Německo – USA 1:3 (kon.) | Rakousko – Česko 0:8 (kon.) | Francie – Finsko 0:3 (kon.)
Švýcarsko – Rusko 0:3 (kon.)
konec
Rakousko
0:8 (0:2, 0:3, 0:3)
Česko
Neděle 19.05.2019, 16:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Od nás je to ze Zimného štadiónu Ondreja Nepelu pro tuto chvíli všechno. Zápas pro vás odkomentovali Klára Petrásková a Lukáš Foff. Nezapomeňte však sledovat i večerní šlágr skupiny B, kdy se proti sobě postaví Rusko a Švýcarsko, který pro vás připraví naši kolegové. Zatím přejeme hezký nedělní podvečer. (18:37:03)
     
    NEJVYTĚŽOVANĚJŠÍ HRÁČI ZÁPASU

    Rakousko – Markus Schlacher (21:49)
    Česko – Radko Gudas (20:16)
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO

    Střely: 16:39 (5:11, 4:21, 7:7).
    Vyloučení: 5:8.
    Využití: 0:2.
    Vhazování: 19:36 (5:13, 5:16, 9:7).
     
    Všichni čeští hráči kromě Dominika Kubalíka už opustili ledovou plochu. Česká jednaosmdesátka ještě čeká, až poskytne exkluzivní rozhovor a poté zamíří do mix zóny za spoluhráči.
     
    Hráči obou týmů si podávají ruce, fanoušci si zazpívali národní hymnu a potleskem děkují hráčům za předvedený výkon.
     
    Hotovo. Další povinné vítězství českého týmu je na světě, tentokrát v poměru 8:0. Češi předvedli na začátku třetí části hodně slušný nástup a v šesti minutách vstřelili tři krásné góly. Rakousko se sice snažilo alespoň o vstřelení čestného gólu, jenomže Pavel Francouz byl rezolutně proti a připsal si druhou nulu v řadě. Na šampionátu prozatím ještě neinkasoval, ale nutno říct, že nastoupil proti dvěma největším outsiderům skupiny B.
     
    Přichází čas na ceremoniál s vyhlášením nejlepších hráčů zápasu. Za Rakousko ocenění převzal forvard Patrick Obrist, z týmu České republiky se svým výkonem nejvíce blýskl útočník Dominik Kubalík.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    K poslednímu útoku ani nedojde. Janu Ruttovi se dopředu už nechce a čeká za vlastní bránou.
     
    59:38
    Jan Rutta nedokázal zachytit kotouč na modré lajně a Rakousko se opět osvobozuje.
     
    59:18
    Rakušané bez problémů vyhodili až do českého brankoviště.
     
    58:52
    Ani Jakub Voráček nenašel svojí rychlou přihrávkou žádného spoluhráče.
     
    58:39
    Filip Hronek je teď na modré čáře připraven ve své obvyklé pozici na střelu, musí ale počkat, než jeho spoluhráči vybojují kotouč.
     
    58:11
    Filip Hronek nejprve několikrát puk předal spoluhráčům, ale když chtěl nahodit na bránu, trefil clonícího útočníka.
     
    57:58
    Zatímco na ledě vládne komerční přestávka, fanoušci jsou na nohou a užívají si atmosféru za pokřiku "Kdo neskáče, není Čech!"
     
    57:58
    Fabio Hofer při aktivním forčekingu podrazil Michaela Frolíka a míří na trestnou lavici. Bude doufat, že z ní vyleze až dvě vteřiny před konečným hvizdem.
     
    57:54
    Česko bude hrát přesilovku a Pavel Francouz zamířil na střídačku, aby byla zahájena ponechaná výhoda. Jenže na své cestě škobrtl a poroučel se k ledu.
     
    57:45
    Oba týmy jsou kompletní, ale jenom na malou chvíli.

    Lukáš Foff

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 7. Faksa (J. Kolář, Gudas), 15. D. Kubalík (Gudas), 21. Simon (Voráček, Hronek), 31. Řepík (Faksa, D. Kubalík), 31. Frolík (Gulaš, Hronek), 43. Řepík (D. Kubalík, J. Kolář), 45. J. Kolář (Voráček, Frolík), 46. J. Vrána (Jaškin, Faksa)


    Rakousko: Herzog (Starkbaum) – Schlacher, Pallestrang, Schumnig, Unterweger, Peter, Strong – T. Raffl (C), Haudum, Herburger – Rauchenwald, Zwerger, Hofer – Ganahl (A), Hundertpfund (A), Baumgartner – Obrist, Cijan.
    Česko: Francouz (Bartošák) – D. Musil, Hronek, D. Sklenička, Rutta, Gudas (A), J. Kolář, Zámorský – Simon, Frolík (A), Voráček (C) – J. Vrána, Jaškin, Faksa – Jan Kovář, Gulaš, D. Kubalík – Palát, H. Zohorna, Řepík – T. Zohorna.

    Rozhodčí: Rantala (FIN), Sidorenko (BLR) – Jensen (DEN), McCrank (CAN)

    Diváci: 9072
    thejrc.org