USA – Velká Británie 6:3 (kon.) | Švýcarsko – Norsko 4:1 (kon.) | Německo – Slovensko 3:2 (kon.)
Rusko – Itálie 10:0 (kon.)
konec
Rusko
10:0 (4:0, 4:0, 2:0)
Itálie
Středa 15.05.2019, 20:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Krásný den všem fanouškům nejlepšího mezinárodního hokeje. V Bratislavě se utká David s Goliášem. Nezastavitelné Rusko bude usilovat o čtvrtou výhru, naopak Itálie se bude bránit co nejmenšímu debaklu. Začíná se patnáct minut po dvacáté hodině.
    Itálii čeká po duelu se Švédskem souboj s další hokejovou mocností!
     
    ITÁLIE, 0 bodů, skóre 0:20

    Jeden z největších outsiderů letošního šampionátu stále čeká na svoji první branku. Italové nejdříve padli se Švýcarskem vysoko 0:9. Den na to inkasovali další velký debakl, nyní od Švédsko v poměru 0:8. Naposledy se proti Lotyšsku opět netrefili a hned třikrát inkasovali. Hrdinou duelu byl brankář Andreas Bernard, jenž si připsal 62 zákroků.

    Umístění v tabulce: 8.
    Bodů: 0
    Skóre: 0:20

    Poslední tři duely na šampionátu
    Švýcarsko 9:0 Itálie
    Švédsko 8:0 Itálie
    Lotyšsko 3:0 Itálie
     
    RUSKO, 9 bodů, skóre 13:2

    Ruská sborná byla před turnajem považována za největšího favorita, což banda kolem trenéra Vorobjova potvrzuje. Nejdříve si Rusové poradili s Norskem, aby poté s čistým kontem zdolali Rakousko a naposledy také Česko. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Nikita Kučerov, jenž ve třech duelech zaznamenal šest kanadských bodů (2+4).

    Umístění v tabulce: 1.
    Bodů: 9
    Skóre: 13:2
    Nejproduktivnější hráč: Nikita Kučerov (2+4)

    Poslední tři duely na šampionátu
    Rusko 5:2 Norsko
    Rusko 5:0 Rakousko
    Rusko 3:0 Česko
     
    Poslední zápasy v základní skupině

    RUSKO 3:0 ČESKO
    14. Andronov (Chafizullin, Nestěrov), 33. Gusev (Kučerov), 60. Zajcev

    Sestava Ruska: Vasilevskij – Sergačjov, Nestěrov, Orlov, Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov – Grigorenko, Malkin, Dadonov – Ovečkin, Kuzněcov, Barabanov – Gusev, Anisimov, Kučerov – Kovalčuk Kaprizov, Andronov – Tělegin.

    Střely na branku: 28:23
    Vyloučení: 5:3
    Bez využití.
    Vhazování: 31:27

    ITÁLIE 0:3 LOTYŠSKO
    30. Roberts Bukarts (Rihards Bukarts, Meija), 39. Marenis (Gegeris, Freibergs), 60. Blugers (Balcers, Keninš)

    Sestava Itálie: Bernard – Trivellato, Pavlu, McMonagle, Helfer, Hofer, Marchetti, Tauferer, Zanatta – Gander, Andergassen, de Luca – Hochkofler, S. Kostner, Lambacher – Insam, D. Kostner, Miceli – Ramoser, Bardaro, Rosa.

    Střely: 15:65
    Vyloučení: 1:3
    Bez využití
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Vasilevskij (Georgijev) – Nestěrov, Sergačjov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov – Malkin, Grigorenko, Dadonov – Ovečkin, Kuzněcov, Barabanov – Anisimov, Kučerov, N. Gusev – Tělegin, Andronov, Kovalčuk – Kaprizov.

    Itálie: Andreas Bernard (De Filippo Roia) – McMonagle, Helfer, Tauferer, L. Zanatta, Trivellato, Pavlu, Hofer, Marchetti – Insam, D. Kostner, Miceli – Ramoser, Bardaro, Rosa – Gander, Andergassen, de Luca – Hochkofler, S. Kostner, Lambacher.

    Rozhodčí: Kaukokari, Rantala – Jensen, McCrank.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Krásný den všem fanouškům mezinárodního hokeje! Hvězdy napěchované Rusko vyzve za pár chvilek odhodlané, ale hodně podceňované Italy. Utkání o další body startuje za patnáct minut!
     
    Oba celky jsou již na ledové ploše. Slušně zaplněná aréna spíše ruskými fanoušky vítá hráče v červených a bílých dresech. Jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Rusové vyhráli vhazování a Dmitrij Orlov rozehrával do útoku. Italové ovšem kotouč zachytili a od pravého mantinelu vyslali první střelu. Vasilevskij kryje.
     
    00:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Následně se Rusové dostali do útoku a pořádně rozebrali defenzívu Italů. NIKITA ZAJCEV dostal na konci celé akce přihrávku na pravý kruh, odkud prostřelil marně natahujícího se Bernarda. Asistence: Nikita Gusev a Nikita Kučerov.
    00:31 Nikita ZAJCEV - 1:0
     
    01:41
    Italové se poté dostali do útoku a po nešťastném zákroku jdou ven. Ivan Tauferer inkasuje dvě minuty za podražení a Rusko má šanci na druhou trefu.
     
    02:05
    Jevgenij Kuzněcov se dostal k první střele v početní výhodě. Zakončoval na první tyčku, ale Bernard nyní zasáhl. Ilja Kovalčuk mezi kruhy poté střílel do obětavého beka.
     
    02:55
    Hostující celek sice poté vyhodil, ale sborná si vytvořila obrovskou šanci. Malkin našel na pravém kruhu Kučerova, jenž z první střílel do odkryté klece. Tu ale nakonec netrefil!
     
    03:42
    Itálie v plném počtu.
     
    04:10
    Alexandr Barabanov si pohlídal kotouč za brankou a našel u pravé tyčky Arťoma Anisimova. Ten střílel na první tyčku, ale Bernard si připsal další parádní zákrok.
     
    04:21
    A je tu první početní výhoda také pro Itálii. Alexandr Barabanov si v útočné třetině pomohl hákováním a sedí na trestné lavici.
     
    05:01
    Italové drží kotouč a Rusko se k němu zatím v oslabení nedostalo. Hosté ale spíše kombinovali ve vlastní třetině a čekali na místečka.
     
    05:30
    Andreas Bernard je po včerejším nadliském výkonu ve velké pohodě. Za bránou s pukem na holi udělal efektní otočku a lehce se zbavil napadajícího Grigorenka.
     
    06:08
    Ivan de Luca se dostal na konci přesilovky do velice dobré šance. Střílel k levé tyčce, kde zakročil Vasilevskij. V brance neskončila ani následná dorážka!
     
    06:22
    Rusko v plném počtu.
     
    06:33
    Barabanov okamžitě po návratu z trestné lavice obral posledního beka o puk a řítil se sám na Bernarda, jenomže ten přečetl jeho forhendovou kličku a zasáhl betonem!
     
    07:02
    Po přerušení tu máme první komerční přestávku v utkání. Rusové jsou sice zatím aktivnější a lepší, ale Italové se zatím statečně brání. Vhazuje se po levici ruské jedničky.
     
    07:40
    Michail Sergačjov poslal od modré čáry jen takovou žabičku, která šla do branky. Před Bernardem sice přišla teč, ale pro italského hrdinu to nebylo nic těžkého.
     
    08:30
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko bylo aktivní a dostává se do dvoubrankového vedení! DINAR CHAFIZULLIN si krásně najel mezi kruhy, kam dostal milimetrovou přihrávku od Guseva. Bek s trojkou na zádech vystřelil k levé tyčce a Bernard nakonec nezakročil. Asistence: Nikita Gusev a Nikita Kučerov.
    08:30 Dinar CHAFIZULLIN - 2:0
     
    08:42
    Dmitrij Orlov pálil bez přípravy od modré čáry, ale Andreas Bernard se stihl přesunout.
     
    09:22
    Další povedená akce favorita turnaje a skvělý Bernard! Tři ruští hráči se před něj dostali a nakonec jej bekhendově chtěl přehodit Alexandr Barabanov, ale ten neuspěl.
     
    10:16
    Aktivně si pak najel mezi kruhy tučňák Jevgenij Malkin. Ten udělal kličku bránícímu hráči a po ledě to zkoušel k pravé tyčce. Andreas Bernard ale zasahovat nakonec nemusel.
     
    11:00
    Nikita Nestěrov zachytil puk na modré čáře poté, co se dvojici spoluhráčů nepovedla kombinace. Ruský bek zakončoval takovým nahozením jen vedle branky.
     
    11:27
    Tyčka Italů! No to jsou věci, hráči v bílo-modrém jeli do přečíslení třech proti dvěma, které sehráli hodně povedeně. Na konci akce byl Marco Rosa, ale z velké blízkosti selhal.
     
    11:56
    Na levý kruh si najel Arťom Anisimov, jenž dlouho čekal, než zakončí. Nakonec svižně vypálil, ale jeho rána šla jen nad branku. Pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    12:05
    Nikita Gusev špatně rozehrál a Angelo Miceli mohl postupovat po levé straně na branku. Nakonec je mu ale pískán ofsajd a hra se přesouvá do střední třetiny.
     
    12:48
    Nikita Gusev ke dvěma asistencím mohl přidat také gól. Dostal krásnou zpětnou přihrávku mezi kruhy a pálil z první přesně do hrudi Bernarda.
     
    12:52
    Hned po vhazování to zkoušel na pravém kruhu Alexandr Ovečkin. Ruský snajpr zakončoval do levé šibenice, ale jeho rána skončila nakonec těsně nad brankou.
     
    13:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Třetí branka ruského výběru, prosazuje se třetí odlišný střelec. JEVGENIJ KUZNĚCOV dostal na první tyčku parádní přihrávku od Barabanova a rychlou střelou prostřelil Bernarda potřetí v duelu. Asistence: Alexandr Barabanov.
    13:15 Jevgenij KUZNĚCOV - 3:0
     
    14:32
    Markus Gander zakončoval akci Itálie střelou z levého kruhu. Hostující útočník ale přesný nebyl a jeho pokus do pravé šibenice skončil jen na zadním mantinelu.
     
    15:15
    Rusové lehce zpomalili a nejspíše pošetří síly. Rudá mašina to hraje s klidnou hlavou a čeká na volné prostory a místečka, která se brzo otevřou.
     
    16:14
    Rusko právě vstřelilo branku!
    ALEXANDR OVEČKIN se poprvé na turnaji prosazuje, no to to trvalo! Osmička ruského národního týmu a Washingtonu Capitals dostala nabito na levý kruh, odkud se z první prosadila přes rameno Bernada. Asistence: Jevgenij Kuzněcov.
    16:14 Alexandr OVEČKIN - 4:0
     
    16:46
    Anthony Bardaro chtěl rozjásat všechny věrné italské fanoušky. Na pravém kruhu zakončoval, ale kotouč nakonec skončil jen na prsou pozorného Vasilevského.
     
    17:24
    Italští hokejisté pak šli do rychlého útoku a pokoušeli se vymyslet pátou gólovou radost pro bratislavskou arénu. To se ale nepovedlo a píská se ofsajd.
     
    18:00
    Jevgenij Malkin si u pravého mantinelu vybojoval kotouč a šel za branku. Michail Grigorenko čekal na jeho přihrávku zpoza branky a střílel ke vzdálenější tyčce. Andreas Bernard ale stihl zakročit!
     
    18:50
    Poté to sborná chtěla zahrát až do kuchyně, ale to se nyní nepovedlo. Akce byla zmařena a puk se dostal až za branku jedničky Tampy Bay Lightning.
     
    19:53
    V úplném závěru třetiny dostal nabito na modrou čáru Michail Sergačjov, který prostřelil italského brankáře k pravé tyčce. Branka ale nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
    19:53 Neuznaný gól ruského celku
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Očekávaný vývoj se potvrdil a Rusko nad Itálií vede 4:0. Sborná nenechala nic náhodě a prosadila se hned v první minutě utkání. Skóre otevřel Nikita Zajcev, ke kterému se postupně přidali Dinar Chafizullin, Jevgenij Kuzněcov a také Alexandr Ovečkin. Rusové chtějí na první místo, ještě tak musí dát čtyři branky. Povede se?

    Střely na branku: 18:5
    Druhá třetina začne přibližně ve 21:00.
     
    Alexandr Ovečkin se poprvé na turnaji prosadil, ale v předchozích duelech mu to tolik nelepilo. V první třetině měl třetí nejmenší čas na ledě z ruských hráčů (3:24). Méně odehrál jen Ivan Tělegin (1:30) a Alexandr Barabanov (3:13).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Opět je tu rychlá ruská branka na startu třetiny! JEVGENIJ KUZNĚCOV byl vyslán do samostatného úniku a střelou po ledě překonal bezmocného Bernarda, jenž v brance končí. Asistence: Alexandr Ovečkin a Dmitrij Orlov.
    20:18 Jevgenij KUZNĚCOV - 5:0
     
    20:18
    Střídání v brankovišti týmu Itálie: ze hřiště odchází Andreas Bernard, přichází Marco De Filippo Roia.
     
    21:30
    Rusové nadále drží kotouč na hokejkách a pokouší se něco vymyslet. Spíše ale klidní hru a nikam se extra nepoženou. Těžké zápasy teprve přijdou.
     
    22:27
    Simon Kostner dostával přihrávku mezi kruhy, kde si ale touš nezpracoval ideálně a do útoku tak může jít sborná. Ta ale klasicky nikam nespěchá.
     
    23:18
    Přihrávku na levý kruh dostal Alexandr Ovečkin, ale puk šel asi metr před něj. Ruská osmička musela udělat dva kroky a jeho střela šla jen nad branku.
     
    23:44
    Následně se hra přerušuje ve střední třetině a vhazuje se před modrou čárou ruského obranného pásma. Domácí hru o dost zpomalili a hrají spíše na krásu.
     
    25:21
    Dlouho Rusko kombinovalo a nakonec přišla strašidelná situace. Nikita Nestěrov vyslal od modré čáry dělovku, která skončila na obličeji Jana Pavlu. Ten s bolestivou grimasou opouští ledovou plochu.
     
    25:24
    Hned po vhazování střílel Ilja Kovalčuk. Jeho nahození ale nebezpečné nebylo a nakonec kotouč šel jen vedle branky po teči bránícího hráče. Marco De Filippo Roia stále nemá zákrok.
     
    26:03
    Rusko právě vstřelilo branku!
    De Filippo Roia si poprvé sáhl na kotouč, až když ho vyndal ze své sítě. Rusové velmi dlouho kombinovali v útočném pásmu až se puku zmocnil ILJA KOVALČUK a přesnou ranou křížem do horního rohu zvýšil na 6:0. Asistence: Jevgenij Kuzněcov.
    26:03 Ilja KOVALČUK - 6:0
     
    26:51
    Italové mohli jít do útoku, a to hned ve třech hráčích. Celou situaci ale zbrkle zadrbali a Alex Lambacher najel do ofsajdu, kde následně upadl. Pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    27:07
    Rusku se nepovedla akce a puk končí trochu překvapivě až na zakázaném uvolnění. Netradičně se tak vhazuje před brankou Vasilevského.
     
    27:25
    Domácí se pak dostali do útoku a Nikita Zajcev zakončoval vedle branky. Poté to z úhlu zkoušel také Nikita Gusev, ale tomu se Filippa Roiu prostřelit nepovedlo.
     
    28:40
    Jevgenij Dadonov dostal přihrávku do brankoviště, kde šel do bekhendové kličky na zadní tyčku. Marco De Filippo Roia byl na zemi a floridský útočník nakonec zakončil jen těsně vedle!
     
    29:45
    Itálie na chvíli kombinovala v útočném pásmu, ale Rusové jim povolili cestu pouze podél mantinelu.
     
    30:29
    Alexandr Ovečkin v další akci svého celku. Na levém kruhu zasekl a přihrával na zadní tyčku. Arťom Anisimov zde ovšem kotouč do branky nedokázal poslat.
     
    30:59
    Kotouč se od zadního mantinelu odrazil příhodně pro Itálii a před Vasilevskim lehce tečoval Simon Kostner, který po dlouhé době trochu zaměstnal brankáře sborné.
     
    31:10
    Úžasná akce ruského mužstva, na konci byl Nikita Gusev. Ten na první tyčce zakončoval bekhendově, ale beton hostujícího brankáře nakonec nepřehodil!
     
    32:02
    Hodně věcí se následně dělo. Rusové dali kotouč do brankoviště, ale odkrytou branku nikdo netrefil, v protiakci neuspěl proti obránci Angelo Miceli. Kučerov mezi kruhy přerušil hru, De Filippo Roia puk zachytil.
     
    32:41
    Podél pravého hrazení se pokoušel projít do útočné třetiny Marco Rosa, ale hra byla přerušena a Italové dostávají dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Odpyká Joachim Ramoser.
     
    32:54
    Hned na startu početní výhody dostal kotouč na pravý kruh Jevgenij Malkin. Ten střílel z první, ale jeho dělovka skončila jen na boční síti italské branky.
     
    33:41
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Naprosto neuvěřitelně krásná akce Ruska přináší sedmou trefu sborné! Nikita Kučerov si najel k levé tyčce a vyzval na hranici brankoviště ke skórování JEVGENIJE DADONOVA. Ten se rychlou střelou nezmýlil. Asistence: Nikita Kučerov a Nikita Gusev.
    33:41 Jevgenij DADONOV - 7:0
     
    34:41
    Italové jeli do útoku a Arťom Anisimov podrazil svého soupeře. Stefano Marchetti ale s pukem pokračoval dál a dostal se k zajímavé střele, která ale mířila přímo doprostřed.
     
    35:20
    Italové se sice drželi v útočné třetině, ale tam nic zajímavého nevymysleli. Rusové nakonec vyhodili a bránící čtyřka jde střídat.
     
    36:15
    Zatímco se slovenští fanoušci radují z gólu v Košicích se ke střele dostal Markus Gander. Tomu se ale na první tyčce ruskou jedničku překonat nepovedlo.
     
    36:25
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Favorité přidávají další gól i v oslabení. Alexandr Barabanov obral o puk protihráče a předložil jej před prázdnou bránu pro MICHAILA GRIGORENKA, který nezaváhal. Asistence: Alexandr Barabanov.
    36:25 Michail GRIGORENKO - 8:0
     
    37:29
    Alex Lambacher dostával naprosto parádně nabito na pravý kruh, ale italský borec trestuhodně promáchl. Stefano Marchetti následně dostává dvě minuty za sekání.
     
    38:13
    Alexandr Ovečkin dostal přihrávku na levý kruh a svižnou přihrávkou na zadní tyčku přihrával do brankoviště. Kotouč ale nikdo netečoval a ten skončil za brankou.
     
    38:50
    Nyní si Ovečkin najel na pravý kruh, kde jej nevídáme tolikrát. Zakončoval přihrávku zpoza branky, ale jeho rána po ledě nebezpečná nakonec nebyla.
     
    39:30
    Itálie v plném počtu.
     
    39:45
    Marco De Filippo Roia musel ke konci druhé periody chytat ještě jednu střelu u pravé tyčky. Nakonec to ale italská dvojka zvládla a do kabin se půjde s osmibrankovým rozdílem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhá třetina skončila výhrou ruského národního mužstva v poměru 4:0! Italové se nadále bránili, ale dalším brankám nezabránili. Hned v první minutě vyhnal Bernarda z branky Jevgenij Kuzněcov. Ilja Kovalčuk, Jevgenij Dadonov a Michail Grigorenko poté přidali další tři branky. Rusko je aktuálně na prvním fleku skupiny.

    Střely na branku: 27:10
    Třetí třetina začne ve 21:49.
     
    Dnes je to velká show Jevgenije Kuzněcova, jenž dal dvě branky a připsal si zároveň dvě asistence. Tři asistence pak zaznamenali Nikita Kučerov a Nikita Gusev!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Italové se na startu třetiny dostávali do útočné třetiny, ale jejich rychlost není úplně nejlepší. Outsider skupiny se tak dostal do ofsajdu a pokračuje se ve střední třetině.
     
    40:55
    Rusové kombinovali na pravé straně a po přihrávce k levé tyčce upadla branka. Alexandr Ovečkin byl zde povalen v čistém souboji, vhazovat se bude mimo pásmo Ruska.
     
    41:34
    Nikita Zadorov to zkusil individuálně ze střední třetiny až do útoku. Již byl na levém kruhu, ale poslední kličkovaná mu již nevyšla. Itálie se dostala ke kotouči.
     
    42:31
    Pěkná akce Ruska, které to opět hrálo do prázdné branky! Ilja Kovalčuk se dostal až před branku, kde se nakonec do zakončení chtěli dostat snad tři hráči. Nevyšlo to.
     
    43:20
    Kirill Kaprizov se jako třináctý útočník konečně dostal na led. Michail Sergačjov mu připravil palebnou pozici na pravém kruhu, ale rána z první nakonec gólem neskončila.
     
    44:01
    Opět to tak zkusili italští hokejisté, jenž hrají čtvrté utkání na šampionátu a nadále čekají na první branku. Člověku je až nováčka elitní skupiny líto...
     
    44:52
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nejproduktivnější hráč základní části NHL přidává ke třem asistencím také branku. NIKITA KUČEROV dostal přihrávku mezi kruhy a svižnou střelou k pravé tyčce nedal jedinou šanci Roiovi v brance. Asistence: Dinar Chafizullin a Nikita Zajcev.
    44:52 Nikita KUČEROV - 9:0
     
    45:27
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Itálii se nepovedla útočná akce a do protiakce šlo Rusko. JEVGENIJ DADONOV nahrál na levý kruh Kovalčukovi, jenž zakončoval z první do brusle bránícího hráče. Právě Dadonov se dostal k dorážce a bekhendem překonal bezmocného italského brankáře. První desítka na turnaji. Asistence: Ilja Kovalčuk.
    45:27 Jevgenij DADONOV - 10:0
     
    46:16
    Rusko nadále nemá dost a snaží se dát branku. Kirill Kaprizov dlouho motal obranu za brankou, ale následná přihrávka nevyšla. Itálie jde do protiakce.
     
    47:10
    Alexandr Barabanov se obtočil kolem branky a před brankou zakončoval. Rána mu ale nesedla. Kotouč se poté šoural k pravé tyčce, ale ani Arťom Anisimov nevystřelil.
     
    47:48
    Rusové to nyní zahráli pěkně, ale opět tak trochu do kuchyně. Nikita Kučerov ujel po levé straně a u tyčky objel brankáře. Puk dával do brankoviště, ale tam nikdo nestál.
     
    48:31
    Slovenské publikum začalo nyní skandovat sborově "Italia." Hostujícímu celku se zde přeje alespoň jedna branka, ale ta nejspíše nepřijde. Rusko hru kontroluje.
     
    49:40
    Kirill Kaprizov si najel obloučkem mezi kruhy a zakončoval. Jeho rána ale přesná nebyla, pár sekund na to to zkoušel z levé strany další ruský hráč. Ani ten ale neuspěl, Marco De Filippo Roia nyní nechal procítit zákrok lapačkou.
     
    50:14
    Stefano Marchetti dostal nabito na modrou čáru a po ledě střílel na branku Vasilevského. Ruská jednička se po hrozně dlouhé době dostala k zákroku, betonem uspěla.
     
    51:09
    Itálie je nyní pořádně nebezpečná, hned tři gólovky přišly a aréna šílí! Sean McMonagle střílel z pravého kruhu nad, Marco Insam v brankovišti jen do brankáře. Poté přišla ještě jedna rána, ale tu Vasilevskij vyrazil do ochranné sítě!
    51:09 Nebezpečné střely na ruskou bránu
     
    52:10
    Rusové před bránou Itálie předvedli pořádný zámek, ale nenašli místo k zakončení.
     
    52:29
    Vladislav Gavrikov na konci povedené ruské akce. Obránce sborné dostal přihrávku mezi kruhy a zakončoval do levé šibenice. Marco De Filippo Roia ale nyní parádně zakročil!
     
    Dnešní utkání sleduje 7 535 diváků.
     
    53:39
    Italové si nyní lehce pohráli s kotoučem za ruskou brankou. Poté přišla přihrávka před branku, ale zde nikdo nebyl. Sborná ovšem vyhodila kotouč jen na icing.
     
    54:11
    Markus Gander na konci další italské útočné akce. Hostující trojka tečovala dělovku od modré čáry, ale Andrej Vasilevskij nemusel nakonec ani zasahovat.
     
    55:07
    Jedenáctou branku svého celku mohl přidat Arťom Anisimov. Ten se ve střední třetině dostal k volnému kotouči a šel sám na branku. Jeho pokus do levé šibenice ale skončil nad brankou!
     
    56:00
    Rusové přihrávali zpoza branky, ale obrana kotouč nezachytila. Alex Lambacher unikl po levé straně a nakonec odcentroval před branku. Peter Hochkofler se natahoval, ale nakonec puk nedokázal trefit.
     
    56:58
    Opět jsou nebezpeční hráči Itálie. Nejdříve šla střela od modré čáry vedle a zakončení z úhlu, ani jeden puk se do branky ale nedostal. Neprošla ani další rána z dálky.
     
    57:59
    Arťom Anisimov se opět dostal do dobré šance, ale dnes mu přáno není. Útočník Chicaga zakončoval do levé šibenice, ale Marco De Filippo Roia zakročil ramenem.
     
    58:24
    Z levého kruhu to zkoušel Alexandr Ovečkin, který neuspěl, ale akce pokračovala. Arťom Anisimov se dostal v brankovišti do další tutovky, ale ani nyní se mu nepovedlo trefit klec!
     
    59:57
    Rusové hráli dlouhou výhodu a vypadalo to, že se utkání dohraje bez vyloučení. Nakonec ale Alex Trivellato svůj trest za držení dostane.
     
    Konec zápasu.
     
    To, co se očekávalo a čeho se Italové obávali, nakonec přišlo. Outsider a nováček světového šampionátu inkasoval deset branek a poslal Rusko na první flek české skupiny. Gólově se prosadilo hned několik hráčů. Dvě branky vstřelili Nikita Kučerov či Jevgenij Kuzněcov. Podíleli se ovšem i obránci či zatím bezgólový Alexandr Ovečkin.

    Nejlepší hráči: Dinar Chafizullin (RUS) – Alex Trivellato (ITA)
    Střely na branku: 40:15
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Mistrovství světa pokračuje hned zítra, v Bratislavě uvidíme zápasy Švédska a Česka. Já vám děkuji za pozornost a zase někdy! (22:25:15)

    David Panuška

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 1. N. Zajcev (N. Gusev, Kučerov), 9. Chafizullin (N. Gusev, Kučerov), 14. Kuzněcov (Barabanov), 17. Ovečkin (Kuzněcov), 21. Kuzněcov (Ovečkin, Orlov), 27. Kovalčuk (Kuzněcov), 34. Dadonov (Kučerov, N. Gusev), 37. Grigorenko (Barabanov), 45. Kučerov (Chafizullin, N. Zajcev), 46. Dadonov (Kovalčuk)


    Rusko: Vasilevskij (Georgijev) – Nestěrov, Sergačjov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov – Malkin, Grigorenko, Dadonov – Ovečkin, Kuzněcov, Barabanov – Anisimov, Kučerov, N. Gusev – Tělegin, Andronov, Kovalčuk – Kaprizov.
    Itálie: Andreas Bernard (21. De Filippo Roia) – McMonagle, Helfer, Tauferer, L. Zanatta, Trivellato, Pavlu, Hofer, Marchetti – Insam, D. Kostner, Miceli – Ramoser, Bardaro, Rosa – Gander, Andergassen, de Luca – Hochkofler, S. Kostner, Lambacher.

    Rozhodčí: Kaukokari, Rantala – Jensen, McCrank

    Diváci: 7 535
    thejrc.org