Dánsko – USA 1:7 (kon.) | Lotyšsko – Rusko 1:3 (kon.) | Kanada – Německo 8:1 (kon.)
Itálie – Norsko 1:7 (kon.) | Velká Británie – Slovensko 1:7 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 4:3 (kon.)
konec
Velká Británie
1:7 (1:3, 0:3, 0:1)
Slovensko
Sobota 18.05.2019, 20:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a u dalšího onlajnu z MS zase na počtenou! (22:26:35)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Británie – David Phillips
    Slovensko – Andrej Sekera
     
    Je konec! Slovensko se sice snažilo hrát aktivně i v poslední periodě, ale už to nebyla taková dominance jako v první a druhé. Nakonec však přece jen Slováci přidali ještě jednu branku, když se krásnou tečí prosadil Dávid Bondra, který určil skóre dnešního utkání. Slovensko tedy bere tři body z dnešního zápasu a má ještě hodně teoretickou šanci na postup.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Patrik Koch si chtěl připsat ještě jeden kanadský bod, tentokráte za branku. Vypálil dobrou ránu od modré na zadní tyč, ale Jackson Whistle má puk v lapačce.
     
    59:20
    Denis Godla se ještě musel mít na pozoru. Šla na něj však spíše jen taková propagační střela, se kterou neměl slovenský brankář nejmenší problémy.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    58:36
    Fnaoušci by chtěli ještě jednu branku, což přesně také skandují. Slováci se ale od branky ještě nedostali pořádně ke kotouči, natož k nějaké střele.
    58:00 Dávid BONDRA - 1:7
     
    58:00
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    jenže jim to k ničemu nebylo a Slováci ještě dvě minuty před koncem zápasu přidávají ještě jeden gól! Patrik Koch nahodil kotouč od modré a ten v letu tečoval DÁVID BONDRA, jenž zamířil nechytatelně do protipohybu gólmana! Asistence: Patrik Koch a Ladislav Nagy.
     
    57:45
    Dávid Bondra se snažil napadat rozehrávku Británie, ovšem britští obránci to zvládli a dostali kotouč alespoň do středního pásma.
     
    57:12
    Robert Dowd se dostal ve středním pásmu ke kotouči, ovšem vůbec nic nevymýšlel a jen poslal puk do útočného pásma, aby mohl jeho tým vystřídat.
     
    56:39
    Tomáš Tatar to nyní zkusil individuálně, ovšem neměl šanci zasunout puk k druhé tyčce po objezdu branky. Navíc jeho následný pas nebyl vůbec přesný.
     
    56:12
    Dávid Buc znovu v akci! Tentokrát posílal puk před branku, aby se odrazil do branky. Puk se sice odrazil, ale skončil znovu jen těsně vedle tyčky.
     
    55:46
    Dávid Buc do puku spíše jen plácl, jelikož se už nemohl dostat do dobré šance. Nakonec jeho střela prolétla jen těsně vedle britské pravé tyčky!
     
    55:35
    Dnešní utkání sleduje 7440 (vyprodáno) diváků.
     
    55:21
    Andrej Sekera nezachytil celkem jednoduchou přihrávku na útočné modré, takže Slováci musí vystěhovat celé útočné pásmo.
     
    54:55
    Oliver Betteridge se dostával už do nějaké pozice, ale nakonec ho zradilo zpracování. Kotouč mu odskočil od hole a dostal se snadno ke Slovensku.
     
    54:10
    V posledních minutách se už ani nepřerušuje, takže se dá očekávat, že utkání skončí velmi brzo. A slovenští fanoušci mohou být dnes spokojení.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 18. Hammond (Richardson) – 3. Sekera (Buc), 3. Tatar, 10. Marinčin (Krištof, Nagy), 25. Čajkovský (Pánik), 30. Studenič (Krištof), 36. Sukeľ (Liška, Koch), 58. Bondra (Koch, Nagy)


    Velká Británie: Bowns (17. Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson (A), Ehrhardt, Mosey, Billingsley – Lake, Davies, Betteridge – Farmer, Hammond, Dowd (A) – Kirk, Perlini, Shields – Ferrara, Lachowicz, J. Phillips (C) – Lewis.
    Slovensko: Godla (Rybár) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Čajkovský, Koch, Fehérváry – Tatar (A), L. Hudáček, Pánik – Nagy (A), Krištof, Studenič – Daňo, Sukeľ, Lantoši – Lunter, Buc, Liška – Bondra, Zigo.

    Rozhodčí: Brett Iverson (CAN), Stephen Reneau (USA) – Bill Hancock (USA), Miroslav Lhotský (USA)

    Diváci: 7440 (vyprodáno)
    thejrc.org