Carolina – Boston 1:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
1:2 (0:0, 1:2, 0:0) Stav série: 0:3
Boston Bruins
Středa 15.05.2019, 02:11 • PNC Arena, Raleigh • Play-off NHL • Finále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u kanadskoamerické NHL, v níž už se hrají konferenční finále. Východní skupina má na programu třetí souboj, v němž se střetnou Carolina Hurricanes a Boston Bruins. Úvodní dva souboje ovládli spoluhráči Davidů Pastrňáka a Krejčího.
     
    Od Caroliny se čekalo ledacos, ovšem postup do konferenčního finále by se dal nazvat překvapením. Vždyť domácí celek smetl cestou Washington a poté si jednoznačně smlsl na Islanders. Mezi pilíře úspěchu můžeme řadit také Petra Mrázka, který v brance Hurricanes předvádí fantastické výkony. Naopak cesta Bostonu byla více trnitá, jelikož hostující celek postoupil proti Torontu až po sedmi zápasech a v následující fázi potřeboval šest duelů na zdolání Columbusu.

    Pokud se ale podíváme na konferenční finále Východní konference, tak zjistíme, že stav je 2:0 na zápasy pro Bruins. Boston první dva zápasy ovládl celkem jednoznačně a ujal se zaslouženého vedení. Jenže je jasné, že Carolina se snadno nevzdá a bude chtít před vlastními fanoušky sérii nejlépe vyrovnat nebo alespoň zdramatizovat.

    Nejproduktivnější hráči Caroliny v play-off:

    Sebastian Aho 11 bodů (5+6)
    Jaccob Slavin 11 bodů (0+11)
    Teuvo Teräväinen 10 bodů (7+3)

    Nejproduktivnější hráči Bostonu v play-off:

    Brad Marchand 15 bodů (5+10)
    Charlie Coyle 12 bodů (6+6)
    David Pastrňák 12 bodů (6+6)
     
    Československá stopa:

    Petr Mrázek (Carolina)
    Martin Nečas (Carolina)


    Jaroslav Halák (Boston)
    Zdeno Chára (Boston)
    Jakub Zbořil (Boston)
    David Pastrňák (Boston)
    David Krejčí (Boston)
    Peter Cehlárik (Boston)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Faulk (A), Pesce, de Haan, H. Fleury – T. Teräväinen, J. Staal (A), Svečnikov – Williams (C), Aho, Niederreiter – B. McGinn, McKegg, Foegele – Mäenalanen, Wallmark, Ferland.

    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Backes, Krejčí (A), DeBrusk – Heinen, Coyle, Ma. Johansson – Wagner, Kuraly, Nordström.

    Rozhodčí: Kozari, Sutherland – Knorr, Racicot.
     
    Zahajovací formace se usídlily na modrých čarách, zbytky týmů zase na střídačkách. Nyní zazní hymna, po které bude vše směřovat k zahajovacímu vhazování třetího finálového střetnutí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování třetího konferenčního finále vyhrál Jordan Staal. Z pravého kruhu vypálil Teuvo Teräväinen, jehož pokus minul odkrytou branku Bostonu.
     
    00:55
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brandon Carlo – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    01:05
    Hostující celek vyhrál vhazování a Patrice Bergeron se štěstím posunul černou gumu do středního pásma. Bostonu se podařilo zastavit i další soupeřovo tažení a znovu vyhodil.
     
    01:50
    Sebastian Aho prohrál souboj u zadního mantinelu, ale přitiskl k hrazení soupeře. Carolina je dál v pásmu a kombinuje před brankou.
     
    02:22
    Tuukka Rask si našel výhled proti střeleckému pokusu od modré čáry. O clonu se pokoušel Sebastian Aho, který se před finského gólmana dostal pozdě.
     
    02:34
    U levého hrazení zůstal volný Dougie Hamilton, na kterého také směřovala přihrávka. Ovšem jeho pokus z první vyrazil hostující gólman.
     
    02:55
    Do předbrankového prostoru si tentokrát najel Justin Williams, jehož bekhendový pokus od pravé tyče zneškodnil opět brankář s finským pasem.
     
    04:08
    Po levé straně se do útočného pásma protáhl Warren Foegele, jehož nahození na branku schoval do lapačky Tuukka Rask. Pro finského brankáře začal zápas ve velkém stylu.
     
    04:40
    Micheal Ferland si vyměnil kotouč se spoluhráčem a poté sám vystřelil z levého kruhu pro vhazování. Jenže Tuukka Rask zasáhl vyrážečkou a puk pak směřoval k zadnímu mantinelu.
     
    04:52
    Nino Niederreiter zabojoval u zadního mantinelu, kde přetlačil Charlieho McAvoye. Černá guma pak směřovala před branku, ale finský brankář byl pozorný.
     
    05:14
    Na osu hrací plochy si najel Brad Marchand, jenž se snažil rychle zakončit. Ovšem svým pokusem trefil jen bránícího soupeře, jenž poté kotouč vyvezl do středního pásma.
     
    05:48
    Mezi kruhy si tentokrát najel Justin Williams, jenž mířil do pravé šibenice. V tomto prostoru se ale zjevila lapačka hostujícího gólmana, který celou situaci vyřešil.
     
    06:08
    Carolina Hurricanes začala ve velkém stylu a zasloužila by si jít do vedení. Ovšem stav zápasu je stále bezbrankový. Tentokrát se Boston ubránil za cenu zakázaného uvolnění.
     
    06:23
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Justin Williams – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Torey Krug – 2 min., hrubost).
     
    Střely na branku: 11:1.
     
    06:32
    Kvůli strkanici za hostující brankou se hraje ve čtyrech. Boston začíná hru nahozením za branku, kde se nachází domácí obránci.
     
    07:34
    Patrice Bergeron se snažil projet do pásma po pravé straně, ale jeho snažení ztroskotalo na obránci. Ovšem ani Carolině se založení útočné akce moc nedaří.
     
    08:19
    Hra ve čtyrech moc úspěšných akcí nepřinesla, spíše se oba celky oťukávaly. Ovšem hned poté tu byla šance jako hrom. Pokus zprava vyrazil Curtis McElhinney před sebe, kam dojížděl Brandon Carlo, jenž byl atakován a tak prázdnou část branky netrefil.
     
    09:20
    Tentokrát se před domácí branku dral Marcus Johansson, jenž byl znovu atakován a kotouč mu utekl pod lapačku kanadského brankáře.
     
    09:48
    Polovina třetiny je minulostí a musíme přiznat, že sledujeme vynikající hokejovou podívanou. Hlavně Carolina se snaží o změnu stavu, ale zatím je neúspěšná.
     
    10:02
    O nahození na branku se postaral David Backes, jehož snažení získat pásmo se podařilo. Curtis McElhinney puk schoval do lapačky a hru přerušil. Bude se vhazovat až po další komerční přestávce.
     
    Střely na branku: 12:3.
     
    10:09
    Bruins vyhráli vhazování a okamžitě přišla střela od modré čáry. Puk byl zastaven před brankou, kde se nacházel David Backes, jenž puk za brankářova záda nedošťoural. Na hostujícího útočníka se potom sesypali hned tři soupeři a hlavně Justin Williams mu pár ran uštědřil.
     
    10:12
    Po dalším vyhraném vhazování zakončil od modré čáry Matt Grzelcyk, jehož pokus ale proletěl vedle pravé tyče. Na tahu je tak Carolina, která je v úvodu lepším mužstvem.
     
    10:41
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Justin Williams – 2 min., držení hole).
     
    10:55
    Hurricanes začínají hru v oslabení vyhozením přes všechny čáry. Ovšem Boston se rychle vrací do třetiny, kde bude moci kombinovat.
     
    11:10
    Ovšem souboj u mantinelu prohrál David Pastrňák, a tak se domácí celek znovu ubránil a navíc bude moci prostřídat unavenou čtveřici hráčů.
     
    11:26
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Jake DeBrusk – 2 min., sekání).
     
    11:32
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (David Krejčí – 2 min., vysoká hůl).
     
    11:53
    Přihrávka měla mířit středem hrací plochy na Dougiea Hamiltona. Ovšem bránící hráči puk mezi kruhy zachytili a okamžitě poslali černou gumu za branku soupeře.
     
    12:22
    Z vrcholu kruhů se do puku opřel Dougie Hamilton, jehož pokus finský brankář velmi dobře viděl a schoval jej do své výstroje. Ovšem početní výhoda je stále dost dlouhá.
     
    13:00
    Tvrdá rána byla vyslána od modré čáry, ovšem pokus proletěl jen vedle branky. Hurricanes se kotouče znovu zmocnili a dál mačkají soupeře jako citrón.
     
    13:20
    Dalším střeleckým pokusem se prezentoval Justin Faulk, jehož bombu zkrotil hostující brankář, před nímž operoval znovu Sebastian Aho.
     
    14:19
    Nino Niederreiter prohodil puk přes obránce na Saka Mäenalanena. Domácí útočník už byl sám před hostujícím brankářem, ale z bekhendu trefil jen Raskův beton. Do finského brankáře po odpískání sekl ještě již zmíněný švýcarský útočník, a tak se za brankou strhla nepřehledná mela.
     
    Střely na branku: 16:6.
     
    14:19
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Charlie Coyle – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Saku Mäenalanen – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Torey Krug – 2 min., hrubost).
     
    15:17
    Na pravém kruhu byl připravený na zakončení z jedné Teuvo Teräväinen, jehož pokus byl sražen do ochranné sítě. Následuje vhazování po pravici finského maskovaného muže.
     
    15:38
    Z levého kruhu střílel Dougie Hamilton, jehož ránu vyrazil Tuukka Rask betonem před sebe. K dorážce se ještě prodral Micheal Ferland, ale černá guma zapadla vedle pravé tyče.
     
    16:12
    Finský brankář vyrazil kotouč do vzduchu a před branku přijel Warren Foegele, jenž ze vzduchu prostor tří tyčí netrefil.
     
    17:52
    Další útočné snažení hostujícího celku končí ještě ve středním pásmu, protože David Backes byl u mantinelu dlouho obtěžován. Následná protiakce Caroliny končí zase ofsajdem.
     
    18:13
    Justin Williams napadal rozehrávku soupeře, který puk vyhodil s odrazem mezi diváky. Následuje vhazování v obranném pásmu Bostonu.
     
    18:27
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Justin Williams – 2 min., vražení na hrazení).
     
    18:53
    Torey Krug si z modré čáry sjel do pravého kruhu, odkud přihrával mezi kruhy. Puk byl zachycen a se štěstím posunut do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka patřila domácímu celku, který si připsal několik výborných šancí, ale ani jednu z nich nepřetavil v úvodní branku zápasu, a tak je stav stále bezbrankový. Carolina měla sice více ze hry, ovšem buď netrefila odkrytou část brány nebo zasáhl skvěle chytající Tuukka Rask. Pokud se zaměříme na hru Bostonu, tak ta je zatím za očekáváním. Bruins ale předvedli několik světlých momentů, ale moc jich rozhodně nebylo. Pokud chce hostující celek myslet na vítězství, bude muset směrem dopředu hodně přidat.

    Střely na branku: 20:6.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Boston ve druhé části pokračuje v početní výhodě, ale prohrál vhazování, a tak Carolina Hurricanes vyhodila za branku finského brankáře.
     
    21:00
    Carolina ani Bostone nedokázali přejít přes střední pásmo.
     
    21:21
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je tu úvodní branka zápasu, o kterou se postarali po chybě soupeře hráči Bruins! Brock McGinn trefil jen brusli Seana Kuralyho, jenž přihrál na Joakima Nordströma. Jeho pas před brankou usměrnil za bezmocného brankáře CHRIS WAGNER, kterému už stačilo jen nastavit správně hůl. Asistence: Joakim Nordström a Sean Kuraly.
    21:21 Chris WAGNER - 0:1
     
    22:24
    Marcus Johansson se po pravé straně snažil proháčkovat až k zakončení, ovšem byl o puku odstaven. Jenže Boston zabojoval a černou gumu získal zpátky.
     
    23:04
    Hostující celek je po vstřelené brance při chuti! Marcus Johansson se dvakrát ocitl mezi kruhy. Poprvé zamířil vedle levé tyče a druhým trefil rameno dobře postaveného gólmana.
     
    23:55
    Bruins nahodili puk za branku soupeře a hnali se za ním. Ovšem byl signalizován ofsajd, a tak se hostující borci odebrali na střídačku.
     
    24:38
    Od modré čáry se napřáhl Dougie Hamilton, jehož pokus zamířil jen nad hostující branku. Následně přišel faul švýcarského útočníka ve službách Caroliny.
     
    24:47
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Nino Niederreiter – 2 min., vysoká hůl).
     
    24:56
    U modré čáry si střeleckou pozici našel David Pastrňák, jehož pokus vyrazil Curtis McElhinney před sebe. K dorážce se dostal ještě atakovaný Patrice Bergeron, který zamířil jen těsně vedle brány.
     
    26:13
    Hostující mužstvo sice bylo usazeno v pásmu, ale kotouč spíše honilo po mantinelu. Carolina poté hru posunula do středního pásma.
     
    26:28
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté se rychle vrátili do útočné třetiny a využili početní výhodu! BRAD MARCHAND si najel mezi kruhy, kde si přehodil puk na bekhend a mířil pod horní tyč. Ovšem puk se snažil zachytit Calvin de Haan, jenž jej srazil mezi brankářovy betony. Asistence: David Krejčí a Charlie McAvoy.
    26:28 Brad MARCHAND - 0:2
     
    28:18
    Nino Niederreiter objel branku a snažil se kotouč zamést k tyči. Ovšem Tuukka Rask černou gumu vyrazil a poradil si také s dorážkou Jordana Staala.
     
    28:48
    Finský brankář si pohlídal soupeřovo nahození, které schoval do lapačky. Hra se tím přerušila a na řadě je další komerční přestávka.
     
    Střely na branku: 22:14.
     
    29:27
    Hostující hráči jsou při chuti a obraz hry ve druhé části změnili. Jejich další snažení končí ofsajdovým postavením, které vrátí hru do neutrální zóny.
     
    29:42
    Od modré čáry se napřáhl Brett Pesce, jenž mířil na zadní tyč. Ovšem finský maskovaný muž si poradil vyrážečkou a dál drží naději na čisté konto.
     
    29:53
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Micheal Ferland – 2 min., vysoká hůl).
     
    29:59
    Na pravé straně se po vhazování uvolnil Brad Marchand, který se pokusil o zakončení k první tyči. Curtis McElhinney byl připraven a zapsal si úspěšný zákrok do statistik.
     
    30:55
    Střílenou přihrávku poslal mezi kruhy David Pastrňák. K zakončení se tak dostal Patrice Bergeron, jenž poslal černou gumu vedle pravé tyče. Následně se Hurricanes podařilo vyhodit.
     
    31:37
    Boston Bruins se hnal do další útočné akce, kterou zastavuje hvizd čárového rozhodčího, jenž viděl ofsajd.
     
    32:04
    Greg McKegg se snažil zavést puk do útočného pásma, ale u modré čáry byl přibrzděn. Carolina musela hru otočit a zkusil to po chvíli znova – opět neúspěšně.
     
    32:49
    Přihrávku přes obránce přebral Sebastian Aho, který mířil pod horní tyčku branky. Jenže Tuukka Rask se s kotoučem výborně přesunul a zasáhl ramenem.
     
    Střely na branku: 23:18.
     
    33:31
    Od modré čáry nahodil puk před branku Calvin de Haan, jehož pokus byl zastaven. K černé gumě se pak dostal Jordan Staal, jenž střelou po ledě branku minul.
     
    33:48
    Carolina právě vstřelila branku!
    Drama je na světě a doufejme, že se Carolina nyní vrátí k výkonu z první části hry! Po vhazování směřovala černá guma na levou stranu, odkud se napřáhl CALVIN DE HAAN, jehož pokus zamířil přesně mezi Raskovy betony. Finský brankář nestihl položit před mezeru širokou hůl, a tak poprvé loví kotouč z branky. Asistence: Justin Faulk a Sebastian Aho.
    33:48 Calvin de Haan - 1:2
     
    Střely na branku: 26:18.
     
    34:30
    Od levého mantinelu zakončoval Joakim Nordström, jehož pokus byl sražen za branku. Boston ještě chvíli pokračoval v akci, ale střelu už nezaznamenal.
     
    34:55
    Po pravé straně se až před branku procpal Connor Clifton, který se pokusil o střelu po ledě. Ovšem Curtis McElhinney v rozkleku zasáhl betonem.
     
    35:53
    Na levém kruhu už byl přichystaný vystřelit Dougie Hamilton, který se zrovna otáčel. Ovšem skvěle se vrátil Charlie Coyle, jenž celou akci včas přerušil.
     
    36:20
    Boston po vhazování zaznamenal další pokus, o který se od mantinelu postaral David Pastrňák. Domácí gólman si s propagačním zakončením poradil.
     
    36:45
    Teuvo Teräväinen přihrál do předbrankového prostoru, kde se nacházel Andrej Svečnikov. Domácí útočník měl na hokejce vyrovnání, ale z jasné pozice branku jen těsně minul.
     
    37:11
    Po vyhraném vhazování vystřelil Jake DeBrusk, jenž trefil jen bránícího soupeře. Hra se tak na malou chvíli otočila před branku finského maskovaného muže.
     
    38:00
    David Backes napadal rozehrávku soupeře za jeho brankou a kotouč zasáhl. Puk zamířil pak před branku, kde se ale nacházel jen Sebastian Aho.
     
    38:53
    Od zadního mantinelu zamířil kotouč na vrchol levého kruhu pro vhazování, kde se do něj opřel Torey Krug. Jeho pokus mířil k zadní tyči, ale Curtis McElhinney předvedl perfektní zákrok lapačkou.
     
    39:09
    Domácí brankář je ve druhé části hry pod palbou! Zleva se k zakončení dostal Marcus Johansson, jenže i s jeho pokusem si poradil kanadský gólman.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Jestliže úvodní dvacetiminutovka patřila Carolině, druhá zase Bostonu! Hostující mužstvo se zásluhou Chrise Wagnera a Brada Marchanda ujalo dvoubrankového vedení. Najednou Bruins bylo plné hřiště a domácí nevěděli, kam dřív skočit. Ovšem poté se nekompromisní střelou mezi betony trefil Calvin de Haan, jenž konečně našel recept na překonání finského brankáře. Jenže i po snížení byli aktivnější hosté, ale další puk za kanadského gólmana nedostali.

    Střely na branku: 26:24.
    Střely na branku ve druhé třetině: 6:18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí dvacetiminutovky vyhrál Patrice Bergeron, a tak Boston jel do první akce. Před branku se nacpal Brad Marchand, jehož pokus v pádu nedojel ani do brankoviště.
     
    40:35
    Zakončení Patrice Bergerona bylo sražené do ochranné sítě, následuje vhazování po levé ruce domácího maskovaného muže.
     
    Dnešní utkání sleduje 18 768 diváků.
     
    41:03
    Z pravé strany se k zakončení dostal Justin Faulk, jehož pokus vyrazil u bližší tyče opět dobře postavený Tuukka Rask. Finský brankář si poradil i s následnou bekhendovou dorážkou.
     
    41:52
    K odraženému puku se u levé tyče dostal Sebastian Aho, jenž měl před sebou odkrytou branku. Finský útočník kotouč dlouho zpracovával, a tak se Tuukka Rask stihl přemístit.
     
    42:28
    Hurricanes se pokusili o dlouhou rozehrávku, která poslala černou gumu na zakázané uvolnění. Hra se přesune, po uznání chyby rozhodčích, do středního pásma.
     
    43:15
    Publikum pochopilo, že domácí hráči potřebují podpořit. Andrej Svečnikov se stahovačkou zbavil na levé straně soupeře, ale následně zamířil jen vedle vzdálenější tyče.
     
    43:43
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Calvin de Haan – 2 min., podrážení).
     
    43:50
    Domácí mužstvo vyhrálo vhazování a okamžitě poslalo kotouč přes všechny čáry. Boston bude muset začít další akci od nuly.
     
    44:16
    Od modré čáry se napřáhl Torey Krug, jehož pokus před branko tečovala dvojice Jake DeBrusk – Jaccob Slavin. Právě od domácího beka se kotouč odrazil do branky, ovšem rozhodčí viděl kontakt mezi útočníkem a brankářem, a tak hned rozpažil. Jenže Boston reaguje a využívá trenérskou výzvu.
    44:16 Neuznaná branka Bostonu pro kontakt útočníka s brankářem
     
    44:16
    Rozhodčí si celou situaci prohlédli ještě jednou a pořádně v klidu. Jejich výrok se jim potvrdil, a tak stav zápasu zůstává stále stejný. Carolina tak je pořád na dostřel jediného gólu.
     
    44:42
    Hostující tým vyhrál souboj u zadního hrazení, odkud přišla přihrávka do nebezpečného prostoru. Ovšem místo střely přišlo jen vyklizení útočného pásma.
     
    45:24
    Joakim Nordström se protáhl po pravé straně před branku, kde si stáhl kotouč a zakončil. Ovšem střelu nasměřoval jen vedle prostoru tří tyčí.
     
    45:38
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Matt Grzelcyk – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:26
    Carolina se usadila v pásmu a vyprodukovala střelu od modré čáry. Ovšem puk před brankou zastavil Andrej Svečnikov a Boston poté posunul hru do středního pásma.
     
    47:08
    Neuvěřitelný Tuukka Rask! Teuvo Teräväinen přihrál od pravého mantinelu před branku, kam si najel Jordan Staal. Domácí útočník nastavil hůl a usměrnil černou gumu na branku. Jenže finský gólman se přesunul a opět skvěle zasáhl.
     
    48:20
    Od modré čáry se neukvapil Calvin de Haan, který místo střely našel mezi kruhy spoluhráče. Jenže Greg McKegg puk mezi tři tyče neusměrnil.
     
    48:58
    Opět se probouzí diváci, kteří ženou svůj tým za vyrovnáním. Ovšem na to si budou muset chvíli počkat, jelikož černé gumy se zmocnil Boston.
     
    Střely na branku: 30:26.
     
    50:00
    Najíždíme do poslední desetiminutovky normální hrací doby. Sledujeme skvělou podívanou, ale Hurricanes stále prohrávají. Uvidíme, zda se jim povede střetnutí ještě zvrátit.
     
    50:42
    Hostující celek dlouhou dobu operuje v útočném pásmu a dočkal se nejprve nepřesného zakončení od modré čáry. Poté se před branku natlačil Sean Kuraly, který Curtise McElhinneyho nepřekonal.
     
    Střely na branku: 30:28.
     
    50:57
    Pokud by se Bostonu dnes podařilo zvítězit, bude velmi blízko k finále v celé NHL! Sen by se tak stal pomaličku – polehoučku realitou. Ovšem stále ještě chybí dva kroky hostujícímu mužstvu.
     
    51:11
    Bruins se pokusili o dlouhou rozehrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže puk zasažen nebyl, a tak je tu zbytečné zakázané uvolnění.
     
    51:17
    Hostující mužstvo sice vyhrálo vhazování před vlastní svatyní, ale opět vyhazuje jen za cenu dalšího icingu.
     
    51:43
    Od modré čáry se tentokrát napřáhl Torey Krug, jehož pokus mířil pod horní tyčku. Ovšem Curtis McElhinney povyskočil a černou gumu vyrazil k zadnímu hrazení.
     
    52:41
    Na vrcholu levého kruhu dostal hodně času Calvin de Haan, který zvedl hlavu a podíval se, kde je prostor. Zakončení mu ale asi nesedlo, dle představ a zamířilo po ledě do Raskovy hole a poté do lapačky.
     
    53:14
    Přihrávka přes bránícího hráče zamířila před branku, kam najížděl atakovaný Justin Williams. Jeho pokus po ledě pak vyrazil finský brankář ve službách Bruins.
     
    54:00
    Hostující mužstvo se už nikam nežene a bude se soustředit na bránění těsného výsledku. Carolina se jen těžko dostává do vyložených šancí, ale stále má čas na vyrovnání.
     
    54:48
    Andrej Svečnikov projel v pohodě kolem Zdena Cháry, který tentokrát nestíhal a neporadil si ani dlouhou hokejkou. Už to vypadalo, že se Tuukka Rask začne přesouvat, ale udržel se u první tyče a zasáhl.
     
    Střely na branku: 33:29.
     
    54:57
    Po vyhraném vhazování se od modré čáry napřáhl Justin Faulk, jehož pokus zastavil první bránící hráč. Toho to ale muselo hrozně bolet, protože se rychle skoulel do klubíčka a poté odjel na střídačku.
     
    56:13
    Na pravé straně byl dvakrát švýcarský borec! Nino Niederreiter nejprve netrefil prostor branky a poté se mu v hlavě asi potkaly dvě myšlenky najednou.
     
    56:38
    Mezi kruhy si najel Sebastian Aho, který směřoval kotouč pod horní tyčku. Ovšem kotouč vyrazil finský brankář, jenž je dnes zatím rozdílovým mužem zápasu.
     
    57:45
    Za nahozením se za branku vydal Tuukka Rask, jenž okamžitě rozehrál. O vyhození se pak postaral Brad Marchand, který posunul hru do středního pásma.
     
    57:58
    Carolina Hurricanes se usadila v útočném pásmu, a tak se Curtis McElhinney vydal na střídačku, odkud do hry naskočil šestý hráč do pole!
     
    58:12
    Od modré čáry se napřáhl Dougie Hamilton, na jehož pokus reagoval finský gólman, jenž opět skvěle vykoukl zpoza clonícího soupeře.
     
    58:20
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Dougie Hamilton, jehož pokus z jedné vyrazil hostující gólman. Carolina dal držela kotouč, ale po jedné z přihrávek se provinila ofsajdem.
     
    58:50
    Sebastian Aho přihrál na Andreje Svečnikova, který se nacházel vedle branky. Ruský mladík pak chtěl zasunout puk do hostující svatyně, ale kotouč projel jen brankovištěm.
     
    59:28
    Zakončení z pravé strany bylo sražené k zadnímu mantinelu, kde se nacházel Zdeno Chára, jemuž se podařilo vyhodit po mantinelu do středního pásma.
     
    59:40
    V samotném závěru se pokusil ohrozit prázdnou branku Brad Marchand, který ale nezamířil přesně. S napadáním poté přispěchal David Backes a už to vypadá, že Boston těžkou bitvu zvládne.
     
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme utkání několika tváří! Zatímco úvodní perioda patřila Carolině, druhá zase Bostonu a třetí už nabídla vyrovnanou partii a taktickou partii. O vítězný zásah se postaral Brad Marchand, ovšem mužem zápasu z mého pohledu byl Tuukka Rask, jenž přiváděl střelce domácího celku k zoufalství. Hurricanes sice neodehráli špatný duel, jenže dnes doplatili na nízkou produktivitu. Boston se tak ujímá vedení 3:0 na zápasy a v příštím utkání bude moci sérii ukončit. Ovšem je jasné, že Carolina se ještě pokusí o zázrak.

    Střely na branku: 36:31.
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:7.
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Tuukka Rask (BOS) 35 zákroků, 1 inkasovaný gól, 97,2% úspěšnost zákroků
    2. Chris Wagner (BOS) 1+0
    3. Calvin de Haan (CAR) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:

    Zdeno Chára (Boston) žádný bod, žádná střela, 22:06 čas na ledě, +/- 0
    David Krejčí (Boston) 0+1, žádná střela, 14:52 čas na ledě, -1
    David Pastrňák (Boston) žádný bod, 1 střela, 14:33 čas na ledě, +/- 0
     
    S konstatováním, že se Boston po těžkém duelu ujal vedení 3:0 na zápasy, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo příjemný vstup do nového dne, pokud zrovna vstáváte. (05:02:23)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 34. de Haan (Faulk, Aho) – 22. Wagner (Nordström, Kuraly), 27. Marchand (Krejčí, McAvoy)


    Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Faulk (A), Pesce, de Haan, H. Fleury – T. Teräväinen, J. Staal (A), Svečnikov – Williams (C), Aho, Niederreiter – B. McGinn, McKegg, Foegele – Mäenalanen, Wallmark, Ferland.
    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Backes, Krejčí (A), DeBrusk – Heinen, Coyle, Ma. Johansson – Wagner, Kuraly, Nordström.

    Rozhodčí: Kozari, Sutherland – Knorr, Racicot

    Diváci: 18 768
    Carolina 0 4 Boston
    #1 Pátek 10.05.2019 • 02:00
    Boston - Carolina 5:2
    #2 Neděle 12.05.2019 • 21:00
    Boston - Carolina 6:2
    #3 Středa 15.05.2019 • 02:11
    Carolina - Boston 1:2
    #4 Pátek 17.05.2019 • 02:00
    Carolina - Boston 0:4
    thejrc.org