Club Brugge – Antverpy 3:2 (kon.) | Gent – Anderlecht 2:1 (kon.) | Genk – Standard 0:0 (kon.)
konec
KAA Gent
2:1 (1:0)
RSC Anderlecht
Neděle 19.05.2019, 18:00 • Ghelamco Arena, Gent • Belgická liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 14:7. Rohy: 7:13. (19:51:59)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Gentu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. I druhý poločas nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou, přičemž jsme sledovali celou řadu standardní situací. Anderlecht byl o poznání nebezpečnější, přičemž se nakonec dočkal vyrovnávací branky, avšak soupeř dokázal stejně tak rychle reagovat, díky čemuž si vzal vedení zpět. Hosté se v závěru pokoušeli o vyrovnávací branku, avšak soupeř si jednobrankový náskok pohlídal až do konce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Nyní na zemi skončil domácí Bezus, načež hlavní sudí musel hru přerušit. Do konce nezbývá moc času.
     
    90+1
    Anderlecht se v závěru utkání soustředí na útočení, čehož nyní mohl využít Jaremčuk, který přeci jenom narazil na kopačku soupeře.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Jonathan David, přichází Roman Bezus.
     
    89
    Gent opět pořádně zazlobil, avšak soupeř bleskově podniká protiakci.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Anderlechtu se krátí čas na vyrovnání. Určitě můžeme počítat s nastavením.
     
    87
    Navíc se Gent díky rychlému protiútoku dostal až do opačného pokutového území, kde se aktivní David neprotančil do zakončení.
     
    86
    Ten si vzal na starost právě Kums. Jedenáctý rohový kop jeho celek měl sice dobrou výšku, avšak z penaltového puntíku ho odklízel Verstraete.
     
    85
    Hosté se v závěru utkání dostávají k sympatickému náporu. Kums se pokusil o centr, díky kterému vybojoval další rohový kop.
     
    84
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Francis Amuzu, přichází Bubacarr Sanneh.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Anderlecht před malým momentem vhazoval, o což se postaral Cobbaut.
     
    79
    Kums obstaral rohový kop z levé strany, avšak jeho centr nenašel kýženého adresáta. Domácí se tak dostávají k vyvezení míče.
     
    78
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Giorgi Kvilitaja, přichází Thibault De Smet.
     
    77
    Anderlecht tak prohrává o jednu branku, což ale dost dobře zná. Na vyrovnání mu už ale nezbývá zrovna moc času.
    76. Jonathan DAVID - 2:1
     
    76
    Gent právě vstřelil branku!
    Netrvalo dlouho a domácí si berou vedení zpět! Celkem nenápadná kombinace v podání Gentu nakonec připravila střeleckou pozici pro JONATHANA DAVIDA, který v tomto případě mířil velice přesně. Gent se dostává zpět do vedení, hosté tak budou muset opět dotahovat.
     
    76
    Rychlý protiútok v podání Gentu málem přinesl pokus o střelu, tu ale na poslední chvíli blokoval Appiah, který si počínal vzorně.
     
    75
    Najednou tu máme pořádnou zápletku, stav je totiž opět nerozhodný. Gent se po rozehrávce usadil v oblasti středového kruhu.
    74. Yannick BOLASIE - 1:1
     
    74
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Máme tady vyrovnávací branku v podání hostujícího celku! Anderlecht si připravil protiakci po pravém křídle, přičemž přihrávka směřovala do malého vápna na YANNICKA BOLASIEHO, který střelou propálil domácího brankáře, jenž byl v tomto případě téměř bez šance na úspěšný zákrok.
     
    73
    Jenomže i domácí hráči se celkem zbytečně zbavili míče, Jaremčuk na něj nedosáhl, ten tak zamířil opět na nohu brankáře Didillona.
     
    72
    Didillon tak sevřel míč do své náruče, načež rozehrával od své branky. Jeho dalekonosný odkop našel pouze kopačku Davida.
     
    71
    Výsledkem byl zisk rohového kopu, ke kterému se i v tomto případě postavil Verstratete, jehož nabídka opět nepřinesla nic vážnějšího.
     
    70
    Amuzu se dostal až k hranici pokutového území, kde se nedostal do zakončení. Místo toho bude moci domácí celek vhazovat.
     
    69
    Jenomže Souquet vhazoval míč zpět na hrací plochy, avšak to vedlo pouze ke ztrátě míče. Jeho celek se ale dostal zpět k balónu.
     
    68
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Sebastiaan Bornauw, přichází Jeremy Doku.
     
    67
    Nakonec se ani tato vzdušná nabídka neujala, ve vzdušném souboji totiž uspěl Bornauw, který prudkým odklizením zachránil svůj celek.
     
    66
    Na levé straně byl poslán k zemi domácí Jaremčuk, což pochopitelně uviděl také hlavní sudí. Gent bude moci zahrávat standardku.
     
    65
    Gent se čistým způsobem dostal zpět k míči, který posléze dokázal vyvézt na druhou stranu, kde se ho zmocnil křídelník David.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Dennis Appiah (RSC Anderlecht).
     
    59
    Anderlecht to zkoušel po pravém křídle, kde se ale podařilo zakročit Asaremu, od kterého se balón odrazil za postranní lajnu.
     
    58
    Úvodní minuty druhého poločasu nám přináší celou řadu nedovolených zákroků, další volný kop pro Anderlecht rozehraje Gerkens.
     
    57
    Aby toho nebylo málo, tak si Anderlecht vybojoval rohový kop. Rosted zasahoval na jistotu, míč poslal ven z pokutového území.
     
    56
    Protiútok soupeře musel hasit jeden z domácích hráčů, který sáhl k nedovolenému zákroku. Volný kop z hodně velké vzdálenosti.
     
    55
    Ofoe se dobře zorientoval ve středu hrací plochy, poté ale nedokázal přesně přihrávat na levou stranu, kam mu nabíhal spoluhráč.
     
    54
    Ani domácí celek nezůstal pozadu, také si vybojoval rohový kop. K rozehrávce se postavil Verstraete, který našel hlavu protihráče.
     
    53
    Ani tento rohový kop nepřinesl nic nebezpečného. Následovalo odklizení ven z hrací plochy, o autové vhazování se postará Mbodji.
     
    52
    Anderlecht je v úvodu druhého poločasu hodně aktivní, na řadu přijde další rohový kop. Domácí hráči se ženou do své šestnáctky.
     
    51
    Odraženého míče se jako první chopil hostující Saelemaekers, který bezpečným způsobem přešel na druhou polovinu.
     
    50
    Hostující hráči si nakonec vybojovali další rohový kop z levé strany. Verschaeren zkoušel centrovat do malého vápna, kde zasahoval Plastun.
     
    49
    Didillon se tak postaral o rozehrávku od své branky. Jednalo se o rozehrávku nakrátko, přičemž Verschaeren vyvezl balón do bezpečí.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to domácí Kvilitaja zkoušel středem hrací plochy, avšak u šestnáctky narazil do jednoho z protihráčů.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou střežit jednobrankový náskok.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl bleskový vstup v podání domácích, kteří se už ve druhé minutě dostali do vedení. Následně jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu byl nebezpečnější Gent, který několikrát prověřil brankáře soupeře. Také Anderlecht se hned v několika případech prezentoval dobrou hrou, avšak k překonání Kaminski zkrátka nedošlo. Gent tak odchází do kabin za jednobrankového vedení.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Blíží se konec prvního poločasu, Amuzu se nyní dostal do zakončení, které směřovalo doprostřed branky.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem dvou minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Verstraete i tentokráte centroval do malého vápna, kam se nejvýše do vzduchu dostal Appiah. Ten rovněž odvracel pouze za sebe.
     
    41
    Na řadu přišel rohový kop pro Gent, který nabídl hlavičkový pokus, jenž byl sražen do zámezí. Domácí si rohový kop zopakují.
     
    40
    Směrem dopředu to před malým momentem zkoušel Ofoe, který byl povalen na zem. Navíc to bude standardka pro Gent.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Sebastiaan Bornauw (RSC Anderlecht).
     
    36
    Gent se díky dobré kombinaci dostal od vlastního pokutového území. Esiti navíc vyvezl míč na druhou stranu, kde Cobbaut blokoval střelu.
     
    35
    Akce vedená po pravém křídle nebyla moc nebezpečná, neboť se na hranici pokutového území podařilo zasáhnout domácímu Rostedovi.
     
    34
    David se tak moc chtěl dostat k míči, až hlavní sudí nakonec odhalil nedovolený zákrok. Appiah bude rozehrávat dalekonosně.
     
    33
    Anderlecht si nakonec vybojoval druhý rohový kop. Ani tentokráte se nejednalo o nic nebezpečného, avšak domácí se daleko nedostali.
     
    32
    Nakonec se k míči dostal domácí brankář Kaminski, který tentokráte rozehrával do strany, kam si pro přihrávku seběhl Plastun.
     
    31
    Rychlá souhra nakonec přinesla přihrávku na Bolasieho, který se dostal až do pokutového území, kde ho zastavil blok protihráčů.
     
    30
    Už se opět pokračuje ve hře. Anderlecht začal kombinovat v blízkosti středového kruhu, domácí smečka napadá rozehrávku.
     
    29
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Alexander Sörloth, přichází Roman Jaremčuk.
     
    28
    Nakonec to nevypadá na nic vážnějšího, zanedlouho se bude pokračovat ve hře. Esiti se postaví k rozehrávce volného kopu.
     
    27
    Momentálně se nehraje, neboť na hrací ploše zůstal ležet jeden z domácích hráčů. Na scénu zamířil také lékařský personál.
     
    26
    Nakonec si Gent vybojoval rohový kop z pravé strany, avšak hlavičkový pokus nebyl zrovna přesný. Didillon bude rozehrávat od branky.
     
    25
    Nedovoleným zákrokem si pomohl hostující Gerkens, který zatáhl za dres jednoho z protihráčů. Na řadu přijde standardní situace.
     
    24
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, domácí stále vedou o jednu branku. Poslední minuty nepřináší zrovna pohlednou podívanou.
     
    19
    Od pravé postranní čáry vhazoval míč zpět na hrací plochu domácí Souquet, který si počkal na náběh Esitiho, jenž přišel o balón.
     
    18
    Anderlecht si dokonce vybojoval rohový kop, který přinesl sympatické zakončení. Do něj se natlačil Bornauw, který zaměstnal brankáře.
     
    17
    U pokutového území se podařilo zasáhnout Cobbautovi, který to zvládl čistým způsobem. Navíc přesně přihrál na nohu Bolasieho.
     
    16
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Adrien Trebel, přichází Pieter Gerkens.
     
    15
    Postupný atak nabídl roztažení hry na aktivního Davida, který narazil do jednoho z protihráčů. I přesto jeho celek vybojoval míč zpět.
     
    14
    S míčem se seznámil také domácí brankář Kaminski, který konstruktivně rozehrál do strany, kde číhal zcela osamocený Asare.
     
    13
    Přetahovanou ve středu hrací plochy nakonec lépe zvládl domácí celek, který se vymanil z napadání a poté založil další akci.
     
    12
    Hra se nám trochu uklidnila, k míči se dostal domácí Ofoe, který zkoušel přenést hru na levou stranu, kde zasahoval hostující Mbodji.
     
    11
    Na opačné straně si hosté došli pro nedovolený zákrok. Standardní situace se snášela do malého vápna, kde Bolasie nedokázal uspět.
     
    10
    Gent si vybojoval úvodní rohový kop tohoto zápasu. K rozehrávce se postavil David, jehož vzdušná nabídka přinesla razantní odklizení.
     
    9
    Saelemaekers dokázal uloupit míč, poté ho předal na kopačku Amuzua, jehož rána pravou nohou nakonec úplně minula branku soupeře.
     
    8
    Domácí hráči jsou i nadále na vlastní polovině, kde se soupeř snaží napadat rozehrávku. Souquet byl navíc vytlačen ke své šestnáctce.
     
    7
    Jeho přihrávka směřovala do přehuštěného prostoru, kde se dokázal zorientovat Esiti, jenž ještě přenášel hru na pravou stranu.
     
    6
    Jenomže ani hráči Anderlechtu se daleko nedostali, také se dopustili celkem zbytečné nepřesnosti. Po levém křídle to zkouší domácí Asare.
     
    5
    Gent kombinoval ve středu hrací plochy, avšak po několika přihrávkách přišla nepřesnost, díky které se k míči dostal Verschaeren.
     
    4
    Ihned po rozehrávce to směrem dopředu zkoušel hostující Mbodji, jehož dalekonosný pas ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    3
    V tuto chvíli to bude mít hostující celek hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
    2. Giorgi KVILITAJA - 1:0
     
    2
    Gent právě vstřelil branku!
    Tak to je skutečně senzační vstup do zápasu v podání domácích! Gent to totiž rychlým protiútokem, přičemž si za obranu seběhl Sörloth, který sice neuspěl, avšak poté toto zaváhání napravil jeho kolega GIORGIJ KVILITAJA, který už dopravil míč do sítě.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KAA Gent: Kaminski – Rosted, Plastun, Esiti, Souquet – B. Verstraete, David, Kvilitaja, Odjidja-Ofoe – Sörloth, Asare.
    Náhradníci: Thoelen – Azango, Bezus, Dejaegere, De Smet, Smith, Jaremčuk.

    RSC Anderlecht: Didillon – D. Appiah, Cobbaut, Bornauw, Mbodji – Kums, Saelemaekers, Verschaeren, Trebel – Bolasie, Amuzu.
    Náhradníci: Boeckx – Doku, Gerkens, Kayembe, Lawrence, Sanneh, Najar, Sowah Adjei..
     
    RSC Anderlecht

    Na opačné straně stojí podobně hrající Anderlecht, který se pro změnu nachází na samotném chvostu skupiny o titul, tedy na šesté pozici. Anderlecht má na svém kontě stejně bodů, jako jeho dnešní soupeř, avšak má o něco horší skóre. Hostující tým tohoto zápasu vyhrál pouze jeden zápas z devíti, bylo tomu tak proti Lutychu, který si odvezl porážku poměrem 1:2. Anderlecht dokonce nepohrál ani v jednom z posledních tří zápasů, nejprve totiž zvítězil, posléze přišel nerozhodný výsledek 1:1 proti Antverpám, načež Anderlecht celkem překvapivě remizoval také s prvním Genkem, přičemž konečným stavem byl opět výsledek 1:1.
     
    KAA Gent

    Fotbalisté Gentu se pochopitelně dostali do závěrečné skupiny o titul, ve které se po devíti odehraných zápasech nacházejí na páté pozici. Gent v tuto chvíli ztrácí na čtvrté Antverpy už sedm bodů, což nebude mít šanci dohnat. KAA Gent se dlouhou dobu výsledkově trápil, dokonce po sedmi odehraných zápasech měl na kontě šest porážek, avšak v posledních týdnech přišlo určité zlepšení. Gent nejprve hodně překvapivě uspěl na hřišti třetího Lutychu, který po brance z nastaveného času prohrál poměrem 2:3. Vítězství přišlo také v minulém kole, Gent i tentokráte v roli hostujícího celku vyhrál, v tomto případě porazil Antverpy výsledkem 2:1.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi KAA Gent a RSC Anderlecht.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky: 2. Kvilitaja, 76. David – 74. Bolasie

    Karty:   39. Bornauw (AND), 64. D. Appiah (AND)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 14:7. Rohy: 7:13.
    KAA Gent: Kaminski – Rosted, Plastun, Esiti, Souquet – B. Verstraete, David (89. Bezus), Kvilitaja (78. De Smet), Odjidja-Ofoe – Sörloth (29. Jaremčuk), Asare.
    Náhradníci: Thoelen – Azango, Bezus, Dejaegere, De Smet, Smith, Jaremčuk.

    RSC Anderlecht: Didillon – D. Appiah, Cobbaut, Bornauw (68. Doku), Mbodji – Kums, Saelemaekers, Verschaeren, Trebel (16. Gerkens) – Bolasie, Amuzu (84. Sanneh).
    Náhradníci: Boeckx – Doku, Gerkens, Kayembe, Lawrence, Sanneh, Najar, Sowah Adjei.
    thejrc.org