Kanada – Francie 5:2 (kon.) | Švédsko – Rakousko 9:1 (kon.) | Finsko – Dánsko 3:1 (kon.)
Česko – Lotyšsko 6:3 (kon.)
konec
Česko
6:3 (0:2, 4:0, 2:1)
Lotyšsko
Čtvrtek 16.05.2019, 20:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:28 Jakub VORÁČEK - 6:3
     
    58:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gudas schytal zákrok u mantinelu ve vlastním pásmu a zůstával ležet na ledě, Češi ale šli do útoku, který skončil jejich šestou brankou. Po ose Simon – Frolík se puk dostal před bránu ke kapitánovi JAKUBU VORÁČKOVI, jež už měl poměrně snadnou práci, když zakončoval do odkryté části branky. Asistence: Michael Frolík a Dominik Simon.
    55:08 Lauris DARZINŠ - 5:3
     
    55:08
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    A je sníženo! Oskars Cibulskis přihrál na modrou čáru LAURISI DARZINŠOVI, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě a dal svému týmu ještě malou naději na zvrat. Asistence: Oskars Cibulskis.
    45:44 Dominik SIMON - 5:2
     
    45:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po českém vyhozením obloučkem z vlastního pásma se ke skákajícímu poku mezi dvěma protihráči na středu hřiště dostal Jakub Voráček, ten využil dostatku prostoru a nahrál na levou stranu si najíždějícímu DOMINIKU SIMONOVI, jenž využil volného místa u bližší tyče a poslal Česko do tříbrankového trháku. Asistence: Jakub Voráček a Michael Frolík.
    38:40 Jakub VRÁNA - 4:2
     
    38:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko navyšuje vedení! Radko Gudas přihrál na pravý kruh Radku Faksovi, který se ještě nedostal přes soupeře k zakončení, puku se ale chopil JAKUB VRÁNA, jenž si položil lotyšského brankáře a zasunul touš za brankovou čáru. Asistence: Radek Faksa, Radko Gudas.
    37:38 Jakub VORÁČEK - 3:2
     
    37:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Parádní obrat českého týmu ve druhé třetině! Hronek nahrál po pravém mantinelu kotouč na Dominika Simona, ten ho ještě potáhl a v pravém kruhu ho přenechal JAKUBU VORÁČKOVI, jehož střelecký pokus trochu se štěstím propadl brankáři Elvisi Merzlikinsovi nad betonem do sítě. Asistence: Dominik Simon a Filip Hronek.
    31:01 Jan KOVÁŘ - 2:2
     
    31:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Petr Zámorský zachytil rozehrávku Lotyšů, načež se puk dostal k Ondřeji Palátovi. Ten jej přihrál najíždějícímu JANU KOVÁŘOVI, který přízemní střelou zpoza obránce překonal Elvise Merzlikinse. Aréna se otřásá v základech! Asistence: Ondřej Palát, Petr Zámorský.
    25:41 Filip HRONEK - 1:2
     
    25:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nakonec se Češi přeci jen prosazují! Jakub Voráček přihrál na modrou FILIPU HRONKOVI a ten ranou z první propálil Elvise Merzlikinse, od jehož masky se puk odrazil do sítě. Asistence: Jakub Voráček.
    13:08 Lauris DARZINŠ - 0:2
     
    13:08
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšsko vede po parádní akci 2:0! LAURIS DARZINŠ si vzal v obranném pásmu puk, rozjel se a skrz čtyři české hráče se proháčkoval až před Bartošáka, kterého překonal kličkou do bekhendu. Asistence: Rudolfs Balcers, Oskars Cibulskis.
    06:04 Miks INDRAŠIS - 0:1
     
    06:04
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšsko se dostává do vedení! Oskars Cibulskis přihrál na modrou Laurisi Darzinšovi, který naznačil střelu a poté poslal kotouč na levý kruh MIKSI INDRAŠISOVI, jenž ranou z první poslal puk za záda marně se přesouvajícího Patrika Bartošáka. Asistence: Lauris Darzinš, Oskars Cibulskis.

    Adam Joska

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 26. Hronek, 32. Jan Kovář (Palát, Zámorský), 38. Voráček (Simon, Hronek), 39. J. Vrána (Faksa, Gudas), 46. Simon (Voráček, Frolík), 59. Voráček (Frolík, Simon) – 7. Indrašis (Darzinš, Cibulskis), 14. Darzinš (Balcers, Cibulskis), 56. Darzinš (Cibulskis)


    Česko: Bartošák (Francouz) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, Gudas, J. Kolář, D. Sklenička, Zámorský – Frolík, Simon, Voráček – Palát, Faksa, J. Vrána – D. Kubalík, Jan Kovář, Řepík – Jaškin, H. Zohorna, T. Zohorna.
    Lotyšsko: Merzlikins (Gudlevskis) – Sotnieks, Freibergs, Cibulskis, A. Kulda, Balinskis, Galvinš, Zile – Darzinš, Rihards Bukarts, Indrašis – Balcers, Blugers, Meija – Roberts Bukarts, Keninš, Batna – Dzierkals, Gegeris, Bičevskis – Marenis.

    Rozhodčí: Gouin (CAN), Tufts (USA) – Golyak (BLR), Oliver (USA)

    Diváci: 9 084
    thejrc.org