Chievo – Sampdoria 0:0 (kon.) | Empoli – Turín 4:1 (kon.) | Parma – Fiorentina 1:0 (kon.)
AC Milán – Frosinone 2:0 (kon.) | Juventus – Atalanta BC 1:1 (kon.) | Neapol – Inter 4:1 (kon.)
konec
Juventus FC
1:1 (0:1)
Atalanta Bergamo
Neděle 19.05.2019, 20:30 • Allianz Stadium (Turín) • Italská Serie A • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že poslední kolo Serie A nabídne rozhodující bitvy o přímý postup do skupinové fáze Ligy Mistrů, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (22:30:21)
     
    V utkání byl Juventus sice více na balonu, ovšem stav zápasu po konečném hvizdu je nerozhodný. Výsledek zápasu asi více bere stará dáma, která už má titul pro vítěze Serie A v kapse. Naopak Atalanta bojuje o přímý postup do skupinové fáze Ligy Mistrů. Hostující mužstvo poskočilo díky bodu na třetí příčku, když o skóre přeskočilo Inter. Ovšem Bergamasca hledí spíše na páté AC, které na ni ztrácí dva body. V posledním kole se tak rozhodne, která dvě mužstva postoupí přímo do milionářské soutěže.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Červená karta
     
    90+2
    Červenou kartu dostává Federico Bernardeschi (Juventus FC), který chtěl získat balon, ale šel do kluzu kolíky napřed! Domácí hráč se sportovně soupeři omluvil a zamířil poslušně do prostoru kabin.
     
    90+1
    Atalanta se hnala do útočné akce, která se jevila až do zakončení nebezpečně. Musa Barrow přihrál pod sebe na střed hrací plochy, ovšem Marten de Roon z hranice vápna zakončil hodně trestuhodně.
     
    90+1
    K postranní čáře přistoupil čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukázal, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    88
    Ovšem Atalanta ani po rohovém kopu nezakončila. Po vyrovnávací brance Atalantě utíká část mnohem rychleji než soupeři. Hostující celek dál sní svou cestu do základní části Ligy Mistrů.
     
    87
    Wojciech Szczęsny se pořádně zlobí na spoluhráče před sebou! Střídající Mario Pašalić se nacházel na pravé straně vápna, odkud přihrával do druhé vlny. Celou akci obrana zastavila jen za cenu odkopu na rohový kop.
     
    86
    Střídající Moise Kean si na pravé straně dlouho rovnal míč a poté se snažil o přechod do šestnáctky. Ovšem sám domácí hráč si balon ukopl a bude následovat odkop od branky.
     
    85
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Blaise Matuidi, přichází Moise Kean.
     
    84
    Centr od praporku byl odvrácen a Juventus se pak řítil do otevřené obrany. Zpoza pokutového území se napřáhl Federico Bernardeschi, jehož pokus mířil k zadní tyči, kde se výborným zákrokem prezentoval hostující brankář.
     
    83
    Atalanta dnes potřebuje vyhrát, a tak se opět hnala do útočné akce. Duván Zapata se nacházel na levé straně pokutového území, odkud vybojoval rohový kop.
    80. Mario MANDŽUKIĆ - 1:1
     
    80
    Juventus právě vstřelil branku!
    Pavel Nedvěd a ostatní legendy staré dámy se radují z vyrovnávací branky! Od pravé postranní čáry odcentroval na zadní tyč Juan Cuadrado, jenž našel naběhlého MARIA MANDŽUKIĆE. Chorvatský útočník ve skluzu zasáhl míč, který poslal mezi brankářovy nohy a od tyče se poté balon odrazil do brány. Asistence: Juan Cuadrado.
     
    80
    Člověk ani neví pořádně, co psát. Juventus je stále u balonu a dál hledá cestu do šestnáctky, ovšem akce po pravé straně se znovu nepodařila. Jenže hostující mužstvo míč znovu odevzdalo.
     
    78
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Musa Barrow.
     
    77
    Na hranici pokutového území se nacházel Federico Bernardeschi, který trefil kolem letící míč a usměrnil jej do levého spodního rohu branky. Jenže pokusu chyběla razance, a tak gólman zasáhl.

    Michal Luxa

    Branky: 80. Mandžukić (J. Cuadrado) – 33. Iličić (A. Masiello)

    Karty:   14. Sandro (JUV), 45+2. Ronaldo (JUV), 70. Matuidi (JUV) – 29. Hateboer (ABC)   90+2. Bernardeschi (JUV)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:14.
    Juventus FC: Szczęsny – Cancelo, Barzagli (61. Mandžukić), Bonucci, Sandro (46. Bernardeschi) – Can, Pjanić, Matuidi (85. Kean) – J. Cuadrado, Dybala, Ronaldo.
    Náhradníci: Pinsoglio, Del Favero – De Sciglio, Cáceres, Chiellini, Rugani, Spinazzola, Bentancur, Nicolussi Caviglia, Bernardeschi, Kean, Mandžukić.

    Atalanta Bergamo: Gollini – Hateboer, Djimsiti, A. Masiello, Castagne – de Roon, Freuler, Gosens (62. Mancini) – A. Gómez (74. Pašalić), Iličić (78. Barrow), D. Zapata.
    Náhradníci: F. Rossi, Beriša – Barrow, Pessina, Ibañez, Reca, Pašalić, Mancini.

    Rozhodčí: Rocchi – Liberatore, Tonolini
    thejrc.org