Kanada – Francie 5:2 (kon.) | Švédsko – Rakousko 9:1 (kon.) | Finsko – Dánsko 3:1 (kon.)
Česko – Lotyšsko 6:3 (kon.)
konec
Česko
6:3 (0:2, 4:0, 2:1)
Lotyšsko
Čtvrtek 16.05.2019, 20:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:28
    Lotyšsko obdrželo druhý pětiminutový trest v zápase! Ralfs Freibergs (LAT) putuje do sprch za napadení Gudase (pozn.: původně vyloučen Darzinš, trest změněn po utkání po kontrole videozáznamu).
    58:28 Jakub VORÁČEK - 6:3
     
    58:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gudas schytal zákrok u mantinelu ve vlastním pásmu a zůstával ležet na ledě, Češi ale šli do útoku, který skončil jejich šestou brankou. Po ose Simon – Frolík se puk dostal před bránu ke kapitánovi JAKUBU VORÁČKOVI, jež už měl poměrně snadnou práci, když zakončoval do odkryté části branky. Asistence: Michael Frolík a Dominik Simon.
     
    56:58
    Lotyši jsou sice s pukem v útočné třetině, ale hrají pouze u mantinelu.
    55:08 Lauris DARZINŠ - 5:3
     
    55:08
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    A je sníženo! Oskars Cibulskis přihrál na modrou čáru LAURISI DARZINŠOVI, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě a dal svému týmu ještě malou naději na zvrat. Asistence: Oskars Cibulskis.
     
    54:52
    Česko si nepohlídalo střídání a dostává trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Lotyšsko má tak nejspíše poslední šanci se zápasem něco udělat.
     
    54:12
    V přečíslení tři na dva chtěl Jan Kovář přihrát Michalu Řepíkovi, kterého ale v zakončení vyrušili lotyšští obránci a Elvis Merzlikins tak mohl v klidu zasáhnout.
     
    48:48
    Roberts Bukarts chvíli na levém kruhu rozmýšlel, co s pukem a poté jej z ničeho nic poslal směrem na bránu. Bohužel pro tým z Pobaltí mířil až moc přesně a rozezněl břevno!
     
    46:48
    Michal Moravčík (CZE) je vyloučen za podrážení.
    45:44 Dominik SIMON - 5:2
     
    45:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po českém vyhozením obloučkem z vlastního pásma se ke skákajícímu poku mezi dvěma protihráči na středu hřiště dostal Jakub Voráček, ten využil dostatku prostoru a nahrál na levou stranu si najíždějícímu DOMINIKU SIMONOVI, jenž využil volného místa u bližší tyče a poslal Česko do tříbrankového trháku. Asistence: Jakub Voráček a Michael Frolík.
     
    44:42
    Parádní kombinace Česka na jeden dotek brankou nekončí! Moravčík nahrál na pravou stranu Dmitriji Jaškinovi, který chtěl pálit do odkryté levé části brány hned z první, bohužel ale minul.
    38:40 Jakub VRÁNA - 4:2
     
    38:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko navyšuje vedení! Radko Gudas přihrál na pravý kruh Radku Faksovi, který se ještě nedostal přes soupeře k zakončení, puku se ale chopil JAKUB VRÁNA, jenž si položil lotyšského brankáře a zasunul touš za brankovou čáru. Asistence: Radek Faksa, Radko Gudas.
    37:38 Jakub VORÁČEK - 3:2
     
    37:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Parádní obrat českého týmu ve druhé třetině! Hronek nahrál po pravém mantinelu kotouč na Dominika Simona, ten ho ještě potáhl a v pravém kruhu ho přenechal JAKUBU VORÁČKOVI, jehož střelecký pokus trochu se štěstím propadl brankáři Elvisi Merzlikinsovi nad betonem do sítě. Asistence: Dominik Simon a Filip Hronek.
     
    31:59
    Češi budou hrát další oslabení, po potyčce před vlastní brankou dostává dvě minuty za hrubost Jan Rutta (CZE).
    31:01 Jan KOVÁŘ - 2:2
     
    31:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Petr Zámorský zachytil rozehrávku Lotyšů, načež se puk dostal k Ondřeji Palátovi. Ten jej přihrál najíždějícímu JANU KOVÁŘOVI, který přízemní střelou zpoza obránce překonal Elvise Merzlikinse. Aréna se otřásá v základech! Asistence: Ondřej Palát, Petr Zámorský.
     
    30:21
    Český národní výběr byl velice blízko vyrovnání! Před lotyšskou brankou vznikly velké zmatky, brankář Elvis Merzlikins musel být ve velké permanenci, nakonec si se všemi zakončeními úspěšně poradil! Největší šanci měl Tomáš Zohorna, ten při své střele z levé strany měl před sebou volnou část brány, ale neumístil puk přesně.
     
    27:21
    Naše reprezentace se nyní bude muset bránit. Tomáš Zohorna (CZE) se provinil podrážením.
     
    26:37
    Parádní akce českého výběru, která však gólem nekončí! Voráček rychle zavezl puk do pásma, předal ho Kovářovi, který ho ještě poslal před bránu na Simona, ten svým bekhendovým zakončením ale na Elvise Merzlikinse nevyzrál, lotyšského brankáře zachránila horní tyč.
    25:41 Filip HRONEK - 1:2
     
    25:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nakonec se Češi přeci jen prosazují! Jakub Voráček přihrál na modrou FILIPU HRONKOVI a ten ranou z první propálil Elvise Merzlikinse, od jehož masky se puk odrazil do sítě. Asistence: Jakub Voráček.
    24:48 Řepík už zvedal ruce nad hlavu, ale puk neprošel za čáru!
     
    24:48
    Faksa po průniku po pásma po levé straně nahrál před bránu Řepíkovi, který pálil z první a hned poté se začal radovat. Uvidíme, jak tuto situaci rozhodčí vyřeší.
     
    24:48
    Celá hala už zvedala ruce nad hlavu! Rozhodčí se jde ale ještě kouknout na video!
     
    23:15
    Jan Kovář přihrál na pravý kruh Jakubu Voráčkovi, který měl před sebou napůl odkrytou klec. Mířil ale těsně vedle!
    22:52 Série zakončení v přesilové hře
     
    22:52
    Češi předvedl dobrou souhru na pravé straně, Rutta posunul puk do kruhu Kubalíkovi, ten ještě nahrával před bránu, ale jeho spoluhráč nedokázal zasunout kotouč za brankovou čáru.
    21:29 Nebezpečný zákrok na Michala Řepíka
     
    21:29
    Maris Bičevskis tvrdě atakoval Michala Řepíka u mantinelu a dostal trest na 5+20 do konce zápasu. Česko bude hrát pětiminutovou přesilovku!
     
    20:46
    Jakub Voráček přihrál po modré čáře Filipu Hronkovi, jehož nekompromisní střelu stihl Elvis Merzlikins na poslední chvíli vyškrábnout nad břevno.
     
    18:22
    Voráček dostal přesný pas mezi dva obránce, rozhodl se pro střelu příklepem, tou však minul pravou tyč!
     
    17:46
    Michal Řepík našel pěknou přihrávkou z rohu Dominka Kubalíka, který svou ranou z mezikruží nadělal lotyšskému gólmanovi pořádné problémy. Ten si ale poradil i s následnými dorážkami.
    13:08 Lauris DARZINŠ - 0:2
     
    13:08
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšsko vede po parádní akci 2:0! LAURIS DARZINŠ si vzal v obranném pásmu puk, rozjel se a skrz čtyři české hráče se proháčkoval až před Bartošáka, kterého překonal kličkou do bekhendu. Asistence: Rudolfs Balcers, Oskars Cibulskis.
     
    12:48
    Češi se opět budou muset bránit v oslabení, za vysokou hůl před vlastní střídačkou inkasoval dvě trestné minuty Petr Zámorský (CZE).
     
    09:52
    Ronalds Keninš (LAT) se provinil podrážením a zaslouženě putuje do boxu vedle časoměřičů.
     
    08:26
    Faksa dobře našel z levé strany k pravé tyči si najíždějícího Ondřeje Paláta, ten se sice přes obránce dostal k puku, ale z první zakončil vedle branky!
    06:04 Miks INDRAŠIS - 0:1
     
    06:04
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšsko se dostává do vedení! Oskars Cibulskis přihrál na modrou Laurisi Darzinšovi, který naznačil střelu a poté poslal kotouč na levý kruh MIKSI INDRAŠISOVI, jenž ranou z první poslal puk za záda marně se přesouvajícího Patrika Bartošáka. Asistence: Lauris Darzinš, Oskars Cibulskis.
     
    05:38
    Michal Moravčík (CZE) putuje na trestnou lavici za podrážení! Češi se budou muset necelou minutu a půl bránit ve třech!
     
    05:03
    Početní výhodu si nyní vyzkouší i tým z Pobaltí. Tomáš Zohorna (CZE) inkasoval menší trest za hrubost.
    02:54 Řepíkovo nebezpečné zakončení
     
    02:54
    Radek Faksa zavezl puk do útočného pásma a našel na ose hřiště najíždějícího Michala Řepíka, jehož okamžitou dělovku stačil Elvis Merzlikins jen tak tak vyrazit.
     
    02:29
    Uvidíme první přesilovku. Teodors Blugers (LAT) je vyloučen za pozdní dohrání.

    Adam Joska

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 26. Hronek, 32. Jan Kovář (Palát, Zámorský), 38. Voráček (Simon, Hronek), 39. J. Vrána (Faksa, Gudas), 46. Simon (Voráček, Frolík), 59. Voráček (Frolík, Simon) – 7. Indrašis (Darzinš, Cibulskis), 14. Darzinš (Balcers, Cibulskis), 56. Darzinš (Cibulskis)


    Česko: Bartošák (Francouz) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, Gudas, J. Kolář, D. Sklenička, Zámorský – Frolík, Simon, Voráček – Palát, Faksa, J. Vrána – D. Kubalík, Jan Kovář, Řepík – Jaškin, H. Zohorna, T. Zohorna.
    Lotyšsko: Merzlikins (Gudlevskis) – Sotnieks, Freibergs, Cibulskis, A. Kulda, Balinskis, Galvinš, Zile – Darzinš, Rihards Bukarts, Indrašis – Balcers, Blugers, Meija – Roberts Bukarts, Keninš, Batna – Dzierkals, Gegeris, Bičevskis – Marenis.

    Rozhodčí: Gouin (CAN), Tufts (USA) – Golyak (BLR), Oliver (USA)

    Diváci: 9 084
    bahis siteleri