Chievo – Sampdoria 0:0 (kon.) | Empoli – Turín 4:1 (kon.) | Parma – Fiorentina 1:0 (kon.)
AC Milán – Frosinone 2:0 (kon.) | Juventus – Atalanta BC 1:1 (kon.) | Neapol – Inter 4:1 (kon.)
konec
Juventus FC
1:1 (0:1)
Atalanta Bergamo
Neděle 19.05.2019, 20:30 • Allianz Stadium (Turín) • Italská Serie A • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že poslední kolo Serie A nabídne rozhodující bitvy o přímý postup do skupinové fáze Ligy Mistrů, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (22:30:21)
     
    V utkání byl Juventus sice více na balonu, ovšem stav zápasu po konečném hvizdu je nerozhodný. Výsledek zápasu asi více bere stará dáma, která už má titul pro vítěze Serie A v kapse. Naopak Atalanta bojuje o přímý postup do skupinové fáze Ligy Mistrů. Hostující mužstvo poskočilo díky bodu na třetí příčku, když o skóre přeskočilo Inter. Ovšem Bergamasca hledí spíše na páté AC, které na ni ztrácí dva body. V posledním kole se tak rozhodne, která dvě mužstva postoupí přímo do milionářské soutěže.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Červená karta
     
    90+2
    Červenou kartu dostává Federico Bernardeschi (Juventus FC), který chtěl získat balon, ale šel do kluzu kolíky napřed! Domácí hráč se sportovně soupeři omluvil a zamířil poslušně do prostoru kabin.
     
    90+1
    Atalanta se hnala do útočné akce, která se jevila až do zakončení nebezpečně. Musa Barrow přihrál pod sebe na střed hrací plochy, ovšem Marten de Roon z hranice vápna zakončil hodně trestuhodně.
     
    90+1
    K postranní čáře přistoupil čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukázal, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    88
    Ovšem Atalanta ani po rohovém kopu nezakončila. Po vyrovnávací brance Atalantě utíká část mnohem rychleji než soupeři. Hostující celek dál sní svou cestu do základní části Ligy Mistrů.
     
    87
    Wojciech Szczęsny se pořádně zlobí na spoluhráče před sebou! Střídající Mario Pašalić se nacházel na pravé straně vápna, odkud přihrával do druhé vlny. Celou akci obrana zastavila jen za cenu odkopu na rohový kop.
     
    86
    Střídající Moise Kean si na pravé straně dlouho rovnal míč a poté se snažil o přechod do šestnáctky. Ovšem sám domácí hráč si balon ukopl a bude následovat odkop od branky.
     
    85
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Blaise Matuidi, přichází Moise Kean.
     
    84
    Centr od praporku byl odvrácen a Juventus se pak řítil do otevřené obrany. Zpoza pokutového území se napřáhl Federico Bernardeschi, jehož pokus mířil k zadní tyči, kde se výborným zákrokem prezentoval hostující brankář.
     
    83
    Atalanta dnes potřebuje vyhrát, a tak se opět hnala do útočné akce. Duván Zapata se nacházel na levé straně pokutového území, odkud vybojoval rohový kop.
    80. Mario MANDŽUKIĆ - 1:1
     
    80
    Juventus právě vstřelil branku!
    Pavel Nedvěd a ostatní legendy staré dámy se radují z vyrovnávací branky! Od pravé postranní čáry odcentroval na zadní tyč Juan Cuadrado, jenž našel naběhlého MARIA MANDŽUKIĆE. Chorvatský útočník ve skluzu zasáhl míč, který poslal mezi brankářovy nohy a od tyče se poté balon odrazil do brány. Asistence: Juan Cuadrado.
     
    80
    Člověk ani neví pořádně, co psát. Juventus je stále u balonu a dál hledá cestu do šestnáctky, ovšem akce po pravé straně se znovu nepodařila. Jenže hostující mužstvo míč znovu odevzdalo.
     
    78
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Musa Barrow.
     
    77
    Na hranici pokutového území se nacházel Federico Bernardeschi, který trefil kolem letící míč a usměrnil jej do levého spodního rohu branky. Jenže pokusu chyběla razance, a tak gólman zasáhl.
     
    76
    Obrázek hry je stále stejný, Juventus dál drží balon, ale k velkým šancím se nedostává. Navíc Juan Cuadrado je zády k brance a míří od níž až k půlící čáře.
     
    74
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Alejandro Gómez, přichází Mario Pašalić.
     
    73
    Domácímu celku čas utíká velmi rychle, ale stále ho ještě spousta zbývá. Ovšem o balon na polovině Juventusu bojoval Duván Zapata, který jej nezískal.
     
    71
    K rozehrání standardní situace se postavil Josip Iličić, jehož pokus byl jemně tečovat a mířil doprostřed branky pod břevno. Ovšem Wojciech Szczęsny byl na správném místě a míč vyrazil nad branku.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Blaise Matuidi (Juventus FC), jež těsně za vápnem podrazil soupeře. Atalanta bude rozehrávat přímý kop z výborné pozice.
     
    69
    Cristiano Ronaldo nemohl vystřelit, protože proti sobě měl dvojici soupeřů, a tak přihrál do strany, kde se nacházel Blaise Matuidi. Ovšem ani on pasem do šestnáctky spoluhráče nenašel.
     
    68
    Juan Cuadrado na vlastní polovině přišel o balon a vypadalo to, že Atalanta půjde do otevřené obrany. Ovšem přihrávka na pravou stranu mířila hostujícímu hráči jen na paty.
     
    67
    Centr od rohového praporku byl odvrácen za pokutové území, kde měl míč proti noze Paulo Dybala. Jeho pokus z jedné byl nepřesný a znovu letěl jen nad břevno.
     
    66
    A o další centr do šestnáctky se pokusil Federico Bernardeschi a znovu z toho zakončení nebylo. Ovšem domácí celek znovu bude rozehrávat rohový kop.
     
    65
    Stará dáma je znovu u balonu, ale dlouho kombinovala kolem půlící čáry. Až po chvilce přišel centr z pravé strany, který byl znovu nepřesný. Juventusu ve finální části vůbec nedaří.
     
    62
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Gianluca Mancini.
     
    62
    Ohromný potlesk, protože Andrea Barzagli se loučí s Juventusem. Smutnému momentu přihlíží také Pavel Nedvěd a sám hráč, jenž opouští hrací plochu, pláče.
     
    61
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Andrea Barzagli, přichází Mario Mandžukić.
     
    60
    Z pravé strany vyslal střílený centr před branku Juan Cuadrado, jehož snažení poslal nad branku Hans Hateboer. Hostující obránce se musel hodně zapotit, protože se nacházel asi dva metry před vlastní brankou a míč letěl těsně nad břevno.
     
    58
    Jenže přímý kop rozehrával sám Paulo Dybala, jehož zakončení zastavila zeď. Juventus tak bude rozehrávat rohový kop, po němž ale branku neohrozil.
     
    57
    Kousek do šestnáctky byl faulován Paulo Dybala, jenž si vynutil standardní situaci. Ovšem opakované záběry ukázaly, že domácí hráč pádu hodně přidal. Přesto se k míči staví Cristiano Ronaldo, který bude chtít vstřelit vyrovnávací gól.
     
    56
    Hostující mužstvo i znovu vynutilo právo rohového kopu, který byl rozehrál mizerně. Míč totiž nepřeletěl ani prvního bránícího hráče, jenž míč odeslal za postranní čáru.
     
    54
    Centry Juventusu do šestnáctky hodně létají, ale ohrožení branky žádné. Zleva odcentroval João Cancelo, jenž hledal na zadní tyči Federica Bernardeschiho, jenž se ale k hlavičce neprobojoval.
     
    53
    Přenesení hry na pravou stranu sebral znovu Juan Cuadrado, který okamžitě poslal míč do ohně. Před brankou se nacházel Cristiano Ronaldo, před nímž zasáhl soupeř.
     
    51
    Po zisku míče se Atalanta vydala do útočné akce, která byla zastavená až před šestnáctkou. Ovšem Juventus pak vyběhl do protiakce a vynutil si právo dalšího rohového kopu. Centr od praporku zamířil do zadní části, kde se nepřesným volejem prezentoval Cristiano Ronaldo.
     
    50
    Z pravé strany odcentroval Juan Cuadrado, který poslal balon na zadní tyč. Ovšem před Blaisem Matuidim se nacházel bránící hráč, který poslal hru do bezpečné vzdálenosti.
     
    48
    Portugalská hvězda roztáhla hru do strany a okamžitě mířila na zadní tyč, kam také mířil centr. Ovšem Cristiano Ronaldo na balon nedoskočil a míč zamířil jen daleko od brány.
     
    47
    Ve středovém kruhu nezvládl zpracování Emre Can, který se snažil získat balon rychle zpátky. Ovšem při snažení se dopustil faulu, a tak se k míči vrací hostující borci.
     
    46
    Hlavní rozhodčí zahájil pokračování zajímavého střetnutí, jako první je na tahu Atalanta Bergamasca Calcio. Ovšem její nákop na pravou stranu úspěch neslavil.
     
    46
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Aléx Sandro, přichází Federico Bernardeschi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní poločas nám nabídl atraktivní podívanou, po které budou spokojenější hráči Atalanty, kteří do kabin odcházejí za příznivého stavu. Ovšem jinak se Juventus nachází častěji u balonu, ale nedokáže optickou převahu přetavit ve vstřelenou branku. Naopak na druhé straně se po rohovém kopu mezi střelce zapsal Josip Iličić, a tak Bergamasca dál drží pozice zaručující přímý postup do skupinové fáze Ligy Mistrů.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává Cristiano Ronaldo (Juventus FC), kterému se vůbec nelíbilo, jak hlavní rozhodčí ukončil úvodní poločas, a tak si Portugalec pustil pusu na špacír.
     
    45+1
    K postranní lajně přichází čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát dvě minuty nad rámec normální hrací doby. Ve stejný moment bude Atalanta rozehrávat standardní situaci, protože Blaise Matuidi se dopustil faulu.
     
    45
    Další centry přišel z levé strany a mířil na malé vápno, kde se nacházel Juan Cuadrado. Domácí hráč by potřeboval pár centimetrů navíc k tomu, aby balon vůbec trefil.
     
    44
    U pravé postranní čáry přetlačil soupeře Juan Cuadrado, který následně odcentroval. Ovšem míč putoval do zadní části šestnáctky, kde se nenacházel nikdo v pruhováném dresu.
     
    42
    Na zelený pažit je povolán lékařský tým hostujícího mužstva. Na zeleném pažitu totiž zůstal ležet Robin Gosens, jenž má problém s kotníkem. Ovšem ošetření příliš dlouho netrvalo a bude se moci znovu pokračovat ve hře.
     
    41
    Na jedné straně Juventus předvedl nepřesný pas, na druhé se jednalo o nadějnou akci, která nebyla zakončena. Z pravé části šestnáctky přihrával před branku Alejandro Gómez, ovšem Duván Zapata byl až za soupeřem.
     
    40
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka se blíží ke svému konci, u balonu se nacházejí domácí borci. Jejich kombinace se ale zatím nachází daleko od soupeřovy branky.
     
    38
    Už to vypadalo, že Juan Cuadrado míč na hrací ploše nedoběhne, ale podařilo se mu to. Domácí hráč pak přihrál na hranici šestnáctky, odkud nepřesně zakončil Paulo Dybala. I jeho střela mířila jen vysoko nad břevno branky.
     
    37
    Další nepříjemnou střelu musel řešit Wojciech Szczęsny! Po centru ze strany předskočil stopera Duván Zapata, který mířil do pravého spodního rohu. Ovšem polský reprezentační brankář byl na správném místě.
     
    36
    Kombinaci na pravé straně zakončil Miralem Pjanić, který měl dost času, ale celou situaci uspěchal. Jeho střela zamířila jen vysoko nad hostující branku.
    33. Josip ILIČIĆ - 0:1
     
    33
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Juventus dovolil soupeři další standardní situaci, po které se už stav zápasu mění! Centr od praporku na první tyči prodloužil Andrea Masiello, míč pak doputoval až na zadní tyč, kde celou akci uzavíral JOSIP ILIČIĆ. Před hostujícím hráčem už byla odkrytá část branky, a tak Atalanta mohla běžet radovat. Asistence: Andrea Masiello.
     
    32
    O centr do šestnáctky se postaral Paulo Dybala, který našel v náběhu portugalského spoluhráče. Ronaldova hlavička zamířila vedle pravé tyče a navíc se jednalo o milimetrový ofsajd.
     
    31
    Krásnou práci s balonem předvedl Cristiano Ronaldo, jenž převzal v šestnáctce balon, udělal tři žongly a předvedl patičku, kterou našel jen soupeře. Přesto si portugalská hvězda vysloužila potlesk.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Hans Hateboer (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    28
    Znovu měla Atalanta šanci na otevření stavu zápasu, ale znovu selhala při zakončení. Duván Zapata si převzal míč ne středu hrací plochy, proskočil mezi obránci do šestnáctky, ale střelou na zadní tyč jen těsně minul.
     
    26
    Atalanta měla na pravé straně hned tři hráče a vypadalo to minimálně na zajímavý centr. Jenže Timothy Castagne byl atakován a míč si sám ukopl do zámezí. Hra se tak opět velmi rychle otáčí před druhou z branek.
     
    25
    Dlouho to vypadalo že Juventus z těžké situace neunikne, protože hosté dostupovali hráče s balonem hodně rychle. Ovšem neřešitelné se přeci povedlo a stará dáma šla do akce. Z pravé strany poté odcentroval Paulo Dybala, jenž zamířil do území nikoho.
     
    23
    Hostující mužstvo se na malou chvilku opět zmocnilo balonu, který ale pouze odevzdalo. Míč totiž doputoval až k polskému brankáři, od něhož začne další akce Juventusu.
     
    22
    O nadýchaný centr se pokusil Emre Can, jenže tím našel jen soupeře. Už to vypadlo, že Atalanta půjde do otevřené obrany, ovšem Duván Zapata byl zastaven nedovoleně.
     
    20
    Rozhodnutí hlavního sudího bylo rychlé a ve hře se bude pokračovat rohovým kopem. Centr už zamířil před branku, kde byla k vidění jen nepřesná hlavička, bude z toho další odkop od branky staré dámy.
     
    19
    Centr od rohového praporku mířil na první tyč, kde míč dopadl na ruku Aléxe Sandra. Poté Robin Gosens nastřelil ještě soupeře a měl z toho být další roh. Ovšem hlavní rozhodčí se běží podívat na video!
     
    18
    Atalanta Bergamasca Calcio rozehrávala standardní situaci asi pět metrů za šestnáctkou. Jenže z nadějné pozice byla nastřelená pouze zeď. Hosté poté dál byli u balonu a vynutili si další roh.
     
    17
    Na pravé straně pokutového území se zbavil soupeře Josip Iličić, který střílenou přihrávkou hledal spoluhráče před brankou. Ovšem Remo Freuler se po míči natahoval marně, a tak místo velké šance budeme sledovat jen odkop od brány.
     
    16
    Alejandro Gómez roztáhl hru na levou stranu, kde se pohyboval Robin Gosens. Hostující záložník se pokusil o přízemní přihrávku do druhé vlny, ale tou našel jen soupeře.
     
    15
    Po delší době se Atalanta vydala do útoku, jenže Duván Zapata podklouzl a o balon přišel. Jenže ani Juventus nevydržel u balonu dlouho. Nyní sledujeme trochu nezáživnou část zápasu.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Aléx Sandro (Juventus FC).
     
    13
    Tak tohle vypadalo hodně nadějně, ovšem to by Juan Cuadrado musel zvolit přesnější realizaci přihrávky. Jeho pas na Blaise Matuidiho byl příliš dlouhý a dříve u něj byl brankář.
     
    12
    Portugalská hvězda předvedla rychlou přešlapavačku, po které se zbavila soupeře. Cristiano Ronaldo poté zakončil z velké dálky a mířil do levého spodního rohu. Jenže hostující gólman byl ve střehu a balon zastavil.
     
    11
    Po přechodu půlící čáry se pokusil João Cancelo o pas za obranu. Ovšem jeden ze stoperů celou akci přečetl a také překazil. Juventus ovšem dál zůstává na útočné polovině.
     
    10
    Deset minut hry je minulostí a rozhodně nemůžeme říci, že bychom se nudili. Oba celky byly totiž blízko vstřelení branky, ovšem Cristiano Ronaldo i Hans Hateboer z hranice malého vápna selhali.
    8. Hans Hateboer (ABC)
     
    8
    Centr od praporku letěl na první tyč, odkud přišla hlavička, která mířil na branku. Jenže polský brankář ji vyrazil před sebe, kde se nacházel Hans Hateboer, jehož zakončení z malého vápna letělo trestuhodně nad břevno.
     
    7
    Fanoušci vytvářejí úžasnou kulisu a nyní spustili ohromný potlesk. Ovšem také museli sledovat akci soupeře, který jejich branku ohrozil. Z hranice šestnáctky zakončil k tyči Remo Freuler, jehož pokus Wojciech Szczęsny vyrazil na roh.
     
    6
    Na útočnou polovinu se vydal Alejandro Gómez, který ale nepřesnou přihrávku do strany nezachytil. Domácí mužstvo se vrací k balonu a opět se bude snažit ohrozit branku soupeře.
     
    5
    Po straně se rozeběhl Aléx Sandro, který přihrával před branku, kde se nenacházel žádný hráč staré dámy. Poté přišel centr z druhé strany, ovšem hostující obrana znovu odolala.
     
    3
    Útočná akce hostujícího celku byla tažená po levé straně hrací plochy. Ovšem na útočné polovině Atalanta o balon přišla a poté se faulu dopustil Remo Freuler.
    2. Cristiano Ronaldo (JUV)
     
    2
    Na pravé straně vnikl do šestnáctky Juan Cuadrado, který přihrál pod sebe, kde se nacházel Emre Can. Domácí hráč posunul míč na zadní tyč, kde se na malém vápně zjevil Cristiano Ronaldo. Portugalská hvězda ale branku přestřelila a okamžitě se chytla ze hlavu, na znamení zmaru.
     
    1
    Za ohromného potlesku začíná další utkání italské Serie A. Hlavní rozhodčí pan Rocchi poprvé foukl do píšťalky, a tak Juventus mohl rozehrát dnešní partii, která je pro hostující celek velmi důležitá.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Szczęsny – Cancelo, Barzagli, Bonucci, Sandro – Can, Pjanić, Matuidi – J. Cuadrado, Dybala, Ronaldo.
    Náhradníci: Pinsoglio, Del Favero – De Sciglio, Cáceres, Chiellini, Rugani, Spinazzola, Bentancur, Nicolussi Caviglia, Bernardeschi, Kean, Mandžukić.

    Atalanta Bergamasca Calcio: Gollini – Hateboer, Djimsiti, A. Masiello, Castagne – de Roon, Freuler, Gosens – A. Gómez, Iličić, D. Zapata.
    Náhradníci: F. Rossi, Beriša – Barrow, Pessina, Ibañez, Reca, Pašalić, Mancini.

    Rozhodčí: Rocchi – Liberatore, Tonolini.
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že Juventusu už o nic nejde a zvedne nad hlavu další pohár pro mistra Serie A. Stará dáma se totiž vyhřívá na čele tabulky, když získala devětaosmdesát bodů a její náskok na druhou Neapol je třináctibodový. Trochu to ale vypadá, že celek z Turína vypouští závěr sezóny, vždyť v posledních třech zápasech připsal pouhé dva body. Naopak Atalanta musí bojovat do závěrečných bojů, jelikož hraje o přímý postup do skupinové fáze Ligy Mistrů, kam z Itálie míří čtveřice nejlepších. Bergamasca se nachází s pětašedesáti body na čtvrté příčce, ovšem má pouze bodový náskok na páté AS Řím. Dnes hostující celek v posledních čtyřech duelech vždy vyhrál a momentém má nejlepší formu v celé soutěži.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Michal Luxa

    Branky: 80. Mandžukić (J. Cuadrado) – 33. Iličić (A. Masiello)

    Karty:   14. Sandro (JUV), 45+2. Ronaldo (JUV), 70. Matuidi (JUV) – 29. Hateboer (ABC)   90+2. Bernardeschi (JUV)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:14.
    Juventus FC: Szczęsny – Cancelo, Barzagli (61. Mandžukić), Bonucci, Sandro (46. Bernardeschi) – Can, Pjanić, Matuidi (85. Kean) – J. Cuadrado, Dybala, Ronaldo.
    Náhradníci: Pinsoglio, Del Favero – De Sciglio, Cáceres, Chiellini, Rugani, Spinazzola, Bentancur, Nicolussi Caviglia, Bernardeschi, Kean, Mandžukić.

    Atalanta Bergamo: Gollini – Hateboer, Djimsiti, A. Masiello, Castagne – de Roon, Freuler, Gosens (62. Mancini) – A. Gómez (74. Pašalić), Iličić (78. Barrow), D. Zapata.
    Náhradníci: F. Rossi, Beriša – Barrow, Pessina, Ibañez, Reca, Pašalić, Mancini.

    Rozhodčí: Rocchi – Liberatore, Tonolini
    thejrc.org