Francie – Velká Británie 3:4 (po pr.) | Švédsko – Lotyšsko 5:4 (kon.) | Kanada – Dánsko 5:0 (kon.)
Rakousko – Itálie 3:4 (2:3 po s.n.)
po prodl.
Francie
3:4 (0:0, 3:2, 0:1 - 0:1)
Velká Británie
Pondělí 20.05.2019, 16:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokej píše krásné pohádky, a jednu z nich jsme dnes měli možnost sledovat. S Velkou Británií nikdo nepočítal, do této doby nezískala ani jeden bod. Přesto v klíčovém duelu zabrala a přetlačila svého soupeře po prodloužení. Britským hrdinou, jehož gól udržel mužstvo z ostrovů v elitní skupině, je Benjamin Davies!

    Britové si poprvé na turnaji vyslechnou vlastní hymnu. Je to pro ně nádherná tečka za mistrovstvím světa elitní skupiny, na kterém se Britové představili po dlouhých 25 letech. Je to zároveň i odměna pro jejich fanoušky, kteří i přesto, že byl jejich tým za otloukánka, vytvářeli skvělou atmosféru a celý šampionát si užívali včetně zápasu s USA, ve kterém vyrazili na tribuny převlečení do různých kostýmů.

    Ještě nám zbývá vyhlásit nejlepší hráče zápasu, těmi se stali Anthony Rech (FRA) a Ben O'Connor (GBR).

    A jelikož je to poslední zápas obou mužstev na tomto turnaji, vyhlašují se také nejlepší tři hráči za celý jeho průběh. Z Francie byli vybráni Damien Fleury, Kévin Hecquefeuille a Valentin Claireaux (FRA), na druhé straně byli oceněni Ben Bowns, Stephen Lee a Mike Hammond (GBR).

    Střely na bránu po konci utkání: 36:30 (18:48:11)
     
    Konec zápasu.
    62:03 Benjamin DAVIES - 3:4
     
    62:03
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné! Britové dokázali to, čemu nikdo nevěřil! BENJAMIN DAVIES dostal přihrávku před brankoviště, kde byl úplně sám a zblízka překonal francouzského brankáře! Aréna vybuchla nadšením, že mi z toho běží mráz po zádech ještě teď! Asistence: Jonathan Phillips.
    61:43 A znovu fanstický Bowns
     
    61:43
    A znovu! Ben Bowns už byl prakticky překonaný, jednu střelu ale zastavil vleže jeden z obránců, podruhé Sacha Treille netrefil neposedný kotouč ideálně.
    61:34 Bowns skvělým zákrokem na zádech udržel puk před brankovou čárou
     
    61:34
    Obrovská šance Francie! Ben Bowns už ležel na zádech a domácí se snažili zblízka dorazit puk do brány, nejaktivnější byl Valentin Claireaux, to se ale Francouzům nepodařilo!
     
    61:16
    Timothé Bozon obkroužil pásmo Britů, cestu před bránu nenašel, a tak zase vycouval do středního pásma.
     
    60:59
    Robert Dowd hledal Marka Richardsona najíždějícího před brankoviště, přihrávka ale mířila o metr dál, než by potřeboval. Puku se tak zmocnili domácí.
     
    60:17
    Ben Lake zavezl puk do útoku, tam se ale dostal do úzkých. Nic neriskoval a vrátil se zpátky do neutrální zóny.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina příliš hokejové krásy nepobrala, Britové ale mohou být spokojení. Robert Farmer v ní vstřelil vyrovnávající branku, a utkání tak půjde do prodloužení. Bude to pořádné drama, jeden gól rozhodne o tom, kdo se bude muset s elitní skupinou mistrovství světa rozloučit.

    Střely na bránu po třetí třetině: 31:29
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:48
    Ben Lake bránu netrefil, puk se ale odrazil k Benjaminu Daviesovi, jehož dorážku vyrazil Florian Hardy levým betonem.
     
    59:36
    Francouzi operovali v útočném pásmu, to teď ale musí opustit. Jsou z něj vykázáni kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 24. Rech (Manavian, Bozon), 28. Treille (Chakiachvili, Texier), 28. Rech (Claireaux) – 35. Dowd (O'Connor), 39. Hammond (O'Connor, D. Phillips), 46. Farmer (D. Phillips, O'Connor), 63. Davies (J. Phillips)


    Francie: Hardy (Buysse) – Janil, Manavian, Chakiachvili, Thiry, Gallet, Hecquefeuille (A), Dame-Malka – Texier, Guttig, Fleury (C) – Bozon, Claireaux (A), Rech – Treille, Valier, Bertrand – Berthon, Ritz, Leclerc – Perret.
    Velká Británie: Bowns (Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson (A), Ehrhardt, Mosey, Billingsley – Farmer, Hammond, Dowd (A) – Lake, Davies, Betteridge – Kirk, Perlini, Shields – Lachowicz, Myers, J. Phillips (C) – Ferrara.

    Rozhodčí: Mikko Kaukokari (FIN), Peter Stano (SVK) – Roman Kaderli (SUI), Joep Leermakers (NED)

    Diváci: 7440
    thejrc.org