Kanada – Francie 5:2 (kon.) | Švédsko – Rakousko 9:1 (kon.) | Finsko – Dánsko 3:1 (kon.)
Česko – Lotyšsko 6:3 (kon.)
konec
Kanada
5:2 (3:0, 0:1, 2:1)
Francie
Čtvrtek 16.05.2019, 16:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a u dalšího onlajnu z MS zase na počtenou! (18:35:31)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Kanada – Sean Couturier
    Francie – Henri-Corentin Buysse
     
    Je konec! Francie ještě trochu zdramatizovala utkání, když se prosadil Rech, jenž snížil náskok soupeře na jedinou branku. Kanada však byla aktivní, přidala svě branky zásluhou Manthy a Stonea, takže si připsala další výhru za tři body na tomto šampionátu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Jenže ta už skončila, zatímco se Kanada ani nedostal do útočného pásma. Dnešní zápase je rozhodnutý. Kanda dnes vyhraje za tři body.
     
    59:17
    Kanada začíná svou krátkou přesilovku!
     
    59:03
    Darnell Nurse ztratil při kličce kotouč a Francie se vydala do přečíslení. Anthony Rech poslal puk na Alexandra Texiera, který si s ním ještě popojel, ale Harta překonat nedokázal!
     
    58:31
    Oba týmy hrají ve čtyřech!
     
    58:10
    Francie má kotouč na svých hokejkách, ale nemůže se dostat do střelecké pozice. Kanadská trojka je zatím hodně pozorná a nepouští svého soupeře k ničemu.
     
    57:46
    Hraje se tedy ve třech na obou stranách, což v běženém hracím čase nebývá úplně k vidění. Kanaďan se dostal ke střele, jenže ta byla chycena.
     
    57:37
    Vyloučení v týmu Francie (Florian Chakiachvili – 2 min., vysoká hůl).
     
    57:22
    Francie už nemá v dnešním zápase moc šancí, toto je asi poslední, kdy mohou s utkáním ještě něco udělat. Kanada však hned puk vyhodila.
     
    57:17
    Oddechový čas pro Francii.
     
    57:17
    Vyloučení v týmu Kanada (Thomas Chabot – 2 min., sekání).
     
    57:02
    Sam Reinhart dostal přihrávku mezi kruhy a jeho střela nebyla vůbec špatná! Nakonec jeho ránu Henri-Corentin Buysse s vypětím všech sil vyrazil.
     
    56:31
    Vyloučení v týmu Kanada (Anthony Mantha – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Francie (Damien Fleury – 2 min., hákování).
     
    55:51
    Nyní přišel spíše takový centr před branku Kanady, takže nikdo z hráčů Francie nedokázal puk trefit na branku soupeře.
     
    55:20
    Kanaďané se znovu dostali s pukem do útočné třetiny, ale dlouho zde nepobyli. Na druhou stranu sráží Francouze časté chyby při rozehrávce.
     
    54:24
    Kotouč se stále nachází v útočném pásmu a Francie nemá klid na rozehrání nějaké útočné akce. Dá se říct, že Kanada kontroluje zápas.
     
    53:54
    Jonathan Marchessault si chtěl kličkou obhodit svého soupeře, jenže ten jeho úmysl přečetl a vyhodil puk alespoň do středního pásma.
     
    53:12
    Anthony Cirelli vyskočil hodně vysoko, přesto nedokázal zachytit puk letící vzduchem. Přesto se Kanada ihned dostala ke kotouči v útočném pásmu.
     
    52:49
    Navíc se na druhé straně dostala i ke střele. Tu však Carter Hart krásně viděl a neměl nejmenší problém s jejím chycením. Následuje krátká úprava ledu.
     
    52:18
    Thomas Chabot posílal kotouč před branku, jenže ten nikoho ze spoluhráčl nenašel. Francie si nyní velmi dobře pohlídala brankový prostor.
     
    51:41
    Kanada měla možnost vhazování v útočném pásmu po zakázaném uvolnění Francie, ale k ničemu jí to nebylo. Francie se osvobodila a mohla vystřídat.
     
    51:21
    Adam Henrique byl už dlouhou dobu na ledě, takže neměl síly na nějaký útok. Proto jen nahodil kotouč do útočného pásma a šel vystřídat.
    50:27 Mark STONE - 5:2
     
    50:27
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané rychle otočili hru a střílí pátou branku v dnešním utkání! MARK STONE přijel z druhé vlny mezi kruhy, kde ho krásně zpoza branky našel Jonathan Marchessault. Stone se s tím nepáral a parádní ranou rozvlnil síť za francouzským brankářem. Asistence: Jonathan Marchessault.
     
    50:14
    Damien Fleury nebyl nikým atakován, tak vypálil od mantinelu. Puk se ale nedostal až k brankáři, jelikož ho stihl zastavit jeden z obránců Kanady.
     
    49:29
    Darnell Nurse je velmi aktivním obráncem, co se týče hry dopředu. Už chtěl pošťouchnout puk za brankovou čáru, ale Henri-Corentin Buysse ho stihl odpálit.
     
    49:02
    Olivier Dame-Malka se ihned po buly dostal ke kotouči. Na modré neváhal a jeho nádherná rána skončila jen těsně nad kanadskou brankou.
     
    48:58
    Carter Hart se musel mít na pozoru na druhé straně. Byl to pro něj však rutinní zákrok. Následuje krátká pauza a čištěné ledové plochy.
    48:48 Anthony MANTHA - 4:2
     
    48:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    Teď už Kanada svou převahu proměňuje ve čtvrtou branku! Po brance už volala první situace, kdy francouzský gólman pustil střelu, jež se nakonec došourala jen na brankovou čáru, kde ho vytáhl francouzský hráč. Jenže jako tank tam přijel ANTHONY MANTHA, jenž dorazil puk do odkryté sítě!
     
    48:04
    Jenže pak přišla velmi nepřesná rána, po které se Francie dostala ke kotouči a vyhodila tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Všichni šli střídat.
     
    47:34
    Francouzská pětka už je hrozně dlouho na ledě a už trochu více tahá nohy. Nemá moc sílu napadat, takže Kanada má v pásmu obrovský tlak.
     
    47:00
    Dylan Strome se nakonec napřáhl na modré čáře a vyslal projektil. Ten skončil znovu jen na tyči! Kanada má dnes přece jen i trochu smůly.
     
    46:24
    Jenže Kanada se drží v útočném pásmu, kombinuje, navíc prostřídala většinu hráčů. Nakonec se dostala ke střele, ale tu gólman vyrazil betonem.
     
    45:40
    Dylan Strome si nádherně zpracoval přihrávku, která letěla vzduchem na útočnou modrou. Nakonec se však puk odrazil dále, než by kanadský hráč potřeboval, takže z šance rychle sešlo.
     
    44:44
    Jenže ani ta nic nepředvedla. Kanada se drží v útočném pásmu. Nakonec i vypálila, ale Thomas Thiry obětavě padl do střelu a zablokoval jí.
     
    44:08
    Pierre-Luc Dubois se svým spoluhráčem bojovali o kotouč za brankou, jenže jim to k ničemu nebylo. O puk rychle přišli a má ho u sebe Francie.
     
    43:54
    Jonathan Marchessault na druhé straně měl dvě velmi dobré šance! Nejprve ho Henri-Corentin Buysse vychytal. Posléze se ještě snažil dorážet, ale francouzský gólman má puk někde pod betony.
     
    43:18
    Francie je vstřelenou brankou samozřejmě nabuzená a hned se hnala do dalšího útoku. Tentokrát Hart ránu dobře viděl a vyrazil do rohu.
    42:55 Anthony RECH - 3:2
     
    42:55
    Francie právě vstřelila branku!
    Jenže Francie potrestala chybu Kanady ve svém obranném pásmu a už je to jen o gól! ANTHONY RECH vybojoval puk za brankou, najel si před ní a parádní střelou pod břevno rozvlnil síťku. Bez asistence.
     
    42:35
    Carter Hart si nyní udělal takový menší výlet a pomohl svým spoluhráčům. Dostal se totiž k puku dříve než Francouz a puk odpálil do středního pásma.
     
    41:33
    Sam Reinhart ve velké šanci! Puk se nyní několik vteřin odrážel z hokejky na hokejku. Nakonec spadl právě ke kanadskému útočníkovi, který si vyjel před branku a zkusil to střelou pod břevno. Henri-Corentin Buysse puk vyrazil, a ten spadl jen těsně vedle!
     
    41:03
    Kanada vyhrála buly v útočném pásmu a dostala se ke svému první střeleckému pokusu v této třetině. Darnell Nurse pálil od modré, ale Henri-Corentin Buysse bez potíží chytil do lapačky.
     
    40:50
    Další nepřesnost na hokejkách francouzského celku. Znovu se mu totiž nepodařila přihrávka a puk skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    40:31
    Jenže Francouzům to tedy moc nevadilo. Dostali se totiž ke střele od modré, jenže Carter Hart celou situaci dobře viděl, takže má puk v lapačce.
     
    40:06
    První kontakt Francii s pukem tedy nevyšel. Místo jednoduché přihrávky skončil puk až na zakázaném uvolnění. Buly po pravici francouzského brankáře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Jsou za námi již dvě třetiny dnešního utkání, po kterých stále vede Kanada ale už jen o dva góly. Ta sice měla převahu, hlavně v první polovině této třetiny, ale místo branek trefovala jen tyčky. Tak se prosadila Francie v přesilové hře, ve které napřáhl Damien Fleury, jenž nádhernou ránou rozradostnil většinu fanoušků ve Steel aréně.

    Další třetina začne přibližně v 17:48.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Po krátkém chaosu ve středním pásmu se ke kotouči dostal Sacha Treille. ten neměl komu nahrát, tak zkusil střelu. Na tu však dával Carter Hart pozor.
     
    39:14
    Od kanadského obránce přišlo dobré nahození od modré, které ještě tečoval Sam Reinhart. Na jeho pokus však stihl francouzský gólman zareagovat.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:06
    Anthony Mantha se v letošním turnaji ukazuje jen v tom nejlepším světle. Zkusil to samostatnou akcí, kdy Henri-Corentin Buysse puk jen vyrazil. Na dorážku čekal ještě Jared McCann, ale měl to daleko.
     
    37:52
    Na třetí pokus se to Francii konečně povedlo. Jonathan Janil nakonec vypálil, ale Carter Hart nemusel zasahovat. Rána jen zaduněla o mantinel.
     
    37:39
    A znovu se Francouzům přechod do útočné třetiny nepovedl. Sice vyhráli buly, ale znovu se dostali do ofsajdového postavení. Následuje tedy další buly.
     
    37:20
    Jonathan Marchessault bojoval o kotouč ze všech svých sil, jenže proti převaze na to nestačil. Na druhé straně se Francie vystavila do ofsajdu.
     
    36:49
    No, na druhé stran jsme neviděli vůbec špatnou pozici. Dylan Strome si sjížděl na dobrou pozici pro teč, jenže ta nakonec šla těsně vedle branky.
    36:13 Damien FLEURY - 3:1
     
    36:13
    Francie právě vstřelila branku!
    A nakonec využívá svou přesilovou hru. Mohlo by tady být ještě drama! Florian Chakiachvili posunul puk na nejlepšího střelce svého týmu – DAMIENE FLEURYHO, který parádní ranou vymetl pavouky na bližší tyči! Asistence: Florian Chakiachvili a Anthony Guttig.
     
    35:49
    Sean Couturier se nyní postavil před obránce na modré a dokázal srazit jeho střelu. Jenže jen do mantinelu, takže Francie zůstává u puku.
     
    35:13
    No, moc asi ne! Mathieu Joseph se totiž dostal do přečíslení. Posílal přihrávku na Anthonyho Cirelliho, jenže ten na puk o kousek nedosáhl!
     
    34:37
    Damon Severson se dvakrát dostal ke kotouči, načež ho na druhý pokus dokázal vyhodit přes všechny čáry. Uvidíme, jak se bude Francii v početní výhodě dařit.
     
    34:19
    Vyloučení v týmu Kanada (Darnell Nurse – 2 min., podrážení).
     
    33:58
    Kanaďané pokračovali ve svém tlaku, jenže v tom se ozvala píšťalka rozhodčího. Je pískáno postavená útočícího hráče v brankovišti.
     
    33:27
    A znovu Kanada ve velké akci! Dylan Strome jel totiž sám na gólmana. Zkusil střelu pod horní tyčku, jenže francouzský gólman jí vyrazil za svou branku!
     
    32:52
    Mathieu Joseph se dostal k dorážce puku a Kanada skoro mohla slavit čtvrtý zásah! vyslal totiž střelu z první, jenže Henri-Corentin Buysse skvěle zasáhl svým betonem!
     
    32:40
    Pierre-Luc Dubois zachytil puk, který Francie nerozehrála zrovna přesvědčivě. Jeho nabídka před branku byla ale zasáhnuta a puk skončil v hledišti.
     
    32:21
    Jonathan Marchessault dostával přihrávku a mohl jet do samostatného úniku. Jenže pas šel nakonec o kousek vedle, tak se píská jen zakázané uvolnění.
     
    32:13
    Francie se navíc dále držela v útočném pásmu. Proto přišla další rána, ale tu už Carter Hart udržel na svém těle. Následuje krátká pauza a čištění ledu.
     
    31:58
    Francouzi se nyní dostali do útočného pásma. Měli hodně prostoru u mantinelu a vykombinovali to až ke střele, se kterou měl Hart menší potíže.
     
    31:18
    Kanaďané kombinovali útočném pásmu, ale sami se o něj připravili. Měla totiž přijít křižná přihrávka, která neměla moc šancí na úspěch: Nakonec byl sražena a puk se vykutálel až za modrou čáru.
     
    30:29
    Henri-Corentin Buysse svým rozehráním hodně zavařil spoluhráčům. Kvůli němu se nakonec Kanada dostala do útočného pásma, ale nakonec nevypálila.
     
    30:13
    Francie hraje v plném počtu!
     
    29:48
    Sean Couturier v obrovské šanci, ale nedal! Dorážel totiž odražený kotouč v brankovišti a stačilo ho usměrnit do prázdné branky. Místo toho skončil jen těsně vedle.
     
    28:57
    Teď už se navíc Francie dokázala osvobodit, když vyhodila puk až za Harta. Přesilovková pětka Kanady střídá, takže na ledě můžeme vidět tu údernější sílu.
     
    28:28
    Mark Stone vyslal pěknou přihrávku na teč! O tu se postaral Kyle Turris a mířil na zadní tyč. Nakonec však jen trefila beton gólmana, který ho tam udržel.
     
    28:13
    Vyloučení v týmu Francie (Valentin Claireaux – 2 min., držení).
     
    27:49
    Na druhé straně otočila Kanada hru a vydala se do útočného pásma. Střela však byla sražena jen do ochranné sítě. Buly v pásmu Francouzů.
     
    27:26
    Tak tohle už byla gólovka! Kanada totiž ztratila pu, díky čemuž se dostal do šance Sacha Treille. Ten vypálil bekhendem, jenže jeho střela se zastavila na tyči!
     
    27:03
    Francie se dostala do přečíslení a mohla vstřelit první branku! Eliot Berthon posílal puk před branku, kde byl jeho spoluhráč, ale kanadský hráč stihl celou situaci dojet a puk zachytit!
     
    26:30
    Francouzi sice vyhodili puk na zakázané uvolnění, jenže kanadský obránce prohrál sprinterský souboj, takže Francie získala puk v hloubi útočného pásma.
     
    26:09
    Thomas Chabot se ihned po buly opřel do kotouče a vyslal ránu od modré. Henri-Corentin Buysse byl připravený a sklapl své betony naprosto včas.
     
    26:00
    Ještě těsně před koncem trestu měla Kanada velkou šanci! Její hráč se totiž dostal do úniku. Chtěl zkusit blafák, jenže puk se jen otřel o boční síťku.
     
    25:51
    Kanada hraje v pěti!
     
    25:07
    Další vyhození a Francie si musela dojet pro kotouč až ke svému gólmanovi. Rychle se dostala do pásma, kde pálil Olivier Dame-Malka. Jeho pokus Hart vyrazil.
     
    24:32
    A Francie se nemůže za žádnou cenu usadit v pásmu. Zatím vypálila jen jednou, navíc tu střelu zastavil kanadský hráč, který poté znovu vyhodil.
     
    24:00
    Kanada se celkem rychle a bez větších potíží osvobodila. Potvrdila svou nadvládu ve vyhraných vhazováních a vyhodila puk přes všechny čáry.
     
    23:51
    Vyloučení v týmu Kanada (Damon Severson – 2 min., podrážení).
     
    23:24
    Konečně jsme viděli také nějaké vzrušení na druhé straně! Carter Hart vyrazil tvrdou ránu jen před sebe, kde byl Damien Fleury. Ten zakončit nedokázal.
     
    22:54
    A nutno dodat, že Francie má dnes také neuvěřitelné štěstí a dobře postavené tyče! Přišla totiž další dobrá rána, jež se odrazila od tyčky!
     
    22:44
    Jenže tu jsme zatím neviděli. Kanadský obránce si sice sjel na přihrávku a vypálil, ale Henri-Corentin Buysse stihl sklapnout své betony včas!
     
    22:25
    Kanada nyní bojuje o kotouč v útočném pásmu u hrazení. Nakonec jej také vybojoval, když získala odražený puk. Může tedy mířit za další brankou.
     
    21:38
    Thomas Thiry se ihned po buly dostal ke střele z útočné modré čáry. Vyslal celkem solidní projektil, ovšem jeho rána nebyla přesná a nešla mezi tři tyče.
     
    21:33
    Následně se ale Kanaďanům vůbec nepovedla rozehrávka ze svého obranné pásma. Bude se tedy vhazovat po pravici Cartera Harta.
     
    21:16
    Francii se nyní vůbec nelíbil zákrok na jejich hráče. Jako jeden muž vykřikla lavička Francie, ale k ničemu jí to není. vylučovat se nebude.
     
    20:42
    Kyle Turris si najížděl před branku, kam také směřoval pas zpoza branky. Ten byla ale včas zastaven francouzským obráncem, jenž zachránil tým.
     
    20:10
    Na úvodní buly se v rámci Kanady představila až třetí lajna. Ta se sice dostala s kotoučem do útočného pásma, jenže velmi rychle o něj přišla.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky první třetiny:

    Střely na branku: 16 – 2
    Vhazování: 20 – 8
    Trestné minuty: 0 – 4
     
    Je za námi první perioda, která přinesla jednoznačnou podívanou, ve které vládla Kanada. Ta nakonec vstřelila tři branky. Jako první se prosadil její nejproduktivnější hráč Anthony Mantha, který využil početná výhodu pět na tři. Posléze si Darnell Nurse jako obránce udělal útočný výlet a neměl problém umístit svou střelu do odkryté branky. Ten poslední gól vstřelil Anthony Cirelli, který těžil ze skvělé přihrávky svého spoluhráče.

    Další třetina začne přibližně v 17:08.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    A že si tedy život zkomplikovala až moc! Damon Severson dostal přihrávku, najel si do dobré pozice a poslal puk po ledě. Henri-Corentin Buysse nepředvedl zrovna dobrý zákrok, ale nakonec se z Kanaďan k dorážce nikdo nedostal.
     
    19:50
    Francie si ještě před koncem třetiny trochu komplikuje život. Zase nebyla přesná, takže poslal puk jen na zakázané uvolnění. Kanada vystřídala.
     
    19:28
    Sam Reinhart poslal přihrávku, která měla oči, před branku soupeře. Tam byl připravený Sean Couturier, jenže Henri-Corentin Buysse zasáhl hokejku a puk se dostal ven z hrací plochy.
     
    19:16
    Když už to nyní vypadalo, že se Francie dostane ve více lidech do útočného pásma, ozval se hvizd rozhodčího. Francie se dostala do ofsajdového postavení.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:31
    No, Francie si tedy musí připadat jako na kolotoči. Kanada si s ní dělá absolutně, co chce, a je jasným pánem na ledě. Francie se bude muset zlepšit.
     
    18:00
    Kanada mohla ještě přidat další branku a vést o čtyři branky! Kanadský hráč totiž napřáhl na modré a jeho rána se jen odrazila od tyčky!
     
    17:28
    Tyler Bertuzzi si najížděl na přihrávku svého spoluhráče, ale ta byla ještě trochu trefena, takže změnila směr. Kanadský útočník nezvládl pas trefit ze vzduchu.
     
    17:05
    Carter Hart se na druhé straně tedy ještě moc nezapotil. Většinou čelil spíše propagačním střelám a nemusel ze svého repertoáru vytáhnout lepší zákrok.
    16:15 Anthony CIRELLI - 3:0
     
    16:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to byla nádherná akce Kanady, která vede již o tři branky! Sean Couturier poslal nádhernou zadovku zpoza branky na ANHOTNYHO CIRELLIHO, jenž ranou z první nedal šanci francouzskému gólmanovi, přestože byl celkem v úhlu. Asistence: Sean Couturier a Sam Reinhart.
     
    15:33
    Damien Fleury se hnal do útoku, ale měl přesně nulovou podporu svých spoluhráčů. Porot ztratil puk hned při prvním kontaktu s kanadským obráncem.
     
    14:55
    Jeden z kanadských hráčů nyní ukázal, že má i fotbalové vlohy! Ve velmi těžké pozici udržel puk na modré a posunul ho na Josepha. Jeho střela ale byla sražena!
     
    14:30
    Francie se znovu zbavila puku jen tak. Jejího hráče nikdo nenapadal, přesto poslal puk jen na zakázané uvolnění. Buly po levici francouzského gólmana.
     
    14:07
    Kanadský obránce nahazoval puk, ale francouzský hráč ho rukou zpomalil, takže vystavil Kanadu do ofsajdu. Následuje krátká pauza a čištění ledu.
     
    13:28
    Guillaume Leclerc se málem dostal do samostatného úniku! Nakonec byl ale kotouč vychýlen z osy původní jízdy, takže zamířil jen do roku kluziště.
     
    12:57
    Francie se v posledních minutách jen brání, díky čemuž má Kanada své šance. Nyní měla Francie puk, ale jen vyhodil a šla vystřídat pětici hráčů.
     
    12:22
    Přesto mohla znovu inkasovat! Anthony Cirelli dostal skvělou přihrávku a pálil z první na přední tyč! Kotouč se odrazil buď od kraje tyčky nebo lapačky!
     
    11:54
    Shea Theodore musel jen nahodit puk, jelikož se k němu stahovala dvojice soupeřů. Sam Reinhart o něj ještě bojoval, ale Francie to zvládla.
     
    11:27
    Dylan Strome dostal puk do střelecké pozice, jenže našel ještě lépe postaveného Troye Stechera. jeho rána však byla sražena nad branku.
    10:50 Darnell NURSE - 2:0
     
    10:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    A tak za to právě pyká! Kanada se totiž dostala do útočného pásma velmi rychle. S pukem jel celou dobu Jonathan Marchessault, jenž ukázal velký přehled o hře. Poslal puk křižně na DANRELLA NURSE, který neměl problém trefit odkrytou část klece. Asistence: Jonathan Marchessault a Pierre-Luc Dubois.
     
    10:32
    Jonathan Marchessault si chtěl v jízdě přebrat kotouč, avšak ten mu přeskočil hokejku. Ani Francie se však nebyla schopná dostat do pásma.
     
    10:25
    Kanada je zatím hodně aktivní a dá se říct, že je vládcem hřiště. Nyní jí však zastavil ofsajd, takže se bude vhazovat na obranné modré Francie.
     
    09:53
    Jared McCann dostal skvělou přihrávku mezi kruhy! Vyslal taky parádní ránu zápěstím, po které se francouzský gólman jen ohlédl. Střela ale skončila na tyčce!
     
    09:11
    Francie se dostala do útočného pásma, ale moc toho tedy nevymyslela. Poslala kotouč jen přes pásmo po mantinelu, kde si ho v pohodě sebrala Kanada.
     
    08:40
    Francie již hraje v pěti!
    08:19 Anthony MANTHA - 1:0
     
    08:19
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané dvě vteřiny před koncem početní výhody o dva muže využívají početní výhodu! ANTHONY MANTHA dostal křižnou přihrávku na vrcholek kruhu a ukázal, že má formu. Jeho parádní rána z první totiž skončila na přední šibenici. Asistence: Shea Theodore a Damon Severson.
     
    08:15
    Shea Theodore ve velmi dobré pozici! Vypálil prudkou ránu z vrcholku kruhu, jenže francouzský gólman skvěle natáhl svou ruku s lapačkou!
     
    07:55
    Henri-Corentin Buysse jen tak tak vytěsnil puk, který už se snášel zpět do brankoviště. Navíc ho vyrazil tak, že jeho spoluhráč vyhodil.
     
    07:32
    Nakonec se musel mít Henri-Corentin Buysse hodně v pozoru. Létal na něj jeden pokus za druhým, navíc znovu pálil Jonathan Marchessault. Gólman má puk u sebe.
     
    07:18
    Kanada má tlak jako blázen! Nejprve dostal přihrávku Jonathan Marchessault, jehož rána zaduněla o mantinel. Následovaly ještě další střely, ale neúspěšně.
     
    06:45
    Kanada má obrovskou šanci na vstřelení úvodní branky. Má totiž nejlepší procento ze všech týmů ve využití této disciplíny.
     
    06:40
    Vyloučení v týmu Francie (Eliot Berthon – 2 min., hákování).
     
    06:22
    Vyloučení v týmu Francie (Olivier Dame-Malka – 2 min., sekání).
     
    06:07
    Jenže velmi rychle přišla o puk, navíc ve svém obranném pásmu. Přišla střela, ale ta znovu nebyla přesná. Následně Francie vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    05:29
    Tyler Bertuzzi dělal co mohl, aby zastavil puk ve středním pásmu a aby ho nezískal soupeř. To se mu nakonec nepovedlo a Francie začíná s útokem.
     
    04:55
    Thomas Chabot chtěl vyslat dělovou ránu. Dokonce si kvůli tomu najel na střed hřiště, jenže z velkého nápřahu se vůbec do puku netrefil.
     
    04:21
    Střelu od modré srazil francouzský hráč na svého gólmana, a ten měl co dělat, aby puk zastavil. Kotouč navíc zůstal vedle betonu, jenže rozhodčí to nejspíše neviděl, takže odpískal.
     
    04:07
    Troy Stecher nyní hodně zavařil sám sobě. Chtěl poslat přihrávku, jenže puk mu jen sjel z hokejky. Naštěstí pro svůj tým ještě stihl tuto situaci zachránit.
     
    03:30
    Darnell Nurse neměl komu nahrát, tak alespoň poslal puk do útočného pásma, kde ho chtěla Kanada vybojovat. To se jí však nepovedlo a puk má Francie.
     
    02:57
    Jordann Perret znovu hlavním hrdinou dalšího okamžiku, jenže teď by jím radši nebyl. Po střetu na modré upadl na led a v současné době je ošetřován na střídačce.
     
    02:45
    Jordann Perret celkem zariskoval na své obranné modré. Poslal totiž zadovkou přihrávku, přestože za ním byl soupeř. Naštěstí pro něj Kanaďan puk nezachytil.
     
    02:33
    Henri-Corentin Buysse začíná mít podstatně více práce, zatímco jeho brankářský kolega ještě zasahovat nemusel. Francouz nyní chytil ránu od modré.
     
    02:28
    Jonathan Marchessault čistě dohrál soupeře a pár divákům se to moc nelíbilo. Vhazovat se bude ale u Francie v pásmu, jelikož poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    01:53
    Mark Stone v těžké pozici u mantinelu udržel kotouč na své hokejce. Následně rozehrál na modrou, odkud nakonec přišla střela. Ta byla sražena mimo.
     
    01:33
    Henri-Corentin Buysse nejspíše dostal ránu do masky, tak se hra přerušila. To je pro Kanaďany škoda, jelikož hráč Javorového listu mohl dorážet do prázdné.
     
    01:05
    Sam Reinhart zavezl kotouč do útočného pásma, načež si vytvořila Kanada takový první menší tlak. Znovu ovšem nešla střela mezi tři tyče.
     
    00:33
    Jako první se ke střele dostal kanadský tým, jenže pokus nebyl vůbec nebezpečný. Rána to sice byla slušná, ale jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    00:10
    Úvodní hrací duel dnešního dne v Košicích právě začal! Kanadský tým, který vyhrál buly dnes nastupuje v černých dresech. Francie v bílých.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Poradí si Kanada s francouzským outsiderem?
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Hart (M. Murray) – Nurse, Severson, Stecher, Chabot, P. Myers, Theodore – Dubois, Mark Stone, Marchessault – Couturier, S. Reinhart, Cirelli – McCann, Turris, Mantha – Jost, Henrique, D. Strome – Joseph, Bertuzzi.

    Francie: Buysse (Ylönen) – Gallet, Hecquefeuille, Chakiachvili, Thiry, Janil, Crinon, Dame-Malka – Texier, Guttig, Rech – Fleury, Claireaux, Bozon – Ritz, Treille, Bertrand – Valier, Berthon, Leclerc – Perret.

    Rozhodčí: Ohlund (SWE), Reneau (USA) – Lhotský (CZE), Malmqvist (SWE).
     
    Francie

    Umístění v tabulce: 7.
    Počet bodů: 1
    Skóre: 6:16

    Francie započala svou cestu šampionátem v sobotu, když se utkala s Dánskem a tomuto zápasu tedy moc nechybělo. Francie se dostala až do vedení o dvě branky, jenže ani to jí nestačilo. Ze zápasu si nakonec odnesla bod za prohru v samostatných nájezdech. Další body už francouzští hráči nepřidali. V dalším zápase totiž padli vysoko 1:7 a v zápase se Spojenými státy neměli nejmenší nárok. Poslední utkání odehrála Francie s Německem a ani zde se bodu nedočkala, jelikož padla 1:4. A co si budeme povídat, ani v zápase s Kanadou nejspíše body na konto Francouzů nepřibudou.
     
    Poslední zápas:

     Německo – Francie 4:1

    Branky a nahrávky: 18. Seider (Fauser, Hager), 34. Plachta (Eisenschmid, J. Müller), 38. Draisaitl (Kahun), 60. Holzer – 25. Fleury (Bozon, Manavian).

    Německo: Grubauer (31. Treutle) – M. Müller, Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul – Ehliz, Hager, Pföderl – Kahun, Draisaitl, Tiffels – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Noebels, Fauser, Mauer.

    Francie:Hardy (Buysse) – Chakiachvili, Thiry, Gallet, Hecquefeuille, Dame-Malka, Manavian, Janil – Perret, Ritz, Valier – Bozon, Claireaux, Fleury – Treille, Texier, Rech – Berthon, Leclerc, Guttig – Bertrand.
     
    Francouzské statistické okénko

    Individuální statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Valentin Claireaux (1+2) a Tim Bozon (0+3), Damien Fleury (3+0), Anthony Rech (2+1).
    Nejlepší střelec týmu: Damien Fleury – 3
    Nejlepší nahrávač týmu: Tim Bozon – 3
    Nejtrestanější hráč: Valentin Claireaux – 6 min.

    Brankáři:

    Sebastian Ylonen – 0 výher, úspěšnost zákroků – 83,33%, průměr inkasovaných branek – 7.
    Florian Hardy – 0 výher, úspěšnost zákroků – 89,71%, průměr inkasovaných branek – 3,42.


    Týmové statistiky:

    Přesilové hry: 22,22%
    Oslabení: 71,43%
     
    Kanada

    Umístění v tabulce: 4.
    Počet bodů: 6
    Skóre: 15:8

    Kanaďané nevstoupili do turnaje zrovna dvakrát dobře. Úvodní duel totiž odehráli s Finskem a dá se říct, že v zápase byli favority, jenže tuto roli nepotvrdili. V zápase sice zvládli stáhnout náskok soupeře a srovnat stav na 1:1, ale to bylo vše. Finsko připsalo další dvě branky a vyhrálo zaslouženě 3:1. To v druhém zápase potvrdila Kanada pozici jasného favorita. S Velkou Británií se totiž vůbec nemazala a zvedla si střelecké sebevědomí, jelikož vyhrála 8:0. V posledním zápase se Kanaďané utkali se Slovenskem a byl to zatím asi nejhezčí zápas na šampionátu, navíc s infarktovou koncovkou. O svém vítězství totiž rozhodla Kanada vteřinu před koncem. Divákům se vůbec nelíbil výkon rozhodčích, ani hra Kanaďanů, což dali celkem jasně najevo pískotem při hymně. To však odsoudili hráči i slovenský hokejový svaz.

    Sestava Kanady se však na mistrovství světa spíše rozpadá. To, že není k dispozici John Tavares z důvodu zranění, ví asi všichni. Kanada však počítá další ztráty. Obránce Brandon Montour nedohrál v zápase se Slovenske, načež se ukázalo, že ho zranění už do zbytku šampionátu nepustí. Kromě něj nedohrál zápas ani Fabbro, jenž dostal pukem do obličeje. Ani u něj není jisté, zda zítra nastoupí. Naopak se však k týmu připojí obránce Philippe Myers, který nahradí zraněného Montoura.
     
    Poslední zápas:

     Slovensko – Kanada 5:6

    Branky a nahrávky: 8. Sukel' (Studenič, Nagy), 9. Liška (Jaroš, Lunter), 22. Nagy (Marinčin, Lantoši), 26. Liška (Buc, Lunter), 52. Sukel' (Marinčin) – 17. Mantha (Turris, McCann), 19. Theodore (Mantha, Severson), 28. Marchessault (Chabot), 29. Cirelli (S. Reinhart, Theodore), 37. Stecher (Turris, Severson), 60. Mark Stone (Chabot).

    Slovensko: Rybár (37. Čiliak) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Jaroš, Koch, Fehérváry, Čajkovský – Tatar (A), Krištof, Pánik – Nagy (A), Sukel', Studenič – Daňo, L. Hudáček, Lantoši – Zigo, Lunter, Buc – Liška.

    Kanada: M. Murray (Hart) – Chabot, Stecher, Nurse, Severson, Theodore, Montour, Fabbro – Marchessault, D. Strome, Mark Stone (A) – Cirelli, Couturier (A), S. Reinhart – McCann, Turris (C), Mantha – Dubois, Jost, Henrique – Joseph.
     
    Kanadské statistické okénko

    Individuální statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Anthony Mantha (3+4)
    Nejlepší střelec týmu: Anthony Mantha – 3
    Nejlepší nahrávač týmu: Anthony Mantha – 4
    Nejtrestanější hráč: Damon Severson – 14 min.
    Vhazování: Dylan Strome – 68,97%
    +/-: Dante Fabbro +5

    Brankáři:

    Matt Murray – 2 zápasy, 1 výhra, úspěšnost zákroků – 87,72%, průměr inkasovaných branek – 3,53.
    Carter Hart – 1 zápas, 1 výhra, úspěšnost zákroků – 100%, průměr inkasovaných branek – 0.

    Týmové statistiky:

    Přesilové hry: 85,71%
    Oslabení: 71,43%
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat z košické Steel arény, kde dnešním dnem pokračuje skupinová fáze mistrovství světa. V tomto zápase se spolu utkají Kanada a Francie. Zápas odstartuje v 16:15 a my budeme u toho!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 9. Mantha (Theodore, Severson), 11. Nurse (Marchessault, Dubois), 17. Cirelli (Couturier, S. Reinhart), 49. Mantha, 51. Mark Stone (Marchessault) – 37. Fleury (Chakiachvili, Guttig), 43. Rech


    Kanada: Hart (M. Murray) – Nurse, Severson, Stecher, Chabot, P. Myers, Theodore – Dubois, Mark Stone, Marchessault – Couturier, S. Reinhart, Cirelli – McCann, Turris, Mantha – Jost, Henrique, D. Strome – Joseph, Bertuzzi.
    Francie: Buysse (Ylönen) – Gallet, Hecquefeuille, Chakiachvili, Thiry, Janil, Crinon, Dame-Malka – Texier, Guttig, Rech – Fleury, Claireaux, Bozon – Ritz, Treille, Bertrand – Valier, Berthon, Leclerc – Perret.

    Rozhodčí: Ohlund (SWE), Reneau (USA) – Lhotský (CZE), Malmqvist (SWE)
    thejrc.org