Francie – Velká Británie 3:4 (po pr.) | Švédsko – Lotyšsko 5:4 (kon.) | Kanada – Dánsko 5:0 (kon.)
Rakousko – Itálie 3:4 (2:3 po s.n.)
konec
Kanada
5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Dánsko
Pondělí 20.05.2019, 20:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přejí hezký zbytek večera a u dalšího onlajnu z MS zase na počtenou! (22:41:53)
     
    Nejlepší hráči:

    Kanada – Sam Reinhart
    Dánsko – Oliver Lauridsen
     
    Je konec! I ve třetí třetině jsme viděli jednu branku, o kterou se postaral Sam Reinhart velmi povedenou tečí. Následně se zápas už spíše jen dohrával, bylo vidět, že je rozhodnuto a v podstatě o nic nejde. V zápase bylo k vidění video hned třikrát, které dvakrát branku Kanady uznalo a jedno nikoliv.
     
    Konec zápasu.
     
    59:14
    Nicholas Jensen se jako obránce vydal na útočný výlet, ale s pukem se daleko nedostal. Stihl ho dojet kanadský hráč a o kotouč jej obrat.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    58:33
    Julian Jakobsen dostal nádhernou přihrávku na vrcholek kruhu, kde byl úplně sám. Nedokázal však kotouč zpracovat, ani jej trefit z první!
     
    58:00
    Do konce utkání nám chybí poslední dvě minuty a vypadá to, že ani hráči už nechtějí moc přerušovat hru. Ta se přerušuje už opravdu jen minimálně.
     
    57:27
    Frederik Storm si najel s kotoučem do dobré střelecké pozice a mířil po ledě. Mackenzie Blackwood byl ale připravený a vyrazil puk betonem.
     
    56:55
    Mackenzie Blackwood si na druhé straně připsal první zákrok na celém šampionátu! Střelu od mantinelu dobře viděl a vyrazil jí vyrážečkou.
     
    56:24
    Navíc se hokejisté ze země javorového listu dostali k puku v útočném pásmu. Nakonec přišla střela, ale ta nebyla přesná, takže Patrick Galbraith nezasahoval.
     
    55:48
    Dánsko sice vyhrálo buly, ale ukázalo se to jako zbytečné. Kanada se dostala ke kotouči, vjela s ním do útočného pásma a celá pětka mohla vystřídat.
     
    55:21
    Ale rozehrávka se Kanadě ani trochu nepovedla, takže Dánové mají šanci se usadit v útočném pásmu. Po zakázaném uvolnění následuje buly.
     
    55:15
    Dánsko se snažilo přijít alespoň s nějakým útokem a rádo by vstřelilo v dnešním zápase branku. Kanada si však hlídá zadní vrátka, chce udržet nulu.
     
    55:00
    Dnešní utkání sleduje 4665 diváků.
     
    54:57
    V posledních minutách se přerušuje už jen minimálně. Teď však je hra přerušena, neboť se puk ocitl v ochranné síti. Následuje ještě čištění ledu.
     
    54:28
    Nicklas Jensen dostal přihrávku na vrcholek kruhu, jenže nedokázal zpracovat kotouč na první dobrou. Než se mu to povedlo, byl dostoupen obranou.
     
    54:02
    Ti mají puk stále na svých hokejkách, ale nyní je to spíše boj u mantinelu než nějaká pohledná kombinace, kterými nás Kanada dnes zásobovala.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 1. Dubois (Marchessault, Mark Stone), 7. McCann (Turris), 9. Marchessault (Severson, Mark Stone), 34. S. Reinhart (Couturier, Chabot), 45. S. Reinhart (P. Myers, Cirelli)


    Kanada: Hart (52. Blackwood) – Nurse, Severson, Stecher, Chabot, Fabbro, Theodore, P. Myers – Dubois, Mark Stone (A), Marchessault – Couturier (A), S. Reinhart, Cirelli – McCann, Turris (C), Mantha – Henrique, D. Strome, Joseph – Bertuzzi.
    Dánsko: Galbraith (Dahm) – M. Lauridsen, O. Lauridsen, Lassen, Jensen Aabo (A), O. Larsen, Nicholas Jensen, Bruggisser – P. Russell, Boedker, Regin (C) – Storm, Nicklas Jensen, Jesper Jensen – Madsen (A), Bau Hansen, From – Jakobsen, Poulsen, Meyer – Olesen.

    Rozhodčí: Ohlund (Švédsko), Schukies (Německo) – Dalton (Velká Británie), Hancock (USA)

    Diváci: 4665
    thejrc.org