Chievo – Sampdoria 0:0 (kon.) | Empoli – Turín 4:1 (kon.) | Parma – Fiorentina 1:0 (kon.)
AC Milán – Frosinone 2:0 (kon.) | Juventus – Atalanta BC 1:1 (kon.) | Neapol – Inter 4:1 (kon.)
konec
Juventus FC
1:1 (0:1)
Atalanta Bergamo
Neděle 19.05.2019, 20:30 • Allianz Stadium (Turín) • Italská Serie A • 37. kolo
Předzápasové kurzy
    90+2. Červená karta
     
    90+2
    Červenou kartu dostává Federico Bernardeschi (Juventus FC), který chtěl získat balon, ale šel do kluzu kolíky napřed! Domácí hráč se sportovně soupeři omluvil a zamířil poslušně do prostoru kabin.
     
    85
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Blaise Matuidi, přichází Moise Kean.
     
    84
    Centr od praporku byl odvrácen a Juventus se pak řítil do otevřené obrany. Zpoza pokutového území se napřáhl Federico Bernardeschi, jehož pokus mířil k zadní tyči, kde se výborným zákrokem prezentoval hostující brankář.
    80. Mario MANDŽUKIĆ - 1:1
     
    80
    Juventus právě vstřelil branku!
    Pavel Nedvěd a ostatní legendy staré dámy se radují z vyrovnávací branky! Od pravé postranní čáry odcentroval na zadní tyč Juan Cuadrado, jenž našel naběhlého MARIA MANDŽUKIĆE. Chorvatský útočník ve skluzu zasáhl míč, který poslal mezi brankářovy nohy a od tyče se poté balon odrazil do brány. Asistence: Juan Cuadrado.
     
    78
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Musa Barrow.
     
    74
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Alejandro Gómez, přichází Mario Pašalić.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Blaise Matuidi (Juventus FC), jež těsně za vápnem podrazil soupeře. Atalanta bude rozehrávat přímý kop z výborné pozice.
     
    62
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Gianluca Mancini.
     
    62
    Ohromný potlesk, protože Andrea Barzagli se loučí s Juventusem. Smutnému momentu přihlíží také Pavel Nedvěd a sám hráč, jenž opouští hrací plochu, pláče.
     
    61
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Andrea Barzagli, přichází Mario Mandžukić.
     
    60
    Z pravé strany vyslal střílený centr před branku Juan Cuadrado, jehož snažení poslal nad branku Hans Hateboer. Hostující obránce se musel hodně zapotit, protože se nacházel asi dva metry před vlastní brankou a míč letěl těsně nad břevno.
     
    46
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Aléx Sandro, přichází Federico Bernardeschi.
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává Cristiano Ronaldo (Juventus FC), kterému se vůbec nelíbilo, jak hlavní rozhodčí ukončil úvodní poločas, a tak si Portugalec pustil pusu na špacír.
     
    37
    Další nepříjemnou střelu musel řešit Wojciech Szczęsny! Po centru ze strany předskočil stopera Duván Zapata, který mířil do pravého spodního rohu. Ovšem polský reprezentační brankář byl na správném místě.
    33. Josip ILIČIĆ - 0:1
     
    33
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Juventus dovolil soupeři další standardní situaci, po které se už stav zápasu mění! Centr od praporku na první tyči prodloužil Andrea Masiello, míč pak doputoval až na zadní tyč, kde celou akci uzavíral JOSIP ILIČIĆ. Před hostujícím hráčem už byla odkrytá část branky, a tak Atalanta mohla běžet radovat. Asistence: Andrea Masiello.
     
    32
    O centr do šestnáctky se postaral Paulo Dybala, který našel v náběhu portugalského spoluhráče. Ronaldova hlavička zamířila vedle pravé tyče a navíc se jednalo o milimetrový ofsajd.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Hans Hateboer (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    28
    Znovu měla Atalanta šanci na otevření stavu zápasu, ale znovu selhala při zakončení. Duván Zapata si převzal míč ne středu hrací plochy, proskočil mezi obránci do šestnáctky, ale střelou na zadní tyč jen těsně minul.
     
    20
    Rozhodnutí hlavního sudího bylo rychlé a ve hře se bude pokračovat rohovým kopem. Centr už zamířil před branku, kde byla k vidění jen nepřesná hlavička, bude z toho další odkop od branky staré dámy.
     
    19
    Centr od rohového praporku mířil na první tyč, kde míč dopadl na ruku Aléxe Sandra. Poté Robin Gosens nastřelil ještě soupeře a měl z toho být další roh. Ovšem hlavní rozhodčí se běží podívat na video!
     
    14
    Žlutou kartu dostává Aléx Sandro (Juventus FC).
    8. Hans Hateboer (ABC)
     
    8
    Centr od praporku letěl na první tyč, odkud přišla hlavička, která mířil na branku. Jenže polský brankář ji vyrazil před sebe, kde se nacházel Hans Hateboer, jehož zakončení z malého vápna letělo trestuhodně nad břevno.
     
    7
    Fanoušci vytvářejí úžasnou kulisu a nyní spustili ohromný potlesk. Ovšem také museli sledovat akci soupeře, který jejich branku ohrozil. Z hranice šestnáctky zakončil k tyči Remo Freuler, jehož pokus Wojciech Szczęsny vyrazil na roh.
    2. Cristiano Ronaldo (JUV)
     
    2
    Na pravé straně vnikl do šestnáctky Juan Cuadrado, který přihrál pod sebe, kde se nacházel Emre Can. Domácí hráč posunul míč na zadní tyč, kde se na malém vápně zjevil Cristiano Ronaldo. Portugalská hvězda ale branku přestřelila a okamžitě se chytla ze hlavu, na znamení zmaru.

    Michal Luxa

    Branky: 80. Mandžukić (J. Cuadrado) – 33. Iličić (A. Masiello)

    Karty:   14. Sandro (JUV), 45+2. Ronaldo (JUV), 70. Matuidi (JUV) – 29. Hateboer (ABC)   90+2. Bernardeschi (JUV)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:14.
    Juventus FC: Szczęsny – Cancelo, Barzagli (61. Mandžukić), Bonucci, Sandro (46. Bernardeschi) – Can, Pjanić, Matuidi (85. Kean) – J. Cuadrado, Dybala, Ronaldo.
    Náhradníci: Pinsoglio, Del Favero – De Sciglio, Cáceres, Chiellini, Rugani, Spinazzola, Bentancur, Nicolussi Caviglia, Bernardeschi, Kean, Mandžukić.

    Atalanta Bergamo: Gollini – Hateboer, Djimsiti, A. Masiello, Castagne – de Roon, Freuler, Gosens (62. Mancini) – A. Gómez (74. Pašalić), Iličić (78. Barrow), D. Zapata.
    Náhradníci: F. Rossi, Beriša – Barrow, Pessina, Ibañez, Reca, Pašalić, Mancini.

    Rozhodčí: Rocchi – Liberatore, Tonolini
    thejrc.org