Dánsko – USA 1:7 (kon.) | Lotyšsko – Rusko 1:3 (kon.) | Kanada – Německo 8:1 (kon.)
Itálie – Norsko 1:7 (kon.) | Velká Británie – Slovensko 1:7 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 4:3 (kon.)
konec
Dánsko
1:7 (0:4, 1:2, 0:1)
USA
Sobota 18.05.2019, 12:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina už příliš vzrušení nenabídla. Dočkali jsme se už pouze jediné branky, o kterou se v přesilové hře postaral Jack Eichel. Slováci tak kromě svých zápasů budou upírat své zraky k zítřejšímu utkání, ve kterém s ohledem na své postupové naděje potřebují, aby Spojené státy získaly maximálně jeden bod s Německem. Cokoliv jiného znamená konec postupovým nadějím Slovenska.

    Nejlepšími hráči dnešního utkání byli vyhlášeni Peter Regin (DEN) a Dylan Larkin (USA).

    Střely na bránu po konci zápasu: 22:26 (14:33:14)
    USA dnes vyhrálo nad Dánskem jasně 7:1.

     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Celá Steel Arena teď sborově tleská výkonu obou mužstev, především pak zřejmě tomu americkému, přestože bylo cítit, že publikum více přeje outsiderovi z Dánska.
     
    58:39
    Nicklas Jensen v nezáživné pasáži nahazoval puk na bránu od pravého mantinelu, obránce Američanů ale srazil puk za vlastní svatyni.
     
    57:42
    Dánové jsou smíření s osudem a už se ani nikam neženou. Matias Lassen jenom posunul puk do středního pásma, kde si ho vzali znovu hosté.
     
    56:35
    Frank Vatrano svedl sprinterský souboj s Oliverem Larsenem. Americký útočník byl sice rychlejší, obránce z Dánska ale využil svůj náskok a kotouč stihl odehrát dřív.
     
    55:52
    Dánové sice získali útočné pásmu, nedařilo se jim ale dostat od mantinelu do nebezpečnějšího prostoru. Jejich snažení nakonec přeťal Christian Wolanin.
     
    55:06
    Christian Wolanin hledal z levé strany cestu před brankoviště. Jeho přihrávku ale zastavila obrana Dánska, a mužstvo v červeném může zaútočit.
     
    54:53
    Jack Hughes ukázal obráncům na pravém křídle záda. Cítil, že je ale pod tlakem, a tak mu střela nevyšla úplně podle představ. Patrick Galbraith ukryl puk do výstroje a hra je přerušena.
     
    53:57
    Američané rotovali v útočném pásmu a Dánové nevěděli, kam dřív skočit. Puk nakonec vyplaval mezi kruhy na Alexe DeBrincata, ten ale z dobré pozice bránu netrefil.
     
    52:46
    Brady Skjei dlouhou přihrávku adresoval nepřesně, puk byl ale tečovaný a zakázané uvolnění se pískat nebude. Američané pak kotouč v pásmu soupeře vybojovali zpět.
    51:19 Jack EICHEL - 1:7
     
    51:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Mnozí experti by hudrovali, jak je americká přesilovka statická. Jenže celku ze zámoří to bohatě stačí. JACK EICHEL chvilku míchal s pukem v levém kruhu, pak najednou vystřelil, a jeho jedovatá rána ze zápěstí skončila až v síti! Asistence: Alex DeBrincat, Ryan Suter.
     
    50:29
    Alex DeBrincat uvolnil na pravém kruhu Patricka Kanea. Ten nevystřelil a ještě chtěl najít někoho u protější tyče, jeho přihrávka ale do cíle nedorazila.
     
    50:01
    Vyloučení v týmu Dánsko (Jesper Jensen – 2 min., podrážení).
     
    49:52
    Dánové v přesilové hře zamkli svého soupeře, vyloženou šanci si ale nevytvořili. Teď už jsou Spojené státy kompletní a ženou se dopředu.
     
    49:14
    Dánové se dostali zpátky a Nicklas Jensen chtěl vystřelit z okraje pravého kruhu, jeho pokus byl ale v poslední chvíli zablokovaný.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 25. Olesen (Bau Hansen, O. Lauridsen) – 11. Vatrano (D. Ryan, Hanifin), 12. DeBrincat (P. Kane, Suter), 15. Keller (J. van Riemsdyk, Suter), 19. Kreider (J. Hughes, Eichel), 32. DeBrincat (P. Kane, White), 34. D. Larkin (D. Ryan), 52. Eichel (DeBrincat, Suter)


    Dánsko: Nielsen (21. Galbraith) – O. Lauridsen, M. Lauridsen, Jensen Aabo (A), Lassen, Nicholas Jensen, O. Larsen, Lassen – Boedker, Regin (C), P. Russell – Nicklas Jensen, Jesper Jensen, Storm – Meyer, Madsen (A), Bau Hansen – Poulsen, Jakobsen, From – Olesen.
    USA: Schneider (Demko) – Suter (A), Martinez, Skjei, Hanifin, Q. Hughes, Fox, Wolanin – DeBrincat, D. Larkin (A), P. Kane (C) – J. Hughes, Eichel, Kreider – J. van Riemsdyk, White, Keller – Vatrano, Glendening, D. Ryan.

    Rozhodčí: Martin Fraňo (CZE), Mikko Kaukokari (FIN) – Dmitrij Šišlo (RUS), Nathan Vanoosten (CAN)
    bahis siteleri