USA – Velká Británie 6:3 (kon.) | Švýcarsko – Norsko 4:1 (kon.) | Německo – Slovensko 3:2 (kon.)
Rusko – Itálie 10:0 (kon.)
konec
Rusko
10:0 (4:0, 4:0, 2:0)
Itálie
Středa 15.05.2019, 20:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Mistrovství světa pokračuje hned zítra, v Bratislavě uvidíme zápasy Švédska a Česka. Já vám děkuji za pozornost a zase někdy! (22:25:15)
     
    To, co se očekávalo a čeho se Italové obávali, nakonec přišlo. Outsider a nováček světového šampionátu inkasoval deset branek a poslal Rusko na první flek české skupiny. Gólově se prosadilo hned několik hráčů. Dvě branky vstřelili Nikita Kučerov či Jevgenij Kuzněcov. Podíleli se ovšem i obránci či zatím bezgólový Alexandr Ovečkin.

    Nejlepší hráči: Dinar Chafizullin (RUS) – Alex Trivellato (ITA)
    Střely na branku: 40:15
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Rusové hráli dlouhou výhodu a vypadalo to, že se utkání dohraje bez vyloučení. Nakonec ale Alex Trivellato svůj trest za držení dostane.
     
    58:24
    Z levého kruhu to zkoušel Alexandr Ovečkin, který neuspěl, ale akce pokračovala. Arťom Anisimov se dostal v brankovišti do další tutovky, ale ani nyní se mu nepovedlo trefit klec!
     
    57:59
    Arťom Anisimov se opět dostal do dobré šance, ale dnes mu přáno není. Útočník Chicaga zakončoval do levé šibenice, ale Marco De Filippo Roia zakročil ramenem.
     
    56:58
    Opět jsou nebezpeční hráči Itálie. Nejdříve šla střela od modré čáry vedle a zakončení z úhlu, ani jeden puk se do branky ale nedostal. Neprošla ani další rána z dálky.
     
    56:00
    Rusové přihrávali zpoza branky, ale obrana kotouč nezachytila. Alex Lambacher unikl po levé straně a nakonec odcentroval před branku. Peter Hochkofler se natahoval, ale nakonec puk nedokázal trefit.
     
    55:07
    Jedenáctou branku svého celku mohl přidat Arťom Anisimov. Ten se ve střední třetině dostal k volnému kotouči a šel sám na branku. Jeho pokus do levé šibenice ale skončil nad brankou!
     
    54:11
    Markus Gander na konci další italské útočné akce. Hostující trojka tečovala dělovku od modré čáry, ale Andrej Vasilevskij nemusel nakonec ani zasahovat.
     
    53:39
    Italové si nyní lehce pohráli s kotoučem za ruskou brankou. Poté přišla přihrávka před branku, ale zde nikdo nebyl. Sborná ovšem vyhodila kotouč jen na icing.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 535 diváků.
     
    52:29
    Vladislav Gavrikov na konci povedené ruské akce. Obránce sborné dostal přihrávku mezi kruhy a zakončoval do levé šibenice. Marco De Filippo Roia ale nyní parádně zakročil!
     
    52:10
    Rusové před bránou Itálie předvedli pořádný zámek, ale nenašli místo k zakončení.
    51:09 Nebezpečné střely na ruskou bránu
     
    51:09
    Itálie je nyní pořádně nebezpečná, hned tři gólovky přišly a aréna šílí! Sean McMonagle střílel z pravého kruhu nad, Marco Insam v brankovišti jen do brankáře. Poté přišla ještě jedna rána, ale tu Vasilevskij vyrazil do ochranné sítě!
     
    50:14
    Stefano Marchetti dostal nabito na modrou čáru a po ledě střílel na branku Vasilevského. Ruská jednička se po hrozně dlouhé době dostala k zákroku, betonem uspěla.
     
    49:40
    Kirill Kaprizov si najel obloučkem mezi kruhy a zakončoval. Jeho rána ale přesná nebyla, pár sekund na to to zkoušel z levé strany další ruský hráč. Ani ten ale neuspěl, Marco De Filippo Roia nyní nechal procítit zákrok lapačkou.
     
    48:31
    Slovenské publikum začalo nyní skandovat sborově "Italia." Hostujícímu celku se zde přeje alespoň jedna branka, ale ta nejspíše nepřijde. Rusko hru kontroluje.

    David Panuška

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 1. N. Zajcev (N. Gusev, Kučerov), 9. Chafizullin (N. Gusev, Kučerov), 14. Kuzněcov (Barabanov), 17. Ovečkin (Kuzněcov), 21. Kuzněcov (Ovečkin, Orlov), 27. Kovalčuk (Kuzněcov), 34. Dadonov (Kučerov, N. Gusev), 37. Grigorenko (Barabanov), 45. Kučerov (Chafizullin, N. Zajcev), 46. Dadonov (Kovalčuk)


    Rusko: Vasilevskij (Georgijev) – Nestěrov, Sergačjov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov – Malkin, Grigorenko, Dadonov – Ovečkin, Kuzněcov, Barabanov – Anisimov, Kučerov, N. Gusev – Tělegin, Andronov, Kovalčuk – Kaprizov.
    Itálie: Andreas Bernard (21. De Filippo Roia) – McMonagle, Helfer, Tauferer, L. Zanatta, Trivellato, Pavlu, Hofer, Marchetti – Insam, D. Kostner, Miceli – Ramoser, Bardaro, Rosa – Gander, Andergassen, de Luca – Hochkofler, S. Kostner, Lambacher.

    Rozhodčí: Kaukokari, Rantala – Jensen, McCrank

    Diváci: 7 535
    thejrc.org