěm.
     
    32:06
    Tým v modrém získal kotouč a Martin Marinčin napřáhl na modré čáře, jeho rána ale přes klubko těl před brankovištěm na bránu neprošla.
     
    31:57
    Němci teď nevědí kudy kam. Na buly byli sice úspěšnější, s rozehrávkou si ale poradili zle, a hra se po zakázaném uvolnění přestěhuje zpátky před Mathiase Niederbergera.
     
    31:30
    Slovensko získalo puk z vhazování, kotouč se čistě dostal k Eriku Černákovi. Ten si nabruslil mezi kruhy, jeho ránu ale Mathias Niederberger zkrotil a udržel ve výstroji. Němci budou moct vystřídat.
     
    31:18
    Slováky vstřelené branky ohromně povzbudily a Mathias Niederberger je pod palbou, naposledy se vytasil se zákrokem pravým betonem. Pak se Německo osvobodilo jen za cenu zakázaného uvolnění.
    29:55 Libor HUDÁČEK - 1:2
     
    29:55
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A opravdu! Slovensko dvěma bleskovými góly v přesilových hrách otáčí vývoj utkání! LIBOR HUDÁČEK, který hraje teprve druhý zápas po nemoci, se trefil z levého kruhu nad brankářovu lapačku! Asistence: Richard Pánik, Tomáš Tatar.
     
    29:29
    Erik Černák střílel z levé strany, Mathias Niederberger ale podržel svůj tým. Nicméně akce Slovenska pokračuje.
     
    29:15
    Slováci pokračují v klasické početní převaze a fanoušci skandují "ještě jeden"! Otočí mužstvo v modrém vývoj utkání?
    28:30 Andrej SEKERA - 1:1
     
    28:30
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A vyšlo! Slováci dostali puk hned po buly na modrou čáru, kde se do něj vší silou opřel ANDREJ SEKERA a nechytatelná dělovka skončila až v síti! Asistence: Erik Černák, Tomáš Tatar.
     
    28:24
    Jednu minutu a 37 sekund budou hrát Slováci ve třech proti třem. Tribuny skandují "teraz to vyjde"!
     
    28:23
    Vyloučení v týmu Německo (Moritz Müller – 2 min., podrážení).
     
    28:23
    Libor Hudáček se natlačil mezi dva obránce a mířil sám na bránu, jenže byl podražen! Rozhodčí budou vylučovat, diváci by ale raději viděli trestné střílení a hlasitě pískají.
     
    28:01
    Vyloučení v týmu Německo (Moritz Seider – 2 min., držení).
     
    27:19
    Tohle byla obrovská smůla! Richard Pánik dostal přihrávku na okraj pravého kruhu a z první střílel za přesouvajícího se brankáře, trefil ale pouze tyč!
     
    27:09
    Německo se dostalo do problémů u pravého hrazení ve vlastním pásmu. Situaci vyřešilo odpálením kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    26:33
    Slovenská obrana teď měla problémy s poskakujícím kotoučem, ten nakonec zkrotil až Andrej Sekera, Němci se do šance nedostali.
     
    25:54
    Mário Lunter dostal nabito na osu hřiště, odkud bez přípravy vypálil, Mathias Niederberger ovšem jeho přízemní ránu pohotově vyrazil betony.
     
    25:27
    Ladislav Nagy po zavezení kotouče s bekhendovým pokusem neuspěl. Po něm se do kotouče na modré čáře opřel Martin Fehérváry. Jeho rána byla ale zblokovaná a obloučkem doplachtila do výstroje německého brankáře. Slovenští fanoušci se dožadují gólu.
     
    24:33
    Slovensko se okamžitě vydalo opět do útočného pásma. Christián Jaroš nabízel kotouč na teč, puk ale nakonec vypadl vedle německé brány.
    23:54 Marc MICHAELIS - 1:0
     
    23:54
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tohle je tvrdá rána pro Slováky, kteří byli před chvíli blízko vedení. Markus Eisenschmid objel bránu a přesnou přihrávkou uvolnil mezi kruhy MARCA MICHAELISE, který se bez přípravy trefil nad betony přesouvajícího se brankáře! Asistence: Markus Eisenschmid.
     
    23:46
    Na druhou stranu vyrazil Markus Eisenschmid. Měl před sebou dost prostoru, jeho ráno ale nakonec srazil Andrej Sekera do ochranné sítě.
     
    23:28
    Teď bylo Slovensko opravdu jen milimetry od vstřelení prvního gólu, Dávid Buc trefil pravou tyč německé svatyně! Akce pokračoval a od modré čáry ještě vystřelil Tomáš Tatar, jeho ránu už si Mathias Niederberger pohlídal.
     
    22:58
    Mário Lunter byl ve dvou dobrých příležitostech. Jendu zablokoval obránce Německa, druhou pak brankář Mathias Niederberger.
     
    22:22
    Martin Fehérváry zachytil na modré čáře chybnou rozehrávku Německa, musel se ale hodně natahovat a puk mu nakonec ujel za modrou čáru.
     
    21:48
    Výběr v modrém přešel do útočné třetiny, kde si dokázal vytvořit tlak. Toho využil Martin Fehérváry, který měl dostatek prostoru na modré čáře, Mathias Niederberger ale jeho prudkou ránu zastavil lapačkou.
     
    21:19
    Leon Draisaitl sebral kotouč ve vlastním pásmu a projel s ním přes celé hřiště. Tam jej po něm přebral Frederik Tiffels a z pravé strany nakonec vystřelil Dominik Kahun, jeho rána byla ale nepřesná.
     
    20:14
    Slovensko se po buly ujalo kotouče jako první, jenže proti nim hrála vlastní nepřesnost. Chybou rozehrávku sbírají Němci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodní dvacetiminutovce byli aktivnější Slováci, kteří dokázali dostat svého soupeře několikrát pod tlak, gólu se ale nedočkali. Vlastně si ani nevytvořili úplně vyloženou šanci, jejíhož neproměnění by mohli litovat. Německo hraje spíše opatrněji a soustředí se na dobrou defenzivu. Dočkáme se ve druhé třetině, která začne přibližně v 21:07, otevření skóre?

    Střely na bránu po první třetině: 3:12
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    První perioda končí náporem Slovenska. Adam Liška vystřelil prudkou ránu z okraje pravého kruhu, puk se ale pouze otřel o boční síť.
     
    19:27
    Dávid Buc si z pravého kruhu posunul puk blíže k ose hřiště a byl v nebezpečné pozici, puk ale po střele zůstal ležet pod ním, německý obránce ho v poslední chvíli zablokoval.
     
    18:50
    Yasin Ehliz zkusil štěstí z ostrého úhlu, Marek Čiliak byl ovšem pozorný a vyrazil puk betony.
     
    17:57
    Marc Michaelis teď přebruslil slovenského obránce a zrušil signalizovaný icing, Německu to do šance ale nepomohlo.
     
    17:09
    Christián Jaroš vystřelil z osy hřiště od modré čáry, jeho pokus ale letěl těsně vidle. Puk se od zadního hrazení odrazil zpátky do hry, nikdo v modrém se ale k dorážce neprotlačil.
     
    16:52
    Německo se dostalo ve vlastním pásmu ke kotouči, rozehrávka mu ale vůbec nevyšla. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat znovu po levé ruce německého brankáře.
     
    16:26
    Róbert Lantoši se řítil dopředu po pravé straně, na zádech mu ale visel německý obránce. Přesto musel dávat Mathias Niederberger pozor, po zákroku betony pokryl puk lapačkou a nechal přerušit hru.
     
    15:46
    Patrik Koch drží kotouč a vymýšlí, kudy rozehraje novou útočnou akci Slovenska. S rozehrávkou teď nikam nespěchá.
     
    14:49
    Němci přesto pokračovali v akci a Matthias Plachta vystřelil z prostoru mezi kruhy, Marek Čiliak se ovšem zaskvěl zákrokem lapačkou.
     
    14:31
    Němci zachytili puk na modré čáře a na pravém kruhu byl úplně volný Marc Michaelis, jenže puk putoval dál před něj, než by potřeboval.
     
    13:46
    Róbert Lantoši se pokusil využít pravidla o hybridním icingu, nahozený kotouč ale zachytili obránci Německa.
     
    12:36
    Róbert Lantoši měl dost času mezi kruhy! Měl před sebou sice blokujícího hráče, toho ale dokázal obstřelit, jenže puk znovu mířil jenom na hruď dobře postaveného Mathiase Niederbergera.
     
    11:55
    Erik Černák hledal na levém kruhu dobře postaveného Tomáše Tatara, ten ale prudkou přihrávku nezachytil. Němci se po chvíli znovu osvobozují.
     
    11:12
    Lépe v početné nerovnováze ale začali bránící se Němci. Vybojovali kotouč a vyhodili jej až za bránu Marka Čiliaka.
     
    10:52
    Vyloučení v týmu Německo (Benedikt Schopper – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:52
    Michal Krištof letěl dopředu jako vichřice a vykoledoval si faul. Přesilovou hru si vyzkouší také Slovensko.
     
    10:34
    Leon Draisaitl zavezl puk do útočného pásma, tam jej ale Němci neudrželi. Jenže mužstvo v modrém vyhodilo puk jen na zakázané uvolnění, takže se hra přestěhuje zpátky před Marka Čiliaka.
     
    10:15
    Slovensku kotouč v útočném pásmu na chvilku utekl, Patrik Koch jej ale ještě dokázal zachytit před modrou čarou a nakonec sám i vystřelil z levého kruhu, puk ale mířil do prostředka brány na připraveného Mathiasa Niederbergera, který je v procentuální úspěšnosti druhý nejlepší mezi gólmany, kteří odchytali alespoň dva zápasy.
     
    09:36
    Tribuny teď tlačily hlasem i očima Slováky dopředu, kterým se nabízel přechod do brejku, nepřesná přihrávka ale doputovala jenom na zakázané uvolnění.
     
    09:07
    Matúš Sukel' se rychle rozjel na levém křídle a zkusil vystřelit z úhlu, Mathias Niederberger jedovatou ránu vyrazil jenom před sebe.
     
    08:48
    Slováci opět zmáčkli svého soupeře. Puk se po střele od modré čáry odrazil k pravému mantinelu, odkud Erik Černák vyprášil brankářovy betony.
     
    08:20
    Erik Černák si teď s Tomášem Tatarem nevyhověli a trochu se přetlačovali o puk, ten slovenskému útočníkovi nakonec utekl. Od modré čáry po něm vypálil alespoň Andrej Sekera,jeho ránu ale německý gólman zneškodnil.
     
    07:38
    Leon Draisaitl hledal z pravého kruhu mezi kruhy najíždějícího Moritze Müllera, ten se ale přes les slovenských hokejek ke kotouči dostat nemohl.
     
    07:09
    Moritz Seider se jako obránce rozhodl zaútočit po pravém křídle. Po přejetí modré čáry vystřelil zápěstím na bránu, Marek Čiliak ovšem v poklidu chytil puk do lapačky.
     
    06:41
    V reklamní pauze se na kostce objevila nově zvolená prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová, která zamávala do kamery, a sklidila potlesk tribun.
     
    06:25
    Až teď sebral kotouč Marián Studenič a bleskovým průnikem po pravém křídle jej dostal do soupeřova pásma. Tam se ještě drze tlačil z pravé strany před brankoviště, zblízka ale puk za brankářovy betony nedostal.
     
    05:44
    Hra v oslabení jako by Slovensku vzala vítr z plachet. I když obránci v modrém získají kotouč, nedaří se jim ho přesně rozehrát.
     
    05:14
    Slovensko znovu vyhodilo puk přes všechny čáry. To už bylo ale kompletní, a píská se tak zakázané uvolnění.
     
    04:42
    Němci předvedli svižnou kombinaci, kterou zakončoval z pravého kruhu Markus Eisenschmid, jeho rána ale jenom prolétla brankovištěm a skončila v rohu kluziště.
     
    04:02
    Dobrou defenzivní práci odvedl Matúš Sukel'. U levého mantinelu zastavil německého protihráče a následně vyhodil puk daleko od vlastní brány.
     
    03:36
    Němci byli na buly sice úspěšnější, brzy o kotouč ale přišli. Slovensko jej vyhodilo přes všechny čáry.
     
    03:13
    Vyloučení v týmu Slovensko (Marián Studenič – 2 min., podrážení).
     
    03:13
    Leon Draisaitl se uvolnil ve středním pásmu a jeden ze slovenských hráčů jej zastavil pouze za cenu faulu. Německo bude hrát první přesilovou hru.
     
    02:59
    Slovensko začalo výborně a za hlasitého povzbuzování fanoušků se drží v útočném pásmu a snaží se střílet ze všech pozic. Němci jsou pod tlakem.
     
    02:24
    Dávid Buc po rozehrávce beků prošel až do útočné třetiny po levém křídle, jeho střelu zápěstím opět likviduje Mathias Niederberger.
     
    02:14
    Němci vybojovali kotouč, nedokázali si ale přesně přihrát. Hrát tak může Christián Jaroš, který rozjíždí novou akci společně s kolegou Michalem Čajkovským.
     
    01:52
    Libor Hudáček udržel kotouč a uvolnil na pravé straně Martina Fehérváryho. Ten měl kolem sebe dostatek prostoru, jeho rána ale mířila do připravené náruče německého brankáře.
     
    01:34
    Ihned po buly vylétl z pravého kruhu tvrdý projektil mířící pod horní tyčku. Mathias Niederberger vytěsnil puk do ochranné sítě.
     
    01:27
    Německo se na chvíli usadilo v útoku, pak se ale muselo rychle vracet. Slováci vyrazili do rychlého protiútoku, Ladislav Nagy přiměl Mathiase Niederbergera k prvnímu zákroku.
     
    00:42
    Yasin Ehliz se postaral o první ránu na branku. Marek Čiliak ji vytěsnil vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    00:21
    S pukem začali hrát Slováci, ale přes obranu Německa se zatím do šance nedostali. Mužstvo v bílém posunulo puk do středního pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Teď naopak propukl obrovský aplaus, na hřiště po Německu v bílých dresech vyjeli i Slováci v modrém, kteří jsou ale v zápise o utkání vedeni jako hosté.
     
    Celá aréna začala hlasitě pískat. Na led totiž vyjela čtveřice rozhodčích, mezi kterými jsou i dva Češi. Hlavní rozhodčí Martin Fraňo a čárový sudí Jiří Ondráček.
     
    Organizátorům se povedl i maskot Macejko, který se teď přiřítil na ledovou plochu jako velká voda. I on umí dostat diváky do varu.
     
    Teď už aréna setměla a na ledové ploše probíhá zde tradiční videomapping. Fanoušky baví nejen hokej, ale i propracovaný doprovodný program.
     
    Ještě jednou hezký večer! Do začátku zápasu zbývá zhruba deset minutek a Steel Arena už je slušně naplněná. Hlasatel nyní předčítá sestavu domácího Slovenska, která je doprovázena potleskem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Niederberger (Treutle) – M. Müller (C), Holzer, Y. Seidenberg, Seider, Schopper, Nowak, J. Müller – Ehliz, Hager (A), Pföderl – Kahun, Draisaitl (A), Tiffels – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Noebels, Fauser, Mauer – Bergmann.

    Slovensko: Čiliak (Rybár) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Jaroš, Koch, Fehérváry, Čajkovský – Tatar (A), Krištof, Pánik – Nagy (A), Sukel', Studenič – Daňo, L. Hudáček, Lantoši – Lunter, Buc, Liška – Zigo.

    Rozhodčí: Martin Fraňo (CZE), Max Sidorenko (BLR) – Jiří Ondráček (CZE), Dmitrij Šišlo (RUS).
     
    Poslední zápas:

     Slovensko – Kanada 5:6

    Branky a nahrávky: 8. Sukel' (Studenič, Nagy), 9. Liška (Jaroš, Lunter), 22. Nagy (Marinčin, Lantoši), 26. Liška (Buc, Lunter), 52. Sukel' (Marinčin) – 17. Mantha (Turris, McCann), 19. Theodore (Mantha, Severson), 28. Marchessault (Chabot), 29. Cirelli (S. Reinhart, Theodore), 37. Stecher (Turris, Severson), 60. Mark Stone (Chabot)

    Slovensko: Rybár (37. Čiliak) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Jaroš, Koch, Fehérváry, Čajkovský – Tatar (A), Krištof, Pánik – Nagy (A), Sukel', Studenič – Daňo, L. Hudáček, Lantoši – Zigo, Lunter, Buc – Liška.

    Kanada: M. Murray (Hart) – Chabot, Stecher, Nurse, Severson, Theodore, Montour, Fabbro – Marchessault, D. Strome, Mark Stone (A) – Cirelli, Couturier (A), S. Reinhart – McCann, Turris (C), Mantha – Dubois, Jost, Henrique – Joseph.
     
     Slovensko

    Naši sousedé, se kterými sdílíme naopak východní hranici, měli rozlosování šampionátu hned od úvodu pořádně ostré. Postupně se postavili všem třem největším favoritům skupiny A, a hned v první zápase nachytali na hruškách výběr USA.

    Slováci se neztratili ani v zápase proti Finům, na body to ale nestačilo. Těm ovšem byli velmi blízko i proti druhému zámořskému soupeři. Proti Kanadě dvakrát vedli dokonce o dva góly. Když hokejisté s javorovým listem na hrudi otočili skóre, Slovensko se nevzdalo a zvládlo vyrovnat. Utkání pomalu spělo do prodloužení, jenže Kanaďané v přesilové hře necelé dvě sekundy před koncem rozhodli o svém vítězství.

    To byla pro Slováky krutá rána, jejich výkony ale vzbuzují naděje. Nejsilnější soupeře už mají za sebou a můžou stoupat tabulkou vzhůru. Dokáží hru, kterou se prezentovali na začátku šampionátu, přenést i do zápasů proti papírově méně favorizovaným vyzyvatelům?

    Umístění v tabulce: 6.
    Počet bodů: 3
    Skóre: 11:11
    Nejproduktivnější hráč: Martin Marinčin (1+3)
    Slovensko čeká proti Německu důležitý duel v boji o účast ve čtvrtfinále!
     
    Poslední zápas:

     Německo – Francie 4:1

    Branky a nahrávky: 18. Seider (Fauser, Hager), 34. Plachta (Eisenschmid, J. Müller), 38. Draisaitl (Kahun), 60. Holzer – 25. Fleury (Bozon, Manavian)

    Německo: Grubauer (31. Treutle) – M. Müller, Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul – Ehliz, Hager, Pföderl – Kahun, Draisaitl, Tiffels – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Noebels, Fauser, Mauer.

    Francie: Hardy (Buysse) – Chakiachvili, Thiry, Gallet, Hecquefeuille, Dame-Malka, Manavian, Janil – Perret, Ritz, Valier – Bozon, Claireaux, Fleury – Treille, Texier, Rech – Berthon, Leclerc, Guttig – Bertrand.
     
     Německo

    Naši západní sousedé zatím procházejí šampionátem bez ztráty kytičky a s plným devítibodovým ziskem se sluní na čele skupiny A. Nutno ale podotknout, že Německo ještě nenarazilo na nikoho ze silné trojice favoritů.

    Němci postupně porazili Velkou Británii, Dánsko a naposledy Francii. Do dvou zápasů se postavil mezi tři tyče Mathias Niederberger, který je s úspěšností zákroků 96,36 % v této statistice druhý nejlepší z těch, co chytali alespoň dva zápasy. Lépe je na tom už jenom stoprocentní Švýcar Reto Berra.

    Pohled do statistik ještě prozradí, že Německo dosud nedostalo gól v oslabení. Tím se můžou dále pochlubit už jen Rusko a Švédsko, Němci proti nim ale odehráli větší počet her v početní nevýhodě.

    Umístění v tabulce: 1.
    Počet bodů: 9
    Skóre: 9:3
    Nejproduktivnější hráč: Matthias Plachta (2+2)
     
    Hezký večer z košické Steel Areny! Vítám vás u on-line přenosu zápasu mezi Německem a Slovenskem. Utkání začíná v 20:15.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 24. Michaelis (Eisenschmid), 59. Eisenschmid (Y. Seidenberg, Kahun), 60. Draisaitl (Tiffels, Kahun) – 29. Sekera (Černák, Tatar), 30. L. Hudáček (Pánik, Tatar)


    Německo: Niederberger (Treutle) – M. Müller (C), Holzer, Y. Seidenberg, Seider, Schopper, Nowak, J. Müller – Ehliz, Hager (A), Pföderl – Kahun, Draisaitl (A), Tiffels – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Noebels, Fauser, Mauer – Bergmann.
    Slovensko: Čiliak (Rybár) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Jaroš, Koch, Fehérváry, Čajkovský – Tatar (A), Krištof, Pánik – Nagy (A), Sukel', Studenič – Daňo, L. Hudáček, Lantoši – Lunter, Buc, Liška – Zigo.

    Rozhodčí: Martin Fraňo (CZE), Max Sidorenko (BLR) – Jiří Ondráček (CZE), Dmitrij Šišlo (RUS)

    Diváci: 7440
    thejrc.org