Francie – Slovensko 3:6 (kon.) | Rakousko – Norsko 3:5 (kon.) | Finsko – Velká Británie 5:0 (kon.)
Česko – Itálie 8:0 (kon.)
konec
Rakousko
3:5 (0:1, 1:1, 2:3)
Norsko
Pátek 17.05.2019, 16:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Od nás to bude pro tento moment všechno. Děkujeme za pozornost, hrací den pokračuje večerními duely. V Bratislavě hrají Češi s Itálií. Košická skupina nabídne konfrontaci Finska a Velké Británie. Na počtěnou! (18:42:23)
     
    Norsko nakonec v roli favorita zvládá boj o důležité body a poráží Rakousko ve vyrovnaném duelu 5:3! Hattrickem se blýskl obránce Christian Bull, který nejspíše lepší utkání v reprezentačním dresu nezažil. O zbytek branky se postarali Johannes Johannesen a Alexander Reichenberg. Radost rakouským fanouškům dnes udělala trojice Peter Schneider, Konstantin Komarek a Dominique Heinrich. Rakousko tak musí nadále bojovat o udržení.
     
    Statistické okénko

    Střely: 33:30 (11:11, 11:8, 11:11).
    Vyloučení: 2:4.
    Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
    Vhazování: 31:45.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Christian Bull (Norsko)
    Konstantin Komarek (Rakousko)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Rakousko ale už nic nevymyslelo a nevypadalo to, že by Rakušané měli zájem něco vymýšlet. Nakonec z toho je ofsajd. Je jasné, že si to německy mluvící země rozdá s Itálií o udržení.
     
    59:27
    Norové ještě ke konci utkání jednou vyhodili na zakázané uvolnění. Bernhard Starkbaum je opět na střídačce a Rakousko to ještě zkouší...
    59:17 Christian BULL - 3:5
     
    59:17
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Druhá power-play ale Rakušanům nevyšla podle představ, místo toho Norové opět odskakují. A není to jen tak ledajaký gól, tahle branka totiž završuje hattrick! CHRISTIAN BULL se coby obránce potřetí v duelu dostal na kotouč a počínal si s ním tak šikovně, že ho poslal za brankovou lajnu. Tentokrát měl situaci o něco ulehčenou, že rakouská svatyně zela prázdnotou. Bez asistence.
     
    59:15
    Starkbaum je opět na střídačce, rakouská power-play pokračuje!
    59:10 Dominique HEINRICH - 3:4
     
    59:10
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rýsuje se nám tu pořádné drama v poslední minutě! DOMINIQUE HEINRICH zakončoval aktivní kombinaci svého celku. Přihrávku dostal na modrou čáru, kde si kotouč zpracoval a čistým průstřel snižuje na rozdíl jediné branky! Asistence: Peter Schneider a Dominic Zwerger.
     
    58:42
    Thomas Raffl dobře čekal v mezikruží na střílenou nahrávku, která také přišla, puk ale poté narazil na Holmovy betony.
     
    58:32
    Konstantin Komarek střílel z pravého kruhu do vzdálenější šibenice. Puk se ještě otře o hokejku spoluhráče, ale do branky se nakonec nedostal.
     
    58:11
    Rakušané se sice drží v pásmu, zatím se ale pohybují jen kolem mantinelů, chybí střelba.
     
    57:52
    Je to tak, Bernhard Starkbaum zůstává na střídačce a Rakušané budou hrát v power-play!
     
    57:52
    Rakouský trenér si vyžádal oddechový čas, je pravděpodobné, že záhy také sáhne k odvolání gólmana.
     
    57:52
    Henrik Holm nyní kontroloval nahození ze střední třetiny do jeho branky a před dotírajícími hráči ukryl puk ve své lapačce. Vhazovat se tak bude po jeho pravici.
     
    57:37
    Raphael Herburger se ocitl v těsné blízkosti Henrika Holma, místo procezení puku mezi betony ale narazil na gólmanovu výstroj!

    David Panuška

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 23. Schneider (Heinrich, Komarek), 50. Komarek (Pallestrang, Schneider), 60. Heinrich (Schneider, Zwerger) – 3. Bull (Lindström), 37. Johannesen (Valkvae Olsen, Martinsen), 51. Reichenberg (Haga), 54. Bull (M. Olimb, Reichenberg), 60. Bull


    Rakousko: Starkbaum (Herzog) – Pallestrang, Heinrich, Schumnig, Unterweger, Strong, Schlacher, Peter – Schneider, T. Raffl (C), Herburger – M. Raffl, Hofer, Komarek – Rauchenwald, Zwerger, Haudum – Obrist, Ganahl (A), Hundertpfund (A) – Baumgartner.
    Norsko: Holm (Haukeland) – Holös (C), Bonsaksen, Lesund, Espeland, Johannesen, Bull, Nörstebö, Kaasastul – Olden, P. Thoresen (A), M. Olimb (A) – Trettenes, Haga, Valkvae Olsen – Lindström, Martinsen, Reichenberg – Röymark, K. Forsberg, Roest.

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Rantala (FIN) – Goljak (BLR), McCrank (CAN)

    Diváci: 8 196
    thejrc.org