Kanada – Francie 5:2 (kon.) | Švédsko – Rakousko 9:1 (kon.) | Finsko – Dánsko 3:1 (kon.)
Česko – Lotyšsko 6:3 (kon.)
konec
Česko
6:3 (0:2, 4:0, 2:1)
Lotyšsko
Čtvrtek 16.05.2019, 20:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S českým týmem to sice po prvních dvaceti minutách zápasu nevypadalo vůbec dobře, s Lotyšskem prohrával po dvou inkasovaných brankách v oslabení 0:2. Ve druhé části však předvedl parádní výkon a po trefách Hronka, Kováře, Vořáčka a Vrány otočil stav na 4:2. Ve třetí třetině si Češi své vedení pohlídali, nejprve navyšoval jejich vedení Simon, na lotyšské snížení ještě v závěru odpověděl svou druhou trefou v zápase kapitán Jakub Voráček. Češi za parádní podpory fanoušků vybojovali důležité tři body a udrželi se v první čtyřce skupiny B. (22:48:00)
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli určeni Lauris Darzinš (LAT) a Jakub Voráček (CZE). Kapitán Lotyšska si však pro ocenění nedojel, neboť už je kvůli svému faulu v kabině.
     
    Střely na bránu ve třetí třetině (celkem):

    Česko: 11 (39)
    Lotyšsko: 5 (24)
     
    Po závěrečné siréně ještě došlo k menší strkanici, ta už ale na výsledku zápasu nic nezmění.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Kovář po rychlém přechodu do útoku pálil z pravého křídla, jenže zvednul puk až příliš nahoru.
     
    59:14
    Následuje další vyhození Lotyšska, Češi posílají na závěrečné vteřiny do akce útok Kováře.
     
    59:01
    Radek Faksa přihrál z levé strany mezi kruhy Jakubu Vránovi, který sou střelou bez přípravy vyprášil betony lotyšského brankáře.
     
    58:53
    Lotyši vyhazují puk od levého mantinelu přes celé hřiště.
     
    58:28
    Lotyšsko obdrželo druhý pětiminutový trest v zápase! Ralfs Freibergs (LAT) putuje do sprch za napadení Gudase (pozn.: původně vyloučen Darzinš, trest změněn po utkání po kontrole videozáznamu).
    58:28 Jakub VORÁČEK - 6:3
     
    58:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gudas schytal zákrok u mantinelu ve vlastním pásmu a zůstával ležet na ledě, Češi ale šli do útoku, který skončil jejich šestou brankou. Po ose Simon – Frolík se puk dostal před bránu ke kapitánovi JAKUBU VORÁČKOVI, jež už měl poměrně snadnou práci, když zakončoval do odkryté části branky. Asistence: Michael Frolík a Dominik Simon.
     
    58:02
    Simon si po přechodu Čechů do útočné třetiny pěkně obhodil Cibulskise, místo zakončení však raději podržel puk na hokejce a pošetřil čas.
     
    Dnešní utkání sleduje 9 084 fantastických diváků. V hale jsou navíc slyšet nejen Češi, dostatečnou podporu poskytují svým svěřencům i Lotyšští fanoušci.
     
    57:29
    Simon našel svým pasem na pravé straně rozjetého Řepíka, tomu však při zpracování přeskočil puk čepel a on se dostal z té nejvýhodnější pozice pro střelu. S následným zakončením Řepíka si Elvis Merzlikins poradil.
     
    56:58
    Lotyši jsou sice s pukem v útočné třetině, ale hrají pouze u mantinelu.
    55:08 Lauris DARZINŠ - 5:3
     
    55:08
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    A je sníženo! Oskars Cibulskis přihrál na modrou čáru LAURISI DARZINŠOVI, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě a dal svému týmu ještě malou naději na zvrat. Asistence: Oskars Cibulskis.
     
    55:01
    Miks Indrašis zkusil rychle vypálit zápěstím z levé strany z téměř nulového úhlu, tato myšlenka mu nevyšla.
     
    54:52
    Česko si nepohlídalo střídání a dostává trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Lotyšsko má tak nejspíše poslední šanci se zápasem něco udělat.
     
    54:49
    Hynek Zohorna vyslal rychlý projektil příklepem z pravé strany, ten minul zadní tyč.
     
    54:12
    V přečíslení tři na dva chtěl Jan Kovář přihrát Michalu Řepíkovi, kterého ale v zakončení vyrušili lotyšští obránci a Elvis Merzlikins tak mohl v klidu zasáhnout.
     
    53:50
    Rihards Marenis přejel s pukem po levé straně do pásma a předvedl rychlou stahovačku, po které střílel. Bartošák dokázal kotouč vyrazit nad sebe, puk skončil v ochranné síti.
     
    53:22
    Radek Faksa posílal kotouč do brankoviště, tam se ale nenacházel nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    52:52
    Češi už se snaží mírně uklidnit hru a omezit útočné snažení soupeře.
     
    52:24
    Simon neměl puk dostatečne u hokejky a přišel o něj v rohu hřiště, Lotyši rychle zakládají protiakci.
     
    51:43
    Češi mají sice puk na svých hokejkách, přes skvěle napadajícího soupeře se jim ovšem těžko rozehrává.
     
    51:25
    Lotyši se nevzdávají a snaží se být aktivní v ofenzivě, nyní je vyhnala ven z útočného pásma zblokovaná střela od modré.
     
    50:45
    Zileho vyhození po levém mantinelu končí zakázaným uvolněním, i přestože se jeho spoluhráč mocně snažil být u puku jako první.
     
    50:29
    Kubalík nahrál z pravého rohu na modrou Michalu Řepíkovi, jehož ránu z první příklepem vykopl Elvis Merzlikins pravým betonem.
     
    50:14
    Jakub Vrána zavezl touš do útočné třetiny a přihrávkou přes celou šíři pásma nabil Ondřeji Palátovi, který ale nezamířil mezi tři tyče. Elvis Merzlikins při přesunu již poněkolikáté za dnešní zápas vychýlil bránu z jejího postavení, což se nelíbí mnohým fanouškům. Během komerční přestávky tak dojde i k většímu upevnění brankové konstrukce.
     
    49:39
    Rihards Bukarts to vzal na sebe a mezi třemi protihráči se prokličkoval až do zakončení, jeho pokus vyslaný přes obránce Bartošák vyrazil.
     
    49:00
    Nyní se mohlo potvrdit pravidlo nedáš – dostaneš. Nejprve pálil při rychlém protiútoku z levé strany Hronek, následně po odraženém puku od zadního mantinelu z druhé strany Moravčík, který naskočil z trestné lavice.
     
    48:48
    Roberts Bukarts chvíli na levém kruhu rozmýšlel, co s pukem a poté jej z ničeho nic poslal směrem na bránu. Bohužel pro tým z Pobaltí mířil až moc přesně a rozezněl břevno!
     
    48:32
    Česká obranná čtveřice už je na ledě poměrně hodně dlouho, stále se snaží aktivně pracovat a dostat puk ven ze svého pásma.
     
    48:02
    Češi aktivně pracují v obranném čtverci a nepouští soupeře do zakončení.
     
    47:20
    Češi vyhazují a upalují na střídačku.
     
    47:09
    Na Bartošáka mířily dvě střely z levé strany, obě dokázal vyrazit.
     
    46:56
    Lotyši začínají přesilovku vyhraným vhazováním a připravují si šanci pro zakončení.
     
    46:48
    Michal Moravčík (CZE) je vyloučen za podrážení.
     
    46:09
    Oskars Batna se dostal k zakončení z levého kruhu pro vhazování, na Patrka Bartošáka si ovšem nepřišel.
    45:44 Dominik SIMON - 5:2
     
    45:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po českém vyhozením obloučkem z vlastního pásma se ke skákajícímu poku mezi dvěma protihráči na středu hřiště dostal Jakub Voráček, ten využil dostatku prostoru a nahrál na levou stranu si najíždějícímu DOMINIKU SIMONOVI, jenž využil volného místa u bližší tyče a poslal Česko do tříbrankového trháku. Asistence: Jakub Voráček a Michael Frolík.
     
    45:11
    Dmitrij Jaškin chtěl při situaci dva na dva přihrát Tomáši Zohornovi. Jeho pas si málem do vlastní sítě tečoval jeden z obránců, Elvis Merzlikins ale stihl zareagovat.
     
    44:42
    Parádní kombinace Česka na jeden dotek brankou nekončí! Moravčík nahrál na pravou stranu Dmitriji Jaškinovi, který chtěl pálit do odkryté levé části brány hned z první, bohužel ale minul.
     
    43:46
    Kubalík nahodil puk od modré za bránu, tam pro něj vyjel brankář Merzlikins, Lotyšsku se po jeho nahrávce ale na první pokus nepovedlo vyhodit.
     
    43:34
    Vyhozený kotouč zpoza české branky po plexiskle skončil v hledišti, vhazovat se bude po pravici gólmana Bartošáka.
     
    43:27
    V přečíslení tři na dva přihrával Rihards Bukarts kapitánovi Lotyšů Laurisi Darzinšovi. Ten měl před sebou odkrytou svatyni, jenže v klíčový okamžik netrefil puk vůbec ideálně.
     
    42:56
    Lotyšsko vysoko napadá a znepříjemňuje svěřencům Miloše Říhy rozehrávku.
     
    42:12
    Hned po buly pálil od modré Rudolfs Balcers, jeho pokus se však Bartošákovou zásluhou minul účinkem.
     
    42:09
    Musil nejprve ještě na chvíli udržel puk v útočném pásmu, pak ale musel rychle spěchat zpět do obrany. Lotyši totiž založili rychlý protiútok, ten zakončoval z levés strany Rudolfs Balcers, jehož střelu právě Musil srazil natáhnutou hokejkou do ochranné sítě.
     
    41:59
    David Musil přihrál na kruhu napřahujícímu Filipu Hronkovi, který trefil přesouvajícího se gólmana Lotyšska.
     
    41:43
    Řepík posunul puk bekhendem od modré na levou stranu Kovářovi, jeho ránu na bližší tyč Elvis Merzlikins vyrazil.
     
    41:16
    Elvis Merzlikins měl menší problémy s ranou Radka Gudase od modré čáry. Naštěstí pro něj jeho spoluhráči nepustili Čechy k dorážce.
     
    40:49
    Češi šli do přečíslení tři na dva, Faksovu střela z pravého křídla vyrazil gólman před sebe, ale ani následná dorážka se neujala.
     
    40:24
    Dominik Simon přihrál mezi kruhy Michaelu Frolíkovi, jehož bekhendovou střelu vyrazil Elvis Merzlikins. Vzápětí se Lotyši vydali do protiútoku, jenže je zastavil ofsajd.
     
    40:10
    Lotyši vyhráli úvodní buly třetí části, nahození Arturse Kuldy sice Bartošák za svou bránou nezastavil, ale Češi si i přesto vzali puk do své moci.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí perioda začne přibližně v 22:03.
     
    Parádní druhá třetina v podání českého národního výběru! Češi ve druhé dvacetiminutovce úplně otočili průběh zápasu, z 0:2 je stav 4:2 a hned mohou být mnohem více v klidu. Ve 26. minutě využili dlouhou pětiminutovou přesilovku po faulu Bičevskise na Řepíka, když obránce Filip Hronek pálil od modré z první přesně pod horní tyč. Vyrovnání přišlo ve 32. minutě zásluhou přesné trefy Jana Kováře ze středu hřiště nad levý beton gólmana. Češi přestáli další oslabení v zápase a ve 38. minutě šli do vedení díky Jakubu Voráčkovi, jeho střela mezi nohama obránce prošla brankáři Elvisi Merzlikinsovi mezi levým betonem a lapačkou. Lotyšsko dostalo do šatny ještě čtvrtou branku, minutu a dvacet vteřin před koncem skóroval Jakub Vrána.
     
    Střely na bránu ve druhé třetině (celkem):

    Česko: 17 (28)
    Lotyšsko: 9 (19)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Češi už chtějí v poklidu dohrát povedenou druhou část zápasu, Hronkovi u vlastní brány nadělal problémy při přihrávce čároví rozhodčí.
     
    39:09
    Vypadá to, že Lotyšsko čtvrtá inkasovaná branka tak nezlomila a hned se žene za snížením.
    38:40 Jakub VRÁNA - 4:2
     
    38:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko navyšuje vedení! Radko Gudas přihrál na pravý kruh Radku Faksovi, který se ještě nedostal přes soupeře k zakončení, puku se ale chopil JAKUB VRÁNA, jenž si položil lotyšského brankáře a zasunul touš za brankovou čáru. Asistence: Radek Faksa, Radko Gudas.
    37:38 Jakub VORÁČEK - 3:2
     
    37:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Parádní obrat českého týmu ve druhé třetině! Hronek nahrál po pravém mantinelu kotouč na Dominika Simona, ten ho ještě potáhl a v pravém kruhu ho přenechal JAKUBU VORÁČKOVI, jehož střelecký pokus trochu se štěstím propadl brankáři Elvisi Merzlikinsovi nad betonem do sítě. Asistence: Dominik Simon a Filip Hronek.
     
    37:21
    Elvis Merzlikins lapil české nahození a raději přerušil hru kvůli dotírajícím protihráčům.
     
    37:09
    Hynek Zohorna rozjel rychlý útok Česka dlouhou přihrávkou do středového kruhu na Jaškina, jemuž se povedlo zavést kotouč do útočné třetiny.
     
    36:50
    Fanoušci jsou opět skvělí! V tuto chvíli se baví mexickou vlnou.
     
    36:50
    Oskars Cibulskis to zkusil od levého mantinelu, jenže puk skončil v bystré lapačce Patrika Bartošáka.
     
    36:44
    Lotyšský rychlý útok přibrzdili Češi hned při přechodu modré, ale nedokázali odehrát puk do středního pásma.
     
    36:30
    Lotyšská branka už byla posunutá, když Moravčík posunul puk na levé straně na Ondřeje Paláta a ten pálil příklepem z první.
     
    35:36
    Voráček ještě zpracoval přihrávku od Hronka v útočné třetině, následně ale musel přihrávat na dlouhou hokejku, jeho přihrávka byla nepřesná a Lotyši dostali kotouč ven z vlastního pásma.
     
    35:22
    Jakub Voráček naznačil střelu od modré a poté křížným pasem našel na druhé straně útočného pásma Michaela Frolíka, kterému ovšem zakončení vůbec nesedlo.
     
    35:07
    Musil poslal puk u vlastní střídačky do Emilse Gegerise, od kterého se odrazil na střídačku, a vhazovat se tak bude po levici lotyšského brankáře.
     
    34:58
    Přihrávka Kubalíka od levého mantinelu přeskočila na modré obránci Kolářovi čepel a puk skončil ve středním pásmu, odkud se český výběr dostal velice rychle zpět do útočné třetiny a zakončil akci střelou, jež pokryl gólman Elvis Merzlikins.
     
    34:38
    Jan Kovář zavezl puk do útočné třetiny a přenechal jej Michalu Řepíkovi, jenž bekhendem mířil z levého kruhu hodně vedle.
     
    34:04
    Češi už jsou kompletní a zároveň pro sebe získali puk v rohu hřiště ve vlastním pásmu.
     
    33:54
    Oskars Cibulskis vypálil od modré, trefil však pouze připraveného Patrika Bartošáka.
     
    33:30
    Tvrdá rána Rihardse Bukartse z levé strany příklepem skončila vedle brány, Lotyšsko se udrželo v útočném pásmu.
     
    33:13
    Rihards Bukarts se prokličkoval až do zakončení, jenže se ocitl až v příliš ostrém úhlu a jeho bekhendový projektil si Patrik Bartošák pohlídal.
     
    32:54
    Lotyši nemají vůbec špatnou přesilovku, prokombinovali se do zakončení z levé strany, z kruhu minul vzdálenější tyč Miks Indrašis.
     
    32:21
    Ralfs Freibergs zkoušel využít clony před gólmanem svou ranou od modré čáry. Patrik Bartošák si ale jeho pokus našel a zasáhl.
     
    31:59
    Češi budou hrát další oslabení, po potyčce před vlastní brankou dostává dvě minuty za hrubost Jan Rutta (CZE).
     
    31:59
    Hned po vyhraném vhazování před bránou Bartošáka pálil Ralfs Freibergs, jeho pokus český gólman zneškodnil. Následuje komerční přestávka.
     
    31:16
    Po špatné rozehrávce lotyšské obrany se hnal rychle do útoku Dominik Kubalík, obránci však neujel a s jeho zakončením si Elvis Merzlikins poradil.
    31:01 Jan KOVÁŘ - 2:2
     
    31:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Petr Zámorský zachytil rozehrávku Lotyšů, načež se puk dostal k Ondřeji Palátovi. Ten jej přihrál najíždějícímu JANU KOVÁŘOVI, který přízemní střelou zpoza obránce překonal Elvise Merzlikinse. Aréna se otřásá v základech! Asistence: Ondřej Palát, Petr Zámorský.
     
    30:21
    Český národní výběr byl velice blízko vyrovnání! Před lotyšskou brankou vznikly velké zmatky, brankář Elvis Merzlikins musel být ve velké permanenci, nakonec si se všemi zakončeními úspěšně poradil! Největší šanci měl Tomáš Zohorna, ten při své střele z levé strany měl před sebou volnou část brány, ale neumístil puk přesně.
     
    29:24
    Tomáš Zohorna opustil trestnou lavici, Česko je kompletní.
     
    29:18
    Simon šel sám do tří hráčů, přes ně sice neprošel, alespoň ale pošetřil čas s pukem u mantinelu.
     
    29:09
    Sražená lotyšská střela skončila v ochranné síti, vhazovat se bude po pravici Bartošáka.
     
    28:57
    Rihards Bukarts nedokázal zavést kotouč do útočné třetiny, Češi se v tomto oslabení zatím dobře brání.
     
    28:42
    Michal Moravčík obětavě zblokoval střelu soupeře, načež Michael Frolík poslal puk do středního pásma.
     
    28:08
    Lotyšský kapitán Lauris Darzinš si chtěl zpracovat puk při přechodu do útočného pásma bruslí, to se mu však nepovedlo a Češi posílají kotouč daleko od své brány.
     
    27:49
    Češi vyhazují kotouč na druhou stranu kluziště a mohou vystřídat.
     
    27:21
    Naše reprezentace se nyní bude muset bránit. Tomáš Zohorna (CZE) se provinil podrážením.
     
    26:37
    Parádní akce českého výběru, která však gólem nekončí! Voráček rychle zavezl puk do pásma, předal ho Kovářovi, který ho ještě poslal před bránu na Simona, ten svým bekhendovým zakončením ale na Elvise Merzlikinse nevyzrál, lotyšského brankáře zachránila horní tyč.
    25:41 Filip HRONEK - 1:2
     
    25:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nakonec se Češi přeci jen prosazují! Jakub Voráček přihrál na modrou FILIPU HRONKOVI a ten ranou z první propálil Elvise Merzlikinse, od jehož masky se puk odrazil do sítě. Asistence: Jakub Voráček.
     
    25:37
    Češi se po rychlé kombinaci dostali do zakončení z levého kruhu, Kovářovu střelu zblokoval první protihráč, který stál před ním.
     
    25:21
    Tvrdý projektil Jana Rutty lotyšský gólman velmi dobře viděl a bez větších problémů ukryl touš do své náruče.
     
    24:57
    Hra již znovu pokračuje, Lotyši po vhazování před svou bránou poslali kotouč až k českému brankáři Bartošákovi.
     
    24:48
    Gól to skutečně nebyl! Česko stále ztrácí dvě branky.
    24:48 Řepík už zvedal ruce nad hlavu, ale puk neprošel za čáru!
     
    24:48
    Faksa po průniku po pásma po levé straně nahrál před bránu Řepíkovi, který pálil z první a hned poté se začal radovat. Uvidíme, jak tuto situaci rozhodčí vyřeší.
     
    24:48
    Celá hala už zvedala ruce nad hlavu! Rozhodčí se jde ale ještě kouknout na video!
     
    24:31
    S pokračováním hry se ještě čeká, probíhá totiž úprava masky lotyšského brankáře Elvise Merzlikinse.
     
    24:28
    Lotyši byli už dlouho na ledě, nyní se osvobozují vyhozením puku do středního pásma.
     
    24:08
    Proti další dělovce Jakuba Voráčka se Elvis Merzlikins stačil přesunout. Lotyšský gólman podává enormní výkon.
     
    23:49
    Po křižném pasu od Voráčka pálil z levé strany z první Jan Kovář, gólman Elvis Merzlikins se včas přesunul k pravé tyči.
     
    23:15
    Jan Kovář přihrál na pravý kruh Jakubu Voráčkovi, který měl před sebou napůl odkrytou klec. Mířil ale těsně vedle!
    22:52 Série zakončení v přesilové hře
     
    22:52
    Češi předvedl dobrou souhru na pravé straně, Rutta posunul puk do kruhu Kubalíkovi, ten ještě nahrával před bránu, ale jeho spoluhráč nedokázal zasunout kotouč za brankovou čáru.
     
    22:18
    Hráči se lvem na dresech se kvůli nepřesné přihrávce sami připravují o útočné pásmo.
     
    21:54
    Michaelu Frolíkovi bylo odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti, Češi jsou tak vykázáni do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    21:37
    Češi začínají dlouhou přesilovou hru vyhraným vhazováním a následnou střelou Voráčka z vrcholu pravého kruhu.
    21:29 Nebezpečný zákrok na Michala Řepíka
     
    21:29
    Maris Bičevskis tvrdě atakoval Michala Řepíka u mantinelu a dostal trest na 5+20 do konce zápasu. Česko bude hrát pětiminutovou přesilovku!
     
    21:03
    Po zakončení lotyšského obránce od modré z levé strany vypadl Bartošákovi puk a k pohotové dorážce se dostal Ralfs Freibergs, s jehož pokusem si český gólman poradil.
     
    20:57
    Faksa prohrál vhazování v útočné třetině a Lotyšsko ihned zakládá rychlou protiakci po levé straně.
     
    20:46
    Jakub Voráček přihrál po modré čáře Filipu Hronkovi, jehož nekompromisní střelu stihl Elvis Merzlikins na poslední chvíli vyškrábnout nad břevno.
     
    20:37
    Hronek hledal svým nahozením od modré Voráčka, ten v pravém kruhu pouze protečoval puk za bránu.
     
    20:09
    Češi vyhráli úvodní vhazování druhé třetiny, jejich nahození do rohu útočné třetiny se ale neujalo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 21:08.
     
    Českému národnímu výběru za podpory zaplněné haly příliš nevyšla první třetina, po které prohrává s Lotyšskem 0:2. Po vyrovnaném začátku Lotyšsko na začátku 7. minuty zužitkovalo dvojnásobnou početní výhodu, rychlou souhru zakončoval do odkryté části branky Miks Indrašis. Češi svou první přesilovku nevyužili, naopak ve 14. minutě Lotyšsko opět udeřilo v početní výhodě, kdy potrestal Zámorského vyloučení po rychlém průniku středem hřiště Lauris Darzinš. Tyto dvě branky nalily Lotyšsku krev do žil a pokračovalo ve své aktivní útočné hře, ke konci třetiny už se ale muselo soustředit více na obranu, jelikož český výběr přidal na aktivitě a snažil se o snížení.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Česko: 11
    Lotyšsko: 10
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    Češi zkouší střílet ze všech pozic, Řepíkův pokus od levého mantinelu šel vedle bližší tyče.
     
    19:34
    Vzápětí se v brankovišti strhla menší potyčka. Tu však sudí velmi rychle ukončili.
     
    19:31
    Kolář nahrál z poloviny hřiště na střed Jakubu Vránovi, jeho nebezpečnou střelu zápěstím vyrazil Elvis Merzlikins kousek před sebe, k puku se ale dostal rychleji než o dorážku se snažící Ondřej Palát.
     
    18:58
    Elvis Merzlikins si poradil s lehkým nahozením od modré a rychle rozehrál na svého spoluhráče na levé straně.
     
    18:22
    Voráček dostal přesný pas mezi dva obránce, rozhodl se pro střelu příklepem, tou však minul pravou tyč!
     
    17:51
    Češi se dostali do krátkého tlaku, ten řeší Lotyšsko vyhozením přes celé hřiště na zakázané uvolnění.
     
    17:46
    Michal Řepík našel pěknou přihrávkou z rohu Dominka Kubalíka, který svou ranou z mezikruží nadělal lotyšskému gólmanovi pořádné problémy. Ten si ale poradil i s následnými dorážkami.
     
    17:17
    Kovář prohrál vhazování ve středovém kruhu, Češi se ihned vydali aktivně napadat, díky čemuž nedovolili Lotyšsku dostat se do jejich třetiny.
     
    17:08
    Sudí nakonec svůj verdikt opravili. Buly proběhne na středovém kruhu.
     
    17:08
    Icing v podání lotyšského celku. Vhazovat se bude před Elvisem Merzlikinsem.
     
    16:58
    Teodors Blugers obloučkem dostal puk ven z vlastního pásma, Česku se nedaří na delší dobu usadit v útočné třetině.
     
    16:25
    Faksa nahrával ze středu hřiště Palátovi, jenže toho zastavil odpískaný ofsajd.
     
    15:50
    Miks Indrašis se neprosadil mezi trojicí českých hráčů, do útoku tak mohou svěřenci Říhy.
     
    15:17
    Po vyhraném vhazování ve středním pásmu nahodil puk do útočné třetiny po levém mantinelu Guntis Galvinš, Lotyšsko však rychle o kotouč přišlo.
     
    15:04
    Češi sice dostali puk do útočné třetiny, jenže Frolík o něj v rohu přišel a Roberts Bukarts rozjíždí protiakci.
     
    14:40
    Jan Kovář nyní vybídl k zakončení z pravého kruhu Dominika Kubalíka, jenž mířil těsně nad břevno lotyšské svatyně.
     
    14:09
    Lotyši jsou ale velice nabuzení a aktivní směrem do útoku, Ronaldse Keninše zastavil na poslední chvíli při střele z levé strany obranným zákrokem zezadu Gudas.
     
    13:19
    Češi potřebují zabrat, začínají tak více napadat rozehrávku soupeře, nyní až u brány Elvise Merzlikinse.
    13:08 Lauris DARZINŠ - 0:2
     
    13:08
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšsko vede po parádní akci 2:0! LAURIS DARZINŠ si vzal v obranném pásmu puk, rozjel se a skrz čtyři české hráče se proháčkoval až před Bartošáka, kterého překonal kličkou do bekhendu. Asistence: Rudolfs Balcers, Oskars Cibulskis.
     
    12:53
    Tomáš Zohorna vyhrál vhazování za sebe a Jan Rutta hned posílal kotouč po pravém mantinelu přes všechny čáry.
     
    12:48
    Češi se opět budou muset bránit v oslabení, za vysokou hůl před vlastní střídačkou inkasoval dvě trestné minuty Petr Zámorský (CZE).
     
    12:31
    Roberts Bukarts vjel v plné rychlosti do útočné třetiny a i přesto, že ho srazil Radek Gudas, dokázal poslat kotouč směrem na bránu. Patrik Bartošák byl však pozorný a zasáhl svým betonem.
     
    12:17
    Češi posílají na led po nepřesné přihrávce čerstvé síly, do akce jde útok s Dominikem Simonem.
     
    11:47
    Gudas nebyl příliš úspěšný se svým průnikem do útočné třetiny po pravém mantinelu, ale nakonec se Česko s vypětím všech sil udrželo v pásmu.
     
    11:28
    Českému národnímu výběru se první početní výhody v zápase zatím příliš nedaří, Lotyšsko opět dostalo puk ven z vlastního pásma.
     
    11:17
    Teodorsu Blugersovi byla odpískána hra vysokou holí v útočném pásmu a hra se stěhuje před bránu Elvise Merzlikinse.
     
    10:54
    Simon za brankou Lotyška neviděl, že k němu jde puk, ujal se ho obránce a vyhodil ho rychle přes celé hřiště.
     
    10:46
    Filip Hronek přihrál na pravém kruhu napřahujícímu Jakubu Voráčkovi, jehož ránu z voleje vyrazil svým betonem Elvis Merzlikins.
     
    10:18
    Voráček se dostal do zakončení z osy hřiště, puk těsně minul pravou tyčku.
     
    09:56
    Kovář prohrál vhazování v útočné třetině a Lotyšsko se na úvod přesilovky osvobozuje vyhozením po pravém mantinelu.
     
    09:52
    Ronalds Keninš (LAT) se provinil podrážením a zaslouženě putuje do boxu vedle časoměřičů.
     
    09:33
    Lotyši chvíli čekali s rozehrávkou další akce za svou brankou, jejich následná rozehrávka dlouhou přihrávkou nebyla přesná.
     
    09:19
    Po enormním tlaku naší reprezentace se Lotyši dostali ke kotouči a uklidňují situaci.
     
    08:26
    Faksa dobře našel z levé strany k pravé tyči si najíždějícího Ondřeje Paláta, ten se sice přes obránce dostal k puku, ale z první zakončil vedle branky!
     
    08:02
    Lotyšsko nadále pokračuje ve své aktivitě, z levého křídla vypálil tvrdě příklepem Ronalds Keninš, Bartošák vykopl puk levým betonem.
     
    07:40
    Česko už je kompletní a může začít s plány na vyrovnání.
     
    07:13
    Pěknou stahovačku předvedl na pravé straně Oskars Cibulskis, po ní pálil tahem, Bartošák byl připraven zakročit.
     
    06:16
    Při hře ve čtyřech zkusil vystřelit zápěstím přes obránce Frolík po přejetí útočné modré, jeho pokusu chyběla razance.
    06:04 Miks INDRAŠIS - 0:1
     
    06:04
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšsko se dostává do vedení! Oskars Cibulskis přihrál na modrou Laurisi Darzinšovi, který naznačil střelu a poté poslal kotouč na levý kruh MIKSI INDRAŠISOVI, jenž ranou z první poslal puk za záda marně se přesouvajícího Patrika Bartošáka. Asistence: Lauris Darzinš, Oskars Cibulskis.
     
    05:49
    Lotyši opět vyhráli vhazování v útočné třetině a zahajují kombinaci.
     
    05:38
    Michal Moravčík (CZE) putuje na trestnou lavici za podrážení! Češi se budou muset necelou minutu a půl bránit ve třech!
     
    05:21
    Lotyšsko začalo přesilovku kombinací v útočné třetině, na jejím konci byl z osy hřiště střílející Oskars Cibulskis, kotouč proletěl dvacet centimetrů vedle levé tyče.
     
    05:03
    Početní výhodu si nyní vyzkouší i tým z Pobaltí. Tomáš Zohorna (CZE) inkasoval menší trest za hrubost.
     
    05:03
    Další střelecký pokus z levé strany obstaral Jaškin, před bránou dobře clonil Hynek Zohorna, ale ani to nepomohlo k tomu, aby kotouč prošel do brány.
     
    04:54
    K zakončení se na levé strany dostal Michal Moravčík, i jeho pokus si lotyšský gólman pohlídal.
     
    04:31
    Lotyšsko se ubránilo a hraje v plném počtu.
     
    04:14
    Kovář nahrál Simonovi do středu levého kruhu pro vhazování, jeho bezprostřední střela se odrazila od obránce k před brankou stojícímu Frolíkovi, ten ale nebyl s dorážkou úspěšný.
     
    03:59
    Jakub Voráček vyslal od modré nabídku na teč, jenže trefil bránícího protihráče.
     
    03:11
    Voráček si na modré vyměnil puk s Hronkem a pálil příklepem z první, Elvis Merzlikins puk vyrazil betonem a jeho spoluhráči ho následně dostali ven z jejich obranného pásma.
    02:54 Řepíkovo nebezpečné zakončení
     
    02:54
    Radek Faksa zavezl puk do útočného pásma a našel na ose hřiště najíždějícího Michala Řepíka, jehož okamžitou dělovku stačil Elvis Merzlikins jen tak tak vyrazit.
     
    02:39
    Češi nezačali přesilovku ideálně, prohráli vhazování a soupeř šel do rychlého přečíslení. V tom vzal zodpovědnost na sebe ne levém křídle Gints Meija, s jehož pokusem si Bartošák poradil a vyrazil ho.
     
    02:29
    Uvidíme první přesilovku. Teodors Blugers (LAT) je vyloučen za pozdní dohrání.
     
    02:18
    Lotyšsko vyhrálo vhazování po levici Bartošáka a hned pálil z otočky Ronalds Keninš, jeho střelecký pokus však přímo na českého brankáře neprošel.
     
    01:56
    Střelu Kristapse Sotniekse od modré srazil nohou k zadnímu mantinelu Jaškin, Lotyšsko se dostalo jako první k odraženému kotouči a pokračuje v útočné akci.
     
    01:16
    Po nepřesné rozehrávce Lotyšů to z dálky zkoušel Ondřej Palát, kotouč však poslal mimo tři tyče.
     
    01:07
    Kubalík dostal kotouč do útočné třetiny, po soubojích u mantinelu se ke střele z levé strany dostal Kolář, ten však nemířil příliš přesně.
     
    00:41
    Hned po buly v útočném se ke střele z mezikruží dostal Radek Faksa, který dnes hraje svůj první duel na letošním šampionátu. Mířil ale vedle a Elvis Merzlikins nemusel zasahovat.
     
    00:31
    Lotyši zahráli vysokou holí, po dalším přerušení proběhne buly po levici brankáře Elvise Merzlikinse.
     
    00:21
    Po rychlém přerušení se bude vhazovat ve středním pásmu blíže brance Lotyšska.
     
    00:09
    Lotyšsko vyhrálo úvodní buly, přestože jeho první centr zlomil hokejku a jde do útoku podél pravého mantinelu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Čeští hokejisté za podpory burácejících zaplněných tribun nastupují na ledovou plochu, zápas s Lotyšskem již za chvíli vypukne!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Bartošák (Francouz) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, Gudas, J. Kolář, D. Sklenička, Zámorský – Frolík, Simon, Voráček – Palát, Faksa, J. Vrána – D. Kubalík, Jan Kovář, Řepík – Jaškin, H. Zohorna, T. Zohorna.

    Lotyšsko: Merzlikins (Gudlevskis) – Sotnieks, Freibergs, Cibulskis, A. Kulda, Balinskis, Galvinš, Zile – Darzinš, Rihards Bukarts, Indrašis – Balcers, Blugers, Meija – Roberts Bukarts, Keninš, Batna – Dzierkals, Gegeris, Bičevskis.

    Rozhodčí: Gouin (CAN), Tufts (USA) – Golyak (BLR), Oliver (USA).

    S národním týmem už se připravuje také Milan Gulaš!
     
    Zápasy Lotyšska na MS

    Lotyšsko – Rakousko 5:2 (1:1, 0:0, 4:1)
    Branky a nahrávky:
    16. Balcers (Darzinš, Freibergs), 41. Darzinš (Balcers, Blugers), 45. Abols (Balcers, Keninš), 48. Meija (Cibulskis, Blugers), 56. Keninš (Balcers) – 15. M. Raffl (Pallestrang, Herburger), 56. Heinrich (Hofer, Zwerger).

    Sestava Lotyšska: Gudlevskis (Merzlikins) – Galvinš, Cibulskis, Freibergs, Sotnieks (A), A. Kulda, Balinskis, Zile – Roberts Bukarts, Abols, Dzierkals – Darzinš (C), Blugers, Balcers – Keninš, Meija, Gegeris – Marenis, Rihards Bukarts (A), Batna – Indrašis.

    Lotyšsko – Švýcarsko 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
    Branky a nahrávky:
    35. Indrašis (Balcers) – 34. Hofmann (Kurashev, Martschini), 57. Hischier (Praplan, Josi), 60. S. Moser.

    Sestava Lotyšska:Merzlikins (Gudlevskis) – Cibulskis, Galvinš, Sotnieks (A), Freibergs, Balinskis, A. Kulda, Zile – Darzinš (C), Blugers, Indrašis – Abols, Balcers, Keninš – Rihards Bukarts, Roberts Bukarts (A), Meija – Marenis, Dzierkals, Gegeris – Batna.

    Itálie – Lotyšsko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
    Branky a nahrávky:
    30. Roberts Bukarts (Rihards Bukarts, Meija), 39. Marenis (Gegeris, Freibergs), 60. Blugers (Balcers, Keninš)

    Sestava Lotyšska: Gudlevskis (Merzlikins) – Sotnieks (A), Freibergs, Balinskis, Cibulskis, A. Kulda, Galvinš, Zile – Darzinš (C), Blugers, Roberts Bukarts (A) – Rihards Bukarts, Balcers, Bičevskis – Gegeris, Keninš, Batna – Marenis, Dzierkals, Indrašis – Meija.
     
    Lotyšsko

    Lotyšský národní výběr vstoupil do turnaje zápasem proti Rakousku, ve kterém sice jako první inkasoval, ale otočil jeho průběh a zvítězil 5:2. Proti Švýcarsku už ovšem narazil, když inkasoval rozhodující trefy v závěru zápasu a padl 1:3. Náladu si Lotyšsko spravilo předevčírem proti Itálii, kterou sice drtivě přestřílelo, ale vyhrálo jen 3:0. Lotyši jsou na tom v produktivitě ještě hůře než Česko, úspěšnost střely 7.2% je řadí až na dvanáctou pozici. Mají ale lepší početní výhodu, každá pátá skončí brankou. Jejich nejproduktivnějším hráčem je se šesti kanadskými body Balcers Rudolfs (1+5).
     
    Zápasy Česka na MS

    Česko – Švédsko 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
    Branky a nahrávky:
    2. J. Vrána (D. Kubalík), 37. D. Kubalík (Jan Kovář), 41. Frolík (Simon, Voráček), 56. J. Vrána (Hronek), 60. Jan Kovář (Voráček) – 21. Hörnqvist (W. Nylander, E. Pettersson), 24. Lindblom (E. Gustafsson, Bratt).

    Sestava ČR: Bartošák – J. Kolář, Hronek, Moravčík, Rutta, D. Sklenička, Gudas, D. Musil – Frolík, Simon, Voráček – Jaškin, Chytil, Palát – J. Vrána, Jan Kovář, D. Kubalík – T. Zohorna, Řepík.

    Norsko – Česko 2:7 (1:3, 0:2, 1:2)
    Branky a nahrávky:
    11. Lindström (Martinsen, Holös), 41. Olden (M. Olimb) – 3. Hronek (Voráček, Frolík), 7. Hronek (D. Kubalík, Řepík), 16. Frolík, 24. Frolík (Voráček), 34. Řepík (D. Kubalík, Hronek), 42. Chytil (Rutta, J. Vrána), 45. D. Kubalík.

    Sestava ČR: Hrubec – J. Kolář, Hronek, Moravčík, Rutta, D. Sklenička, Gudas, D. Musil – Frolík, Simon, Voráček – Palát, Chytil, J. Vrána – D. Kubalík, Jan Kovář, Řepík – Jaškin, T. Zohorna, H. Zohorna.

    Rusko – Česko 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
    Branky a nahrávky:
    14. Andronov (Chafizullin, Nestěrov), 33. N. Gusev (Kučerov), 60. N. Zajcev.

    Sestava ČR: Bartošák (Hrubec) – J. Kolář, Hronek, Moravčík, Rutta, D. Sklenička, Gudas (A), D. Musil – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Palát, Chytil, J. Vrána – D. Kubalík, Jan Kovář, Řepík – Jaškin, T. Zohorna, H. Zohorna.
     
    Česko

    Český národní tým začal světový šampionát výhrou 5:2 nad Švédskem, ke kterým přispěl dvěma přesnými zásahy Jakub Vrána. V získávání důležitých bodů do tabulky skupiny B pokračovali Češi také proti Norsku, kterému uštědřili vysokou porážku 7:2, bodově zazářil Filip Hronek (2+2). Narazili až proti Rusku, kdy se jim nepovedlo najít recept na dobře chytajícího Vasilevskiho a prohráli 3:0. Svěřenci trenéra Říhy mají více než dvanáctiprocentní úspěšnost střelby, zatím se jim příliš nedařily přesilové hry, jejichž úspěšnost je 11.1%.
     
    Mistrovství světa v ledním hokeji 2019 na Slovensku dnes pokračuje již sedmým hracím dnem, český národní tým odehraje ve čtvrtek od 20:15 v Bratislavě svůj čtvrtý zápas, když se střetne s Lotyšskem. Střetnou se dva celky, které mají aktuálně na svém kontě stejný počet bodů – šest. Vítěz střetnutí se tak výrazně přiblíží postupu do vyřazovacích bojů, čtvrteční soupeři aktuálně okupují třetí a čtvrté místo. Češi se naposledy utkali s Lotyšskem na světovém šampionátu v roce 2016, kdy zvítězili až 4:3 po samostatných nájezdech.
    Český tým dopsal na soupisku Zámorského s Faksou
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.

    Adam Joska

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 26. Hronek, 32. Jan Kovář (Palát, Zámorský), 38. Voráček (Simon, Hronek), 39. J. Vrána (Faksa, Gudas), 46. Simon (Voráček, Frolík), 59. Voráček (Frolík, Simon) – 7. Indrašis (Darzinš, Cibulskis), 14. Darzinš (Balcers, Cibulskis), 56. Darzinš (Cibulskis)


    Česko: Bartošák (Francouz) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, Gudas, J. Kolář, D. Sklenička, Zámorský – Frolík, Simon, Voráček – Palát, Faksa, J. Vrána – D. Kubalík, Jan Kovář, Řepík – Jaškin, H. Zohorna, T. Zohorna.
    Lotyšsko: Merzlikins (Gudlevskis) – Sotnieks, Freibergs, Cibulskis, A. Kulda, Balinskis, Galvinš, Zile – Darzinš, Rihards Bukarts, Indrašis – Balcers, Blugers, Meija – Roberts Bukarts, Keninš, Batna – Dzierkals, Gegeris, Bičevskis – Marenis.

    Rozhodčí: Gouin (CAN), Tufts (USA) – Golyak (BLR), Oliver (USA)

    Diváci: 9 084
    bahis siteleri