Tondela – Chaves 5:2 (kon.) | Moreirense – Guimarães 1:3 (kon.)
konec
Moreirense FC
1:3 (1:1)
Vitória SC Guimarães
Neděle 19.05.2019, 21:00 • Estádio Comendador Joaquim de Almeida Freitas • Portugalská Primeira Liga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 23:17. (22:56:26)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Guimarãese, která svého soupeře porazila poměrem 3:1. Ve druhém dějství jsme sledovali hodně bojovnou podívanou, která se spíše odehrávala ve středu hrací plochy, kde docházelo k celé řadě nedovolených zákroků. Jedné branky jsme se ve druhém dějství přeci jenom dočkali, na svědomí jí měl hostující zadák Osorio. Posléze se Moreirense v závěru utkání dostávalo k náporu, avšak ten nabídl další inkasovanou branku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. DAVIDSON - 1:3
     
    90+5
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme ještě jednu branku! Guedes si seběhl na pravé křídlo, načež akci svého celku ještě vyšperkoval přihrávkou na DAVIDSONA, který brankáře překonal hlavičkou. O vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto!
     
    90+3
    Do konce zápasu nezbývá moc času, s domácím celkem to nevypadá vůbec dobře. Před malým momentem se Vitória ubránila centru.
     
    90+1
    Domácí měli možnost zahrávat standardní situaci, avšak ta se ani v tomto případě neujala.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Tentokráte ve vzdušném prostoru kraloval zadák Pedrao, který dalekonosně odklízel balón. Domácí se ihned nastěhovali zpět.
     
    85
    V posledních minutách sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Opět byl zastaven Davidson, i tentokráte v rozporu s pravidly.
     
    84
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Fábio Pacheco, přichází Ricardo Almeida.
     
    84
    Domácí hráči se celkem zbytečným způsobem připravili o balón, avšak poté čistým způsobem zakročil vracející se Tavares.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Guimarães stále vede o jednu branku. Tlak domácího celku ale stoupá.
     
    82
    Ve středu hrací plochy byl nedovoleným způsobem zastaven Davidson, což viděl také hlavní sudí. Hosté rozehráli nakrátko po zemi.
     
    81
    Aby toho nebylo málo, tak domácí hráči zahrávali další dva rohové kopy, avšak ani v jednom případě jsme neviděli žádné zakončení.
     
    80
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Rochinha, přichází Hélder Ferreira.
     
    80
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali hned dva rohové kopy, přičemž se ten druhý kroutil do branky, avšak Miguel dokázal zakročit.
     
    79
    Tavares si prostřednictvím autového vhazování vybral Neneho, který vybojoval rohový kop. Pro Moreirense už dnešní sedmý rohový kop.
     
    78
    Trigueira si na levém křídle chtěl vybrat Rodriguese, který se do hlavičkového souboje dostal, avšak nedokázal v něm zvítězit.
     
    77
    Ta nakonec trefila hned prvního protihráče, kterým byl Pedrao. Aby toho nebylo málo, tak jeden z domácích hráčů fauloval.
     
    76
    Nakonec byl nedovoleným zákrokem zastaven domácí Tavares, kterému výrazně pomohl protihráč. Standardní situace pro domácí.
     
    75
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Patito Rodríguez, přichází Lucas Rodrigues.
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází David Texeira, přichází Nenê.
     
    74
    Rozehrávky se nakonec ujal obránce Dodo, který si několikrát vyměnil míč s vedle stojícím Davidsonem, načež došlo ke ztrátě balónu.
     
    73
    Hrací předmět se nyní dostal na polovinu hostujícího celku, odkud ho Pedrao posílal na druhou stranu, kde jeho celek vybojoval aut.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Mattheus (Vitória SC Guimarães).
    68. Yordan OSORIO - 1:2
     
    68
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Hosté se poprvé v utkání dostávají do vedení! Guimarães totiž zahrávala standardní situaci, přičemž se vzdušná nabídka snesla na hlavu YORDANA OSORIA, který dokázal prostřelit brankáře Trigueiru. Z opakovaného záběru to vypadalo na ofsajd, videorozhodčí stejného názoru nebyl, zajímavé.
     
    66
    K zakončení se dostal hostující Mattheus, jehož rána levou nohou výrazně minula branku soupeře. Budeme sledovat rozehrávku od branky.
     
    65
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází João Carlos Teixeira, přichází Joseph Amoah.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, druhý poločas zatím nabízí poklidný průběh. Obě mužstva se střídají v držení balónu.
     
    63
    I na druhé straně jsme sledovali zakončení, avšak o dost lepší. Trigueira si připsal další zákrok, míč opět směřoval pouze doprostřed branky.
     
    62
    Miguel pořádně zkomplikoval rozehrávku, načež se domácí celek dostal k zakončení, které směřovalo snad dvacet metrů vedle branky.
     
    61
    Před malým momentem to hodně pohotovým způsobem zkoušel hostující Teixeira, který pálil z hranice šestnáctky do rukavic brankáře.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Iago Santos (Moreirense FC).
     
    59
    Na opačné straně si podobně vedl Rochinha, který rovněž zkoušel centrovat do vápna, avšak jeho nabídku srazil domácí Fernandes.
     
    58
    Na pravém křídle se podařilo uvolnit Chiquinhovi, kterému se nepodařilo dobře odcentrovat. Jeho nabídka doplachtila za brankovou čáru.
     
    57
    Domácí hráči se marně dožadovali rohového kopu, nakonec to bude pouze odkop od branky, který zanedlouho obstará brankář Miguel.
     
    56
    Rochinha si seběhl hluboko na vlastní polovinu, kde si nevěřil na průnik podél autové čáry, místo čehož spolupracoval s Osoriem.
     
    55
    Fernandes v tísni volil zpětnou přihrávku na brankáře Trigueiru, jehož odkop ještě dokázal zastavit na hrací ploše D´Alberto.
     
    54
    Moreirense zahrávalo rohový kop, na který si dokázal naskočit obránce Azevedo, jehož hlavičku dokázal brankář vyrazit nad branku.
     
    53
    K míči se dostal hostující brankář Miguel, který z jedničky nekompromisně odkopával na druhou stranu, kde se k hlavičce dostal Fernandes.
     
    52
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Ola John, přichází Alexandre Guedes.
     
    51
    Osorio si nakonec rozmyslel roztažení hry na pravou stranu, místo toho vyprodukoval přihrávku na Pedraa, který se dopustil nepřesnosti.
     
    50
    Aby toho nebylo málo, tak v krátkém časovém sledu přišel další nedovolený zákrok, v tomto případě ho vyprodukoval domácí Azevedo.
     
    49
    S neposedným míčem si poradil obránce Pedrao, který ho zpracoval na hruď, načež nekompromisně odkopával na druhou polovinu.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali zpětnou přihrávku v podání Doda, následně se k míči dostal také brankář Miguel.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Fábio Pacheco (Moreirense FC).
     
    46
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl hned dva přesné zásahy. Lepší vstup do zápasu předvedl domácí celek, jenž se dostal do vedení. Najednou se Guimarães dostala k slušnému náporu, který nakonec přinesl vyrovnávací branku, což byla tou poslední v prvním poločase. Následující průběh nabídl celkem nezáživnou podívanou, většinu doby jsme totiž sledovali neúprosný boj ve středu hrací plochy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    Také Moreirense si vyzkoušelo autové vhazování. Po něm si nedovoleným zákrokem pomohl Arsénio, který poslal k zemi Davidsona.
     
    42
    Obrannou povinnost si splnil domácí Arsénio, který zvolil řešení na jistotu. Míč totiž poslal ven z hrací plochy, bude z toho aut pro soupeře.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Tavares ještě dokázal zachytit míč před postranní čárou, avšak následně pro změnu nepřesně přihrával, což zachytil brankář Miguel.
     
    36
    Hodně důrazně šel do souboje Dodo, který si dost možná pomáhal loktem. Sudí hru pustil, nakonec si pro míč seběhl domácí brankář.
     
    35
    Včas z obrany vystoupil Fernandes, který se sám pustil do útočení. Jeho skákavá přihrávka našla Osoria, jenž odklízel za cenu autu.
     
    34
    Hlavní sudí ještě kontroloval zdravotní stav jednoho z domácích hráčů, avšak na nic vážného to nevypadá. Může se pokračovat ve hře.
     
    33
    Na řadu přišla standardní situace pro Moreirense. K rozehrávce se nakonec postavil Neto, jehož centr skončil až za brankovou čárou.
     
    32
    Střílenou nabídkou to zkoušel hostující Davidson, jehož přihrávka nakonec proletěla šestnáctkou. Hrát tak může domácí celek.
     
    31
    John raději vyprodukoval zpětnou přihrávku na Pedraa, který ihned roztáhl hru na pravou stranu, kde se nacházel osamocený Dodo.
     
    30
    Do pohotového zakončení se dostal Rochinha, který to zkoušel přízemní střelou, jenž nakonec skončila v rukavicích brankáře.
     
    29
    Akrobatickým způsobem se podařilo odehrát míč domácímu Netovi, který našel pouze kopačku Mattheuse, jenž pro změnu uklidnil hru.
     
    28
    Do pokutového území přiletěl nadýchaný bochánek, po kterém se vrhal domácí Teixeira, který ale ve vzdušném souboji fauloval.
     
    27
    Azevedo raději přihrával na vedle stojícího Mendese, který ihned hledal na pravém křídle Ciquinha, jenž byl nedovoleně poslán k zemi.
     
    26
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, stav je i nadále nerozhodný. V tuto chvíli mají více ze hry hráči Vitórie Guimarães.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Pedro Rodrigues (Vitória SC Guimarães).
    20. DAVIDSON - 1:1
     
    20
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Na vyrovnávací branku jsme moc dlouho nečekali! Parádní průniková přihrávka uvolnila na pravém křídle Doda, který si přichystal přízemní nabídku pro DAVIDSONA, kterému stačilo zamést míč do prázdné branky. Obrana Moreirense nyní naprosto propadla!
     
    19
    Ve vzdušném souboji na polovině hrací plochy kraloval hostující Mattheus, který ale odvracel pouze za cenu autového vhazování.
     
    18
    Trigueira to i tentokráte zkoušel přízemní rozehrávkou, přičemž našel kopačku naběhnuvšího Pacheca, jenž okamžite peláší kupředu.
     
    17
    Téměř ihned po rozehrávce to sám na sebe zkoušel vzít Dodo, který si ukopl míč daleko od nohy. Domácí brankář bude rozehrávat.
     
    16
    V tuto chvíli to bude mít Guimarães hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
    15. David TEXEIRA - 1:0
     
    15
    Moreirense právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Domácí se po pravém křídle dostali až k hranici pokutového území, kde se k zakončení dostal Pedro, jehož rána byla tečována přesně na naběhnuvšího DAVIDA TEIXEIRU, kterému stačilo nastavit kopačku.
     
    15
    Následoval nedovolený zákrok v podání hostujícího Teixeiry, který přidržel za dres jednoho z protihráčů. Domácí okamžitě rozehráli.
     
    14
    Roztažení hry našlo na levém křídle Davidsona, který to zkoušel stříleným centrem, přičemž míč sevřel do rukavic brankář Trigueira.
     
    13
    Nakonec to bylo ještě s tečí, z čehož pramenil další rohový kop pro domácí. Samotný centr nic nepřinesl, následný nákop Arsénia rovněž.
     
    12
    Před malým momentem se k nebezpečnému zakončení dostal domácí Pacheco, jehož rána pravou nohou skončila kousek vedle.
     
    11
    K rohovému praporku se nakonec postavil Chiquinho, který centroval do malého vápna, kde se nejvýše do vzduchu dostal Sacko.
     
    10
    Na druhé straně se podařilo na poslední chvíli zasáhnout Pedraovi, který odklidil za cenu rohového kopu pro Moreirense.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Neto (Moreirense FC).
     
    8
    Trigueira nyní rozehrával od své branky, přičemž to zkoušel konstruktivní rozehrávkou na Pedra, který v tuto chvíli vyváží balón.
     
    7
    Rozehrávku volného kopu si nakonec vzal na starost hostující John, jehož rána trefila pouze dobře postavenou zeď domácích.
     
    6
    Odklizením na jistotu si pomohl hostující Pedrao, který odkopával až ke středovému kruhu. Domácí se dostali zpět k šestnáctce.
     
    5
    Ve středu hrací plochy operoval s míčem domácí Neto, který roztáhl hru na Tavarese, jenž si ale nedokázal narazit s Pedrem.
     
    4
    Následně se o rozehrávku ze své poloviny postaral hostující Osorio, který vzdušnou nabídkou zkoušel najít Davidsona, což se nepodařilo.
     
    3
    Po pravém křídle se dostával vpřed obránce Dodo, který se nakonec dostal k centru, jenž ale dokázal zastavit jeden z protihráčů.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vitória SC Guimarães

    Na opačné straně stojí podobně hrající Guimarães, které pro změnu patří šestá pozice, přičemž na svého dnešního soupeře ztrácí pouze tři body. Vitória se potýká s podobnou formou, neboť rovněž v minulém kole po dlouhé době zvítězila, na domácím stadionu si zastřílela, neboť si Belenenses odvezlo vysokou porážku poměrem 1:5. Guimarães se řadí až na jedenáctou pozici nejlepších celků v rámci venkovních zápasů, dohromady na půdě soupeřů odehrála šestnác zápasů, ve kterých zvítězila pouze ve čtyřech případech. Hned devět zápasů přineslo porážku.
     
    Moreirense FC

    Fotbalisté Moreirense se kolo před koncem ročníku nacházejí na sympatické páté pozici, na které také zůstanou. Moreirense má v tuto chvíli na svém kontě dvaapadesát bodů, přičemž manko na pohárovou Evropu činí už patnáct bodů. Domácí celek tohoto zápasu dokázal v minulém kole ukonči dlouhou sérii bez vítězství, na hřišti Avesu dokázal zvítězit nejtěsnějším možným způsobem 1:0. Moreirense je v rámci domácích zápasů až osmým nejlepším celkem, dohromady na vlastní půdě odehrálo šestnáct zápasů, přičemž uspělo v přesné polovině. Dalších pět zápasů přineslo porážku.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Portugalská Primeira Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Moreirense FC a Vitória SC Guimarães.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky: 15. D. Texeira – 20. Davidson, 68. Osorio, 90+5. Davidson

    Karty:   9. Neto (MRE), 47. Pacheco (MRE), 60. I. Santos (MRE) – 25. Rodrigues (GUM), 69. Mattheus (GUM)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 23:17.
    Moreirense FC: Trigueira – Arsénio, I. Fernandes, I. Santos, D'Alberto – Chiquinho, Neto, Pacheco (84. Almeida), Tavares – D. Texeira (75. Nenê), Rodríguez (75. Lucas Rodrigues).
    Náhradníci: Nuno Macedo – Almeida, Camara, Halliche, Lucas Rodrigues, Nenê, Schons.

    Vitória SC Guimarães: M. Silva – Dodô, Osorio, Pedro Henrique, Sacko – Rodrigues, J. C. Teixeira (65. Amoah), Mattheus – Davidson, Rochinha (80. H. Ferreira), John (52. A. Guedes).
    Náhradníci: Douglas – A. Almeida, Amoah, H. Ferreira, A. Guedes, João Afonso, Venâncio.

    Rozhodčí: Xistra – Pereira, Cruz
    thejrc.org